Loppuvuoden kaunein: Viimeinen rakkaus

Loppuvuoden kaunein elokuva saattaa olla Viimeinen rakkaus.

Suomeksi elokuvan nimi on kovin dramaattinen, ja no, dramaattinen se kai onkin, mutta myös lämmin, paikoitellen aika hauskakin. Koskettava ja vähän (tai aika paljon) itkettävä.

Pariisissa asuva amerikkalainen leskimies Morgan (Michael Caine) ei paljoa elämästä nauti, ei osaa edes tilata patonkia ranskaksi. Kolme vuotta vaimon kuoleman jälkeen monsieur Morgan tutustuu nuoreen ranskalaiseen tanssinopettajanaiseen, ja kaikki muuttuu. Asiat mutkistuvat, kun Morganin aikuiset lapset saapuvat Amerikasta Pariisiin.

Elokuva on kertakaikkisen kaunista katsottavaa myös esteettisesti (huonompana päivänä saattaisin sanoa, että elokuvan estetiikka tuntuu liiankin laskelmoidulta, mutta tänään uppoaa täysillä):

Kuvien sävy on tunnelmallinen, puvustus tyylikäs ja Clémence Poésy valaisee hymyllään koko Finnkinon. Justin Kirkistä on salakavalasti Weedsin jälkeen tullut niin komea, että taju meinaa lähteä. 

Ja Pariisi... no, Pariisi on Pariisi.

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Rakastan sun elokuva-, kirja- ja sarjasuosituksia! Katson aina kaikki mitä suosittelet :) oot ihana!

Eeva Kolu

Voi miten mukava kuulla. Kiitos, olet ihana. x

mikko rekisteröimätön (Ei varmistettu)

mun mielestä justin kirk on ollut aina huikaisevan komea ja karismaattinen!
varsinkin angels in americassa.

Eeva Kolu

Mää muistelisin että Weedsissä olin sillai että helouuu mutta nyt olin sillee että HEEELLLLLLLOUUUU.

katapata (Ei varmistettu)

Paras asia leffasta jäi vielä kertomatta: siinä on Gillian Anderson. ♡

Eeva Kolu

Totta, Gillian on jumalainen. Aikaisemmin syksyllä palvoin sitä The Fallista kirjoittaessani, joten aattelin että nyt olkoon muiden vuoro :)

Hosuli
Hömppäblogi

Minä myös tykkään suosituksistasi! Tästäkään elokuvasta en trailerin perusteella osannut päättää, kannattaako se katsoa. Siis kannattaa! :)

Eeva Kolu

Mun mielestä kannattaa! 

Miraaa (Ei varmistettu)

Heis! Kuulostaa oikein lupaavalta, mutta kuinka suuri osa siitä oli ranskaksi puhuttua? Asun ulkoisilla mailla ja en puhu paikallista joten tekstitykset menee aina ohi ja täten voin elokuvissa katsella vain englanninkielisiä :(

Eeva Kolu

Tää oli lähes kokonaan englanniksi! :) 

Maarit (Ei varmistettu)

Tämä oli liikuttavan ihana leffa. Tuli niin ikävä omaa isää,joka kuoli liki 90-vuotiaana...Ja Michael Caine on aina yhtä hyvä!!

Pari sannaa

Paruin litrakaupalla tätä katsoessani (joulurieslingillä saattoi olla osansa asiassa). Kiitos vinkistä! 

Hebs (Ei varmistettu)

Oi, Justin Kirk oli upea tosiaan jo Angels on Americassa ja Weedsissä! Jos nyt vielä komeampi, leffateatterissa tarvitaan varmaan hajusuolaa :)

Emmio. (Ei varmistettu) http://lines-i-drew.blogspot.nl

Näin tämän leffassa pari kuukautta sitten ja odotukseni olivat ihan infernaalisen korkealla. Odotin jotain Amour-elokuvan kaltaista ja elämää suurempaa pläjäystä, mutta vaikka leffa koskettava olikin, en jotenkin päässyt mukaan sen tunteisiin niin hyvin kuin odotin. Kyllähän se kaunis oli ja koskettava, mutta ei semmoinen nenäliinäpakettia kuluttava...tai ehkä olin vain jotenkin epätavallisen epäherkällä tuulella.

Asiasta toiseen, katsoin juuri Frances Han. Oli ihan mahtava!

Terhis (Ei varmistettu) http://tatatuumin.blogspot.fi/

Minä ikäloppu kuolasin Justinin perään jo Jack & Jill-aikoina :) Justin esitti ihanaa Bartoa ♥

EmmaV (Ei varmistettu)

Tuohon purnukkapostaukseen liittyen olisin vain kysynyt, että käytätkö sinne Cliniquen CC-voiteen alle kosteusvoidetta? Mulle on jäänyt se näistä CC-voiteista epäselväksi. Kävin muuten katsomassa kaupassa sitä samaisessa postauksessa mainitsemaasi Chanelin puuteria, mutta toistaiseksi jätin sen vielä ostamatta. Siihen liittyen olisin vain kysynyt, että miten se eroaa ns. normaalista irtopuuterista(olen nyt käyttänyt Lumenen irtopuuteria). Onko siinä jotain hohtoa/sävyä tms.?

Eeva Kolu

Heippa, mä laitan aina kaikkien meikkituotteiden alle päivävoiteen! Kaikki ei käsittääkseni niin tee, mutta musta lopputulos on aina parempi niin. Chanelin puuteri ei siis ole irtopuuteri vaan kivipuuteri! Hohtoa ei ole, mutta sellaisen jännän huomaamattoman "sheen" -hehkun se kyllä jättää iholle (ei kuitenkaan mitään varsinaisia kimaltelevia partikkeleita...)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.