Mitä mulle kuuluu

Heipparallaa.

Mitä sulle kuuluu, sitä on kyselty. Ei aina ihan noin kivoin sanankääntein. 

Pitkään ajattelin, että en jaksa kertoa. Enkä halua. Ei kuulu kellekään.

Nyt ajattelen, että ihan sama. Olen mikä olen. Olet mitä olet. Kuuluu mitä kuuluu. 

Mitä siis kuuluu?

Muutin Helsinkiin. Aika monena päivänä pyörryttää. En voi tajuta, että ihminen voi ja saa asua sellaisessa paikassa kuin nämä Etelä-Helsingin kulmat. Toistaiseksi en ole vielä ehtinyt näkemään kotikaupunginosastani juuri muuta kuin kodin ja ratikkapysäkin välin, ja pari kauppaa ja kuppilaa. Mutta minulla on aavistus siitä, että olen nähnyt vasta pintaraapaisun. Ja että pinnan alla on jotain vielä paljon ihanampaa.

Juuri nyt fiilistelen Marokkoa, erityisesti keramiikkaa, appelsiininkukkavettä ja nuoren Yves Saint Laurentin seikkailuja Marrakechissa.

Olen viime aikoina kuunnellut pääasiassa Gunnareita, Beach Boysia, Drakea, Mama Cassia ja brasilialaista musiikkia.

Kaksi viikkoa sitten sain kuulla, että minulla ei ole kasvainta. Halleluja.

Kuusi viikkoa sitten erosin upeasta miehestä. Terve ja kiitos kaloista, muru. Elämäni hienoimpia vuosia.

Ja sitten tuli läheisen sairaus, vanhempien ero, täydellinen muutos omaan arkeen ja elämänrytmiin. Johan tässä alkaa olla cocktail kasassa.

Tein ison päätöksen, joka ei ehkä sitten ollutkaan oikea päätös. Mutta nykyään ajattelen näin: jos valitsit väärin, valitse uudestaan.

Seuraavaksi ajattelin ehkä ottaa vapaaillan ja romahtaa. Nääs kun ihminen, joka itkee nähdessään söpöjä koiria ja Doven mainoksia, ei sitten kuitenkaan ehkä itke, kun tulee ero, muutto ja sairaus. Kun ei saa valittaa, jos asuu jugend-yksiössä ja on kakluuni. 

Mutta nyt ajattelen niin, että ihan kaikkea ei tarvitse jaksaa, vaikka olisi sata kakluunia. Joskus saa sanoa, että vittu kun väsyttää. Ja nyt voin kertoa, että väsyttää... 

Ja silti: hetkeksikään, edes pieneksi ohikiitäväksi sekunnin miljoonasosaksi, en ole menettänyt luottamustani siihen, että kaikki järjestyy. Koska kaikki järjestyy.

Tuolla jossain odottaa kaikki - aurinko, meri, huojennus ja hymy joka saa polvet veteliksi. 

Ja oikeastaan kaikki tarvittava on jo tässä. Niille ihmisille, jotka väittävät, että pienillä asioilla ei ole väliä - haistakaa kukkanen. Siis oikeasti, haistakaa ihan oikea kukkanen, jokin ihana ja parfyyminen. Ja väittäkää sitten, että pienillä asioilla ei ole merkitystä.

Nimittäin jos jokin on pitänyt minut järjissäni tämän kaiken keskellä niin kuuma take away -kahvi ja sopivan voiset korvapuustit, terrierit, jotka vispaavat peppua hassusti juostessaan, ne kukkaset ja se, että bussin radiosta tulee oikealla hetkellä Kauko Röyhkän Lauralle. 

En muista, milloin olisin viimeksi hengittänyt vapaasti. Mutta tiedän, että vielä sekin päivä tulee. Ja silloin en vain hengitä vapaasti, silloin vetäisen keuhkot niin täyteen ilmaa, että kohoan lentoon...

