Lempparikomedia: Happy Endings

Kaikki mitä rakastin

Olen komediariippuvainen. Joku tarvitsee spinning-tunnin tai perjantaikaljan, minä tarvitsen viikottaisen annostukseni hohhohhoo-huumoria, tai muuten ei tule tästä elämästä mittään. 

Viime aikoina monet vanhat lempparikomediasarjat eivät oikein ole enää jaksaneet naurattaa, mutta Happy Endings se vaan hohotuttaa kaudesta toiseen. 

Asetelma on tuttu: on kuusi kaverusta ja kaupunki, mutta tutusta alkuasetelmasta huolimatta Happy Endings tuntuu silti jotenkin freesiltä. Huumori ei perustu siihen, että hahmot hokevat samoja juttuja jaksosta toiseen.

Ja vaikka jokaisella hahmolla on se oma roolinsa porukassa, se ei ainakaan vielä ole alkanut tuntua yhtä väkinäiseltä kuin vaikka How I Met Your Motherissa ja Frendeissä (tässä kohti tunnustus, joka eittämättä tulee herättämään raivoa: En tykkää Frendeistä. Tiedän, että kuuluisi, mutta ongelma on siinä, että en haluaisi olla yhdenkään Frendin frendi. Ne on kaikki niin rasittavia! Antakaa anteeksi.) 

Jos nyt tässä yritän analysoida, miksi Happy Endings on mielestäni niin hyvä, niin kai siinä on onnistuttu pitämään tietty tasapaino, joka on komediasarjoissa harvinaista. Sarjan tunnelma on jotain perinteisen taustanauretun sitcomin  ja viime vuosina muodikkaan indie-henkisen komedian (Konttori, Parks&Recreation, Party Down jne.) väliltä. Huumori ei ole yhtä sekopäisen absurdia kuin vaikka 30 Rockissa, muttei kuitenkaan mitään Raymond-henkistä kuivakkaa realismiakaan. Hahmot ovat usein vähän itsekkäitä ja pikkumaisia, mutta eivät samalla tavalla totaalisen epäsympaattisia kuin vaikka Philadelphiassa. Pidän siis peukut pystyssä, että tekijätiimi malttaa jatkossa olla vetämättä överiksi eikä tee hahmoista piirroskarikatyyrejä.

Summa summarum - minusta Happy Endings on tämän hetken hauskin sarja. Tai siis varmaan jossain on joku vielä hauskempi urdunkielinen komedia, mutta kokemuspiirini on toki rajallinen.

Olennaisinta on kuitenkin Jane. Idolini. Ja Brad ja Jane. Parisuhdeidolini. Menen naimisiin vain, jos saan kirjallisen lupauksen, että naimisissaolo on samanlaista kuin Bradilla ja Janella:

Tietääkseni tätä sarjaa ei vielä(kään) esitetä Suomen telkkarissa, mutta DVD:t on julkaistu myös Suomessa ja suomalaisin tekstityksin. Suosittelen!

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Kiitos vinkistä,olen usein miettinyt että pitää tsekata kyseinen sarja,nyt teen sen! Niin ja frendeistä,itsekään en pitäny ohjelmasta kunnes pari kuukautta sitten tajusin sen olevan aika urpon hauska. Nyt sunnuntai aamut kuluu lepposasti sohvalla :)

Anna Karhubear
Pelkkää valoa

Tää on niiiiiiiin hyvä sarja. Kiitos että vinkkasit, Eeva! Onneksi on tätä herkkua vielä kausikaupalla jäljellä, olen vasta alkupuolen jaksoissa.

keltainen (Ei varmistettu)

Kiitos ihana! Ehdin jo tovin miettiä, miten saisin piristettyä itseäni, kun kaikkea ahdistavaa on ollut viime päivinä. Nyt tiedän mitä teen. =)

happyhappy (Ei varmistettu)

Tämä on yksi lemppareista! Jos naurattaa myös astetta alatyylisempi mieshuumori, niin suosittelen sarjaa The League.

Eve (Ei varmistettu)

Kiitos vinkistä, täytyykin testata!

