Olohuone

Jee! Ovenkahvat saatiin paikoilleen ja viime viikolla poikaystävä sai valmiiksi työn alla olleet kaiuttimet, joten olkkari on vihdoin valmis!

Tai niin valmis kuin mikään kotona nyt koskaan on. Ainahan tämä elinympäristö muuttuu elämän mukana ja läpäläpä. Mutta nyt on sellainen olo, että olohuoneessa on kaikki, mitä tarvitaan, eikä toisaalta mitään ylimääräistä. Kuten vaikka niitä ikuisuuden nurkissa pyörineitä raksakamoja.

Toivoitte lisää sisustusjuttuja, joten tässä pieni kierros valmiiseen olohuoneeseen. Näistä moni on varmasti vilahdellut blogissa jo aikaisemminkin, mutta toisaalta samoista asioista kysytään aina, joten kerrotaan kertauksen uhallakin.

Tästä matosta kysytään AINA, kun sen kulma vähänkin vain vilahtaa jossain kuvassa. Matto on iän vanha, se on ensin ollut anoppilassa, sitten poikamiesboksissa, sitten yhteisessä opiskelijaboksissamme ja nyt täällä. Löysimme taannoin alapuolelta hintalapun, jossa luki Anttila 899 markkaa. Eli kaikille matosta kyselleille - se on Anttilasta, ja ei, sitä ei varmaan enää ole saatavilla...

Matto on myös jotain 100 % tekokuitusekoitetta, ja silti kaikkien näiden vuosien jälkeen se on yhä kuin uusi. Näinpä minä vaan opin, että joskus tekokuiduillakin on paikkansa tässä maailmassa! Kunhan pysyvät kaukana ihostani (tai hikirauhasistani. Vaikka minullahan sellaisia ei tietenkään edes ole, because I'm a lady).

Tuolit on Hayn, sohva on Muuton, lampaantaljat Turun saaristolaismarkkinoilta. Levyhylly, stereot ja nuo upouudet kajarit kaikki poikaystävän tekemiä. Toiset osaa.

Sohvapöytä rakennettiin mökin navetasta löytyneistä lankuista. Se painaa kuin ihmiskunnan synnit maailman harteilla, mutta alla on onneksi pyörät. Se on iso ja siinä mahtuu syömään aamupalaa, lepuuttamaan jalkoja ja siihen voi myös levittäytyä kirjanpitoprojektien, kuittikaaoksen tai askartelupaskarteluprojektien kanssa. Yksi lempiasioistani kotona, sosiaalisen elämän keskus. Ja sosiaalisella elämällä tarkoitan aika usein itseäni ja viinilasia.

Poikaystävä rakensi pöydän, mutta olen aika tehokkaasti ominut sen. Sohvapöydällä on aina kukkia, kynttilöitä ja vaihtuva näyttely nättejä lehtiä tai kiinnostavia kirjoja. Siis kaikkea, mistä pidän. Tykkään selailla tietokirjoja tai jo kertaalleenkin luettuja lehtiä samalla kun juon aamukahvia - niihin ei tule uppouduttua yhtä intensiivisesti kuin romaaneihin tai uusiin lehtiin, mutta samalla saa vähän inspiraatiota ja hyvää fiilistä alkavaan päivään. Jätän pinon päällimmäiseksi aina sen, jossa on nätein kansi.

Kattolamppu on Kartellin.

Seinälamppu oli superlöytö Ellokselta. Maalauksella taas on mittaamaton tunnearvo. 

Kaiken kaikkiaan tykkään meidän vastavalmistuneesta olkkarista aivan älyttömästi. Se on ihan meidän näköinen, kumpikin sai olkkarilta sen mitä halusi ilman että hirveitä kompromisseja olisi tarvinnut tehdä. Käytännöllinen, valoisa ja viihtyisä, siis juuri oikea juuri meille. Kelpaa olla, täällä olohuoneessa.

