Melkoista draamaa luvassa

"Pian Eeva saa kuulla uutisen, että Jorma on mennyt Pariisissa naimisiin saman naisen kanssa. Hän tunnustaa Jorman äidille olevansa raskaana, mutta tämä kieltää kertomasta asiasta Jormalle, koska se pilaisi pojan tulevaisuuden. Heti synnytyksen jälkeen Jorman äiti järjestää lapsen "hyvään hoitoon". Kohta Eeva saa kuulla tyttärensä kuolleen ja kokee hermoromahduksen. Sairaalassa hän tapaa tulevan aviomiehensä, joka auttaa hänet kriisin yli. "

Tiedättehän sen Facebookissa kiertävän jutun, jossa pitää kirjoittaa Googleen oma nimi ja "saa" ja sitten selviää, mitä uusi vuosi tuo tullessaan?

Täällä päässä on luvassa melkoista draamaa.

Sitä on tosin ollut viime aikoinakin ihan riittämiin. Siksi pikkuisen hiljaisempaa täällä blogissa. Kestäkää kanssani, kevät tulee.

Ja hei,

onko kellään viime hetken vinkkejä Lontoon Notting Hilliin, Mayfairiin tai Covent Gardeniin?

Olen menossa pariksi päiväksi pyrähtämään erääseen pressitilaisuuteen ja perjantaina pitäisi olla jokunen tunti vapaa-aikaakin. Olen ollut Lontoossa viimeksi noin 15 vuotta sitten, jos parin tunnin fish'n'chips-välilaskua Lutonin ja Gatwickin lentokenttien välillä ei lasketa. Mutta siinäkin ajassa ehti kyllä ostaa etikkasipsejä ja törsätä kaikki vaihtorahat brittiläisiin törkyjuorulehtiin.

Kommentit

Jenniii
Pupulandia

Kokosin viime syyskuisen reissuni pohjalta vinkkipostauksen blogiin ja ainakin Notting Hilliin ja Mayfairiin siellä on vinkkejä. Kurkkaapa TÄÄLTÄ. :)

Jenniii
Pupulandia

Ja lisäyksenä piti vielä ihan erikseen mainita, että suosittelen ihan erityisesti Notting Hillissä ravintoloita 202 ja Ottolenghi (molemmista löytyy lisäinfoa tuolta linkin takaa). :)

Laura P...
Tyylitietotoimisto

Nottingh Hill Gaten tube-aseman ihan vieressä on mahtava second-hand shop, joka myy ainoastaan designer tuotteita. Kannattaa käväistä, mutta varata hieman aikaa ja malttia. Putiikki on aivan tupaten täynnä kamaa, joten helmien kalastus vaatii kärsivällisyyttä. Helmiä toki löytyy, todistetusti!

Putiikin löydät, kun lähdet seuraamaan tube-asemalta kylttejä kohti Portobello Roadia. Asemalta ulos tultaessa käännytään heti oikealla. Kyttää ensimmäistä Starbucksia ja putiikki löytyykin heti sen vierestä. Tunnistat kaupan turkoosista ovesta. Ulospäin kauppa näyttää romuvarastolta, mutta ikkunassa komeilee usein mahtavia laukkuja ja kenkiä! Portobello Roadilta löytyy myös yksi aivan lyömätön sushiravintola. Nimeä en muista, mutta julkisivu oli hyvin tummanpuhuva. Sijaitsee melko keskivaiheilla markkinakatua.

Mukavaa matkaa!

Eeva Kolu

KIITOS Jenni ja Laura! Ottolenghissä olin suunnitellut käyväni muutenkin, muutkin vinkit pääsevät toivottavasti käyttöön! :)

Noo (Ei varmistettu)

Covent Gardenissa oli ainakin viime keväänä just sattumalta ihana lähiruokatori, josta sai ostaa ihanaa lounasta edulliseen hintaan suoraan erilaisista katukeittiöistä. Kannattaa sellasen varalta siis pitää silmät auki.

Ja tietty noilla on main on kaikkia kivoja kauppoja ja Laduréen macaron-myymälä.

Mitään spesifiä vinkkiä ei mielessä ole, mutta varmasti vastaan tulee kaikkea mahtavaa, onhan se nyt Lontoo :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Covent Gardenissa on tooodella paljon kauppoja, jos shoppaus kiinnostaa. Long Acrelta ja sen sivukaduilta löytyy lähestulkoon kaikki high street merkit ja paikallisessa mittakaavassa jopa melkein ruuhkavapaasti (vrt.esim Oxford Street tai Regent Street).

Eeva Kolu

Kiitos Noo ja Vierailija!