S-S

Ahhh! Olen aina kokenut olevani hyvin yksin Frendit -inhoni kanssa, mutta nyt minulla on kohtalotoveri! Kiitos tästä, you made my day ;)

Eeva Kolu
Kaikki mitä rakastin

Vierailija, katso ihmeessä tämä! Frendeihin en nyt ota kantaa :D

Anna, no eiks ookin! Hyvä että tuli puheeksi sillon ratikassa.

Keltainen, oi, toivottavasti tämä tuo ainakin vähän hymyjä. Komediat on ihan parasta rentoutumista, voi hetkeksi unohtaa oman elämän ahdistukset ja stressinaiheet ja vaan olla möllöttää :)

Happyhappy, kiitos vinkistä! Tsekkaan ehdottomasti :)

Eve, toivottavasti tykkäät!

S-S, haha, kohtalotoveri! Usein tosiaan vaikuttaa siltä, että Frendit on kaikille muille elämää suurempi sarja ja kaikki jaksot osataan ulkoa, mutta mä en vaan voi sietää niitä tyyppejä ja etenkään niiden maneereita :D 

J. (Ei varmistettu) http://www.skipped-heartbeats.blogspot.fi

Kiitos vinkistä! Ja hei, olen usein ajatellut olevani ainoa joka ei ole Frendeihin hurahtanut vaan pitänyt pikemminkin ärsyttävänä. Ehkä sillä taustanaurullakin on omat sormensa pelissä - en siedä sitä. How I Met Your Motherin ekan kauden nähtyäni en oikein vielä tiedä mitä mieltä olisin, ehkäpä se on juuri se väkinäisyys, samaa nähtävissä vähän New Girlissä. Aidon hauskat komediasarjat melkein siis loistavat poissaolollaan, mutta onneksi on tämä vinkki :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Ootko katsonu Mirandaa? Siinä ihan huippusarja ylen kakkosella maanantaisin puol ysiltä. Mikään ei oo naurattanut niin paljon pitkään aikaan!

Eeva Kolu
Kaikki mitä rakastin

J., minusta taas tuo HIMYM oli alkuun tosi hauska, mutta nythän sitä on tehty jo vuosikausia ja siinä alkaa olla sellainen "piiskataan vanhaa kehäraakkia" -fiilis. Ehkä olisi jo aika päästää loppuunajetut hahmot eläkkeelle :) 

Vierailija, en oo! Kiitos vinkistä!

 

anna-elina (Ei varmistettu) http://the-littlethingss.blogspot.fi/

Kiitos vinkistä, näyttää mahtavalta! Itse olen nyt niiin koukuttunut Moderniin perheeseen (ja näyttelijöiden haastatteluihin ja gaalapuheisiin- Ty Burrel♥!), etten ole oikein muita sarjoja jaksanut seurata :D Muita lempparikomedioita on kuitenkin myös Solsidan (Ove!), Arrested Development, Konttori, HIMYM (ekat kaudet munkin mielestä parhaat!) ja no, Frendit... :D Hyvät ja huonot uutiset saa myös aina nauramaan niin, että sohvalta meinaa pudota, mutta se sarja taitaa olla jo eri genreä...?

Commynitya on muuten kehuttu tosi, tosi paljon, joten se olisi varmaan tsekkaamisen arvoinen! Ainakin mitä itse olen Youtubesta pätkiä katsonut, niin näyttää aikas lupaavalta :)

anna-elina (Ei varmistettu)

Voi elämä minua... Totta kai siis Hyvät ja huonot uutiset on eri genreä kuin esim Moderni perhe! Pohdin vain, että hyväksytäänkö se tässä komediasarjoihin... :D

EmiliaMaria (Ei varmistettu)

Jos tykkäsit HIMYM:stä, voisit tykätä myös Spacedistä! http://www.imdb.com/title/tt0187664/ alku vaikuttaa vähä tylsältä, mutta hitto kun pääsee vauhtiin niin naurusta ei meinaa tulla loppua. :D

Toinen ehdoton suosikkini on Huonosti käyttäytyvät miehet. Olen katsonut dvd:t niin monta kertaa, että ovat alkaneet pätkiä jo :D

Frendejä en myöskään ymmärrä. Ei vaan nappaa. :/

Emmi L. (Ei varmistettu) http://happyfeetingblogi.blogspot.com

Täytyypä ehdottomasti checkata, oonkin tässä etsinyt jotain uutta katseltavaa.

