Koukussa: Downton Abbey

“I always apologize when I’m in the wrong. It’s a habit of mine.”

Epäonnen kesä 2012 ei ole ohi, mitä sairasteluun tulee. Mutta epäonnea ei voi kirjoittaa ilman onnea: sohvanpohja on vihdoin saattanut yhteen minut ja Downton Abbeyn.

Koska on kiire mennä äkkiä katsomaan lisää, en ehdi kirjoittaa kokonaisia lauseita. Kerron teille nyt ranskalaisilla viivoilla, miksi tämä englantilaiskartanon herras- ja palvelusväestä kertova sarja on niin hyvä:

- kiinnostava ajankuva: henkilöhahmojen teot, sanat ja käytös kertovat epäsuorasti paljon 1910-luvun asenteista ja maailmasta 

- huumori: vaikka tämä ei mikään komedia olekaan, joka jaksossa saa nauraa, lähinnä tuon ensimmäisenä mainitun kohdan vuoksi (isäsi oli LÄÄKÄRI! Kuinka rahvaanomaista! Herrasmiehet eivät tee töitä! What is a "weekend"?)

- juonikuviot ovat herkullisia - vähän kuin saippuasarjasta, mutta jotenkin silti uskottavia

- näyttelijät ovat ihan loistavia (erityisesti Maggie Smith, joka saa meikän kiljumaan suunnilleen aina, kun ilmestyy ruutuun - NE ILMEET)

- estetiikka: onhan ne mekotkin tietysti ihania, mutta lemppareitani ovat ne metsästysasut. Ja koirat ja hevoset ja se kartano! Ja astiat!

Olen aivan koukussa. Himoitsen tietää, mitä seuraavassa jaksossa tapahtuu. Samalla säästelen jaksoja, sillä ykköskaudessa niitä on vain seitsemän ja olen kuullut moneltakin taholta, että kakkoskausi olisi ihan surkea. Oi, älä ole! 

"Oh my dears. Is it really true? I can't believe it. Last night he looked so well. Of course it WOULD happen to a foreigner. It's typical."

"Don't be ridiculous."

"I'm not being ridiculous. No Englishman would DREAM of dying in someone else's house - especially somebody they didn't even know."

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Minä ainakin tykkäsin myös kakkoskaudesta!

Vierailija - Verna Laine (Ei varmistettu)

Odotahan Downton Abbeyn kolmatta tuotantokautta ja katso jakso 6 - siellä on yksi allekirjoittanut suomalainen mukana, sen saman palvelusväen pöydän ääressä!

Vierailija (Ei varmistettu)

Kakkoskausi ei ole surkea! :)

nansk

TÄÄ ON NIIN HYVÄ! Kesäloma saattoi meidätkin yhteen ja rakastuin päätä pahkaa. Eikä kakkoskausi mikään huono ollut, pyhpah. En jaksa odottaa kolmannen alkamista!

Ps. Tahtoisin äärettömän paljon muuttaa tuollaiseen ihanaan, vanhaan, valtavaan kartanoon. Pps. Jatkuisi jo!

Helmiä.

Aijaijai, Downton Abbey on aivan laittoman hyvä ja niin koukuttava! Ei hätää, kakkoskausi on oikein mainio ja herttainen. Nyt tiedänkin minkä parissa vietän huomisen saikkupäivän.

Vierailija (Ei varmistettu)

kakkoskausi ei ole surkea! itse koukutuin vasta juurikin kakkoskauden pyöriessä telkkarissa, enkä ole ykköskautta nähnytkään. säästelen sitä juurikin syysflunssan varalta... :) en vaan ole varma maltanko!

Shoegal (Ei varmistettu)

Minäkin tykkäsin myös kakkoskaudesta ihan yhtä lailla. Ihana sarja! Nuo sun laittamat lainaukset on niin hyviä. Samanlaista sieltä tulee melkein jokaisen repliikin kohdalla ja muidenkin kuin Maggie Smithin hahmon suusta.

Mörri (Ei varmistettu)

Mitä sä Eeva höpötät? :) Ei kakkoskausi ollut surkea! Ykköskausi oli kenties enemmän minun mieleeni, mutta kakkoskausi oli vallan mainio. Oih, olen ollut koukussa sarjaan ensi näkemältä. Viime joululoma meni sarjaa tuijotellessa.