Juuri tämä runsaudenpula tekee hommasta haastavan - kun Lontoossa voi tehdä KAIKKEA mutta aikaa on niin vähän, pitää valita pari täsmäkohdetta :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Wagamama ravintolaa suosittelen vahvasti:)

Vierailija (Ei varmistettu)

Notting hillissä on ihana Toast! (www.toast.co.uk), mene sinne! :) Samoin samalla kadulla muutama kiva luomukahvila ja -kauppa.

Eeva Kolu

Vierailijat, kiitos teille molemmille!

Kylläpä kannatti kysyä vinkkejä - Toastin nettisivuilla alkoi jo kuola valua. Sinne siis!

Apupyörillä

Covent Gardenin antiikki/kaikkea vanhaa -hallista löytyi syksyllä i-ha-na ja hyväkuntoinen nahkatakki erittäin halvalla, muutenkin rentoja myyjiä ja mukavaa. Kaveri kehui myös jossain ruokakojujen laitamilla olevaa  överi-ihanaa munkkikojua (täytettyjä ja kuorrutettuja pitkulaisen muotoisia, nam!), millä emme kuitenkaan jostain syystä käyneet. Ensi kerralle siis jotain tehtävää.. :)

iidami
Bambino

Mayfairissa on on ravintola nimelta Burger & Lobster (http://www.burgerandlobster.com/) josta saa nimensa mukaisesti hamppareita ja hummeria (joko kokonaisena tai vaikka sampylan sisalla).
Kiva ja simppeli konsepti.

N (Ei varmistettu)

Mayfairista löytyy ravintola Hakkasan, jos mielesi tekee fine dining-kiinalaista. Suosittelen!

Ja jos Laura tuolla ylempänä puhuu samasta Notting Hillin secondhand-kaupasta kuin olettaisin, on kaupan nimi Retro Woman. Suosittelen tätäkin, vaikka rekkien välissä kuluukin ihan liikaa aikaa.

N (Ei varmistettu)

Niin, ja Covent Gardenin shoppailut jättäisin välistä, samaa high street kamaa on netti pullollaan. Noin lyhyt aika kannattaa käyttää olennaiseen.

Vierailija (Ei varmistettu)

käy syömässä Covent Gardenissa Wagamanassa. Ketju joo, mutta erittäin miellyttävä sellainen <3

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei, en ole vielä kuullut tästä ketjusta. Pitääkö se olla heti ensimmäinen juttu vai? :D

Ahven (Ei varmistettu)

Hei Eeva,

en ole ennen kommentoinut, vaikka pitkään olen lukenut, joten täytyy ihan ensin sanoa että blogisi on mahtava.

Olen asunut Lontoossa joitakin kuukausia, ja vaikutelmani on tämmöinen. Kaikki mainitsemasi alueet ovat melko kaupallistuneita ja viehättävää Notting Hilliä lukuun ottamatta melko uuvuttavia. Mayfairin lähellä St. James's Park on yksi Lontoon kauneimpia puistoja, muttei välttämättä tähän aikaan vuodesta parhaimmillaan. Covent Gardenissa ollessaan kannattaa, mikäli aikataulu antaa myöten, käydä katsomassa jokin musikaali (lippuja kannattaa kysyä suoraan teattereista samankin illan näytöksiin, tai Leicester Squarella sijaitsevasta Tkts:n kopista, varmaan muualtakin saa), ja Neal Streetilta löytyy Lontoon paras pikaruokala, minikokoinen Food For Thought, josta saa erittäin edullista ja tajunnanräjäyttävän hyvää ja aika konstailematonta kasvisruokaa. Minikokoisen ravintolan tunnelma on myös aika kodikas ja ihastuttava. Se on kuitenkin lähes aina täynnä, mutta joukkoon mahtuu, ja pöytä pitää olla valmis jakamaan tuntemattomien kanssa (Kiitokset Mondon matkaoppaalle tästä vinkistä...).

(Jos mitenkään ehdit noiden alueiden ulkopuolelle, parasta Lontoossa pikavisiitille on mielestäni ehdottomasti kävely Thamesin etelärantaa pitkin. Tähän kävelyyn tulee ehdottomasti sisällyttää Borough Market; taivaallinen ruokatori jota ei kannata jättää väliin missään tapauksessa (kokonaisuudessaan tori on auki torstaista lauantaihin). Tate Modern on myös vierailun arvoinen.

Mikäli satut kaupunkiin sunnuntaina, suosittelen Columbia Roadin kukkatoria. Tunnelma on maaginen. Columbia Road on lähellä Brick Lanea, joka on myös vierailun arvoinen mikäli aikaa riittää.

