kupliva kesäpäivä

Viime aikoina ollaan oltu huolissaan siitä, että blogeissa juodaan liikaa skumppaa. No, toiset juovat kaljaa, minä juon viiniä, ei kai se sen ihmeellisempää ole. Siellä missä on hyvää ruokaa ja seuraa on usein myös hyvää viiniä - tämä on ihan normaali juttu kaikkialla muualla maailmassa, suomalaisille alkoholi vain on valitettavan usein synonyymi kännäämisen kanssa. 

 

Jokunen aika sitten vietimme kuplivan päivän, kun pääsimme porukalla testaamaan Raflan salaattilistan (vuohenjuusto-samosa oli ehdottomasti paras - suosittelen!).

 

 

 

Matka jatkui siitä Koffin puistoon, jossa - voitteko uskoa - olin ensimmäistä kertaa ikinä. Siis siitäkin huolimatta, että olen syntynyt Helsingissä ja viettänyt pääkaupunkiseudulla elämäni ensimmäiset 20 vuotta.

 

Ehkä siksi, että paikalla on maine pahamaineisena pissipuistona (ja silloin vuosituhannen vaihteessa, kun itse olin huonosti käyttäytyvä pissis, ainoa oikea rellestyspaikka oli Kaivari). No, maineensa veroinen puisto ei ollut, vaan oikein viihtyisä ja kaunis. Rohkenenko jopa sanoa eurooppalainen. Itse asiassa pahimmat pissikset taisimme olla me, eväinä pinkkiä skumppaa ja kolme pussia irtokarkkia.

 

 

 

 

 

Hassuahan se on, miten uusin silmin asiat näkee näin "paluumuuttajana". Silloin kun viimeksi asuin täällä, en esimerkiksi ollut koskaan kiinnittänyt huomiota kantakaupungin ihanaan vanhaan arkkitehtuuriin. Talo oli talo oli talo. Turkuun muutettuani katsoin kaikkea turistin silmin, pysähdyin ja pällistelin ja huomasin että katoha, kaikki talot eivät olekaan samannäköisiä. Siellä opin ihmettelemään ihan niitäkin katuja, joita pitkin käppäilin aamulla yliopistolle ja illalla markettiin. Sen vuoksi olen onnellinen siitä, etten jäänyt kotipaikkakunnalleni asumaan, sillä tuskin osaisin nytkään katsoa Helsinkiä näillä uusilla silmillä.

 

Yhtenä päivänä jouduin keräämään leukani maasta, kun näin ensimmäisen kerran Säätytalon. Minulla kun ei ollut aavistustakaan, että Suomessa on missään sellaisia rakennuksia. Kai tämä on nyt sitten sitä arjen löytöretkeilyä.

 

 

 

 

 

Kommentit

Liina (Ei varmistettu)

rafla, **tun kirottu rafla. onko se auki vain ennakkoon ilmoitettuna ajankohtana bloggaajille?

viimeksi kun kävimme raflan ovella, se oli kiinni (toisin kuin webisivulla oli luvattu - myöhemmin kotona selvisi, että tieto asiasta oli kuin olikin webisivulla, jos sitä tarpeeksi viitsi etsiä jostain alasivulta. ETUSIVULLEHAN MOISTA PIKKUSEIKKAA EI TOKI KANNATA LAITTAA.)

tätä edellisellä kerralla kun kävimme raflan ovella, se oli kiinni. okei, emme olleet katsonut netistä, miten mestan oli ajateltu olevan auki, mutta kuvittelimme, että ovessa lukeva "la 13-jotain" olisi jotensakin luotettava indikaatio aukiolemisen suhteen jos kello on jo 13.20 lauantaina. ei ollut. kaksi kokkia loikoili sisällä pöydän ääressä ilman aikomustakaan avata ovia sinä päivänä, tai ehkä minään päivänä.

arvatkaa aionko yrittää enää ikinä? en. en edes sen kaalia sisältävän salaatin takia. saatana.

AnnaTäti (Ei varmistettu)

Hyihyi, kiintiöpaheksun tätä skumpan ja karkin syöntiä. Ja vielä puistossa! Ja piknikillä! Mitä Virpi Salmikin sanoisi!

savsansov.blogspot.com (Ei varmistettu)

"Rohkenenko jopa sanoa eurooppalainen." Repesin hihittelemään toimistoloossissani. Mieti, tuomiokirkko on meikän kotimatkan varrella! Helsingissä JA Turussa :))

Romanus sum (Ei varmistettu)

Kerran aikoinaan eräs boheemin trendikkäästi pukeutunut tyttö lähestyi minua hyvässä hengessä jossain päin stadia en muista edes missä kovin "eurooppalaisessa" paikassa. Kehui paikkaa ja haki hengenheimolaisuutta sen eurooppalaisuuden ylistämisessä. Näyttäisi siltä, että on olemassa hyvää ja huonoa eurooppalaista juoma/päihdetapakulttuuria tyypillisen suomalaisenkin mielestä. Hyvään kuuluu mm skumpan ja viinin nautiskelu, ja huonoon ns. kaljan kittaaminen ja "kännäily". Maanosassamme eri puolilla asuessani olen todennut mm., että roomalaisen nuorison näkyvä päihde on kannabis, ei viini tai kalja saati skumppa, skumvin. Se on eurooppalaista päihdekulttuuria, mitä suurimmassa määrin, jos ei sekään ehkä sitä tyylikästä puolta. Toisaalta Italian viiniseuduilla Toscanassa oli vaikea löytää Alkon valikoiman kaltaista tarjoamaa. Huonoa "eurooppalaisuutta", voisi joku todeta.

Pilviveikko (Ei varmistettu)

Mikäs vika kannabiksessa on päihteenä? Ihan hyvää eurooppalaisuutta sekin. Ei aiheuta räyhäkännejä machoitaliaanoissa.

ii (Ei varmistettu)

Minulle Helsinki edustaa kaunista kaupunkia kaikkine laitapuolen kulkijoineen, betonilähiöineen ja pissapuistoineen. Ehkä vastakohdat tekevät siitä mielenkiintoisen, ehkä se että olen viettänyt kaupungissa elämäni parhaita hetkiä tai ehkä siksi että olen mutkien kautta päätynyt kaupunkiin ja löytänyt täältä kodin. Huomaan puolustavani kaupunkia kun joku haukkuu sitä. Olen myös samalla onnellinen siitä etten ole syntyperäinen stadilainen. Ja niinhän sitä sanotaan "pitää mennä kauas nähdäksen lähelle".

Dolley (Ei varmistettu)

Pin my tail and call me a dnkeoy, that really helped.

Wilhelmina (Ei varmistettu)

This is way more helpful than antyihng else I've looked at.

Darence (Ei varmistettu)

Holy shiiznt, this is so cool thank you.

cfeikc (Ei varmistettu)

mMfqsn imglpxbqpcfh

rchalozcrpe (Ei varmistettu)
rchalozcrpe (Ei varmistettu)
(Ei varmistettu)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.