Ja amen tolle Frendeille, en oo koskaan ymmärtänyt sen sarjan hienoutta, enkä pysty katsomaan sitä vaikka kuinka monennet uusinnat telkkarissa pyöris.

Nyt puhut niin asiaa! Frendit on jotain niin kauheaa. Happy Endings on hauska, kuten New Girl, johtunee siitä että molemmat ovat niin uusia sarjoja. Yleensä komediat tuppaavat huonontumaan tuotantokausien lisääntyessä. Paitsi tietty Frasier. 

 

Ja Jane on niin ihana!

amv (Ei varmistettu)

Happy Endings on uusi tuttavuus, täytyykin tutustua. Suosittelen ehdottomasti Big Bang Theorya (en juuri nyt muista suomenkielistä nimeä). Aivan loistava.

Vierailija (Ei varmistettu)

Tunnetko oikeasti jonkun joka tykkää frendeistä? :) Ihmisen täytyy olla alle 20- v. tykätäkseen siitä sarjasta.

tannttu (Ei varmistettu)

Mä taas rakastan Frendejä! Voin kattoo niit jaksoja vaan uudestaan ja uudestaan! Mun mielestä ne henkilöt on hurmaavia :)
(ja olen yli 20-v, vierailija nro joku!)

Mutta toi Happy Endings on myös erittäin hyvä! Jane ja Brad on kyllä aivan loistava pariskunta :)

Vanhaa Koulukuntaa (Ei varmistettu)

Frendit on HUONO. Väkinäistä huumoria ja valmiiksi naurettu. Toisaalta ikisuosikissa Frasierissakin nauretaan taustalla, mutta se ei niin häiritse. Mun mielestä komediaa syntyy vasta kun näyttelijä antaa kaikkensa, heittäytyy täysin rooliinsa ja on haavoittuvan hölmö. Ja on lisäksi hyvä näyttelijä, luonnollisesti. Steve Carell on suosikki ja loistava esimerkki. En ole nauranut yhdellekään suomalaiselle komediasarjalle sitten Kummelin. (okei, parille Ketonen&Myllyrinteen sketsille ehkä, that's it) Komediaa ei voi tehdä jos samalla yrittää pysyä coolina. Vrt. Vince Vaughn, Petteri Summanen...

Täytyy myöntää, että teen pelottavan pitkälle meneviä analyysejä ja tuomioita ihmisistä heidän sarja/leffa/huumorimakunsa suhteen. :D

Riina Pariisista (Ei varmistettu) http://pariisistapaivaa.blogspot.fr/

Ooo, ensimmäistä kertaa tapaan ihmisiä, jotka eivät pidä Frendeistä! :D Ihanaa! Minusta se on niin kertakaikkisen keskinkertainen ja yliarvostettu sarja, ettei tosikaan. Olen vain tuntenut ennen olevani niin yksin näiden ajatusteni kanssa.

Happy Endingsiä katson, mutta minusta HIMYM ja New Girl ovat parempia tässä kolmekymppisiä kaveriporukoita kuvaavien tilannekomedioiden sarjassa.

Vierailija (Ei varmistettu)

Kiitos vinkistä! Oma lempparini on brittiklassikko Peep Show, sen sympaattiset henkilöhahmot jaksavat vaan naurattaa.

Karo L. (Ei varmistettu)

Happy Endings on hyväksi havaittu! Testaa ihmeessä myös komediasarja nimeltään Parks and Recreation, siihen koukuttuu.

http://www.imdb.com/title/tt1266020/

Vierailija (Ei varmistettu)

Ite katon kyseistä sarjaa ameriikan tahtiin, eli kolmannessa kaudessa mennään.
Oon samaa mieltä tosta Bradin ja Janen suhteesta. Aina kun ne tekee jotain yhdessä kiljahtelen ja hihkun sohvalla et voi ku ne on ihania! Sarja on kyllä loistava, mutta siinä on myös sellaista mitä en voi sietää lainkaan: Dave ja Alex! Häpeän niitten turhia ja tyhmiä juttuja koko ajan ja toivon että tekijät ymmärtäisivät kuinka turhia hahmoja molemmat ovat jos ne pysyvät tuollaisina kuin ne nyt ovat. :(