Kommentit

Emilia vaan (Ei varmistettu)

Voi Eeva, olet ihana ♥

Adelles (Ei varmistettu)

Voi Eeva.
Paljon voisia korvapuusteja sulle ja kuumia take away-kahveja. Onneksi kohta on kesä.

katjajolie (Ei varmistettu) http://www.jolie.fi/moments

Eeva <3

Brighten up my day

Paljon jaksamista ja tsemppiä sinulle Eeva!! 

u (Ei varmistettu)

Haleja Eevalle! Olet ihana.

Lipasto (Ei varmistettu)

Kaikki järjestyy. Se on ihan ok, jos ei jaksa. Se ei haittaa, vaikka siitä ei oppisi yhtään mitään. Kaikki ihan oikeasti järjestyy!

Min_de (Ei varmistettu)

Olet oikeassa, kaikki järjestyy varmasti! On ihmeellistä, miten joskus kuvittelee, että tästä ei voi mitenkään selvitä ja sitten jonkin ajan päästä huomaakin, että asiat ovat niinkuin pitääkin. Kunpa ihmiset tosiaan muistaisivat enemmän nauttia pienistä asioista, esim. juuri yksi ihana kukka riittää, eikä tarvitse edes koko kimppua. Tsemppiä uusiin tuuliin! Koiraihmisenä on muuten pakko kysyä, että otatko teidän koiran asumaan kanssasi vai jääkö se Turkuun?

VSY (Ei varmistettu)

Kaikkea hyvää ja positiivisia ajatuksia, Eeva! Ja ihan oikeasti, kaikki järjestyy... Olin itsekin reilut 2 vuotta sitten aivan uuden edessä, talo myynnissä ja ero avomiehestä. Ja koko ajan sen jälkeen on ollut vaan onnellisempaa, nyt voisin sanoa että eläissäni en ole ollut onnellisempi ja uskon että sekin tunne vaan kasvaa. Jokin siinäkin on että vaikeudet usein kasaantuvat ja tulevat kerralla, mutta sama on sitten hyvienkin asioiden kanssa.

Nannah (Ei varmistettu)

Mäkin valitsin reilu vuosi sitten omat kotikulmani 20 vuoteen ja muutin Helsingistä maalle. Aika pian alkoi tuntua, että se oli vikatikki. Niinpä valitsin uudelleen ja kuukauden kuluttua olen jälleen helsinkiläinen! Olen aika ajoin miettinyt, että miltä tuntuisi muuttaa lapsuudenmaisemiin takaisin. Nyt se on tullut kokeiltua. Ei kaduta, vaikka maitojunalla tullaankin takaisin. Eipä tarvi tätäkään sitten kiikkustuolissa enää harmitella.

Immoska (Ei varmistettu)

Aurinkoa, korvapuusteja ja hyvää musiikkia päiviisi! Uskon, että pian henki kulkee varmasti jo vähän vapaammin. Aina, aina on hyviä juttuja edessä.

soda dreamer (Ei varmistettu)

voimia <3

Soffeli (Ei varmistettu)

Osaat hyvin kirjoittaa raskaistakin asioista niin, että toivo säilyy. Paljon paljon voimia ja onnea sun elmään, ja kiitos ihanasta blogista! Elämä kannattelee. :)

Hannanen (Ei varmistettu)

Mää tykkään sinusta. Saat vielä kaiken ihanan, koska niin kuuluu olla. Hyvä tulee hyvän luokse, ennemmin tai myöhemmin.

Elluf (Ei varmistettu)

Tuntuu, ettei pysty nyt kommentoimaan kuin sydämellä, joten: <3 Mutta ehkä myös sanon, blogisi (ja tietty myös siis sinä) on ihana. Kiitos! Ja kiitos tästä postauksesta, pystyn niiiiiin samaistumaan moneen kohtaan. Kiitos.

W3 (Ei varmistettu)

Voimia muutoksiin, ja paljon kaikkea hyvää eteesi. Ja kiitos upeasta blogista, oot paras.
t. Naapuri

ida365xxx (Ei varmistettu) http://ida365.fi

Mä en takuulla osais muotoilla mitään noin isoja asioita noin kauniiksi lauseiksi. Ja välillä saa romahtaa - se tekee oikeastaan aika hyvää, sitten on vain suunta ylöspäin.

