mustavalkoinen on in

 Kävin ostamassa itselleni kevään kuumimman asusteen, Fredriksonin ylioppilaslakin.

 

Kyllä, nyt 26-vuotiaana ostin itselleni ylioppilaslakin. Edellinen nimittäin vietiin kolme vuotta sitten vappuna Taidemuseonmäen lakituksessa (sinä Lexin haalareihin pukeutunut tyttö, toivon ettet koskaan pääse läpi oikeusfilosofian tentistä).

 

Viimeiset pari vuotta olen ollut alistunut kohtalooni. Vappu on Turussa ISO asia, ja minä olen joutunut Taidemuseonmäellä katsomaan vierestä, kun lakit käsketään juhlallisesti painaa päähän ja skumpat poksahtavat auki. Ja koska koko Turun akateeminen vappu kulminoituu tähän hetkeen, ei se vaan tunnu samalta ilman lakkia. Ja totta puhuen vapussa ei ole ollut sen jälkeen enää sitä samaa hohtoa kuin ennen.

 

Tänä vuonna ystäväni kysyi, miksen ole ostanut uutta lakkia. Se ei ollut koskaan käynyt edes mielessä! Ettäkö ylioppilaslakki voisi olla se, jota ei saanut silloin ylioppilasjuhlapäivänä?

 

 

 

Sitten tajusin yhden ihan kamalan asian: jos minulla ei ole ylioppilaslakkia, en koskaan tule olemaan se 85-vuotias mummeli joka vapunpäivänä käppäilee käsikynkkää 86-vuotiaan papan kanssa kellastunut ylioppilaslakki päässä. Ja minä olen aina halunnut olla se mummeli!

 

Päätin siis, että hitot, ja ostin uuden lakin. Eihän se nyt ihan sama ole kuin se lakki, jonka painoin päähäni Tikkurilan lukion juhlasalissa vuonna 2004. Mutta jos asiaa tarkemmin miettii, niin ei sekään ihan sääntöjen mukaan mennyt. Iskän, mummin ja vähän kyynelehtivän äiskän katsoessa vierestä rehtori kuulutti lakitettavaksi tuoreen ylioppilaan Eeva Kristiinan. (Nimeni on Eeva Kirsikka.) Joten jos se alkuperäinen lakkikaan ei ollut täysin pätevä, niin tuskin tätä uuttakaan voi liikaa paheksua.

 

Ystäväni ovat sitä paitsi luvanneet pitää huolta siitä, että lakki kastetaan tänään käyttöön niin huolella, etten edes muista sen olevan mitään muuta kuin se aito ja alkuperäinen.

 

Siispä: oikein hyvää vappua kaikille! Ihan kohta meikällä on munkkisokeria suupielissä, toivottavasti teilläkin! 

 

Kommentit

Sonja (Ei varmistettu)

Hyvää vappua! Tulin juuri vielä hieman onnellisemmaks kun luin tämän.

I May Say (Ei varmistettu)

Hyvää vappua Eeva Kirsikalle!

Linda (Ei varmistettu)

Oijoi, uuden lakin kastaminen ja munkkisokeri, olet onnentyttö! <3 Sen lakin saa nopeammin kellastumaan juomalla siitä shampanjaa, tällaisesta olen kuullut. Hauskaa vappua!

Mia (Ei varmistettu)

"Kirsikka" Toisen etunimesi johdosta taisin juuri rakastua sinuun ja blogiisi taas pikkuisen enemmän. (Sellaisella ei-pelottavalla/maanisella/stalkkeri-tavalla vaan enemmän sellaisella blogisi-lukemisen-jälkeen-perhosetkin-lentävät-kauniimmin -tavalla. :) )

Maria (Ei varmistettu)

Ihana uusi lakki, minäkin olen joutunut ostamaan uuden lakin. Mutta sitten kävi niin, että vanha löytyikin ja annoin uuden lakin samana keväänä ylioppilaaksi kirjoittaneelle veljelle. Nykyiset lakit ei kuulemma kellastu samalla tavalla ajan myötä, vaan niitä täytyy sitten uittaa samppanjassa ;) tosin varovasti, koska samppanjatahrat ovat todella tummia...

er (Ei varmistettu)

Voi vitsi. Olin 5 minuuttia sitten täysin vailla vappufiilistä. Nyt olen kevättakki(!) päällä lähdössä ostamaan munkkeja ja grilliherkkuja. Kiitos ihana Eeva!

