Kohti uutta kotia

Kaikki mitä rakastin

Lisää muuttouutisia! Tämä olkoon jälleen osoitus jostain kosmisesta huumorintajusta: ostin kämpän!!! Kyllä, ostin kämpän juuri kun olin julistanut, että en aio ostaa.

Asiaa pähkäiltyäni ja pyöriteltyäni, näytöissä käytyäni ja Oikotietä pakkomielteisesti selailtuani päätin nostaa kädet pystyyn ja antaa olla. Totesin, että viihdyn erinomaisesti vuokralla ja päätin unohtaa koko asian. 

Meni pari päivää ja sain puhelun työtuttavaltani, joka oli laittamassa myyntiin yksiötään, joka oli kuulemma ihan minun näköiseni, ja "tuli vain mieleen että et suinkaan ole harkinnut asunnon ostamista?"

Näinhän se usein menee: kun päättää lakata riehumasta jonkin asian kanssa, palaset loksahtavat kohdalleen kuin itsestään ja ratkaisu tarjoillaan hopeatarjottimella.

Päätös tuntuu hyvältä ja oikealta. Tietysti myös vähän hirvittävältä, mutta niinhän parhaiden asioiden kuuluukin. Huomaan kuitenkin nyt, että pelkäsin ihan turhia asioita asunnon ostamisessa - asumiskulujen tuplaantumista (eivät tuplaantuneet), sitoutumista Helsinkiin (aina voi etsiä vuokralaisen) ja epäilyksiäni siitä, tarkoittaako asunnon osto tässä vaiheessa elämää sitä, että reissuni on reissattu, että tämä oli nyt sitten tässä. Ei kai, oikeastaan päinvastoin: tuntuu helpommalta lähteä kun tietää, että on paikka, johon palata. 

Ylipäätään tuntuu hyvältä, että tästä eteenpäin edes yksi asia elämässäni on jokseenkin vakaa, kun kaikki muu on koko ajan silkkaa kysymysmerkkiä.

No, saas nähdä mitä tapahtuu alkuperäiselle suunnitelmalleni paeta talvea helmi-maaliskuuksi ulkomaille poimimaan mangoja tai viinirypäleitä. Ehkä se ei tänä vuonna onnistu, sillä aion tehdä pienenpientä remonttia, ja kuten tiedämme niin pienillä remonteilla on taipumusta kasvaa suuriksi remonteiksi, budjeteilla on tapana kolminkertaistua... 

Joka tapauksessa, Château Eevan (joksi ystäväni on yksiöni ei-lainkaan-mahtipontisesti ristinyt) ovet aukeavat näillä näkymin helmikuun alussa. Jännää, jännää, jännää.

Juuri nyt mielessä: lautalattioiden lakkaus ja muhkeat sohvat. Pinterest käy kuumana.

Kommentit

Onnea uuteen kotiin! Mahtavaa!

Eeva Kolu
Kaikki mitä rakastin

Kiitos! :) :) 

Reetat V. (Ei varmistettu) http://reettavee.com

Oi, onnea uudesta asunnosta! Ja tietysti se meni näin, kun ehdit julistaa, ettet osta asuntoa. Ainahan asiat menee juuri niin! :)

Eeva Kolu
Kaikki mitä rakastin

Niinpä! Pitäis varmaan alkaa huudella pitkin pitäjiä että MINÄ EN SITTEN AIO KOSKAAN VOITTAA LOTOSSA!

Sini/Nautiskellen (Ei varmistettu) http://nautiskellen.blogspot.com

Vau, onnittelut! Minä pelkäsin pari vuotta sitten asunnon ostaessani ihan samoja juttuja, mutta olen yllättynyt siitä, miten kevyeltä ostopäätöksen jälkeen on tuntunut. Koti tuntuu omalta ja lainaa maksaessa maksaa enemmän itselleen, vaikka asumiskulut ovat samaa luokkaa kuin vuokralla asuessa. Toki laina-aika on pitkä, mutta vuokran maksaminen saman ajan jonkun muun taskuun tuntuisi vähän pahalta. Odottelen innolla remonttijuttuja - omassa kodissa on aina joku projekti menossa, viimeksi vaihdoimme suihkuverhon suihkuseinään, keväällä laatoitimme keittiön välitilan uusiksi... Koti elää koko ajan, se on kivaa :)

Kahvittelija
Kahvia, kiitos!

Onnea asuntokaupoista ja paljon remontti-iloa! :)

I May Say (Ei varmistettu)

Onnea asuntokaupoista! Mistä päin Helsinkiä uusi kotisi löytyy (mikäli haluat paljastaa)?
Odotan mielenkiinnolla asunnon "Eevaistamista".

Vierailija (Ei varmistettu)

Oi vitsi, oispa tää Krunassa...! Terv. nimim. Eeva naapuriin kiitos

Hay (Ei varmistettu)

Onnea ostoksesta!!

maitokahvi
Päivän ajatus

Oiih, onnea! Upea juttu! :)

Tiina - Fanni ja Kaneli (Ei varmistettu) http://www.maku.fi/blogit/fanni-kaneli

Näin ne asiat tosiaan loksahtelee kohdalleen! Varmasti aivan ihana päästä laittamaan uutta kotia. Onnea ja kivaa pinnailua!