Hulluna pusuja ja hyviä ajatuksia, toivottavasti törmäillään kevään gaaloissa. :-*

Ihana Eeva, tuli kyyneleet silmiin, surusta tai ilosta en edes tiedä. Kaikki järjestyy ja kaikki on mahdollista. Lämmin halaus, voi hyvin ja nauti kevään iloista. Sydän sydän sydän.

PlusMimmi (Ei varmistettu) http://www.plusmimmi.com

Mona
www.monasdailystyle.com

Virtuaalisia haleja<3

Sä se osaat aina pukea kaiken tekstiin niin kauniisti.

Elliina (Ei varmistettu)

Eeva, olen lukenut pitkään tarinoitasi ja kirjoituksiasi ja haluan kiittää että rikastutat niillä niin monen meistä elämää. Sulla on mieletön taito ja lahja (ja ihan varmasti myös työtä siinä mukana ;)). Tiedän myös että tiedät että parempaa on luvassa. Niin tämä elämä vaan menee. Kun jaksaa luottaa siihen. Halauksia ja voimia. Ja hei, kohta on kesä ja jotenkin kaikki helpompaa ja kevyempää. Ainakin niin voidaan ajatella :) &lt;3

huuletmunsun (Ei varmistettu)

Ilo pirskahtelee surunkin keskeltä, kaikki eivät sitä huomaa, mutta onneksi Eeva on yksi niistä. Paljon isoja virtuaahalauksia sulle! &lt;3

RiituS (Ei varmistettu)

Kiitos ihanasta blogista. Ja kiitos ylipäätään, että olet. Se riittää.

Mahdoton Nainen

Saa romahtaa vaikka asuisi jugend-yksiössä jossa on kakluuni. Voimia sinne.

Talu (Ei varmistettu)

Iso sydän! Kaikki järjestyy. Sä löydät ne aurinkoisimmat paikat ja ne löytää sut.

Vierailija (Ei varmistettu)

Voimia ja tsemppiä! Ekaa kertaa kommentoin tänne. Koiran suukot ja koiran halaaminen auttavat. Aina on joku iloinen vastassa kotona ja, jonka vieressä voi hengailla sohvalla.
Kaikki järjestyy. Kun tuntuu kurjalta suuntaa lenkille tai kävelylle sinne ihanaan Etelä- Helsinkiin..

Eeva. Sulla on niin ihana tyyli kirjoittaa, jopa vaikeista asioista. Tämä kaikki on tavallaan rivien välistä ollutkin luettavissa, mutta rohkea veto kirjoittaa henkilökohtaisista asioista noin suoraan. Uskon toki, että sekin osaltaan helpottaa, kun ei tarvi peitellä. Tsemppiä Eeva, siihen saakka, kunnes kaikki taas järjestyy ❤️ Toivottavasti itse saat jostain yhtä paljon iloa, kuin meikäläinen saa tämän blogin lukemisesta.

Äh en ikinä kommentoi blogeihin vaikka sinunkin juttuja olen lukenut useamman vuoden. Se on vähän niinkuin rutiini, niinkun kissa ja koira -kaverit instagramissa jolla alotan aamun. Tulee hyvä mieli. Blogit on vaan välillä niin absurdeja, täynnä leikkokukkia ja hirveän ihania juomia kauniista laseista, että alkaa ärsyttämään omat sotkuset sukkalaatikot ja viemättömät roskat. Blogeja tietenkin luetaan siksi, että niistä inspiroidutaan, mutta se, että blogisi sisältää näinkin henkilökohtaista inhimmillisyyttä saa ihmiset samaistumaan. Ja kyllä, vielä se tapahtuu kun hengität keuhkot täyteen. Yhtäkkiä ja huomaamatta. Kohta on kesä, meri, silta uunisaareen ja saaristovene pihlikseen! 

lottajjoo (Ei varmistettu)

Couldn't agree more !! &lt;3

fia (Ei varmistettu)

Voih. Sellainen se elämä just on, ottaa vaan ja järjestää yhtäkkiä kaikki palikat uusiksi ja ihmisen pitää vaan seurata perässä.

