Money trees is the perfect place for shade

Olen kuunnellut talvella niin paljon Kendrick Lamarin good kid, m.A.A.d city -levyä, että siitä alkoi jo tulla palautetta.

Erityisesti aamuisin luukutan Money Trees -biisiä, joka on samaan aikaan lohduton ja lohdullinen. Kun Anna Wise tulee biisiin mukaan lapsenäänellään - välittömät kylmät väreet.

Mutta siis. Ryhdyin ajattelemaan rahapuita. Luin vähän aiheesta, sellainen kuuluu tapoihin.

Opin, että rahapuu tunnetaan myös nimellä lucky tree. Alkoi tuntua aika hyvältä idealta hankkia sellainen uuteen kotiin.

Hankin. Hyvän karman lisäksi rahapuu on kaunis kuin mikä, vaikka sehän on sellainen tylsä toimistokasvi, totesi joku kavereistani.

No, oli miten oli - rahapuu, onnenpuu, juu. 

Kommentit

.Tiia

Onko se rahapuu vai jättimäinen puolukanvarpu, hmmm... Pienenä nimittäin molempien kasvien lehdet näyttivät mielestäni tismalleen samoilta, enkä vain voinut käsittää miksei meidän olohuoneestamme löytyvään suuren suureen puolukanvarpuun tullut koskaan marjoja.. Teki nimittäin mieli vispipuuroa :).

Eeva Kolu

Haha! TODELLA onnekkailla ihmisillä rahapuu voi kukkia, joten ehkä mä jään sitten odottelemaan sitä :)

niinapietarinen (Ei varmistettu) http://pietarine.blogspot.fi/

Joku on joskus sanonut että rahapuuta ei saisi koskaan ostaa itselleen. Minäkin ostin, 5 vuotta sitten. Se on kyllä kaunis.

Eeva Kolu

Jep, mä uskon, että onni (ja taloudellinen menestys) kannattaa ottaa omiin käsiin eikä jäädä odottelemaan muiden siirtoja :)

LKK (Ei varmistettu)

No ei kannattanut tässä taloudessa ostaa:( Ostettiin miehelle joululahjaksi todella suuri rahapuu, oli jo pensaan kokoinen. Kasvi maksoi aivan sairaasti, toista sataa, mutta muutamassa viikossa alkoi nahistua täysin.:( Luultiin aluksi saaneen kylmää kuljetuksessa, mutta pian syyksi selvisi nuo kasvimaailman paskiaiset, eli villakilpikirvat. Ei auttanut myrkyt, hyvityksenä saatiin hakea kaupasta ostosummalla kukkia, mutta eipä oikeen episodin jälkeen innostanut... Kauheista kauhein pelko tuli kuitenkin siitä, oliko kirvat päässeet leviämään muihin huonekasveihin. Oltiin saatu rakkaalta isoisoäidiltä kaksi metrinen kahvi edellisenä keväänä, ja pelko sen kohtalosta oli suuri. Onneksi kuitenkaan ei kirvoja muualle ilmaantunut ja kahvista tuli meidän onnenpuu<3 Se oikein innostui uudesta asuinpaikastaan, vaikka siis saattaa kuolla vaan siitä, että sitä siirretään toiseen paikkaan. Tosiaan kahvi puskee isoja lehtiä minkä kerkiää ja kukkii n.3-5 kk välein! Ja se tuoksu niissä kukissa! Nyt on jo ensimmäiset poikasetkin kymmenen senttiä korkeita:) On meillä kyllä nykyään jo uusi rahapuukin, tosin vasta pienen pieni ja äidiltä saatu:)

paulahelena
ALUAP

puusta niin välitä mutta IHANA betoniruukku!

Hosuli
Hömppäblogi

 

Minä tykkään kovasti puustakin, mutta ruukku tosiaan kiinnitti huomion. Niin nätti!

Ansavaatekaapissa (Ei varmistettu) http://ansavaatekaapissa.blogspot.fi

Voi että, sinun blogin uus postaus on minun päivän kohokohta! Jos oiskin ittellä huono päivä, niin täälä se ainaki vähäsen paranee. Kiitos Eeva huipusta blogista ja elämänasenteesta, yritän ottaa siitä oppia!

