Kurkkaus työpisteelle

Sain lukijalta toiveen, että esittelisin työpisteeni.

Tässä se on.

Jos ihmettelette, miksi se on noin siisti, asialle on selitys: en juuri koskaan tee töitä siellä.

Yleensä könötän läppäri sylissä sohvalla, asennoissa joista työergonomiaan erikoistuneet fysioterapeutit näkisivät painajaisia. Silloin kun yksiön seinät alkavat kaatua päälle, kaappaan koneen kainaloon ja painelen kirjastoon tai johonkin kaupungin kuppiloista.

Erityyppinen työ vaatii erilaisen ympäristön - kotona on helpointa kirjoittaa, kahviloissa taas sujuvat ideointi sekä ikävämmät rutiinihommat, joita kotona helposti pakenee. (Tietysti tiskit kaipaavat tiskaamista ja kaapit järjestelyä juuri silloin kun pitäisi tehdä kirjanpitoa tai vastata sekaviin sähköposteihin.)

Omalla työpisteelläni teen töitä lähinnä sellaisina päivinä, kun ensimmäinen palaveri alkaa vaikkapa kymmeneltä ja haluan saada sitä ennen pari tuntia duuneja tehtyä. Silloin keitän pienen pannun kahvia, parkkeeraan takalistoni läpinäkyvään tuoliin ja alan nakuttaa niin vimmatusti.

Pidän työpöydälläni Caudalien Beauty Elixir -kasvosuihketta, joka virkistää melkein yhtä tehokkaasti kuin kofeiini. Tehosta en tiedä, tuoksu jakaa mielipiteitä. (Kerran ihanan luksussuihkintahetkeni päätteeksi joku ihmetteli, että miksi laitan sisätiloissa hyttysmyrkkyä.)

Lasinen, silikonilla suojattu vesipullo on Life Factoryn - näppärä, jos ei tykkää juoda muovista. 

Posliinisen tsemppikahvikupin ostin Kanarialta. Siinä lukee vapaasti suomennettuna öbauttiarallaa että tänään aion saavuttaa kaiken mitä päätän (tarkistin Google-kääntäjällä puhelimesta ennen kun vein kassalle). Kaivan sen kaapista vain niinä aamuina, kun olen TOSISSANI.

Seinäkalenterina on printattava Muslan kalenteri. Unohdan aina vaihtaa uuden sivun kun kuukausi vaihtuu, joten nykyään laitan suosiolla seinälle kaksi kuukautta kerrallaan.

Akvarellimaalauksen ostin vähän aikaa sitten kadulta yhdeltä venäläiseltä mieheltä. Tunnistin heti maalauksen valon ja sen, mitä paikkaa maalaus esittää, sillä olen itsekin ottanut siitä vuosien saatossa sata valokuvaa. Se on Turun kaunein kohta.

Siinä se roikkuu työpisteen yläpuolella muistuttamassa, mistä olen tulossa. Se odottaa vielä viereensä kuvaa, jossa kiteytyisi täydellisesti se, mihin olen menossa.

Kommentit

Illusioni (Ei varmistettu)

Onko tuo akvarelli siitä E. Ekblomin tienoilta Aurasillan suuntaan? Jos ei, niin kerrothan oikean vastauksen! Terveisiä Turusta!

Eeva Kolu

Niiltä tienoilta juu :)

Nostalgikko (Ei varmistettu)

Voi ei, mulle tuli itku silmään tästä turkulais akvarellijutusta, en nimittäin enää muista mikä silloista olikaan Aurasilta :( En myöskään tunnista kohtaa, mutta sen muistan, että jokirannassa oli usein häikäisevän kaunista! Kaikkina vuoden aikoina!
Kahdeksan vuotta jo siitä kun oli suunnattava nokka rannikkoa pohjoiseen, mutta edelleen voi ihan varoittamatta iskeä åbo-kaipuu!

Vierailija (Ei varmistettu)

Nyt on hänmentyneenä kysyttävä, että oletko enää Makussa? Niin tai näin, olet huippu!

Eeva Kolu

Kiitos! Olin siellä puoli vuotta, nyt taas täysipäiväinen free :)

Vierailija (Ei varmistettu)

???

