Kuinka bleiseri kesytetään

Minulla on kaapissani mörkö. Tai oikeastaan kaksi. Toinen on musta ja toinen on sininen.

Molemmilla möröillä on kaksi hihaa ja kaulukset.

Kumma kyllä, henkarissa, katumuotikuvassa tai toisten ihmisten päällä bleiseri ei näytä tippaakaan pelottavalta. Kaupassakin olen ilmeiseti kahdesti kuvitellut, että eihän tässä mitään. Mutta kun on aika kiskaista jakku niskaan, meneekin pupu pöksyyn.

Tunnen oloni joko yliasialliseksi tai lapseksi, joka yrittää leikkiä aikuista. Joskus pääsen eteiseen asti bleiseri päällä, mutta viimeistään ulko-ovella täytyy kääntyä takaisin ja käydä vaihtamassa vaatteet.

No, elämässähän ei ole pakko tehdä mitään, eikä varsinkaan pukeutua bleiseriin. Mutta kun sellaisen ostaminen on nyt kuitenkin ilmeisesti tuntunut kaksi kertaa hyvältä idealta, ajattelin haastaa itseni testaamaan, josko kuitenkin saisin mörön kesytettyä.

Bleiserini eivät suinkaan ole edes asiallisinta sorttia - tämä COSin musta jakku on ihan lötköä matskua, ei olkatoppauksia tai muitakaan pankkiiriviboja. Silti tunnen oloni siinä ihan asiapentiksi. Kompensoin risoilla farkuilla, reteillä nilkkureilla ja lötköllä pellava-t-paidalla. Helpotti.

Mörköä ei ole vielä täysin kesytetty, mutta sanotaan, että se syö jo kädestä.

Kommentit

Lapsenahan aina laitettiin bleiseri päälle, kun leikittiin aikuista :) Hei, mistä nuo farkut?

Eeva Kolu

Niinpä :D Farkut on Zarasta.

Vieras
Vierailemassa

ootpas hoikistunu hurjasti!

kivan näköinen asu :)

Vierailija (Ei varmistettu)

En nyt kommentillani ole sua vastaan tai mitään, mutta näitä Eevan painoa kommentoivia viestejä on tullut viime aikoina aika paljon vastaan... niin seuraatteko te tosissaan bloggarin painonkehitystä niin, että pystytte sanomaan milloin tämä on hoikistunut X määrän johonkin edelliseen ajankohtaan nähden? :DD

Tietysti nämä kommentit on tarkoitettu kohteliaisuuksiksi; heräsin vaan itse taas huomaamaan, kuinka intensiivisen seurannan ja (arvioivien) katseiden kohteena bloggarit usein toimivat, myös niiden elämänalueiden kohdalla, joista eivät tieten tahtoen mitään kirjoittaisikaan. Miten bloggaajina koette tämän: onko huomio kiusallista, vai onks sillä mitään väliä?

Ja Eeva olet jakussasi kaunis (ja rohkea)! :D

Vieras
Vierailemassa

Ymmärrän kyllä mitä tarkoitat.

Mietinkin kauan, kehtaako tätä ääneen sanoa, mutta päätin kuitenkin. Lähinnä kirjoitin tämän kommentin, koska Eeva on joskus itse kommentoinut painoaan sanomalla, että on lievästi ylipainoinen (ainakin näin muistelisin). Ei ainakaan näiden kuvien perusteella siltä näytä, tosin mun on ollu vaikea uskoa tätä oikein ikinä. Mutta myönnän, että tää painojuttu on mulle liian iso asia, koska stressaan omaani jatkuvasti, ja siksi kiinnitän muidenkin painokehitykseen ihan liikaa huomiota. Mutta siis positiivisessa mielessä tämän kommentin tarkoitin, vaikka toki Eeva on aina näyttänyt upealta.

varattu nimimerkki (Ei varmistettu)

En usko että Eevankaan lukijoista kukaan aktiivisesti seuraa, onko hän nyt pulleampi vai kapeampi kuin ennen. Jokainen bloggari, etenkin aikuinen sellainen, varmasti ymmärtää, että kun laittaa nettiin kokovartalokuviaan, joku saattaa kommentoida ulkomuodossa tapahtuvia muutoksia, tässäkin ihan positiiviseen sävyyn.
Halusin vain siis kommentoida tuohon "intensiivisen seurannan alla olemiseen", tuskin se niin kovin intensiivistä on. Tietysti on ihan toinen juttu, onko painon kommentointi tarpeen alkuunkaan; joskus painon putoamisen tai kertymisen taustalla voi olla syitä, joita ei todellakaan halua netissä jakaa.

