Kiire yllätti bloggarin

Outoja ovat sellaiset hetket, kun kiire yllättää. Ihan yhtäkkiä hokaa, ettei ole viiteen päivään ehtinyt istahtaa kotisohvalle ollenkaan.

Toisaalta juuri tämmöinen kiire on hyvää kiirettä - yllättäen ilmaantuvaa, ei sellaista, jota täytyy jo viikkokausia etukäteen tuijotella kalenterista ja kasvattaa ahistusta

Viime päivät minua on pitänyt kiireisenä:

1. Kaksi talouteni toipilasta. Toinen mursi kätensä. Minä teen sille voileipiä ja se vahtii, että laitan täytteet leivälle oikeassa järjestyksessä. Toinen kärsii eturauhasvaivoista ja pissii ympäri kämppää. Jätän nyt teidän arvattavaksenne, kumpi toipilas on mies ja kumpi koira.

2. Helsinki. Siellä on taas ollut jos jotakin touhotettavaa, esimerkiksi työpalavereja ja Hannan ja Alexanderin Safkaa-kirjan ruotsinkielisen painoksen julkkarit. Tarroitettiin julkkarivieraille lahjaksi 120 tuubia kirjan sivuilta tuttuja sooseja, kilisteltiin ja nähtiin pitkästä aikaa vaikka ketä huipputyyppejä. 

3. Aloitin puolivuotisen NLP Practicioner -kurssin. True Hearts NLP Finlandilta kysyttiin, haluaisinko osallistua kurssille, ja tuumasin miksipä ei, vaikka en tiennyt mitään NLP:stä. Kahden intensiivisen kurssipäivän jälkeen tiedän vähän enemmän. Tai ainakin sen, että onpa mielenkiintoista. (Ja onpa myös kiva pitkästä aikaa vähän kuunnella luennointia, saada monisteita ja tehdä muistiinpanoja. Viime yönä näin muuten unta, että palasin Tampereen yliopistoon tekemään maisteriopintoni loppuun - mitäköhän tästä pitäisi ajatella...) 

4. Just nyt pitäisi soittaa haastattelua ja naputtaa kuitteja kirjanpitoon, joten sanon sayonara ja nähdään huomenna! Älkää masentuko siitä eilisestä lumipyrystä. Mulla meinasi eilen mennä usko, mutta tänään oli taas sellainen fiilis, että kyllä tää tästä. Vaikka kotikatu olikin yön aikana peittynyt jäällä. Mutta hei. Hyvin liukuu.

Kommentit

Salainen ystävä (Ei varmistettu)

Tervehdys ja mmiieelenkiintoista tosiaan... ;)

Utelias (Ei varmistettu)

Onko kurssi sinulle siis ilmainen, eli yritys haluaa, että mainostat heitä ja saat osallistua maksuttomasti koulutukseen?

Miten muut opiskelijat suhtautuvat siihen, että mukana on bloggari? Kyse on kuitenkin terapiasta ja ihmiset käsittelevät arkaluontoisia ja henkilökohtaisia asioita siellä.

NLP on todella mmiieelenkiintoista, joten olisi hyvin avartavaa kuulla lisää ajatuksiasi siitä. Onko kyseessä täysi humpuuri, kuten sosiaalialan ja mielenterveystyön ammattilaiset sanovat? (En itse usko niin. Haluaisin silti lukea juuri sinun ajatuksiasi, sillä olet minua fiksumpi ja koulutetumpi.)

Mihin itse käytät NLP-taitojasi jatkossa, saako vastaanotollesi tulla jossain, jos haluaa terapiaa? Olisi kiinnostavaa kokeilla mistä on kyse ja mihin NLP auttaa!

Eeva Kolu

 

Salainen ystävä, kyllä on, mielenkiintoista!

Utelias, kyllä juu, True Heartsilta kutsuttiin minut mukaan kurssille. 

En ole kyllä itse sellaisessa käsityksessä, että sosiaalialan ja mielenterveystyön ammattilaiset pitäisivät NLP:tä humpuukina. Minulla on useampi hyvä ystävä sosiaali- ja mielenterveysalalla ja olen saanut sellaisen käsityksen, että tiettyjä NLP-tekniikoita käytetään kyllä melko laajasti erilaisissa terapioissa, psykologin työssä jne.. Itselläni on myös sellainen kokemus, että esimerkiksi NLP:stä tuttu mielikuvaharjoittelu on nykyään ihan peruskauraa myös siinä "virallisesti uskottavassa" psykoterapiassa. Varmasti tästä on monia mielipiteitä, mutta itse en näe ollenkaan, että NLP olisi jotenkin ristiriidassa mielenterveystyön kanssa vaan pikemminkin voisi toimia hyvin esim. psykoterapian tukena.

En tietenkään voi tietää, mitä muiden kurssilaisten mielessä liikkuu, mutta luonnollisestikaan en tule kenenkään muun asioista kirjoittamaan tai muutenkaan julkisesti kertomaan. Tässä kurssissa ei siis ole kyse terapiasta eikä siellä ryhmässä ruodita kenenkään henkilökohtaisia tai arkaluontoisia asioita (paitsi tietysti jos joku niistä erikseen haluaa kertoa jossain yhteydessä), vaan kurssilla tutustutaan NLP:hen ja opetellaan erilaisia tekniikoita, joita voi hyödyntää opiskelussa, työelämässä ja ihmisten välisessä vuorovaikutuksessa.