Pian tulee kesä ja kärpäset, kuka vois olla hymyilemättä! :)

minnet (Ei varmistettu)

aurinkoa keväpäiviisi! pidä huoli terveydestäsi vaikka kuumalla kahvilla, kukilla ja auringolla, ja jo ehkä kesällä jäätelö maistuu paremmalta, kuin koskaan ennen!

Vierailija (Ei varmistettu)

Kiitos Eeva. Ja paljon jaksamista, rohkeutta, kärsivällisyyttä, aurinkoisia päiviä ja kukkasten tuoksua kevääseesi! &lt;3

vilppumaan erika (Ei varmistettu)

Liityn edellisiin puhujiin ja kiitän ihanista kirjoituksista ja siitä, että jutuillasi saat minutkin luottamaan siihen, että kukkia kannattaa haistella ja kaikki menee niinkuin kuuluukin. Paljon valoa ja lämpöä elämääsi!

MariiaS (Ei varmistettu)

Sulla on kyllä uskomaton taito kirjoittaa vaikeistakin asioista niin kauniisti, että ihan itkettää. ♥

Marius (Ei varmistettu)

Elämä on kyllä aika narttu toisinaan, mutta toisaalta jos se olisi aina kuin tanssi, eihän siitä oppisi mitään. Se ei ikävä kyllä aina katso, että miten paljon ja missä suhteessa sitä paskaa kaadetaan kunkin niskaan, mutta kyllä sieltä yleensä vahvempana noustaan. Aurinkoa Sinulle ja ihania pieniä asioita :) Sinä &amp; blogisi olette kyllä ihania!

Liisaa (Ei varmistettu)

Vaikka tekee kipeää, niin se ei haittaa.

Aurinkoa ja kukkasia sulle!

Morsio
Mennään vaan!

Voimia ja haleja Eeva! Kokeile myös Sven's bakeryn (Iso-roballa) croissanteja, ne parantavat maailmaa ainakin hetkellisesti todella paljon :)

Mrs.V (Ei varmistettu) http://www.olivialehti.fi/strictly-style

Ihailen suuresti kykyäsi kirjoittaa niin elävästi, aidosti ja mukaansatempaavasti vaikeistakin asioista. Vaikka onkin rankka ajanjakso ja voin melkein tuntea tuon taakan määrän, niin silti tietää sun pärjäävän. Voimia ja korvapuusteja!

Tittidii (Ei varmistettu)

Rohkeaa tekstiä, vaikket ole kenellekään lukijallesi tilivelvollinen. Nautin jokaisen päivityksesi lukemisesta, ihailen sujuvaa kerrontaasi ja kauniita kuvia.

Voimia kevääseen!

Jessii (Ei varmistettu)

En ole löytänyt toista blogia jotan jaksaisin lukea viikosta toiseen ja mietin että miksi? Oivalsin eilen että osaat kirjoittaa negatiivistä asioista aina positiivisesti. Blogistasi tulee aina hyvälle mielelle, nyt kyllä tuli itku mutta kun tiedän miltä tuntuu kun tapahtuu liikaa eikä välillä saa hengähtää ollenkaan.. Mutta kyllä se siitä. Aina. Eihän missään olisi muuten mitään järkeä :)

Tanja_O (Ei varmistettu)

Tekstisi vei minut takaisin omaan menneisyyteeni. Kevääseen, jolloin tuntui siltä, että kaikki kaatuu päälle. Parhaan ystävän yllättävä kuolema, äidin pitkä sairastaminen, ero 7 vuoden avoliitosta ja juuri remontoidun kodin myyminen. Kaiken lisäksi hiuksetkin lähtivät päästä surun ja järkytyksen seurauksena. Muutin yksin pieneen vuokrayksiöön ja mietin, että miten tästä selviän, kun töiden jälkeen en voinut kuin maata sängyssä.

Nyt kuusi vuotta myöhemmin voin kertoa, että selvisin. Viimeiset kuusi vuotta sisälsivät paljon; kriisipsykologin, hullun ja toivottoman kaukosuhteen, yksin asumiseen totuttelun ja siitä nauttimisen, rakastumisen, uuden työn ja muuton pääkaupunkiseudulle (minä, maalaistyttö). Nyt asun meren rannalla, suloisessa asunnossa ihmisen kanssa, joka rakastaa minua, juuri tälläisenä. Ja ei elämäni ole nytkään täydellistä (kenen olisi?), mutta hengittäminen on helppoa ja hiukset pysyvät päässä.