Vierailija (Ei varmistettu)

Mun mielestä on aika karseaa, että tässä maailmassa ihmisille on ihan ok mennä kommentoimaan "oletpas laihtunut" ihan livenäkin, ja netissä "oletpas lihonut". Ei toisen paino kuulu kenellekään muulle. Laihtuminen ei kaikille ole yhtä kuin onni, eikä laihtumisen kehuminen tunnu ainakaan minusta hyvältä. Joten, ihmiset: painorauhaa meille kaikille, jooko!

Eeva Kolu

Heippa Vierailija! 

Olen kyllä käsitellyt kehonkuvaa, kauneusihanteita, syömistä yms. blogissani joten tietty ihan ymmärrettävää että ihmiset kokevat, että on ok kommentoida painoani. Itse en kommentoisi kenenkään painoa jos hän ei ota sitä itse puheeksi (en kyllä ehkä edes silloin), mutta juu, kyllähän nämä painoasiat kiinnostavat naisia hämmästyttävän paljon. Olen sen verran sinut nykyään itseni kanssa että en kyllä oikeastaan hetkahda painokommenteista suuntaan tai toiseen :) 

Itse ehkä toivoisin, että voitaisiin jättää painon ajatteleminen ja siitä puhuminen ylipäätään vähemmälle, homma on saanut ihan liian suuren painoarvon naisten jokapäiväisessä arjessa. Olen itse sitä paitsi sitä mieltä, että painonhallinta ja hyvinvointi on sitä helpompaa, mitä vähemmän painoaan kyttää ja mitä vähemmän painosta jauhaa muille ja itselleen.

 

Vierailija (Ei varmistettu)

Kiitos, tätä vähän hainkin takaa: mun mielestä pelkästään se, että laittaa blogissa asukuvia julkisuuteen, ei tee kenestäkään "julkista eläintä" jonka ulkonäköä olisi korrektia kommentoida tavalla, mitä ei olisi valmis tekemään kasvotusten. Käsitin kyllä edellisen painokommentin täysin hyvällä tavalla kehuksi, ihmettelen vain yleistä suorasukaisuutta joka tämän asian tiimoilta tuntuu olevan nettikeskustelussa normi :)

t. vierailija 1.3.2014 19:48

sappe (Ei varmistettu)

Oma musta pellavableiseri kesyyntyi puolen vuoden kaapissakummittelun jälkeen ryttäämällä hihat yläasteelta tuttuun tapaankohti kyynärpäitä. Nimenomaan ryttääminen auttoi, ei kääriminen. Tietty nyt sitä pellavaa ei saa varmaan enää koskaan siloiseksi, mutta eipäs taida tarvitakaan!

Vierailija (Ei varmistettu)

Sä oot kuule tollai ihan törkeen hyvännäköinen. Uhh.

Mixed

Mulla tulee välillä ihan samanlaisia tuntemuksia, ihan jo siististä villakangastakista ja nahkanilkkureista... Bleiseri päällä en voisi edes kuvitella poistuvani kotoa! Äkkiä neuletakki siihen tilalle...

Vivi
Elämäni palasia

Ihan pöhköä, sähän näytät upealta tuossa asussa! Mun mielestä toi on se kaikkein oikein tapa pukea bleiseri :)

.Tiia

Turhaan pelkäät, tuo asu ei nimittäin ole mörköä nähnytkään :). Pikemminkin se näyttää rennon huolettomalta, ja aivan kuin sinulla olisi aina ollut bleiseri päällä :).

anna-liisa (Ei varmistettu)

Näyttää tosi tosi kivalta, rennolta.
Mutta mun mielestäni toi ei edes ole oikein bleiseri, toi on liian lyhyt bleiseriksi :).

matildan (Ei varmistettu)

Hyvältä näyttää, mutta i feel you, kaikin puolin. Bleisereissä/jakuissa joku tökkii, kun se on minun päälläni. Rennommat tai sellaiset kauluksettomat bleiserit/jakut on himppasen saaneet omalla kohdallani tuota mörköä pienenemään.

Henriikka. (Ei varmistettu)

Joo aina jakkujen kanssa ei vaan (henkisesti ainakaan) onnistu. Ostin matkoilta uuden "rennon" jakun, ja ajattelin, että näyttäisin coolisti tältä: http://lamodellamafia.com/wp-content/uploads/2012/11/la-modella-mafia-Em...

Kuitenkin lopputuloksena peilistä katsoi mielestäni enemmänkin hän: https://picasaweb.google.com/lh/photo/tU4YWsZ6jIZ2TR-GWOp61L-Eixprg8fQXK...

