kunniavieras

 

 

Pari päivää sitten lukupiirimme sai kunniavieraan, kun Riikka Pulkkinen istahti Annukan punaiselle sohvalle. Juotiin teetä, syötiin muffinseja ja juteltiin kirjoista ja kirjoittamisesta.

 

Olimme kaikki helteestä hionneita, jossain vaiheessa kahvit kaatuivat lattialle ja kirjailija joutui signeeraamaan vasemmalla kädellä, koska oikea oli paketissa. Mutta tapaaminen oli mahtava - miten helpottavaa onkaan kuulla, että myös kaksi hienoa ja menestynyttä kirjaa julkaissut kirjailija pohtii vielä julkaisupäivänä, että onks tää mun kirja ihan paska. Ihmisiähän tässä kaikki ollaan.

 

En jaarittele loputtomiin, sillä tapaamisesta on tulossa juttu myös Aamulehteen, mutta selvisi muun muassa, että romaanin kirjoittaminen on aikamoista palapeliä, ja että Chloén nimikkotuoksu sopii myös kirjailijoille, ja että kyllä, seksikohtaukset nolottavat jälkeenpäin.

 

Kysymystulvassaan vasta alkuun päässeet lukupiiriläiset eivät olisi malttaneet päästää kirjailijaa pois ollenkaan, mutta signeeraustilaisuus kirjakaupassa kutsui. Tapaamisesta jäi paitsi mainion hyvä mieli, myös ruutupaperille tuherrettu lista, jossa lukee:

 

J.M. Coetzee: Häpeäpaalu

Michael Cunningham: Tunnit

Ian McEwan: Sovitus

Kazuo Ishiguro: Me orvot

 

Kas siinä, olkaa hyvä - lukuvinkkejä suoraan Suomen symppiksimmältä kirjailijalta.

 

Itse lisäisin syksyn lukulistaan vielä kaksi teosta, jos ne eivät entuudestaan ole tuttuja:

 

Riikka Pulkkinen: Raja

Riikka Pulkkinen: Totta

Kommentit

angie (Ei varmistettu)

Michael Cunningham: Tunnit

Tuo on ihana, ihana, ihana. Niin ja, tietysti sinä myös.

Emminda (Ei varmistettu)

Onkohan tuo Sovitus se sama mistä on tehty elokuva? On pitäny lukea se, muttei sitä ikinä kirjastossa muista! Elokuva oli ainaki hyvä :-)

Eeva Kolu

Angie: oi kiitos :) Ja tunnit on kyllä nyt viimeistään pakko lukea, olen kuullut siitä ennenkin suitsutusta ja rakastin myös siitä tehtyä elokuvaa, joten täytyyhän se kirjakin kahlata läpi! ************* Emminda: juu, elokuva perustuu juurikin tuohon kirjaan. Itsekään en ole sitä vielä lukenut, mutta nyt aion kyllä!

Jen (Ei varmistettu)

Sovitus on yksi parhaista. Ja Riikka on ihana myös!

Gitta (Ei varmistettu)

Riikan kirjat olenkin jo kahlannut läpi, mutta nää neljä muuta on jäänyt toistaiseksi välistä. Pitänee valkata kesäloma lukemiseksi, kun se nyt alkaa!

Tytti (Ei varmistettu)

Sovitus-kirja on just se mistä on tehty mielestäni lähes henkesalpaava elokuva. Kirja on tosin vielä parempi. Ihanaa, että saitte lukupiiriinne vieraaksi juuri Riikan.

erina (Ei varmistettu)

No Riikat on lukematta kun kaikki riikkapulkkiset on koko ajan lainassa kirjastossa! Varaaminen on yliarvostettua, paljon kivempaa yrittää kytätä milloin joku niistä ois paikalla..

Suvi - http://yellowstickroad.blogspot.com/ (Ei varmistettu)

Olen vastarannankiiski ja ihmettelen, että mitä ihanaa on Michael Cunninghamin kirjassa Tunnit? Kirjaa on suitsutettu niiiiiin paljon joka paikassa ja olihan se pakko lukea. Petyin niin paljon sitä lukiessani, että ihan harmitti. Min mielestä se oli huipputylsä, mutta ehkä elokuva toimisi tämän kirjan kohdalla paremmin minulle?

ida365.indiedays.com (Ei varmistettu)

Riikka Pulkkinen vaikutti symppikseltä ja fiksulta, kävin kuuntelemassa hänen "haastatteluaan" Akateemisen kohtaamispaikalla kirjojen yönä. Eilen illalla valvoin huomaamattani puoli kolmeen lukiessani Raja-kirjaa ja heti herätessäni jatkoin siitä, mihin olin jäänyt. En malta jättää kesken, ja Totta on ostettava pian!

asdf (Ei varmistettu)

Sovitus alkuperäiskielellä on ehkä paras kirja ikinä.