Jemina (Ei varmistettu)

tämä vappu on ensimmäinen valkolakkivappuni, en voisi olla onnellisempi!!

Anni Kirsikka (Ei varmistettu)

Eeva, sulla on ihana nimi! En oo koko lyhyehkön elämäni aikana tietänyt ketään jolla olisi ensimmäisenä tai toisena nimenä Kirsikka ja en siksi kovinkaan mielelläni kaupitellut toista nimeäni. Nyt olen kuitenkin viimeisen kahden vuoden aikana tavannut/huomannut useita ihmisiä ympäriltäni, joiden toisena nimenä on Kirsikka. Tervetuloa Kirsikka-klubiini ja mahtavaa vappua uuden lakin kanssa!

favoritethings-anni.blogspot.com

Aliisa (Ei varmistettu)

Mun täytyy nyt olla vähän ilonpilaaja ja kertoa, että mykyisin valmistettavat ylioppilaslakit eivät enää kellastu (ne on valmistettu briljanttisametista), vaan korkeintaan likaantuvat.

muru (Ei varmistettu)

Oho, en tienny että lakkeja voi noin vaan ostaa! Luuletko, että olisi kamala huijaus ostaa lakki vaikka valmistunkin enkkulukiosta? Niillä kun ei oo ylioppilaslakkeja, eikä edes Vappua. Ihme heppuja. :o

soila (Ei varmistettu)

Voi mikä ihana postaus - jälleen kerran ;)

Kerrohan paljonko maksoit lakista? Mulla on nimittäin teoria, että lakkien hinnat ovat romahtaneet 10 vuodessa! Eikös niitä saa nyt jollain 20-30 eurolla? Itse nimittäin maksoin omasta valkolakistani huimat 48,44 euroa (288 markkaa!) keväällä 2002 (jolloin euro oli vasta alkuvuodesta tullut käyttöön...siksi hinta lukee laatikossa myös markoissa, thihi).

ada (Ei varmistettu)

kuka ilkimys voi viedä toisen lakin! kamalaa. hyvää vappua uuden lakin kanssa :)

Feline (Ei varmistettu)

Tässä herää tasan yksi kysymys, KUKA HELVETTI VIE TOISELTA LAKIN?? o_O

Hauskoja vappuhulinoita! Itsekin kävin Turussa viettämässä kahden tunnin pikavapun (lakki päässä jokiranta kerran edestakaisin ja makkara käteen jostain randomkojusta) ja muutaman tunnin päästä pitääkin jo lähteä kohti Helsinki-Vantaata (:

Anna Mai (Ei varmistettu)

Juuri tänään minä (kolmas vappu turkulaisena) ensimmäistä kertaa painoin lakin Taidemuseon mäellä päähäni ja kyllähän siitä vapputunnelma syntyi ihan eri tavalla kuin vain siitä, että seuraa muita! (Minulla siis ongelmana on ollut se, etten ikinä ole muistanut tuoda lakkiani vanhempienin luota Tampereen kupeesta Turkuun.) Mutta eräs ystäväni tässä juuri surkutteli muutama vuosi sitten kadonnutta lakkiaan, ja hänen suunnitelmanaan on mennä loppuviikosta poliisiasemalle valittelemaan kadonnutta lakkia. Että jos kävisi tuuri...

veerra (Ei varmistettu)

itse taisin heittää lakkini roskiin kun myin omaisuuteni....ei se ole niin justiisa!

krista (Ei varmistettu)

Hauskaa vappua Eeva ja kiitos ilahduttavasta ja kauniista blogista!