Vierailija (Ei varmistettu)

Hupsista, taidan olla hieman pihalla kaikista uusista tv-ilmiöistä... En edes tunnista yhtään noista muista mainitsemistasi sarjoista (paitsi Konttorin)! Ehkä se sopii kuvaan, koska rakastan Frendejä kuin vanhimpia ystäviäni. Näyttelijät ovat suunnilleen ikäisiäni ja tunsin kasvavani yhdessä heidän kanssaan kaikki twentysomething -vuodet... Muistan sarjan tapahtumat kokolailla tarkkaan ja parhaista jaksoista vuorosanatkin. Miehen kanssa jaetaan Frendit -fanitus ja nauraa rätkätetään niille sohvalla yhdessä villavilttien alla. :)
Televisiosta tuntuu tulevan mielestäni pelkkää toivotonta roskaa sen jälkeen kun Frendit ja ER loppuivat. Yritän koukuttua sarjasta toisensa jälkeen, turhaan... Ehkä pitää katsoa jotain klippejä noista mainitsemistasi ja antaa niille mahdollisuus!

nini (Ei varmistettu)

Hppy Endings on kyllä ehdottomasti yksi hauskimpia komedioita tällä hetkellä! Ehdottomasti rakkain komedia (ehkä ikinä) on Community, jota joku kerkesikin jo suositella. Fiksuja pop-kulttuuriviittauksia jatkuvalla syötöllä, kiinnostavat henkilöhahmot ja sopivasti absurdit juonenkäänteet (mm. useampi kuin yksi paintball-sota, zombeja, 8bit-pelimaailma, glee-aivopesu, Annie's Boobs-niminen apina...), mitä muuta voi vaatia!

Tv-addikti suosittelee myös New Girliä (sarjalle pitää antaa aikaa, ensimmäisen kauden ensimmäinen puolisko oli suhteellisen kamalaa, mutta Zooeyn roolin rauhoittuessa sarjasta muodostui yksi suosikeistani), Don't Trust the Bitch in Apartment 23:a (kamalasta nimestä hauska, etenkin James van der Beekin liitoiteltu James van der Beek), The Mindy Projectia (huterasta alusta huolimatta ikuinen rakkaus Mindy Kalingia kohtaa ei horju) sekä tietysti Parks and Recreationia (suloisin tv-sarja tällä hetkellä). How I Met Your Mother ja 30 Rock ovat aikoja sitten ylittäneet hauskimmat päivänsä, mutta lojaalius on silti vahva (onneksi mennään viimeisissä tuotantokausissa!).

Party Down ja Arrested Development ovat taas jo lopetettuja suosikkeja, mutta nyt siirrytäänkin jo niin laajalle alueelle, josta voisin puhua loputtomiin. (Suosittelen kuitenkin molempia sydämmeni pohjasta, et pety!) Toivottavasti näistä oli edes jollekin jotain iloa, voisin nimittäin puhua tv-sarjoista maailman tappiin asti...

Vierailija (Ei varmistettu)

Huh, omasta mielestä taas Happy Endings on yksi surkeimpia komediasarjoja! _Järkyttävän_ kehnoa näyttelijäntyötä ja vitsejä jotka herättävät lähinnä myötähäpeää huonoutensa ja kuluneisuutensa vuoksi.
Itse siis ekan tuotantokauden ja muutaman jakson toisesta katsoneena en lämmennyt, jatkoin katsomista aina ajatellen että annetaan nyt vielä mahdollisuus, kyllä tämä tästä vielä paranee - mutta ei! uskomatonta, yleensä rakastan sitcomeja..

choiru (Ei varmistettu)

Black books saattaisi kanssa upota sulle, jos et oo aiemmin katsonut! Mä katsoin just vähän aikaa sitten kaikki kolme kautta kaverin kanssa ja kyselin jatkuvasti, et oonko vaan väsynyt tai muuten vaan arvostelukyvytön vai onko tää parasta tv-viihdettä ikinä. Kaveri oli sitä mieltä, että parasta ikinä. Vaatisi kyllä seurakseen punaviiniä ja tupakkaa. Tää on kai tullut joskus yleltä nimellä Kirjava joukko tms?

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.