Laura (Ei varmistettu)

sovitus on ihana! en oo tosiaan lukenut suomeksi, ko yritän lukea kirjat alkuperäiskielellä, jos se on mahollista:)

http://sesitasetata.blogspot.com/ (Ei varmistettu)

Kiitos kirjavinkeistä! Taidanpas ottaa jonkun seuraavaksi lukuvuoroon. :)

Pee (Ei varmistettu)

Komppaan kaikkia muita, Sovitus on ihana. Samoin Pulkkiset tietysti. Pitääpä tarttua noihin muihinkin.

pur (Ei varmistettu)

Tunnit oon yksi parhaista kirjoista mitä oon ikinä lukenut! Sovitus myös hieno! Muista pitääkin hetimiten ottaa selvää!

pur (Ei varmistettu)

Ja ylempänä olevaan kommenttiin jossa mainitaan että Tunnit on todella tylsä kirja...ehkä myös elokuvakn olisi sinusta tylsä, se on hyvin samanlainen ja hieno elokuva, mutta enemmänkin maalaieva kuin tapahtumarikas.

Paletti (Ei varmistettu)

Hauskaa saada kirjailijalta kirjavinkkejä, varsinkin sellaiselta jolla näyttää olevan hyvä maku :-). Ishiguron kirjat on ihan parhaita!

e - www.lily.fi/palsta/kirjallinen-projektini (Ei varmistettu)

Oi, olen niin kateellinen Riikka Pulkkisen tapaamisesta! Itsehän olen vain vaklannut häntä yliopiston ruokalassa syömässä ja ihaillut kaukaa ;)

V (Ei varmistettu)

Oi, ihanaa: kaksi suosikki-idoliani samassa postauksessa :). Nyt pitäisi vaan päättää, kumpi on ihanampi, sinä vai Riikka Pulkkinen. Pieni ahdistus vaan painaa, koska en kaikista kehuista huolimatta oikein jaksa Sovitusta...

maisa (Ei varmistettu)

oi, riikka pulkkinen vaikuttaa juuri sellaiselta ihanalta kirjailijalta ja hyvältä tyypiltä, jota voisi vienosti udella kunniavieraaksi lukupiiriin. ja jonka kanssa niin mielellään keskustelisi kirjoista!
itseäni on harmittanut kovasti viime aikoina hs:n lukupiiri-blogin loppuminen. toivottavasti tuo virtuaalinen lukupiiri vielä jatkuisi joskus jossain muodossa!

saisinko vielä eeva udella, minkä malliset olivat ne dr. martensin popot, joilla tallasit viime talvessa? vein ne melkein kassalle viime keväänä, kun näin niistä kuvia jaloissasi, mutta en uskaltautunut kuitenkaan. nyt iltojen pimetessä niiden kuva palasi mieleeni, mutta ikävä kyllä malli ei!

Eeva Kolu

Sovitus on nyt tämän hehkutuksen jälkeen PAKKO siirtää lukulistalla seuraavaksi :) Maisa - mun Martensit on malliltaan Serenat. En tiedä, olivatko ne joku viime syksyn juttu vai mahtavatko olla tuotannossa edelleen?

Anu (Ei varmistettu)

Raja oli yksi tähänastisen elämäni parhaista lukukokemuksista. Aivan erityinen kirja joka kosketti ja vangitsi maailmaansa. Miten joku voi kirjoittaa niin hyvin!

nea (Ei varmistettu)

Voi jesta miten ihminen voiki olla niin hölmö! Nyt vasta hoksasin että tuon Sovitus kirjanhan voi tosiaan lukea suomeksi käännettynä :D Lainasin sen englanninkielisenä, mutten koskaan päässy loppuun saakka kun koin tekstin vaativan inasen liikaa keskittymistä kielipäälleni. Eipä tullu mieleenkä että mokomanha voisi lainata myös suomeksi! Sen siitä näköjään saa kun aina pitää kaikista saada hyppysiinsä vaan ne alkuperäisversiot... Puuh.

Marjaana (Ei varmistettu)

Sovitus on kyllä aivan loistava kirja. :) Mäkin oon kyllä lukenut sen vain englanniksi sillä yritän välttää käännettyjä opuksia aina kun se on mahdollista.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.