laiska pääsiäinen

 Oi pääsiäisloma - kuinka tarpeeseen tulitkaan, ja kuinka röyhkeästi sut haaskasin!

 

Paitsi että muutaman päivän haaskaaminen taisi olla juuri sitä, mitä tähän väliin kaivattiin.

 

 

 

Olen elänyt viimeiset kolme päivää kiinteässä symbioosissa futonimme kanssa. Kanssa-asukkini on Lapissa lautailemassa ja kaikki kaverit ovat kotipaikkakunnillaan pääsiäisenvietossa, mikä on antanut minulle oivan tilaisuuden heittäytyä kertakaikkisen epäsosiaaliseksi ja epäaktiiviseksi.

 

En ole tehnyt mitään. Enkä tarkoita tällä nyt mitään tyylikästä Eat Pray Love -dolce far niente - eiminkääntekemistä, jolloin istutaan auringonpaisteessa viinilasin kera kauniiseen pellavapuseroon pukeutuneena ja katsellaan ohi lipuvia laivoja. Vaan nyt puhun ihan hardcore-eiminkääntekemisestä, jolloin hengataan sydänkuosisissa pyjamahousuissa kolme päivää ja sulatetaan pakastimesta kolme kuukautta vanhaa pullaa, koska ei jakseta kokata.

 

 

Kun kissa on poissa, hiiret syövät sängyssä voileipiä...

 

Siis oikeasti: en ole tehnyt mi-tään. Olen maannut sängyssä, nukkunut kolmet päiväunet ja yhdet pitkät yöunet per vuorokausi, syönyt karkkia ja tuijottanut noin triljoona jaksoa Bonesia, vaikka en edes tykkää mistään rikostenratkaisusarjoista. (Mutta se kohtaus, jossa Booth kieltäytyi tilaisuudesta lähteä lemmiskelemään hottis-Camillen kanssa, koska jäi mieluummin Bonesin kanssa labraan syömään noutoruokaa ja tekemään paperihommia - no, se sulatti sydämeni.) 

 

Ainoa panostukseni pääsiäiseen tulppaanejen ja pääsiäiskarkkien lisäksi oli se, että lakkasin juhlan kunniaksi kynnet pastelliyrjöväreillä. Senkin tein luonnollisesti puolimakaavassa asennossa sängyssä.

 

 

 

Alakerrassa on otettu ilo irti pitkästä viikonlopusta, siellä on ollut kolme päivää bileet - eikä tuossa naapurin juottolassakaan ole meno hiljentynyt Kristuksen ylösnousemuksesta huolimatta. Mutta minä se vain käännän kylkeä.

 

Täytyypä sanoa, että vaikka olisi ehkä itsestäkin ollut kivempaa viettää tämä loma tehden jotain, niin tämä taisi kyllä nyt tulla tarpeeseen. On ollut aikamoisen rankka alkuvuosi. (Itse asiassa, on ollut aikamoisen rankka kaksivuotinen.) Ehkä tämä on sitten sitä henkistä kasvua kun tajuaa, milloin täytyy vain köllöttää kotona pari päivää tylsistyen. Ja malttaa jopa tehdä sen.

 

Mutta huomenna - huomenna jo jotain muuta, kiitos.

 

 

Kommentit

Hosuli / hosuli.blogspot.com (Ei varmistettu)

Oikea asenne! :) Ja nuo kynnet... Oon nyt nähnyt niin monta herkullista kuvaa monivärilakkauksista, että kai se on minimalistinkin kokeiltava.

milsu (Ei varmistettu)

Itse olen viettänyt pääsiäisen gradun parissa, ensi viikolla pitäisi palauttaa esitarkastukseen. On siis pitänyt olla neljän seinän sisällä kirjoittamassa, muuten tulee huono omatunto. Olen jo päättänyt että ensi pääsiäisenä en tee mitään tärkeää, aion vain olla, niin kuin sinä nyt, ja nauttia siitä täysin rinnoin! Joskus sellainen tekee tosi hyvää :)

Ekku (Ei varmistettu)

En ole aikaisemmin kirjoittanut kommentteja, mutta nyt pääsiäisen kunniaksi tekee mieli kiittää sun inspiroivasta blogista. Kirjoitat elämästä totuudenmukaisesti, iloineen ja väsymyksineen. Kun oma elämä tuntuu välillä raskaalta, vedän syvään henkeä, juon hyvää kahvia ja vilkaisen, josko sulta olisi ilmestynyt uusi kirjoitus. Ja taas elo sujuu, pienin askelin, mutta silti. Kiitos ja ihanaa kevättä. Tsemppiä kaikkeen!

Madelen (Ei varmistettu)

Bonesin ja laiskottelun/eikäminkääntekemisen parissa on myös kulunut minun pääsiäislomani - viides kausi menossa :)

Olen tullut siihen tulokseen, että pääsiäinen on parhain lomapyhistä. Vaikka kuinka tunnelmallista joulua rakastankin, on pääsiäinen vain niin paljon rennompi. Suunnilleen yhtä pitkä loma + paljon vähemmän stessiä ja valmisteluja = oi ihanuutta.

Emmi (Ei varmistettu)

Kiitos Eeva, että kirjoitat niin rehellisesti. Välillä vaan on nii uskomattoman vaikeaa ja väsyttävää, mitä sitä peittelemään. Toivottavasti lepo tepsi ja muruset on siivottu sängystä ;) Mikä lakka on muuten tuo ihana ihana vaalean lila?

