Maailman kauneimmat parkettilattiat?

Kaikki mitä rakastin

Uuteen kotiini ei ole tulossa merkittäviä remppoja (tai siis niinhän minä nyt sanon...), mutta lattian suhteen jottai tarttis tehrä.

Isäni ehdotti parkettia, ja ensireaktioni oli BLAAAAAAAAH. Olin nimittäin jo maalannut mielessäni kuvan siitä, kuinka tepastelen sunnuntaiaamuisin silkkiaamutakkiin kietoutuneena keittämään kahvia lautalattian natistessa alpakkasukkien alla, samalla kun keittiöön on ilmestynyt tyhjästä kaksi vastaleivottua skonssia ja lautasellinen valmiiksi pilkottuja hedelmiä. (Mielikuvassani olen myös läpi vuoden ruskettunut ja puhun sujuvaa ranskaa.)  

Asunnossa on vanha lakattu lautalattia, periaatteessa ihana, mutta lattia on ympäriinsä paikkailtu ja männylle ominaisesti se on ei-niin-ihanan väriseksi kellastunut. Ykkössuunnitelmani oli hioa lattia ja lakata se tummaksi, mutta lattian kunnosta johtuen se ei välttämättä ole mahdollinen tai ainakaan fiksu ratkaisu.

Eksyin netissä haahuillessani belgialaisen parkettivalmistajan Cabuy Didierin sivuille ja leukani loksahti puoli metriä. Jos parkettilattia voi näyttää tältä niin olen valmis antamaan sille mahdollisuuden.

Lattian tilaaminen ulkomailta kuulostaa logistiselta painajaiselta ja älyttömältä ihan jo siksikin, että Suomessa on metsät puita täynnä. Toistaiseksi en ole ollut suomalaisten parkettifirmojen sivuilla surffaillessani ihan yhtä vakuuttunut, mutta ehkä tässä on taas kerran kyse suomalaisten firmojen surullisenkuuluisasta kyvyttömyydestä stailata tuotteensa haluttavasti :) 

Parketti siis tällä hetkellä vahvoilla lattiaratkaisuksi, mutta katsotaan miten käy. Avaimet saan viimeistään kahden viikon päästä - JÄNNÄÄ!

Kuvat Cabuy Didier

Kommentit

Jenniii
Pupulandia

Tsekkaapas Eeva kotimaisen Timberwisen parketit! Heillä on aivan ihania vaihtoehtoja ja visuaalinen ilmekin kohdallaan. ;) http://timberwiseparketti.fi/

Eeva Kolu
Kaikki mitä rakastin

Kiitos! Timberwise onkin itse asiassa tuttu firma entisestä appilastani Loimaalta :) Lähdenkin nyt tutustumaan tarjontaan sillä silmällä...

Jenniii
Pupulandia

Tein jo ennakkotsekkailua ja bongasin ainakin pari vähän tämänhenkistä vaihtoehtoa kuin näissä inspiskuvissasi. Toivottavasti löytyy täydellinen lattia ilman turhaa logistista säätöä! :)

Tepa (Ei varmistettu)

Ootko katsonut Timberwise parketteja, niillä on myös hienoja vaihtoehtoja. Vaikka kyllä kieltämättä ylärivin oikean puoleisen kuvan lattia aiheuttaa mullekin sydämenväpätystä:)

Eeva Kolu
Kaikki mitä rakastin

Kiitos sinullekin vinkistä!

heidihei (Ei varmistettu)

Waaaauu!! En ole vielä remontoinut yhtikäs mitään, joten tällaisista parketeista en ollut tietoinenkaan.. Peli ei siis ole menetetty vaikka asunossa ei olisi vanhaa lautalattiaa ja sitä ei jaksaisi lähteä mistään irrottelemaankaan :)

Iski hirvea remppakuume. Ensin pitäisi olla se remppakohde :P

Tilattiin Ruotsista parketti taannoin ja hyvin meni! Btw, tuli halvemmaksi kun tavalliset k-raudan tekeleet vaikka on huomattavasti laadukkaampaa tavaraa. Ehdottomasti kannattaa tilata (tai etsiä firma joka tekee sen puolestasi). 

Eeva Kolu
Kaikki mitä rakastin

Hei, miltä yritykseltä/liikkeeltä tilasitte? Alkoi kiinnostaa, kun mahtoi olla hieno jos kannatti sieltä asti tilata :)

Tilattiin Pitäjänmäessä olevasta Puumestasta Kährs-merkkistä parkettia. Kährsin parketeistakin löytyy niitä ei-niin-perinteisiä vaihtoehtoja, kannattaa ainakin tsekata löytyykö mieluista vaihtoehtoa :) http://kahrs.com/fi-FI/Jalleenmyyja Olisin itse halunnut Sandvikia mutta päädyttiin sitten kompromissiratkaisuna Skageniin, lopputulos on kyllä hyvä! 