PS. Kaipaisin mielipiteitänne kuvien koon suhteen. Palsta on nyt 680 pikseliä leveä, mikä on ihan passeli koko vaakakuville. Pystykuville se on siinä ja siinä, onko vähän liikaakin. Aikaisemmin olen laittanut pystykuvat vähän pienempinä, mutta se näyttää ikävältä, kun sivuille jää tyhjää eivätkä tekstin ja vaakakuvan ulkoreunat tule samaan linjaan pystykuvien kanssa. Nyt olen kokeillut laittaa pystykuvatkin täysleveinä. Ovatko esimerkiksi tämän postauksen kuvat teidän näytöillenne jo liian suuret vai just hyvät? Pohdiskelen tässä nyt, kumpi on pahempi, vähän liian isot kuvat vai vähän sekainen ulkoasu. 

Kommentit

kirsikankukka (Ei varmistettu)

Nyt oli selkeä ulkoasu ja sopivan kokoiset kuvat, toimii! Itselläni 13" näyttö.

Eeva Kolu

Kiva kuulla, että toimii myös vähän pienemmällä näytöllä!

Kielonen (Ei varmistettu)

Kaunista on!

Kuvakoko on mulle hyvä, sillä myös mun 24" kakkosnäytöllä pystykuvat ovat juuri näytön korkuiset. Tämä kuitenkin tarkoittaa, että lähes kaikki läppäreiden omistajat eivät näe kuvia kokonaan.

Muistaakseni jollain muulla palstalla pohdittiin juuri samaa (pystykuvat olivat aikalailla täsmälleen tätä kokoa sielläkin) ja valtaosa halusi nähdä kuvat kokonaisina, joten palstan pitäjä taisi muuttaa koko palstan leveyttä samantien.

En nyt osaa sanoa, mitä tässä pitäisi varsinaisesti tehdä, että tulos olisi täydellinen, mutta luultavasti joudut pienentämään pystykuvia.

Tommi K
Isyyspakkaus

Pienennä selaimen ikkunaa kapeammaksi - kuvat skaalautuvat ikkunan koon mukaan.

Eeva Kolu

 

Tuossa tapauksessa on varmasti ollut kyseessä 1000 pikseliä leveä palsta, koska tämän kapeampi palsta ei taida Lilyssä tällä hetkellä olla edes mahdollinen. Toisaalta tätä kapeammalla palstalla vaakakuvat olisivat sitten jo ihan tihrua, joten en muutenkaan muuttaisi palstaa enää kapeammaksi.

Täydellinen lopputulos ei varmastikaan ole tässä tapauksessa mahdollinen, täytynee vain löytää paras kompromissi :)

läppärillinen (Ei varmistettu)

Minun läppärinäytölläni käy juurikin niin että pystykuvat eivät näy kerralla vaan sivua pitää skrollata että näkee kuvan kokonaan. Minua ei pystykuvien kapeus verrattuna vaakakuviin haittaisi mitään, nehän ovat pystykuvia ja niiden kuuluukin olla kapeampia jos ne on oikeinpäin. Mieluummin siis näkisin kuvat kokonaan, mutta pärjään myös näin että selaan sivua, jos on pakko. Ihanaa että olet Eeva kiinnostunut lukijoiden mielipiteistä tällaisissakin asioissa.

Aura
Hyvä yritys

Minulla pystykuvat eivät näy kokonaisina mutta se ei myöskään ihan älyttömästi häiritse. Mieluummin tosin ehkä katselisin kuvia kokonaisina, vaikka ne sitten olisivatkin vähän kapeampia kuin palstan leveys. Vaakasuunnassa olevat kuvat ovat nyt just hyvät, en lähtisi muuttamaan koko palstan leveyttä pystykuvien takia :)

Ja ihana olohuone! Ei sisustusjuttuihin voi kyllästyä vaikka joskus oiskin vähän toistoa :)

Eeva Kolu

Juu missään nimessä en aio muuttaa palstaa tämän kapeammaksi, eikä se taida olla tällä hetkellä edes mahdollista :)

Sisustusjutuissa toisto taitaa kuulua asiaan väkisinkin, kun harvalla meistä on joka päivälle uusi kämppä :D

Tommi K
Isyyspakkaus

Hmm, oikeastaan tarkoitin toiseen kommenttiin kirjoittamani vastakommentin tähän: eli jos haluat nähdä koko kuvan, kavenna selaimen ikkunaa --> kuvat pienenevät.