Oma sivu

DA on niin ihana! Odotan myös innolla kolmoskauden alkua. Melkein voisi kyllä sitä ennen katsoa sekä ykkös- että kakkoskauden uudestaan :).

Penny (Ei varmistettu)

Downton Abbey on huikein ikinä! Myös kakkoskausi! Jouluspesiaalia unohtamatta! Aloitin koko sarjan katsomisen uudestaan, kolmoskautta odotellessa!

Suvi / Port Coton (Ei varmistettu)

Ihana! Ihana, ihana, ihana. Paras sarja aikoihin. Henkilöhahmot on vaan niin rakastettavia, niin hyvine kuin huonoine puoliensa kanssa. Tässä sarjassa on kaikki kohdallaan. Kaikki. Okei, yksi negatiivinen puoli: jaksoja on liian vähän. Tai ehkä sekään ei ole varsinaisesti huono puoli, sillä muuten saattaisin pakahtua ihastuksesta.

http://port-coton-de-suvi.blogspot.fi/

Vierailija (Ei varmistettu)

Downton Abbey on paras !!! ykköskausi oli minulle mieleisempi, mutta kakkonen myös hyvä, hieman erilainen vain :- )

LeenaSL (Ei varmistettu)

Suosittelen kirjaa The World of Downton Abbey

Saanasofia (Ei varmistettu)

mun sisko oli kolmannessa tuotantokaudessa mukana! Jee suomalainen näyttelemässä downton abbeyssä :) 

Vierailija (Ei varmistettu)

mitäää?! kakkoskausi huono? omituista! niin omituista! nimittäin päin v*tun vastoin. ja nyt puhuu tyyppi, joka on sitä mieltä mm. game of thronesin 2. kausi on keskinkertainen (kaikki tv-fanaatikot eivät voi ymmärtää). mutta ei, olet ensimmäinen joka sanoo jotain tuollaista downton abbeysta. ensimmäinen.

Cecil (Ei varmistettu)

Tulet tykkäämään kakkoskaudesta, mikäli tykkäät övereistä saippuaoopperajuonenkäänteistä. Minä en tykännyt. Pöh. Toivottavasti kolmoskaudella palaa takaisin raiteilleen.

sybil (Ei varmistettu)

Täydellinen sarja! Ihan täpinöissäni odotan jo kolmoskautta, joka alkaa Briteissä nyt syyskuussa ja Suomessakin peräti jo 6.11 :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Kakkoskausi oli mielettömän hyvä, tarina ja henkilöhahmot kehittyy siinä mun mielestä todella upeesti. Kolmoskausi alkaa Briteissä ens kuussa, ja on ainakin trailerin perusteella AMAZING.

Vierailija (Ei varmistettu)

Tulin vain kertomaan, että minäkin tykkäsin myös kakkoskaudesta. En edes tajunnut, että se oli jotenkin erilainen kuin ykkönen. Kun luin nämä kommentit, haluan tsekata ykköskauden uudestaan!

Joka tapauksessa, aivan ihana sarja. <3

Vierailija (Ei varmistettu)

EIKÄ OLE SURKEA kakkoskausi! :) Ihan yhtä iiihana kuin ykköskausikin. :)

Pouniko (Ei varmistettu)

Alunperin kuvittelin, että tuotanto on vain yhden kauden mittainen, mutta eihän tätä voi kesken jättää. Henkilögalleria on enimmäkseen mielenkiintoinen, vaikka Granthamin jaarli hieman ärsyttääkin (tämän tyyppinen hahmo nähty niin monta kertaa...). Maggie Smith on aina vailla vertaa ja alunperin suurin syy siihen, että aloin seurata tätä. Dame on aina niin uskomaton Lady.

Toinen kausi odottaa vielä digiboksin uumenissa, mutta saanen sen katsottua, jahka talven tulo armahtaa pihatöistä. Toivottavasti ennen 6.11., että voin siirtyä suoraan tuoreisiin jaksoihin :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Kakkoskausi on aivan huippu myös! Tosin ainakin itselläni boksista puuttuu viimeinen, ns erikois-joulujakso, jonka tosin löysin ilmaiseksi netistä :).

tumpelo (Ei varmistettu)

mistä katsotte tätä sarjaa? tai ylipäätään mitään sarjoja netistä?