Ihan omaksi iloksi ja mielenkiinnosta siis käyn kurssia, en ole ryhtymässä NLP-valmentajaksi :) Mutta tulen varmasti kertomaan aiheesta lisää sitä mukaa, kunhan kurssi etenee!

 

Utelias (Ei varmistettu)

Kiitos nopeasta vastauksestasi ja odotan mmiiiielenkiinnolla kokemuksiasi. Olen itsekin joskus miettinyt NLP-kurssille osallistumista, mutta hinnat ovat olleet minulle turhan korkeita.

Teen itse työtä sosiaalialalla ja omalla työpaikallani ei ole suhtauduttu innostuneesti, kun olen kertonut kiinnostuksestani NLP:tä kohtaan. Itselläni on tämä kokemus laajemminkin, joten on hyvin mukava kuulla, että tekniikat ovat käytössä sosiaali- ja mielenterveysalalla. Toivottavasti meilläkin tulevaisuudessa...Ehkä sitten, kun asiasta tulee alalla tunnetumpaa.

Olisi mahtavaa, jos kirjoittaisit asiasta sosiaalialan julkaisuihin!

Mukavaa kurssia ja odotan malttamattomana kokemuksiasi.

Eeva Kolu

Utelias, hmm, vaikea sanoa, mihin tämä työpaikkasi vahva NLP-kielteisyys perustuu, onko taustalla jostain NLP:n puolesta kumpuava kritiikki vai kenties vain ennakkoluulo? Esimerkiksi tuolla kurssilla kouluttaja ei ollenkaan esittänyt NLP:tä korvikkeena esim. mielenterveystyölle (tai mielialalääkkeille), vaan työkaluina, joilla omaa itsetuntemusta, muiden ymmärtämistä, omaa oppimista, työssä pärjäämistä yms. voisi parantaa. 

Mutta jää nähtäväksi mitä kurssi pitää sisällään, toivottavasti mulla on piakkoin sinullekin jotain uutta kerrottavaa!

SelmaTeresa (Ei varmistettu)

Kuinka kauan olitkaan siellä Tampereella ja miten paljon sulla siellä on vielä opintoja jäljellä?
T.Yksi utelias, joka on menettänyt uskonsa akateemisiin opintoihin...

Vierailija (Ei varmistettu)

Mitä oot mieltä tuon NLP:n teoreettisesta pohjasta? En hirveästi ole aiheeseen tutustunut, mutta ilmeisesti se on tieteen kentällä luokiteltu pseudotieteeksi, eikä niille teorioille ole löydetty empiiristä tukea muiden kuin liikkeen omien tutkijoiden toimesta. Onko se sitten käytännössä lähinnä sellainen kokoelma eri psykologian alueille perustuvien terapioiden käytännöistä?

Eeva Kolu

SelmaTeresa, usko on mennyt täälläkin, mutta on tässä herännyt sellaisia ajatuksia, että never say never... :) Mulla olis ehkä yhteensä 1,5 vuotta jäljellä.

Vierailija, voi, en ole vielä ehtinyt tutustua tuohon NLP:n teoreettiseen pohjaan lainkaan, joten en ikävä kyllä osaa sanoa tähän nyt juuta enkä jaata. Ehkä olen muutenkin väärä ihminen vastaamaan tähän, sillä en  itse ole niinkään kiinnostunut NLP:n teoriasta tai siitä, onko se tiedettä vai pseudotiedettä, vaan haluan nimenomaan käytännön työkaluja työskentelyni ja arkeni parantamiseen. Ja niitä olen kyllä nyt jo kurssilta saanut!

Annakaisa (Ei varmistettu)

"Jätän nyt teidän arvattavaksenne, kumpi toipilas on mies ja kumpi koira."
:DDD Ai, että mua jotenkin hykerrytti ajatus siitä, että nää roolit ois mennyt juurikin niin, että koira vahtisi leipiä ja mies kärsisi eturauhasvaivoista :D Tsemppiä toipilaille!

Sera (Ei varmistettu)

Ahhahahaaa, saman ajatus kävi mielessä kuin Annakaisalla, terkkuja vaan sinne miehelle ja koiralle. Hih :D

Santsa (Ei varmistettu)

Itse olen käynyt tuon NLP Practicioner -tutkinnon lukiossa ylimääräisinä psykologian kursseina (eli ilmaiseksi, kiitos silloinen Viialan lukio <3). Sosiaalialan ammattikorkeakoulussa opettaja kertoi kuinka heidän "pitäisi käydä vaikka mitä humpuuki NLP-kursseja ja muita koulutuksia" ja minä järkytyin. Se on kuitenkin arvokas koulutus ja hyödyllinen työväline varsinkin sosiaalialalla, eikä vähiten työntekijälle! Työntekijä voi hyödyntää NLP:tä varsinkin omien voimavarojen tunnistamisessa ja niiden käyttämisessä työssään.

Kiitos Eeva blogistasi ja onnittelut awards-palkinnosta! :>

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.