Vierailija (Ei varmistettu)

:D :D

Tinski (Ei varmistettu)

Oh, minulla on tuo sama mörkö vaatehuoneessani. Teiniä pidin pikkutakkia aina. Kai se oli sitä, kun 17-vuotiaana yrittää baariin.. tai saada jotain uskottavuutta samalla, kun tahtoo nousuhumalassa puhua Aino Järnefeltistä (ja ääntää sitä jotenkin hyvin aikuismaisesti). Mörkö tuli iän myötä kuvioihin, kunnes totuttelin taas tyyliin harmaalla collegekankaisella bleiserillä.. Musta bleiseri, vielä minä sinut selätän! Ennen kuin olen 45-vuotias.
Annoit rohkeutta selätykseen, Eeva. Tervetuloa maanantai ja konttoripäivä.

Nafnaf (Ei varmistettu)

Mä niin ymmärrän ton tunteen! Mulla on pari Zaran collegebleiseriä, niitä on niin vaikea kesyttää, musta tuntuu että yritän liikoja kun käytän niitä päälläni. Hienoa että sä oot saanut sun mörköjä kesytettyä!

Marita K

Hyvinhän tuo toimii sinulla! 

Leveät hartiat ja vähän tavallista isompi rintavarustus on tehnyt bleiseristä mörön minullekin. Olkatoppaukset on täysin pannassa, mutta myös napitus aiheuttaa ongelmia (ellei siis erikseen halua näyttä povipommilta). Mutta minäkin elättelen toivoa siitä, että vielä joskus saan tuon mörön selätettya. Taidanpa seuraavaksi katsastaa COS:in valikoiman... ;)

Jude (Ei varmistettu)

Oikein hyvältä näyttää! Mullakin on kaapissa pari bleiseriä, mutta juurikin näistä luettelemistasi syistä johtuen en ole saanut puettua niitä päälleni perustyöpäiviksi. Ehkä minäkin lopulta uskaltaisin! Jos ensin aloittaisin risoista farkuista :P

Kao Kao

Ihanan värinen tukka! (mä taas käytän välillä töissä bleiseriä just siksi, et joku uskoisi että mulle on uskottu aika suuren firman palkkahallinto tassuihini..)

http://howsheloves.blogspot.fi/ (Ei varmistettu) http://howsheloves.blogspot.fi/

Asiapentti!

Unia

Onpa ihanaa että jopa sulla on tämä bleiserimörkö-ongelma! Minä ostin kesällä oliivinvihreän college-kankaisen jakun siinä toivossa että osaisin käyttää sitä kun se on muka rennompi, mutta vielä mitä. Ei vaan lähe. Mulla on ihan sama juttu että aina sen kanssa yrittää, mutta koskaan ei pääse kotiovesta ulos. Kai se alkaa luonnistumaan sit kun tuntee itsensä tarpeeksi aikuiseksi? Mutta sie vedät kyllä ihan älyttömän coolisti tuon jakkusi kanssa, ei uskois että se on sulle mörkö! :) 

Vierailija (Ei varmistettu)

Asiasta kukkaruukkuun, mutta: Hahaha, asiapentti! Ihana ilmaus, jonka aion pikimmiten ottaa käyttöön. Pitää äkkiä löytää suomenkielistä juttuseuraa. Luen blogiasi paljon ihastuttavan leikkisän kielenkäytön takia. Muita lemppari-ilmauksia on esim "pällin näköinen pallero" ja "tyypit". Kiitos kun muistutat suomenkielen kauneudesta ja rikkaudesta! Ja siitä, että leikkokukkien ostamiseen ei tarvitse olla erityistä syytä. Look on muuten tosi freesi eikä yhtään asiapentti!

XX,
asiapentti-kammoinen, joka omistaa kolme kauluspaitaa, jotka eivät koskaan ole päässeet eteistä pidemmälle

Outonimijottaeikuulurekisteröityneelle (Ei varmistettu)

Melkomoista rohkeutta bleiseri saralla, pisteet sille! Omat hankitut/saadut bleiserit ovat päätyneet uff:lle, mutta kaipaisin "asiapentti" linjaa, jotta joku töidenpuoleen (lastensuojelu) tapaamani ihminen erehtyisi luulemaan minua vallan asialliseksi aikuiseksi teini-ikäisen sijaan. Joten suuri kiitos rohkaisusta, annoit toivoa, että yes I can!

Morsio
Mennään vaan!

Näyttää ihan superhyvältä!!!

Eeva Kolu

Kiitos kaikille kivoista kommenteista! Mulla oli eilenkin päällä bleiseri ja se meni oikke hyvi :) xxx

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.