Eeva Kolu

Kiitos kaunis ja kivaa kun luet! :)

piih (Ei varmistettu)

Mutta kai tiedä, mitä sanotaan käyvän, jos rahapuu kuolee/kuihtuu? Menee onni talouden ja raha-asioiden suhteen. Tämän takia en uskalla ostaa rahapuuta, vaikka se on todella nätti kasvi.
Sama homma kodin onnen kanssa.

Eeva Kolu

Voi miten eri kanteilta asioita voikaan katsoa :) 

Kati AV (Ei varmistettu) http://piilomajassa.wordpress.com

Sano tylsälle kaverillesi ettei hän ole nähnyt kunnollista rahapuuta jos se on hänestä toimistokasvi. Mulla on komea, monta vuotta vanha puu, se on kasvanut valtavasti joka suuntaan, varsi on paksu ja lehdet pulleita ja kiiltäviä. Taloudelliseen tilanteeseen se ei ole vaikuttanut, mutta onnea on.

Eeva Kolu

Sellaiset puuvarren kasvattaneet rahapuut on upeita! Itselläni vaan taitaa olla liian valoisalla paikalla tuo puu, jotta niin tulisi käymään. Mutta musta se on ihana noinkin vaikka pieni onkin.

Aisha J
Aisha

Rahapuuta kaavailen meillekin. :) Tuollainen jykevä ruukku sopii kyllä puuhun kuin nakutettu!

Eeva Kolu

Näin on!

mminni (Ei varmistettu)

Olen aina pitänyt rahapuuta jostain syystä tosi rumana kasvina... Mutta tuo betoniruukun ja kasvin yhdistelmä sai pääni kääntymään ihan kokonaan! Tosi nätti ruukku tosiaan!

sinisofai (Ei varmistettu)

Rahapuut on ihania, niinkuin kaikki mehikasvit! :) Rahapuuta on muuten helppo lisätä, nappaseek sopivan mittaisen oksan irti ja pistää vaan multaan ja kastelee suht usein. Se kasvattaa juuret ja sitten alkaa versoomaan ylöspäin :)

Viherkasvit muutenkin on aivan ihania, ne raikastaa kodin ilman ja ilmeen! Ja mun mielestä parhaita tuparilahjoja kans. T. viherkasvi-intoilija

HeidiM (Ei varmistettu)

Samaa mieltä sinisofain kanssa, rahapuut on ihania! Omistan kaksi rahapuuta ja muita mehikasveja ja helpompia ja kiitollisempia hoidettavia saa etsiä. :) Ei tarvitse kastella usein ja niillä on välitön piristävä vaikutus myös sisustukseen.

Mulla on muuten sama ruukku, heh! Granitista saa! :)

han (Ei varmistettu)

Onpa kaunis ruukku, mistä se löytyi? Rahapuusta tykkään myös.

Eeva Kolu

Heippa, ruukku on Granitista! :)

Katarooma (Ei varmistettu)

Rahapuu on kyllä kaunis ja helppohoitoinen kasvi. Tosin onnistuin ite sen tappamaan jollain ilveellä, vaikka olen puutarhuri... :D Nyt on pistokkaita lasissa ikkunalaudalla odottamassa tätä puutarhuria, jolla sormet syyhyää päästä mullan kans leikkimään. Tänään kylvin toisen pussillisen orvokinsiemeniä. Ah, kevät! <3

RiituS (Ei varmistettu)

Oih, rahapuut on niin kauniita! Pitäisiköhän yrittää vielä kerran... Olen nimittäin elämässäni jo melko monta rahapuuta saanut hengiltä. Se tosin ei takuulla ole rahapuun vika, olen listinyt myös about kaikki muutkin elämäni aikana mukaan tarttuneet viherkasvit. Jokainen meistä on hyvä jossain, itselläni lahjakkuus on osunut vihrekasvien kannalta ikävään paikkaan.

nooraeh (Ei varmistettu)

Kendrick Lamar on i-h-a-n-a! Ja erityisesti toi levy. Pakko oli laittaa heti soimaan, kun luin tän postauksen. Rahapuu ja ruukku ovat kauniita kyllä myös. Itse rakastuin taas tänä keväänä valkoisiin hortensioihin.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.