.Nekku. (Ei varmistettu)

Minäkin olen pohtinut uuden lakin hankkimista, se alkuperäinen kun on juuri sen verran liian pieni, että ahdistaa. En ole käyttänyt sitä kertaakaan varsinaisen lakkiaispäivän (josta on jo kymmenen vuotta) jälkeen, vaikka haluaisin kyllä. Lupaan, että vuoden päästä myös minulla on uusi, sopiva lakki!

Viv (Ei varmistettu)

Mä luin sun kirjapostauksen viime kesältä (http://www.trendi.fi/blogit/nimi/Kaikki-mita-rakastin/postaus/?BlogEntry...) ja ajattelin, että parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

John O'Farrel - Yllätys, yllätys
Chuchk Palahniuk - Tukehtuminen.
Patrick McCabe - Breakfast on Pluto.
Audrey Niffenegger - Aikamatkustajan vaimo
Maarit Verronen -Karsintavaihe
Leena Lehtolainen - Jonakin onnellisena päivänä
Douglas Adams - Linnunradan käsikirja liftareille
Alexandra Salmela - 27 eli kuolema tekee taiteilijan
Herbjørg Wassmo - Lasi maitoa, kiitos
Leena Krohn - Unelmakuolema
Seppo Heikkinen - Myyty Maa
Mark Kuntz - Viimeinen tupakkamies
Laura Honkasalo - Sinun lapsesi eivät ole sinun
Janet Fitch - Valkoinen oleanteri

villasukka (Ei varmistettu)

Onnea uudesta lakista! Harmi vaan, etteivät nykyisin valmistettavat Fredriksonit kellastu :/ Niihin on lisätty jotain käsittelyainetta, jotta valkoinen väri pysyy. Valmiiksi kellastettuja saisi tilattua, ovat kuulema lukion aikuisopiskelijoiden suosiossa.

siru (Ei varmistettu)

Siis mitä ihmettä? Miten joku voi viedä toisen lakin?? En tajua.

Näin sinut eilen taidemuseonmäellä lakituksessa. Meinasin tulla toivottamaan hyvää vappua lempibloggaajalle, mutta en sitten halunnut häiritä sun vapun viettoasi:) Ja ehkä alkoi myös vähän ujostuttamaan...:)

Sokerisuu (Ei varmistettu)

Onnea uuden lakkisi johdosta! Näin kylläkin jo tämän vuoden vappuna juuri tuon maailman söpöimmän mummon uhkuen ylpeyttä, vanhuutta ja viisautta tuossa kellastuneessa ylioppilaslakissaan. Papan sijasta mummu talutti rollaattoria ja jalassaan hänellä oli ajanmukaiset Crocs-sandaalit. Aurinkoisessa vappusäässä hymy hänen huuliltaan tarttui minun ja seuralaiseni huulille.

lakiton (Ei varmistettu)

Oon lukenu blogiasi jo monta vuotta, mutten koskaan kirjoittanut. Nyt on pakko, sillä I so feel you. Oma lakkini katosi ekana opiskelijavappuna lakituksen jälkeen (yhellä kaverillani jo ennen) ja en oo saanut aikaiseksi ostettua uutta, mutta viime vappuna aloin fiilisteleen juurikin sitä tosiasiaa, että hattu on ostettava käytettäväksi sitten vanhoilla päivillä. Ensi vappuna sen teen, kiitos kun teit siitä vähemmän dorkaa.

Ps. olen itsekin lexiläinen eikä oikeusfilosofia kuulu kursseihin, se on filosofian laitoksella. Sua on huijattu.

hmmmm (Ei varmistettu)

Mites sitten jos ei ole ylioppilas onko ne ihmiset ihan surkeita luusereita vai?

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.