Maaliskuun veet

a sliver of glass

a life, the sun

a knife, a death

the end of the run

and the river bank talks of the waters of March

it's the end of all strain

it's the joy in your heart

Viime aikoina olen käyttänyt kaikki liikenevät hetket sohvalla makoiluun. Juon kahvia ja katselen Helsingin kattoja. Ja kuuntelen pelkästään bossa novaa.

Mikä olisikaan parempi hetki kuunnella Waters of Marchia kuin maaliskuu, vieläpä aurinkoinen sellainen, kun törmää leveästi virnuileviin tuttuihin kadulla ja kukkiviin kirsikkapuunoksiin ruokakaupassa. (Sivuutan tässä taktisesti sen, että parhaillaan Helsingin kattojen ylle sataa jotain. Lunta? Räntää? Oli mitä oli, et ole tervetullutta.)

Jos muistan oikein, tarina Waters of Marchin takana on jotakuinkin tällainen: Rio de Janeirossa sataa maaliskuussa paljon. Kadut täyttyvät lasinpaloista ja kepeistä ja muusta kamasta, jota veden mukana virtaa. Melodia seuraa virtaavan veden rytmiä.

Se mikä minua on aina kappaleessa kiehtonut on se, että kepeään, leikittelevään melodiaan yhdistyvät varsin synkät aiheet, kuolema ja laukaukset ja puukot. Mutta jokaista synkkää säettä seuraa ajatus aamusta. Ja kappale päättyy sanoihin it's the joy in your heart. 

Maaliskuun vedet hoi! Odotan teitä täällä. Kohta tuo lumi jo sulaa ja virtaa kohti rantaa. A stick, a stone...

Silloin nousen tästä sohvalta ja olen ensimmäisten joukossa kastelemassa varpaani.

Kommentit

Kao Kao

Mistä löytyy kirsikanpuunoksia? Löysin kyllä täydellisen pienen kukkakaupan leppävaarasta (ei sellosta) ja ostan sieltä nykyään perjantaikimpun itselleni :) rahantuhlausta vai sijoitusta hyvinvointiin.. mieli ja pankkitili ovat eri mieltä :)

Kanelibasilika

Viime keväänä kirsikkapuunoksia sai ostettua nipussa Prismasta ja CM:sta, ehkä tänäkin vuonna :)

Kao Kao

Jee, kiitti, Cittari on tuossa ihan vieressä. Sinne siis.

Eeva Kolu

Kirsikkapuunoksia myydään tähän aikaan vuodesta vähän kaikkialla, missä myydään kukkia :) 

Kao Kao

Okei, pitää odottaa perjantaihin ja mennä metsästämään :) 

Ostan siis aina perjantaisin itelleni kukkakimpun, ellen ole viilettelemässä maailmalla.

Liinu75 (Ei varmistettu)

Eeva, Etelä-Helsingin Paolo Coelho! Kivaa kevättä!

byrd (Ei varmistettu)

En tiedä, oliko ylläoleva tarkoitettu kohteliaisuudeksi... xD Anna Gavalda tai Zadie Smith, kenties :)

PS. Kiitos ihanasta kappalelinkkauksesta, osaisitko suositella muita erityisen hyviä lattariartisteja?

Eeva Kolu

Tottahan toki, minkä tyylisuunnan musicaa on haussa?

Vierailija (Ei varmistettu)

Bossa nova kyllä keinuttelee mieltä ja lantiota hyvään tahtiin, mutta tuon linkkisi kautta löysin sellaisenkin tuttavuuden kuin jazz-samba-fuusio... :-D Eli kaikki sekalainen sunnuntai-iltapäivän letkeyttä henkivä musa ilahduttaisi!

Siiriviiri (Ei varmistettu)

Ihanaa maaliskuumusaa!

Vierailija (Ei varmistettu) http://www.kulkeva.blogspot.com

Ihanan letkeä kappale, juuri sopivan rento ja raukea. Olisi kiva jos voisit vaikka postauksen verran suositella enemmän kevätmusiikkia, sulta tulee aina niin hyviä vinkkejä! :)

http://howsheloves.blogspot.fi/ (Ei varmistettu) http://howsheloves.blogspot.fi/

Keväällä 2007 olin harjoittelussa Helsingissä. Kirjastosta tarttui mukaan Jazz 'Round Midnight: Bossa Nova. Bossa nova oli ihan uutta mulle ja rakastuin samantien. Ja edelleen se on nimenomaan kevätmusaa. Ihanaa, pitääpä pistää soimaan.

Päivi

Vierailija (Ei varmistettu)

Mun mielestä ihanin Aguas de Março versio on ehdottomasti tää: https://www.youtube.com/watch?v=Qle1OrunKnE
Tässä on just se fiilis mikä on bossa novassa parasta, haikee, onnellinen ja surullinen kaikkea samaan aikaan. Tää olikin se biisi, joka sai mut alunperin innostumaan bossa novasta. Biisin alkueräset portugalinkieliset sanat kertoo kesän päättymisestä: maaliskuussa sateet saapuu ja kesä loppuu. Siinä on siis sellanen haikea kesän loppumisen fiilis, vähän kuin elokuun loppu Suomessa. Kun biisi sitten käännettiin englanniks, piti merkitystä vähän muuttaa, koska pohjoisen pallonpuoliskon ihmisille maaliskuu tarkottaa kevään alkua. Mutta vedethän siinä virtaa niin syksyllä ku keväälläki, tuo muutoksen, vanhan lopun ja uuden alun.
Aivan ihana biisi ihan kummalla kielellä tahansa. Alkuperäiskielellä kaikki on tietysti aina jollain tavalla hienompaa ja onhan brasilianportugali aivan ihanan kuulosta vaikkei sitä ymmärtäiskään.

Ei oo aikasemmin tullu kommentoitua vaikka oonkin melko vakituinen lukija. Tätä blogia lukiessa tulee aina niin hyvä fiilis. Vähän samanlainen ku bossa novaa kuunnellessa! Samaan aikaan tosi rauhallinen ja rauhaton, onnellinen ja haikee. Ja tuntuu, että tajuaa jotain oleellista elämästä.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.