Reetta/valkoisentalonreetta (Ei varmistettu) http://valkoisentalonreetta.blogspot.fi

Meillä on Timberwisen lankkulattiat, ja tykkään!!!!

Hertta
Lilou's Crush

Meilläkin lautaparketti, oikein mieluisa. Pintakäsittely (valkoöljy) ei tosin vain viistetyssä lankkuparketissa paras: viisteisiin on kerääntynyt valkoista öljyä reilummin, uutena ihanan näköinen, nyt kovimmalla käytöllä olevista kohdista kulunut vähän tylsännäköisesti pois. No, elettyä elämää ja sen jälkiä :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Mieti hei nyt vielä ennen kuin laitat lankut piiloon! Vaikka onhan noi toki kauniita vaihtoehtoja :)

Eeva Kolu
Kaikki mitä rakastin

Tässähän sitä juuri mietitään :) Lautalattia ei ole automaattisesti hieno vain siksi että se on lautalattia, tämä tuntuu monilta unohtuvan... Sellainen silikonilla ja erilaisilla laudanpätkillä ympäriinsä paikkailtu vihertäväksi kellastunut seitinohueksi hiottu lattia on aika kaukana siitä sisustuslehtien nitisevästä unelmasta joka monille tulee ekana lautalattiasta mieleen.

Vierailija (Ei varmistettu)

No mulla on just tuollainen kunnostettu lautalattia, josta kaikki muut ennnustivat katastrofia :) Hyvä siitä kuitenkin tuli, aivan ihana. Toki lattia voi olla niin huonossa kunnossa, ettei sen hiomisessa ole enää järkeä, mutta kannustaisin kuitenkin suhtautumaan avoimesti kunnostamismahdollisuuteen.

mötte (Ei varmistettu)

Puulattioille voi kyllä tehdä ihme juttuja, kannattaa siis vielä kartoittaa mitä mahdollisuuksia sinulla on vanhan lattian kanssa.

Talvio (Ei varmistettu)

Olisin samoilla linjoilla vanhan lattian suhteen, erityisesti jos se on alkuperäinen. Uuden lattian myötä tahtoo kadota vanhasta tunnelmasta jotakin. Entäpä vaihtoehtona lattian maalaus vanhaan malliin vaikka ruudulliseksi? Peittävällä maalilla paikkauskohdat eivät näy samalla tavalla kuin lakatuissa tai muissa pintakäsittelyissä.
Toki jossain kohtaa on pakko päästää irti ... Tsemppiä valintoihin.

amayta (Ei varmistettu)

Raportoi sitten mihin lattiaan päädyt! Oma ikuinen haave on kalanruotoparketti tai muu mosaiikkiparketti, ja tietysti tarpeeksi iso asunto sille lattialle.

Eeva Kolu
Kaikki mitä rakastin

Kalanruotoparketti on mustakin aivan mieletön, en ole varma olisiko sellaista mahdollista asentaa tuonne mutta mietinnässä on!

LS (Ei varmistettu)

Hei, ja onnea uudesta asunnosta. Joko nykyiseen vuokra-asuntoosi on löytynyt uusi asukas? Voisin olla mahdollisesti kiinnostunut, sillä pistin puolestani omat asunnonostounelmani jäihin ja päädyin etsimäänkin uutta vuokrakotia:)

Eeva Kolu
Kaikki mitä rakastin

Heippa, on löytynyt uusi asukki :) onnea kodin etsintään!

Kerttu / Modernisti Kodikas (Ei varmistettu) http://divaaniblogit.fi/modernistikodikas/

Onnea uuteen kotiin! Nuo parkettivaihtoehdot näyttävät upeilta, vaihtoehtoja todellakin riittää :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Ihana lukea suunnitelmistasi uuden kodin suhteen. Onnea uuteen kotiin :)

lyly (Ei varmistettu)

Www.erikoisparketti.fi! Näköjään heillä on pääkaupunkiseudulla esittelytila, myös näytepaloja saa tilattua. Trinity-lankkuparkettia tilasimme omaksi lattiaksi, hyvä on ollut!

Vierailija (Ei varmistettu)

Missä kaupunginosassa uusi kämppäsi sijaitsee? Vai onko sekin salaisuus? :)

Eeva Kolu
Kaikki mitä rakastin

Helsingin kantakaupungissa, mutta sen tarkemmin en halua kertoa :)

Siiriviiri (Ei varmistettu)

Mä olisin tuon parketin kannalla, mäntylattia tummuu (ja kolhiutuu) niin älyttömän nopeesti!