Feline (Ei varmistettu) http://merensininen.blogspot.fi

"Näinhän se usein menee: kun päättää lakata riehumasta jonkin asian kanssa, palaset loksahtavat kohdalleen kuin itsestään ja ratkaisu tarjoillaan hopeatarjottimella."

Allekirjoitan! Noin viidenkymmenen turhan yhteydenottopyynnön jälkeen päätin nostaa kädet ilmaan ja siirtää opinnäytetyön ja näin ollen myös valmistumisen vasta ensi syksylle, kun sähköpostiin loksahti viesti ja toivotettiin tervetulleeksi yhteen firmaan (: Tänään käytiin myös asuntonäytössä joka tuntui heti kodilta ja välittäjä lupasi hoitaa vuokrasopimukset allekirjoitusta varten maanantaiksi. Niin se elämä vaan asettuu uomiinsa.

Niin ja onnea uuteen kotiin! (:

maijjopa (Ei varmistettu)

Tätähän se sinun ennustuksesi tiesi! Hirmu paljon onnea uuteen kotiin, täälläkin ihan hymyilyttää (ihan konkreettisesti) puolestasi! : ))

tiaramisu
tiaramisu

Onnea, onnea! Mua jo jännittää, millainen keittiö sinulle tulee.

Ihanaa, paljon onnea uuteen kotiin!

PSK
Insert Cool Phrase

Järjestäthän sitten tuparit lukijoille :)

ViviS (Ei varmistettu) http://viviandcoblog.com

Onnea uuteen kotiin! Näin ne asiat aina järjestyy :) Omalla kohdalla ainakaan asunnon omistaminen ei ole millään tavalla lisännyt stressitasoa, ennen kun piti miettiä että mitä sitten jos tätä vuokrasopimusta ei jatketakaan!

Ouska (Ei varmistettu) http://ajatustenarkisto.blogspot.fi

Onnea! Oivallinen päätös.

Iloitsen siun blogista. :)

Melyl (Ei varmistettu)

Onnea Eeva hirmuisesti! Selvästi onnenkeski oli taas oikeassa!
"Näinhän se usein menee: kun päättää lakata riehumasta jonkin asian kanssa, palaset loksahtavat kohdalleen kuin itsestään ja ratkaisu tarjoillaan hopeatarjottimella."
Sen lisäksi että olen hirveän iloinen puolesta, tuntuu siltä että kaipasin juuri tuota lausetta tällä hetkellä enemmän kuin mitään muuta. Kuin merkki universumilta. Tuhannesti kiitos Eeva!

Kesän lapsi (Ei varmistettu) Http://www.kirsikankirjoituksia.blogspot.fi

Mulle kävi hieman samalla tavalla. Olin jo aiemmin ettiny tietyltä kadulta asuntoa (en oikein tiedä miksi), mutta silloin ostaminen ei ollut ajankohtaista. Nyt sitten syksyllä tein ex tempore -päätöksen, kun samalle kadulle rakennetaan. Pähkäilin samaa, että ainahan kaksion saa vuokralle, jos suunnitelmat muuttuvat. Keväällä pääsen muuttamaan ja sitä on kiva odotella. Ehkä nää päätöset on hyvä tehdä fiilispohjalla, jos tuntuu omalta.

Onnea ja iloa uuteen kotiin! :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Kiitos kivasta blogistasi ja onnea uuteen kotiin! Jos tarvitset hyvää remonttitekijää, voin antaa vinkin.

ElinaPK
Sataman valot

Onnea uuteen kotiin! Ostin asunnon Helsingistä tosi nuorena eikä silloin mikään ollut varmaa, tietenkään. Kuitenkin asuntolainan kanssa pärjäsin hyvin, koska asuntokulut olivat kutakuinkin samaa luokkaa Helsingin vuokratason kanssa. Myöhemmin elämä heitti Kymenlaaksoon, mutta tuo pikkuinen Helsingin asunto on minulla edelleen ja siihen on aina ollut helppo löytää vuokralainen. Nykyään ajattelen, että lähes uhkarohkealta tuntunut ostopäätös on yksi parhaimpia isoja päätöksiä, joita olen tähänastisen elämäni aikana tehnyt. Kävipä miten vain, niin aina koti, taloudellinen turva ja oljenkorsi löytyy viime tipassa noista yhdeksän vuotta sitten ostamistani kahdestakymmenestä neliöstä. 

Anna Maria (Ei varmistettu)

Resources like the one you mentioned here will be very useful to me! I will post a link to this page on my blog http://griyamobilkita.webs.com . I am sure my visitors will find that very useful

And expertise in ways and methods of insecticide because it is also the best pesticide spraying company in Riyadh
For your health please do not neglect the eradication of insects and disposal and the use of experts of extermination and pest control not only service in Twixat Riyadh only, but we are also known that we are also the best insect control company because we use methods and methods of extermination of insects constant effectiveness in addition to using the best pesticides insecticide Our reputation is the best pesticide spraying company in China

Kommentoi