kohta palelee

Heippa kamut! Blogin päivittelyä ovat vaivanneet pienoiset tekniset ongelmat. Aloin saada kofeiinista sen verran jännittäviä sivuoireita (Levottomat unet! Tärinä! Vapina! Omituinen kaikkivoipaisuuden tunne!), että koin parhaaksi pitäytyä muutaman päivän pois Turun-kortteerin lähikuppilasta - mikä tarkoitti samalla sitä, ettei käytössäni ollut myöskään lähikuppilan langatonta nettiä.

 

Nyt olen jälleen Tampereella nettiyhteyden päässä, mutta minua ja blogiani on kohdannut toinen tekninen vastoinkäyminen. Olin pitkään siinä uskossa, että valokuvieni alati pielessä oleva tarkennus ja yleinen puuroisuus johtuisi ikivanhasta, muovirunkoisesta halpisobjektiivista. Tänä aamuna marssin kamerakauppaan ja törsäsin toppatakkiin säästämäni rahat i-ha-naan objektiiviin vain huomatakseni, että vika olikin itse asiassa kameran rungossa.

 

Toisin sanoen - ensi talvena minulla on kylmä, mutta mieltäni lämmittää sentään hieno objektiivi, joka nököttää hyllyssä toimettomana.

 

 

No, onneksi nyt tarkenee vielä ilman sitä toppatakkia...

Tänään päällä oli InWearin trenssi, Saint Jamesin raitapaita, A.P.C.:n hame, Zaran laukku, Monkin huivi ja Vagabondin kengät.

Kommentit

annukka (Ei varmistettu)

Ooh, mikä objektiivi??

kaisa (Ei varmistettu)

mutta eikös se duffeli lämmitä? eihän sinun tarvi palella . ja miten mukavaa mennä ostamaan kameraa objektiivi kourassa, "jotain tähän sopivaa" ;)

Eeva Kolu

Annukka: 50-millinen isommalla valovoimalla! ************* Kaisa: voi lämmittäähän se toki, mutta jos tänä talvena on tiedossa samanlaisia 30 asteen pakkasia kuin parina viime vuonna, niin siinä tarvitaan kyllä villakangastakkia järeämpiä aseita! Ja juu, onhan se varmasti mukavaa, sitten joskus vuoden päästä kun saan riivittyä kamerarahat kasaan :D

Juhani (Ei varmistettu)

Ja mikäs runko oli kyseessä? Kroppikennolla tuo 50mm vastaa filmikameran jotain 70+ -millistä. Omassa D40-mallin Nikonissa jos haluaa filmikameran optiikassa 50mm vastaavan kuvaamiskokemuksen pitää ostaa 35mm, jossa siinäkin valovoimaa kyllä riittää. Tokihan valovoima ja optiikan laadukkuus on aina paikallaan - ja mun muistaakseni toi 50mm on hintalaatu -suhteeltaan aika kovaa luokkaa.

Eeva Kolu

Juhani - mulla on sellainen Canonin vanha harrastelijajärkkäri, vertautuu varmaan ihan hyvin tohon Nikonin D40:een. Ongelma on tosin siinä, että kamera on ihan oikeasti RIKKI. Aikojen alussa mulla oli siinä se heppoisempi Canonin 50-millinen ja oli alkuun tosi passeli niihin tarkoituksiin, joihin itse kameraani käytän, tuli tosi hyviä kuvia siihen nähden, että kuvaaja ei ole kummoinen :D Sitten alko hajoilla pikku hiljaa kaikki, huollossa saatiin muut viat korjattua mutta tämä ongelma ei korjaantunut, joten epäiltiin vian olevan tuossa objektiivissa, mutta nyt on varmaan pakko myöntää tosiasiat! Pitää varmaan alkaa tutkailemaan, millaisia kohtuuhintaisia runkoja nykyään on tarjolla ja alkaa täyttää sukanvartta :)

Katja (Ei varmistettu)

Mitä materiaalia tuo Monkin huivi on?

Eeva Kolu

Katja: muistaakseni akryyliä. Hämmästyttävän hyvä huivi siihen nähden, ei hiosta eikä ole pahemmin nyppääntynytkään.

AnnaFotaaja (Ei varmistettu)
Siiri, http://the-rabbit-heart.blogspot.com (Ei varmistettu)

Oijoijoi toi laukku on ihan mahtava. Siis aivan täydellinen.

Naapuri :) (Ei varmistettu)

Heh, mikäli tuo kuva on otettu Turun kortteerisi kulmilla, niin hello neighbour :) Ja lähikuppila todella on mitä mainioin, kaupungin parhaimmistoa.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.