Katriah12 (Ei varmistettu) http://kotivalossa.blogspot.com

Ymmärrän fiksaatiosi puulattioihin - käytimme noin 100 tuntia uuden kotimme lautalattioiden kunnostamiseen. Hiontaa oli ihan hitosti, ja koska lattia oli epätasainen, ei isolla laikalla saanut notkoja hiottua. Ne sitten yksitellen lauta laudalta käsikäyttöisellä sähköhiomakoneella, ja vielä kerran hienoimmalla hiekkapaperilla ennen lattialipeän levitystä. Lipeä levitettiin kahteen kertaan ja valkovaha kolmeen kertaan.. Tai niin no, nuo varmaan tiedätkin, kun sinun blogistahan minä hainkin vinkkejä lautalattian valkaisuun. :) Mutta on tämä vaan niin ihana, että en pois vaihtaisi! Kaikkien työtuntien arvoinen! <3 Mutta uskon, että ihania parkettejakin on, aivan varmasti! Ja helpommin käy vaihtaminen, kuin vanhan kunnostaminen, ainakin puulattioiden suhteen..

Vierailija (Ei varmistettu)

Suosittelen vaaleaa lattiaa keskieurooppalaisen tyylin fiilistelystä huolimatta -lisää tilan tuntua merkittävästi. Koivu. Ihailemasi kuvan ladonta voi todellisuudessa näyttää levottomalta. Leveä lankku on mielestäni kaunein!

Eeva Kolu
Kaikki mitä rakastin

Mä en ole koskaan huomannut todeksi tuota väitettä että tummat sävyt saisivat tilan tuntumaan pieneltä. Päinvastoin ne tuovat vaalean kanssa yhdistettynä raamit tilalle ja saavat sen tuntumaan usein jopa suuremmalta. Tämä mknun kokemukseni, jokainen sisustakoon itselleen mieleisellä tavalla :)

Marcy (Ei varmistettu)

En malta olla vielä kommentoimatta tätä keskustelua. Pienessä (34 neliötä) vuokra-asunnossani on tummanruskeat laminaattilattiat. Paljon tummemmat, kuin esimerkkikuvissasi siis. Pidän niiden tuomasta tunnelmasta, eivätkä ne mielestäni pienennä asuntoa, mutta niillä näkyy k-a-i-k-k-i mahdollinen. Pöly, roskat, roiskeet, you name it. Tuntuu, että imuri saisi käydä taukoamatta, enkä edes ole mikään siisteysfriikki. Tumman (kuten tietysti vaaleankin) lattian sävyä ja kiiltoa kannattaa siis harkita tältäkin kannalta. :)

Haluan vielä kiittää blogistasi ja toivoa kaikkea hyvää ensi vuodellesi. Et ehkä tajuakaan, kuinka paljon kirjoituksesi antavat lukijoillesi.

Vierailija (Ei varmistettu)

...ja onnea lattian etsintään ja kodin laittoon, varmasti tulee kodikas ja tyylikäs. :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Päädyin itse Timberwisen puuvalmiiseen eli täysin käsittelemättömään mutta hiottuun 1-sauvaiseen parkettiin eli ilmeeltään leveää lautaa muistuttavaan, kun asuntoni vanha lautalattia osoittautui mahdottomaksi maalata valkoiseksi niin, että lopputuloksesta tulisi siisti. Pyörittelivät päätään ihmeissään rautakaupassa (kuka nyt parketin haluaa maalata, ei niin ole ennenkään tehty ym.), mutta valkoiseksi läpikuultavasti lakatut valmisparketit vain eivät miellyttäneet silmää.

Marrrja (Ei varmistettu)

Kannattaa tsekata myös Karelia-Upofloorin parkettivaihtoehdot :)

muru83 (Ei varmistettu)

Mikset vaan maalaa niitä vanhoja lautalattioita valkoisiksi? Ois kyllä ihanat. (meillä on makkarissa ruskeat natisevat lautalattiat ja aina silti toivon, että voikun ne vois maalata, mutta kun ei oo oma koti.)

Eeva Kolu
Kaikki mitä rakastin

Koska en halua valkoista lattiaa? :D

Eeva Kolu
Kaikki mitä rakastin

Kiitos kaikille kommenteista, ihan mahtavia vinkkejä!!!

Vierailija (Ei varmistettu)

It will be cricket tendency that rules all sporting. And oahu is the world in cricketers and even cricket-fans. Clearly, no several other sport contains gained a good deal fanfare simply because this eleven-player each and every team adventure. An working with international suit or 20-20 and test match will cause booking in tickets right up till the interested stadium makes jam-packed and even cricket fanatics glued with the television to take the adventure and enjoy cricket history live. http://www.livescores.cc/

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.