Vierailija (Ei varmistettu)

Kiitos vastauksesta. Mainiota! Onnea työhommiin ja tietysti muutenkin :)

MinnaL. (Ei varmistettu)

Taivutatteko sen tosiaan noin? Olisin itse ehdottomasti taivuttanut kuten yleisnimen maku, siis maussa, maun jne. Mielenkiintoista!

Kysymys (Ei varmistettu)

Hei! Mistä olet hankkinut työpöytäsi?

Eeva Kolu

Heippa, se on useasta palasta itse koottu. Tuo pukkijalka on entisen poikaystäväni tekemä, pöytälevy on Ikeasta ja tuota lipaston alkuperää en muista.

Myös lipasto on Iksusta, mulla nimittäin on samanlainen (käytettynä ostettu) eteisessä säilömässä hanskoja, huiveja yms. tarpeellista, mitä voi ulos lähtiessä kaivata.

Äh, olinpas hätäinen, seuraava kommentoija olikin jo ehtinyt ensin :)

-TT- (Ei varmistettu)

Jos lipasto on metallia, sekin on Ikeasta.

-TT-

Varpu K (Ei varmistettu)

Pakko tähän väliin mainita, että mun ja parin ystäväni kesken tuota kuvan kadunpätkää on jo pitkään kutsuttu Eeva Kolun kaduksi.

Eeva Kolu

Apua, nyt meinas tulla itku silmään ja järki lähteä! xxx

Vierailija (Ei varmistettu)

Mikä akvarelli! Voiko ne tosiaan olla tuollaisia.

Anniina K. (Ei varmistettu) http://anniinak.wordpress.com/

Sä tarttet siihen viereen siis vielä kauniimmin maalatun maailmankartan.

saara/ (Ei varmistettu)

Ihana tuo työpisteen tärkein eli kynsiviila♥

Tepaaaa (Ei varmistettu)

Fun fact: tuo teksti voi tarkoittaa myös että tänään toteutan kaiken mitä minulle ehdotetaan!

UtuJaSäihke (Ei varmistettu)

Moikka, ja kiitos näistä teksteistä. Näihin on saatu vangittua se, mikä maailmassa on hienoa, ja mikä itselleni tuottaa vaikeuksia pukea sanoiksi :-) vautsi, ihana tietää että joku muu ajattelee asioista vähän samaan tapaan kuin minä! Toivottavasti tää ei nyt kuulostanut liian suureelliselta :-D

Eeva Kolu

Kuulosti just oikein mitoitetulta!

Sopa (Ei varmistettu)

http://alltommat.se/arets-glogg-fran-blossa-2014/

Aavistelen että voisit innostua tästä uutisesta yhtä paljon kuin allekirjoittanut :)

tunnel (Ei varmistettu)

Vaikkakin tämä on Eevalle suunnattu kommentti, pitää oma mielipide asiaan toki ilmaista SIISMITÄHÄH MILLOIN MÄ VOIN HAKEE OMAN KOTIIN??!! !!!!!!!

Ihanaa, että Eeva sulla on täällä tämmöinen nurkkaus Intternetissä, jossa saa mennä ihan pähkinöiksi laventeleista ja Blossasta ja kaikesta muusta oleellisesta :')

Ai niin ja ihana on työpistekin! Ollapa itselläkin noin siisti ja valoisa työnurkka.

Eeva Kolu

Hahaa, ootte ihania! :) Ja ihanaa tunnel että olet ymmärtänyt tän blogin pointin, se on JUST toi - pieni nurkka maailmassa jossa saa innostua olennaisesta :) 

Anneliina (Ei varmistettu)

Oletko jo tutustunut My Olssonin mekkoihin? Ne ovat ihania kaikki, mutta varsinkin uusi malli nimeltään Turku. Käypä kurkkaamassa, ihastut varmasti! Mekot valmistetaan Turun liepeillä Paraisilla.

Sonja T. (Ei varmistettu)

Voi en kestä, heti ensi silmäyksellä tunnistin kyllä akvarellin maiseman! Ihan tajuttoman hieno, kelpais täälläkin seinälle... Ihanaa että yhä muistat Turun (sillä Turku kyllä muistaa sut) vaikka lähtisitkin sulostuttamaan muita kaupunkeja tai maita!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.