Hampsteadin kylä ja Hampstead Heath Pohjois-Lontoossa ovat myös muutaman minuutin metromatkan päässä, ja yksi Lontoon viehättävimpiä alueita, eikä ollenkaan turistien kansoittama samalla tavalla kuin keskustan seutu.)

Tässäpä oli jo paljon sellaista mitä ei pyydetty. Toivottavasti matkasi on hyvä, minne päätätkin mennä! Kauniita päiviä!

Apupyörillä

Haha sekoitin Covent gardenin Camden towniin. Voi minua. Covent Gardenista en muista mitään.

 

Vierailija (Ei varmistettu)

Minäkin suosittelen Ottolenghiä! Just eilen haaveilin melkein vuoden takaisesta Lontoon reissusta ja siihen liittyneistä herkutteluista. Älä jätä välistä! <3
Toast on myös ihana!

Kävin syömässä kans Wagamamassa, mutta sanoisin että se oli vain ok. Ihan hyvä vaihtoehto, kun kaipaa jotain lämmintä ja lohdullista edullisesti, mutta ei kannata mitään ihmeellisiä makuelämyksiä odottaa.

Ainiin ja vielä piti suositella yhtä ravintolaa: Mildred's osoitteessa 45 Lexington street, kasvisruoka teki vaikutuksen!

Judit (Ei varmistettu)

Notting Hill & Portobello Roadin markkinat viikkonloppuisin! Antiikkia, second hand & kukkia jne. Myös Camden Town on upea markkinapaikka, josta löytyy käsityöläisten omia tuotteita, kirpputoreja ja edullisia aasialaisia ruokakojuja :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Jos käyt Portobello Roadilla, pistäydy n. puolivälissä kyseiseen
osoitteeseen:
http://www.booksforcooks.com/find_us.html

Ihana kokemus ruokaihmiselle:-)))
.terveisin Marilla

Vierailija (Ei varmistettu)

Jos mielit perinteistä brittiherkkua eli pubiruokaa Covent Gardenin metropysäkin lähellä, niin siinä on sellainen paikka kuin The Brewmaster. Oma vakkaripaikkani ja joka reissulla täytyy siinä pistäytyä. :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Itsekin meinasin suositella tuota Borough Marketia, se on ruokahullun taivas. Samoin Portobellon markkinat ovat superkivat, siellä on tosin aivan jumalaton tungos aina. Markkinapäivä on lauantai, mutta Portobello Road on muinakin päivinä kiva. Itse tykkään myös Libertyn tavaratalosta, valikoima on täynnä kaikkia ihania aarteita:)

Jos aikaa riittää, niin Lontoosta saa huomattavasti Suomea edullisemmin Michelin-tähden ruokaa. Esimerkiksi Arbutus Sohon sydämessä on mielestäni maineensa veroinen (http://www.arbutusrestaurant.co.uk/directions).

Vierailija (Ei varmistettu)

Minäkin suosittelen lämpimästä Covent Gardenin Food for Thought -ravintolaa (olisiko Neil's Streetillä, portaat alas maan alle). Kauppoja on kiva kiertää, mutta kun netistä löytyy lähes kaikkea eikä euron kurssi tee shoppailusta kovin halpaa, suosittelisin kanssakommentoijan lailla South Bankilla eli joen etelärannalla kävelyä. Siinä tuntee niin ihanat Lontoon tuulet. Kävele Covent Gardenista Waterloon sillalle (siltä uskomattomat maisemat molempiin suuntiin) ja aloita siitä kävely British Film Institutelta National THeatrea kohti. Voit kävellä vaikka London Bridgelle asti, sielllä vastaan tulee Borough Market.

Terveisin 7 vuotta Lontoossa asunut

kuikkanen (Ei varmistettu)

Voi vitsi, onnekas ponnekas kun pääset Lontooseen! Se on kyllä niin totta, että siellä on niin paljon kaikkea, että valinnanvaikeus iskee. (Ja hah, toivottavasti ei kuitenkaan ihan noin suurta draamaa luvassa kuin Eevalla & Jormalla. :))

Kävin itse juuri Lontoossa viimeksi marraskuussa ystäväni luona kylässä. Oma Lontoon lempparini oli silloinkin, kuten myös aiemmilla reissuilla, Victoria & Albert museo! En tiedä kiinnostaako sua erityisemmin, mutta se on vaan niin upea museo, ja siellä on juuri meneillään vielä tammikuun 27.päivä saakka aika kiva Hollywood Costume näyttely, jossa on siis esillä hurja määrä leffoista tuttuja asuja - mm. Audrey Hepburnin pikkumusta Breakfast at Tiffany's leffasta, Jackin ja Katen vaatteet Titanicista, Kirsten Dunstin mekko Marie Antoinettesta (yksi kylläkin vain), Indiana Jonesin asu ja tiätty Batmanin asu uusimmasta leffasta ja ja ja vaikka mitä siistii. :) Myös vanhempien elokuvien puvustusta on hyvin esillä.