Vaikeudet tulevat usein vyörynä, jotka jyräävät ihmisen ja tämän elämän. Mutta jotenkin sitä aina nousee ylös ja puskee eteenpäin. Koska lopulta kaikki kuitenkin järjestyy.

Tsemppiä! Ja parantavaa meri-ilmaa.

heleena (Ei varmistettu)

Kaikkea ei tarvitse kestää hymyssä suin- älä romahda vaan sure surut pois ja iloisena matkaa! Voimia!

Itkupilli (Ei varmistettu)

Voi Eeva. Täällä on itkeskelty telkkarissa olevalle autoa korjaavalle miehelle (Alaska highway, suosittelen katsomaan!!!) ja vähän muullekin... Erilaisille asioille kuin sinä, mutta omassa elämässäni raskaille. Sitten luin tän tekstin ja alkoi hymyilyttää. Siis koska sulla on mahtava asenne. Ihan loistava!! Otan oppia ja yritän skarpata. Ja hei, koiran pyllyt! Nehän on just hauskoja ja elukat nyt yleensä. Aurinkoisia päiviä sinne ihanaan Helsinkiin!

bramasole

Ihanan optimistinen ajatustapa sulla:) Tsemppiä <3

Pale (Ei varmistettu)

Sun kirjoituksia tykkään lukea aina. Tällä kertaa haluan sanoakin jotain. Usko, että sun eteen tulee ne päivät, kun pakahdut onnen tunteista. Ensin kaikki romahtaa ja sydän on tyhjä. Vähään aikaan ei leipä maistu leivältä. Mutta sitten kun se sydän on valmis taas vastaanottamaan, se tuntee sen hyvän niin kirkkaasti, ettei muista pitkään aikaan vastaavaa kokeneensa. Vuosiin, kymmeniin. Ja lähellä ovat ne päivät.

milamaria (Ei varmistettu)

Voih Eeva sä oot vaan niin huikee tyyppi. You're a survivor, niinku queen b ja kaverit laulaa :) Paljonpaljonpaaaaaaaaljon voimahaleja&lt;3

LLinda (Ei varmistettu)

Hieno ja avoin kirjoitus. Toivon päivä päivältä kevenevää hengitystä ja vapautta vaikka murtua hetkeksi ennen uutta järjestystä. Se vie jo pitkälle, että osaa nauttia pienistä asioista ja ympärillä on suuria ystäviä. Aurinkoa ja kaikkea hyvää!

liisalukija (Ei varmistettu)

Kiitos Eeva että kirjoitat. Tämän tekstin luettuani ihailen sinua ja tapaasi katsoa tätä maailmaa entistä enemmän. Kaikkea hyvää tulevaan!

rapunen (Ei varmistettu)

En mä ees tiedä mitä sanoa. Sä annat niin paljon meille lukijoille et mun tekis mieli vaan halata sua ja kiittää ja leipoa sulle pehmeintä leipää ikinä ja äh en tiedä. Toivon sinulle niin jumalattoman paljon pieniä ihania asioita, että ne elämän vaikeat hetket on helpompi kestää.

Kumma sanoa tuntemattomalle mutta, olet tärkeä

Hattis (Ei varmistettu)

Voimia Eeva. Suru täytyy vain surra mutta elämä kantaa kyllä. Pohjalta noustaan entistä vahvempana ja viisaampana.

Anna Sofia (Ei varmistettu)

Eeva. &lt;3 Kaikkiin elämän tuuliin niin paljon voimaa ja onnea. Kyllä universumi tulee vielä vastaan, olen ihan varma. Oot loistotyyppi. Tämä oli hieno kirjoitus elämästä, sillä elämä on just, kaikkea tuota ja vielä enemmänkin.

Pienet hetket, voiset korvapuustit ja ne terrierin peput. Niinpä. Virtuaalihalaus. Kyllä sää vielä kohoat sinne ilmaan...&lt;3

Pages

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.