Eeva (Ei varmistettu)

Hosuli: haha, ei nämä kynnet minunkaan "tyyliini" varsinaisesti istu, mutta välillä on ihan hauska hullutella :) Ja jos hirvittää, niin ainahan siihen päälle voi lakata vaikka tummanpunaisella :) ********* Milsu: toivottavasti et sentään odota ensi pääsiäiseen vaan pidät pari möllötyspäivää jo ennen sitä, etenkin kun gradu on tekeillä :) Tsemppiä! ********* Ekku: mukava kuulla! Pienin askelin tosiaan, olet oikeilla jäljillä :) Ihanaa kevättä! ********** Madelen: tuo on muuten ihan totta! Eikä tämä keväinen ajankohtakaan varsinaisesti asiaa pahenna :) Mulla vasta kakkoskausi! ******** Emmi: hoho, muruset tulevat yöllä kummittelemaan, sen myönnän :D Joskus väsyttää, näin se on! Lila lakka on Lumenen tämän kevään kokoelmasta, nimeä en nyt tähän hätään pysty kaivelemaan mutta jos en ihan väärin muista niin se taisi olla Ensi kevät :)

liina / kuinsurmaisisatakielen.blogspot.com (Ei varmistettu)

Minulla on monia ystäviä, jotka eivät millään tunnu ymmärtävän, että tarvitsen päiviä, jolloin en tiiä mitään. Ystäväni laukkaavat ympäriinsä ja täyttävät kalenterinsa armottomasti heti, kun siellä on turhaa tyhjää. Itse olen onnessani kun tiedän, ettei tarvitse tehdä mitään. Huraa eimitääntekemättömyydelle! :)

Bambi (Ei varmistettu)

Kiitos! Tekstisi oli juuri se mitä tarvitsin. Aioin juuri alkaa potea huonoa omaatuntoa siitä, että olen maannut sängyssä tv-sarjoja katsoen ja jäätelöä syöden koko pääsiäisen. En ole opiskellut, siivonnut tai edes nähnyt ystäviä. Ajattelin, että olen tuhlannut neljä päivää "ei mihinkään". Kiitos kun muistutit, että välillä tylsyyskin voi olla tarpeen. Kolmen päivän sängyssä makoilun jälkeen odotan innolla luentoa huomenaamulla. Ensin hylkään kuitenkin huonon omantunnon ja katson vielä pari jaksoa Bonesia...
Lähes aina kun avaan blogisi koen jonkinlaisen valaistumisen. Kiitos! :)

annukka (Ei varmistettu)

Oikea meininki! Pusuja sinne sohvalle! <3

pilvi (Ei varmistettu)

Voi apua, miten ihana blogi! Luin ensimmäisen sivun postaukset läpi ja totesin siinä ajassa, että sulla on hauska kirjoitustyyli (naureskelin useamman kerran), huippuja ajatuksia ja kivoja kuvia! Nyt melkein harmittaa että väsymys iskee, pakko palailla huomenna lukemaan lisää. Onnittelut, hyppäsit suoraan "oooh, pakko seurata"-blogien joukkoon!

sugapp (Ei varmistettu)

Ihanaa löytää pitkästä aikaa blogi jota on kiva lukea! Oikeakielisyys tekee jo itsessään paljon (kun ottaa huomioon että suurin osa lifestyle-blogeista näyttää siltä, että ne on kirjoitettu vasemman jalan varpailla), mutta tässä vaikuttaa olevan myös proosallista tyylikkyyttä, hyviä mielipiteitä ja tunnelmallisia kuvia :) keep going!

Pee (Ei varmistettu)

Minä tietysti sitten kysyn, että mikä on tuo ihana oranssi lakka? Onko se se Lumenen viimekesäinen? Ja hurraa mitääntekemättömyydelle, se on joskus ihan parasta! Hyvä, että tiesit tarvitsevasi juuri sitä. (Minä puolestaan olisin tarvinnut Pupun Pääsiäisrakeita ja Mignon-munia, mutta ei meillä täällä sellaisia tietenkään ole.. Ankea pääsiäinen, näin karkkinäkökulmasta ajateltuna siis).

consuela (Ei varmistettu)

ihanaaaaaa! loistavaa huomata, etten ole ainoa joka nauttii täysin rinnoin tollasesta eimitättömästä-lomasta. teen jotain jos huvittaa tehdä. tää oli mun loma ja hoidin sen just niin ku halusin. eiks se ole loman tarkotus?
fionadiaries.blogspot.com

Ann Mai (Ei varmistettu)

Bones = ihanaa (valitettavasti kaikki valmistuneet jaksot katsottuna), ja muutenkin pääsiäisesi kuulostaa ihanalta! Itsekään en juuri mitään saanut aikaiseksi, joten stressasin asiasta koko loman... (Laiskottelu on todellakin välillä hyvästi, mun aikataulu ei vaan olis sallinut sitä tähän väliin... Edessä kevään kaks kiireisintä viikkoa opiskelujen suhteen.) Toisin sanoen ihanaa lukea kun joku on saanut laiskotella hyvällä omallatunnolla!! Mäkin sitten parin viikon päästä...

Sisko / sipettaja.blogspot.com (Ei varmistettu)

Hyvä kirjoitus jälleen kerran. Toivottavasti sait levättyä.

hoppadohup (Ei varmistettu)

Kyllä, tuo on sitä henkistä kasvua parhaimmillaan :) Oon vastikään itsekkin oppinut malttamaan ja möllöttämään. Yhden asian unohdit kuitenkin mainita: puhelimen sulkeminen on äärimmäisen tärkeää :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.