http://www.vam.ac.uk/content/exhibitions/exhibition-hollywood-costume/

Tuo Hollywood Costume maksaa, ikävä kyllä (14 puntaa ja opiskelijalle 9) ja siellä saattaa olla aika paljon muitakin pällistelemässä, kun se on aika suosittu. Mutta jos kokee pällistelyn sen arvoiseksi, että siellä on muutama muukin pällistelijä, niin ehdottomasti kannattaa mennä. Mut mulle kävi ainakin niin, ettei sinne näyttelyyn päässytkään heti sisään, vaan piti odottaa, kun niillä on vaan tietyt kellonajat millon ne päästää ihmisii sisään, ja tietyt kellonajat saattaa olla loppuunmyytyi. :/ Eli vaikee sit sanoo, pääseekö sinne, etenkin jos on aikaa vain vähän (ja siis toi jonottaminen koskee vaan tota näyttelyä, museo on muuten ihan auki, sen kun kävelee sisään!).

Mutta V&A on muutenkin ehdottomasti vierailun arvoinen, jos yhtään tykkää ihailla kauniita esineitä! Se on valtava ja upea jo rakennuksena, ja pysyvät kokoelmat ovat ilmaisia. Siellä on esim posliinikokoelmia, korukokoelma, vaatteita ja tekstiilejä eri aikakausilta, huonekaluja, vaikka mitä, ja niin, ihan "perus" taidetta eli tauluja ja veistoksiakin.

Niin, ja jos haluaa kokeilla kunnon englantilaisen afternoon tean tai 5 o'clock tean, niin monet kahvilat tarjoavat sellaista: siihen yleensä kuuluu voileipiä, skonsseja ja kakkuja sellaisella monikerrostarjottimella (!), ja niin, tietysti teetä. Mun kaveri vei mut viimeksi sellaiseen paikkaan, jonka nimi oli Soho's Secret Tea Room (se on yllättäen Sohossa eli aika keskustassa). Sinne täytyy kai olla varaus (niil on nettisivut), ja siis se on vähän sellainen "salainen" eli sinne on aika vaikea eksyä. :) Tunnelma oli tosi ihana ja vanhanaikainen, musiikkia soitettiin vinyyliltä vanhalla gramofonilla.

Hauskaa matkaa, toivottavasti tulee mahtireissu!

http://howsheloves.blogspot.fi/ (Ei varmistettu) http://howsheloves.blogspot.fi/

Melkoista draamaa sulla luvassa! Mulla oli lyhyt ja ytimekäs: Päivi saa vauvan. Ohhoh!

Vierailija (Ei varmistettu)

Moi Eeva, viitsisitkö kertoa, mistä tämän postauksen http://www.lily.fi/juttu/testattu-kovassa-kaytossa kuvissa näkyvä mustavalkoinen tyyny on peräisin? Tahdon sen!

Vierailija (Ei varmistettu)

Tyyny on niinkin eksoottisesta paikaista kuin Ikea. Omistan muutaman noita samoja, halvasta hinnasta huolimatta ovat pysyneet hyvinä :)

Marrrja (Ei varmistettu)

Eeva! Aubin & Wills sulkee ovensa lopullisesti tammikuun lopussa, joten käy niiden liikkeessä vielä kun voit! Yksi löytyy Covent Gardenista. Siellä on muuten myös ihastuttava pubi Lamb & Flag, joka perustettiin 1620-luvulla ja jossa mm. eräs Charles Dickens siemaili oluita....

Vierailija (Ei varmistettu)

Kiitos tyynytiedoista! Pakkomielle on siis helppo toteuttaa ;)
t. tyynystä kysynyt

Noo (Ei varmistettu)

Palasin vielä huutelemaan, että minäkin suosittelen Wagamamaa, vaikka yleensä kartan ketjupaikkoja.

Musikaaleja? (Ei varmistettu)

Hei äskettäin Lontoossa käyneet! Suositelkaa musikaaleja. Mistä olette tykänneet ja miksi? Reissu maaliskuussa tulossa Lontooseen.

(Ei varmistettu)

Musikaaleista: Olen nähnyt Chicagon ja Billy Elliottin. Molemmat ihan huippuja, mutta tosi erilaisia. Viime hetken lippuja saa usein tosi paljon halvemmalla lastminute.com:ista.