Eeva Kolu

Tattis Tommi it-avusta!

läppärillinen (Ei varmistettu)

Myöskin edelliseen kommentoin ja kommentoin nyt tähänkin: Selaimen ikkuna pitää kaventaa noin puolikkaaksi näytön leveyteen nähden että kuva näkyy kokonaan. Ne pystykuvat on siis oikeesti aika isoja mun näytölle. Tämän koneen näyttö on kai jotenkin suhteessa leveämpi kuin "perinteiset" näytöt.

TiiaS

Voi, miten kaunis olohuone teillä on! Rakastuin tuohon sohvaan jo silloin, kun esittelit sen ensimmäisen kerran. :) Minusta nuo suuret pystykuvat ovat juuri passelit, en huomannut niissä mitään erikoista tai häiritsevää, joten ehdottomasti pitäisin ne tuollaisina ja välttäisin sekaista ulkoasua.

Eeva Kolu

Kiitos Tiia!

yks vaan (Ei varmistettu)

Mun mielestä on hyvä näin. Ihania kuvia :)

Uusi Aamu/uusiaamu.blogspot.com (Ei varmistettu)

Samoja sanoja kuin edelläkin palstan leveydestä ja kuvista. Kuvat ovat ihania, mielellään katsoisin niitä kokonaisenakin, mutta toisaalta näin pystyn katsomaan yksityiskohtia paremmin ;)
Ja siis tuo teidän olohuone! Mikä valo! Mikä kauneus! Mitkä ihanat ikkunat! Ja hei, mä haluan kanssa osata tehdä kaikenlaisia huonekaluja...yhä kaihertaa menneen ajan ajanpuute kun mun Carrie nojatuoli jäi suunnitelman kehitelmäksi. Mutta kyllä minäkin vielä jonain päivänä...ehkä pitäisikin aloittaa pöydästä.

Foxie
Pohjoisessa

Tuota kuvien leveysasiaa on tullut pähkäiltyä itsekin tovi jos toinenkin. Tällä hetkellä kuvat ovatkin blogissani 770px leveitä - sekä pysty- että vaakakuvat, siis. Ne tosin saa klikkaamalla auki eri ikkunaan.

Vaan enpä olisi edes huomannut, että nämä postauksesi pystykuvat eivät näytölle mahdu, mikäli siitä ei olisi huomautettu. Tarkoittanee, ettei häiritse :D Zoomaamalla sivua pienemmäksi näkee kuvatkin kokonaan, joten mikäli häiritsisi, olisi ratkaisukin helppo...

J.L.D. (Ei varmistettu)

Ei mitään valittamista pystykuvien koosta.(: Älä vaan pienennä. Kuvissasi on niin paljon ihanaa ihmeteltävää, vaikka niissä olisi vain yksi kynttilä, joten isompi on parempi!

Aada Karoliina

Tuo teidän olohuone on niin ihana! :)

Mun mielestä kuvakoko on just passeli, mutta mä olenkin kuvien suhteen tyyppiä 'mitä isompi sen parempi'.

Alina (Ei varmistettu)

Ihanan seesteinen olkkari! Kuvat ovat oikein hyvän kokoisia, vaikkeivat ihan kokonaan läppärin näytölle mahdukaan - onneksi minä ja hiireni olemme rullauskykyisiä. Kannatan siis isoja kuvia ja selkeää ulkoasua! :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Kuvat on mielestä just hyviä, kun ovat isoja!

Kiva nähdä että muillakin on itsetehtyjä huonekaluja (meillä myös!)

Aurinkoista kesää!