Vierailija (Ei varmistettu)

Kakkoskausi on IHAN HIRVEETÄ lässytystä ja ulinaa ja viulujen dramaattista mylvintää taustalla! Olkoonki sota ja vaikka mitä, ni ei ole kyllä paljoa jäljellä ekan kauden kiihkoisasta katsomisesta. Pakko silti kestää, koska saippua on saippuaan ja koukku paha!

nahjulia (Ei varmistettu)

Oi, sama kohtalo kun minulla! Viime vuonna olin ihan "plääh" kun jokasiessa kahvipöydässä ja kadun kulmassa puhuttiin vain tästä sarjasta, mutta nyt kesälomalla minäkin ymmärsin sen hienouden!
Ja ai että meidän kotisohvalla naurettiin kun Maggie Smith sanoo totisena "What is weekend?"
Siinä missä sinä pelkäät Woody Allenin kuolemaa, minä pelkään Maggie Smithin kuolemaa. Se nainen on antanut niin paljon hyvää englantilaiselle filmi- ja tv-teollisuudelle!

Elina (http://i-scream-honey-o-lives.tumblr.com) (Ei varmistettu)

Hei, Eeva!

Pitää nyt vihdoin kirjoittaa tänne, että olet ihana! Olen lukenut juttujasi epäsäännöllisen säännöllisesti sieltä sun täältä pitkään kommentoimatta mutta aina mielissäni. Nyt teen poikkeuksen, sillä tajusin juuri sen, mikä postauksissasi on niin kivaa. Se on kotoisuus! Tulee sellainen liikuttavan viihtyisä olo - jokseenkin samankaltainen kuin vaikkapa istuessaan alkusyksyisenä iltana ulkona, hyvässä seurassa, kauniissa hämärän ja valojen sekoituksessa, viilenevässä ilmassa lämpimän huovan tai takin sisällä. Sellaisena hetkenä, jona tajuaa, että elämä on kaunista.

Jatka samaan malliin!

P.S. Hassua, että kaikissa liittämissäsi Downton Abbey -kuvissa on tuollainen hupaisa horinsonttilinja. Kahdessa ekassa vyötäröitten kohdalla, viimeisessä kaulan.

Vierailij (Ei varmistettu)

Oih Downton Abbey! Tupla oih Maggie Smith (Youtubesta löytyy video Maggie Smithin parhaista hetkistä Downtonissa, se on ihana)! Kolmoskautta odotellessa :)

atruedowntonian (Ei varmistettu)

Ei kannata uskoa kaikkea, mitä ihmisiltä kuulee;) Vaikka kakkoskausi ei ehkä ole ihan ensimmäisen veroinen, niin hyvä se on silti (varsinkin nyt kun tietää, mihin erään tietyn perijän ja vanhimman tyttären rakkaustarina johtaa, hih)!

Vierailija (Ei varmistettu)

Kauheinta kakkoskaudessa on käsikirjottajien täydellisesti kadonnu tyylitaju ja tapahtumien ennalta-arvattavuus.

vilma.p
Vilma.P

Kiitos sun Eeva, täällä myös yksi jonka oli pakko saada sarjan tuotantokaudet käsiin. Ja nyt olen aivan koukussa! Kivaa, kun on joku hyvä sarja, mitä aina odottaa!!! :)

Sonjaemilia (Ei varmistettu)

Törmäsin tähän postaukseen surffaillessani tiedon valtaväylällä ja vaikka tää onkin vuoden vanha, niin kommentoin silti. Kakkoskausi oli ensinnäkin parasta Downton Abbeya :) Kolmannessa oli vähän tyhmiä juonenkäänteitä (siis milloin Earl of Granthamista tuli kiukutteleva pikkupoika?!), mutta kyllä sarja piti pintansa. Neljäs kausi alkaa ihan kohta ja se on jännää! Mun lempihahmot ei ole enää mukana, paitsi tietenkin ihana ja mahtava Dame Maggie Smith, jota ei voi kuvailla muuten kuin ylisanoin.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.