Toinen tähti oikealle

JES! Joku mainitsikin aiemmin Lamb & Flag -pubin. Yksi Lontoon parhaista, sanoisin. Vähän piilossa (muistaakseni Rose Street tms) mutta kuitenkin ihan Covent Gardenin ytimessä. Ehdottomasti etsimisen arvoinen!

Aiemmin on myös mainittu Sohossa Arbutus, jota voin suositella lämpimästi. Ennen iltaseiskaa pre-theatre menu 21 puntaa kolmen ruokalajin illallinen.

 

Musikaaleista kysyneelle: 

Olen nähnyt seuraavat: Billy Elliot, Phantom of the Opera, Les Miserables, Fame, Grease, Dirty Dancing, Chicago, Wicked, Lion King, We Will Rock You...

Noista parhaat mielestäni Lion King ja Phantom (miksi? vaan niin loistavia!). Viime hetken lippuja suosittelen ostamaan Leicester Squaren metroaseman ylätasanteelta (ei siis vielä ulkoa) pienistä kojuista. Jos ei ole ihan pakko päästä johonkin tiettyyn niin samana aamuna kannattaa käydä kyselemässä illan lippuja.

Höpsö (Ei varmistettu) http://example.com/hakemisto.

Hei,
haluisiko joku kertoa tyhmälle miten se nimi haaste juttu tehdään? Mistä siinä on kyse?
-Kiitos hirmusti

Buongustaio (Ei varmistettu)

Sohossa on mainio perulainen "pisco bar" -ravintola nimeltä Ceviche, joka nimensä mukaisesti on erikoistunut em. herkkuun. Se on suosittu illanviettopaikka, johon kannattaa tehdä varaus etukäteen.
Myös pikkuruisen Chinatownin ravintoloista ja leipomoista saa kiinalaista jättipullaa, joka on täytetty mausteisella lihakastikkeella. Se oli kokeneellekin herkkusuulle suorastaan elämys! Eli jos perusenglantilaiset eivät nappaa, näitä kannattaa kokeilla.

Vierailija (Ei varmistettu) http://titletrackblog.blogspot.com

Jamie Oliverin Jamie's Italian -ketjun yksi ravintola on Covent Gardenissa :) Olen käynyt kerran syömässä Jamien italialaista ja ainakin hinta-laatusuhde oli todella kohdallaan! (Se on aika halpa paikka. Pöytävaraus saattaa olla aiheellinen.) Jälkiruoissakaan ei ollut valittamista. http://www.jamieoliver.com/italian/covent-garden

Penny (Ei varmistettu) http://russeliriemua.blogspot.fi

Notting Hillissä Portobello Roadilla aivan ihana ja överimakea Hummingbird cafe! Niin hyvää red velvet cakea ja ihania cupcakeja <3

http://hummingbirdbakery.com/our-bakeries/notting-hill/

Lontoon Leena (Ei varmistettu)

Musikaaleista kysyneelle:

Kävin viimesen vuoden aikana kattomassa Jersey Boys- ja Singing in the Rain -musikaalit. Molemmat todella hyviä, Jersey Boysissä on ihanat musat ja tosi nopea tempo (pojat puhuu tosi nopeesti ja aika paksulla New Jersey-aksentilla eli sitä on välillä vähän vaikee seurata). Wickedin ja Phantomin näin muutama vuosi sitten, ne on molemmat kestosuosikkeja.

Leijonakuninkaan "laatu" vaihtelee ihan hirveästi. Näin sen ite reilu vuosi sitten kaverin kanssa ja siinä oli lisätty jotain ihan ihmeellisiä biisejä (joku diskointervalli Scarin Be Prepared-biisiin, jossa yläosattomat piukat hyeenamiehet tanssi halvan diskobiitin tahtiin) ja muuta aika järkyttävää. Nuoren Simban näyttelijä laulo tosi hyvin, muttei osannu näytellä melkeen yhtään (SPOILER ALERT ensimmäistä kertaa en itkenyt kun Mufasa kuolee). Mun monet kaverit on tosin nähny Leijonakuninkaan ennen tätä näytöstä ja sen jälkeen, ja ilmeisesti kaikki lisätyt biisit oli otettu pois ja palattu siihen perinteisempään tulkintaan.

P.S. Huippu blogi, Eeva! :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Kiitos tosi paljon vastaajille kaikista musikaalivinkeistä! Näistä oli oikeasti apua. Toivottavasti lumipyry laantuu maaliskuuhun mennessä :).

Jenniii
Pupulandia

Musikaaleista suosittelen Leijonakuningasta, joka oli aivan huikea elämys. :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.