Kylässä Vihreässä talossa

Vihreä talo oli ihkaensimmäinen sisustusblogi, jota koskaan aloin seurata. Sen seurauksena aloin katsella kirppiksillä lasipurkkeja sillä silmällä ja salaa vähäsen haaveilla omasta kesäpaikasta, vaikka pidänkin itseäni pesunkestävänä kaupunkilaisena.

Vuosia myöhemmin tutustuin Vihreän talon emäntään Annikaan, kun selvisi, että meillä on yhteisiä ystäviä. Tänä viikonloppuna pääsin (no vihdoin!) käymään Vihreässä talossa paikan päällä.

Ja arvatkaapa vain - jos se talo vaikuttaa blogissa ihanalta, se ei ole mitään verrattuna siihen, kuinka ihana se on oikeassa elämässä.

Joissain paikoissa vaan on hyvä feng shui, eikä sillä ole mitään tekemistä kolmijalkaisten sammakoiden tai ilmansuunnan mukaan aseteltujen huonekalujen kanssa. (Tai voi sillä toki olla niidenkin kanssa.)

Ehkä pikemminkin ajattelen asian niin, että kun paikka näyttää ja tuntuu sataprosenttisesti asukkailtaan, siellä on vieraillakin hyvä olla - olipa oma maku samanlainen tai aivan erilainen.

Ja sekin toki auttaa, jos vieraita vastassa on kaksi pientä koiraa ja kaksi lasia kylmää kuohuvaa. (Erityisesti, jos lasit ovat lipaston suojista kaivellut vanhat Marimekon kolpakot, jotka vetävät noin puoli pulloa kerralla.)

Annika oli kattanut vanhaan halkoliiteriin kunnon pidot. Juotiin, syötiin ja pelattiin bingoa. Ja mikä ilo: viittä vaille kesän loppuessa pääsin vielä ekaa kertaa tänä kesänä maalle ja grillaamaan. 

Minua oli etukäteen varoiteltu, että Vihreässä talossa tykätään sitten syödä, ja se piti kyllä paikkansa. Vatsa täynnä ja Reino-tohvelit jalassa ryömin halkoliiteriltä patjalle nukkumaan ja sammuin kuin lyhty.

Nukuin paremmin kuin koko kesänä. Raitis maalaisilma taitaa olla se unilääkkeistä vähiten tutkittu mutta ylivoimaisesti tehokkain.

Kiitos isäntäväelle, kun saimme tulla kylään. Teki hyvää olla hetki jossain, jossa näki metsää ja hiekkateitä.

Älkääpä siis ihmetelkö, jos ensi viikonloppuna Vihreän talon ovea kolkuttelemasta löytyy yksi hyvien yöunien tarpeessa oleva kaupunkilainen.

Kommentit

Kauniit neliöt

Vaikuttaa mahtavalle visiitille! Täytyypä kurkata tuo Vihreä talo -blogi ensitilassa. 

Eeva Kolu

Suosittelen vahvasti :)

ElinaPK
Sataman valot

Oijoi, Vihreä talo on ensimmäinen ja pitkäaikaisin sisustusblogi, jota olen seurannut. Oma Vihreä talo -haaveeni on hyvin todellinen: vietämme mieheni kanssa usein viikonloppuja maaseudulla lapsuusmaisemissa ja unelmoimme, että meillä olisi siellä vielä joskus ihan oma paikka, oma talo, pihasauna ja leivinuuni. Ja sitten rivarinpätkä kaupungissa, jossa on työt ja muu arki. Vihreä talo on se blogi, joka ruokkii tätä unelmaa valtavasti. Ja jo pelkkä unelmointi on ihanaa, vaikkei sitä omaa mummonmökkiä koskaan kohdalle osuisikaan! :) 

PS. Tiedätkö, mistä nuo tunnelmallisten kuvien valosarjat ovat?

Eeva Kolu

Todellakin, Vihreä talo villitsee ja inspiroi unelmoimaan :) 

Valosarjoista en osaa vastata, mutta kannattaa kysyä Annikan kommenttilootassa!

annaandandyathome
A&A at HoMe

Pakko vastata tänne väliin :) Ainakin KlasOhlsonilta saa noita valoja, sekä kirkkaita, että värillisiä :) 

ElinaPK
Sataman valot

Kiitos! Sopisivat terassille niin mainiosti. :)

Emmi L. (Ei varmistettu)

Onpa tosiaan ihanan näköistä! Mun isoäidin ja tämän miesystävän talo on kanssa juuri tuollainen asukkaidensa näköinen ihana paikka :)

Emmi L.
http://happyfeetingblogi.blogspot.com

inspirations (Ei varmistettu) http://favouriteinspirations.blogspot.fi

Onpa hurmaava postaus! Ihanat kuvat ja valloittava paikka, tuollahan on pakko olla vain hyvä fiilis ; )

phocahispida

Minäkin olen seuraillut Vihreä talo-blogia jo pitkään. Olikin tosi kiva nähdä kuvia hieman eri kuvaajan näkökulmasta. Ja osittain Vihreän talon innoittamana sisustan ja remontoin pikkuhiljaa meillekin kesäpaikkaa pitkäaikaislainassa olevalle mökille... Jenkki-rantamaja-tyyliin tosin, mutta kuitenkin. :)

http://kideblogi.fi/ilmansinuaolenlyijya/category/sisustus/mokki/

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.