Naistenpäivän sanomani

Hyvää naistenpäivää!

Jos saisin tänä naistenpäivänä ottaa esille yhden merkittävän asian, huutaisin megafoniin: lopettakaa itsevihapuhe!

Kirjoitin vuosi sitten ihmiskokeesta: lopetin ulkonäköni haukkumisen sekä muille että itselleni. Ajattelin, että tänään olisi juuri oikea päivä palata tähän asiaan - voit lukea alkuperäisen jutun täältä.

Olen jatkanut samalla linjalla tuosta jutusta asti. Ihan liioittelematta yksi elämäni parhaista päätöksistä. Mikä muutos! Elämä on tosiaan paljon hauskempaa, kun sitä keskittyy elämään sen sijaan, että miettisi kattooks noi että mitä toikin nyt tossa noiden paksujen pohkeidensa kanssa. BOOOOORING! Hirveetä haaskuuta kuluttaa elämänsä tuollaiseen sontaan sen sijaan, että tekisi samalla energialla jotain oikeasti hyödyllistä tai hauskaa.

Sitä paitsi lupaan, että se mitä kelailet siellä korvien välissä alkaa pikku hiljaa näkyä myös peilissä. Tyytyväinen ja itsevarma ihminen on kaunein, ihokin kärsii stressaamisesta ja tehokkain tapa laihtua on lopettaa laihduttaminen, jne jne jne - kyllä te tän oikeasti tiedätte. Tänään on hyvä päivä siirtää homma teoriasta käytäntöön. 

Siinä siis naistenpäivän sanomani. Naistenpäivän lahjani on tässä:

Paljon parempi kuin kuva jostain ruusuista, vai mitä?

Tom Hardyn ja Woodstockin kuva Vogue UK June 2012

Kommentit

Satu A (Ei varmistettu) http://hannufresco.blogspot.fi

Niin moni stressaa liikaa ulkonäkönsä takia ja koska meikäläinenkin, hoksasin yhdessä vaiheessa, että se on pelkkää ajan haaskausta ja otin saman näkökannan kuin mistä sä nyt tässä muistuttelet. Kunhan on itsellä hyvä ja varma olo, sitä näyttää kauniilta vaikka perunasäkki päällä. Toiset pistää itsensä likoon ja tavoittelee jatkuvasti jotain kuuta taivaalta. Olis hyvä pysähtyä, katsastaa peiliin ja vaan tajuta - että hei, mähän oon just hyvä näin. Paskat siis muusta!

Katarooma (Ei varmistettu)

Mää tein niin, että kirjotin lapun täyteen hyviä puolia itsestäni, tein siitä lapiosta kopioita ja sijoittelin ympäri kotia, niin että joka päivä sain lukea kuinka ihana olen. Se ajan myötä alkoi tehota! Itsensä rakastaminen on paljon tehokkaampaa kuin itsensä vihaaminen.

Aisha J
Aisha

Hurraa tälle naistenpäivän sanomalle! :) Itse olen samoilla linjoilla. Olen opetellut olemaan armollinen itselleni (ja öh, opettelen yhä), sillä liiasta itsekritiikistä ja pingottamisesta ei ole mitään hyötyä.

Marski (Ei varmistettu)

Kuka tän nyt korvaa, kun on näppis täynnä kuolaa... :D

siljasiljasilja (Ei varmistettu)

Sydämiä sekä tekstille että Tomille!

MaijuEmilia (Ei varmistettu)

Juuri näin! Tosi aiheellinen muistutus! Hyvää naistenpäivää! :)

TiiasS (Ei varmistettu) http://www.kulkeva.blogspot.com

Totta! Muistan kun luin viimevuotista tekstiäsi ja mietin, miten oikeassa olet. Olen siitä asti yrittänyt karsia kaikki negatiiviset ajatukset omasta ulkonäöstä ja kappas vaan, peilistä katsoo paljon tyytyväisempi ja iloisempi tyttö. :) Hyvää naistenpäivää!

Minnielle (Ei varmistettu) http://minnielle.blogspot.fi

Ihana asenne! Voin kunpa pystyisin tuohon itsekin. Hommaa hieman vaikeuttaa se, etten ole vain itse kritisoinut ulkonäköäni. Minun on todella vaikea unohtaa sitä, miten äitini sanoi minua lihavaksi. En edes ajatellut olevani lihava sitä ennen (enkä ollutkaan).

Vierailija (Ei varmistettu)

samoja kokemuksia.

Vierailija (Ei varmistettu)

Saman tyylisiä kokemuksia, mutta sanon vaan "fuck it". Jos joku ihminen sanoo läheiselleen noin (tai edes tuntemattomalle) niin se henkilö ei ansaitse sitä, että alat mollaamaan itseäsi. Hymyä huuleen naiset ja aurinkoista uutta viikkoa!

Pee

Eeva Kolu

Voi että, kyllähän munkin ulkonäköä on haukuttu mitä mielikuvituksellisimmin sanankääntein, sekä tuttujen että tuntemattomien toimesta. Siihen ei voi vaikuttaa, mitä muut sanovat, mutta siihen voi, mitä itse itselleen sanoo. Ja kun on itse itselleen kiva, on helpompi sivuuttaa ne muidenkin möläytykset. Tsemppiä ja iloista kevättä! :)

tannttu (Ei varmistettu)

Ihana kuva ja asenne! Melkein samaan päästy, mut tsempattavaa vielä olis..

Hannaemiliam (Ei varmistettu)

Mitään ruusuja ny jaksa katella.. Bellissimo!

Meriannen (Ei varmistettu) http://www.meriannen.com

Aivan ihana postaus, kiitos tästä! Oman suolansa minulla lukunautintoon toi se, että tietämättä olen´bbe samoihin aikoihin puhuneet samasta asiasta eri kantilta!

Ihana päätös! Pysytkö lupauksessa myös pukukopissa?

Eeva Kolu

Joo! Ennen iski ahdistus, nykyään ajattelen että vika on huonosti tehdyssä vaatteessa (kuten esim. halpisvaatteiden kohdalla usein onkin, jos ei istu) tai sitten että kaikki ei vain sovi mulle eikä tarviikaan sopia. Tämä on ehdottomasti taito, jossa harjaantuu :)

phocahispida

Mä mietin sitä, miksi niin moni kahlitsee omaan ulkonäköönsä liittyvän ajattelun johonkin naistenlehtityypittelyyn ja pukeutuu sitten orjallisesti sen "vartalotyyppinsä" mukaisesti. Moni sanoo, että oma tyyli ja pukeutumisen ilo on hukassa, kun miettii vain, miten pukeutua "oikein" näyttääkseen siltä, mitä muut toivovat. Ei niin olennainen asia kuin ympärileikkaukset tai lapsiavioliitot, mutta...

http://kideblogi.fi/ilmansinuaolenlyijya/2014/03/05/paivan-tipuasu-ja-imartelevuusdilemma/

Nuunuk (Ei varmistettu)

Mää rakastan Tom Hardyä ja koiria sen kanssa! Opin tän joskus sun blogista, jossa tätä herkkua on ennenkin tarjoiltu. Kyllä.

Eeva Kolu

Haha, myönnän kaiken :D

Suspe (Ei varmistettu)

Ihanaa, kun muistutit tästä asiasta, tuli tarpeeseen! Olet kyllä Eeva ihana, ja voin sen sanoa, vaikka tiedänkin sinut vain blogiesi kautta! <3

Eeva Kolu

Kiitos kaikille kommenteista! Toivottavasti muistatte olla kivoja itsellenne!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.