-Elina

tiia_

Kuvakoko on oikein hyvä! Ja olohuone on TOSI hyvä. Ihana maalaus, etenkin. Saanko udella, millainen levysoitin teillä on? 

Eeva Kolu

Kiitos! Levysoittimessa lukee ProJect Audio Systems, enempää en osaa sanoa :D

Silli (Ei varmistettu)

Musta kuvan koko on hyvä, meillä näyttö taitaa olla sen 17" En tiedä olenko se minä vai onko muillakin täällä Lilyn puolella ongelmaa, kun en tahdo nähdä lukea tekstejä...

Eeva Kolu

Heippa, kertoisitko tarkemmin, mitä tarkoitat? Onko teksti siis liian pientä vai missä vika? Ja koskeeko siis vain Lilyä, eli kyse ei ole selaimesi asetuksista? Raportoin sit eteenpäin.

Puii (Ei varmistettu)

Myös minun silmiin fonttikoko on aivan käsittämättömän pieni kaikissa Lilyn blogeissa! Luulin että se olen vain minä joka on jotenkin kikkaillut jotain näytön säätöjä vahingossa päin honkia, mutta jos tämän on havainnut joku muukin niin ehkä en ole itse syypää... ;) Kaikki muut blogit muualla ovat ihan ennallaan ja fonttikoot kunnossa, ainoastaan täällä Lilyssä on ollut merkittävästi pienemmän tekstit "remontin" jälkeen (ilmeisesti ei siis tarkoituksella?). Toivottavasti asia selviää! Ja kuvat on tällä hetkellä mun mielestä oikein hyvän kokoisia, ei valittamista niistä. Ihana olohuone teillä ja ihana blogi sinulla! :)

Eeva Kolu

Kiitos kaikille kommenteista! Näillä näkymin kuvat saavat siis jäädä leveiksi :) Kurkatkaa vielä Tommi K:n kommentti ylempää, jos kuvat ovat näytöllenne liian isoja!

sannero (Ei varmistettu)

Ainakin mulle puhelimella blogeja selaavalle nää tän postauksen kuvat on kooltaan just eikä meäkein täydelliset :) ja ah mäkin haluan miehen, joka tekee tuollaisen sohvapöydän, se on U-P-E-A!

Vierailija (Ei varmistettu)

Entäpäs mistä on peräisin levysoitin, jos saa tiedustella? :-)

Eeva Kolu

Heippa! Levysoittimessa lukee ProJect Audio Systems, enempää en osaa ikävä kyllä siitä kertoa :D

Toinen tähti oikealle

Onko tuo Muuton sohva Hallingdal-kangasta (keskiharmaa?)? Pähkäilen Finnish Design Shopista samaisen sohvan tilaamista, mutta kankaan väri vielä mietityttää. Sano, että sohva on osoittautunut loistavaksi käytössä, sanothan? :)

Eeva Kolu

On Hallingdalia! Väittäisin, että tämä oli keskiharmaa, mutta nyt en ole ihan 100% varma. Kannattaa olla yhteydessä FDS:n, sieltä autetaan kyllä kaikissa kysymyksissä! Ja olen ollut tosi tyytyväinen :)

pauliina ky (Ei varmistettu)

Tosi kivan näköistä teillä! Itse luen blogit yleensä kännykällä, ja nyt ainakin kuvat ja tekstit oli just passelit mun luurini ruutuun.

Vierailija (Ei varmistettu)

Teillä ei ole verhoja!:(

Vierailija (Ei varmistettu)

Teillä ei ole verhoja!:(

tipi (Ei varmistettu)

Mun 13" Macbookilla pystykuvat on nyt liian isoja, erityisesti kun luen blogia yleensä feedilukijan kautta. Mutta myös täällä paikan päällä saisivat olla aavistuksen matalampia, vähän se häiritsee kun ei näe koko kuvaa kerralla.

Aivan ihanan pehmeä värimaailma :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Onko nuo hayn tuolit mukavia istua? Harkitsen löhötuoleiksi parvekkeelle...

Eeva Kolu

Ovat tosi mukavat! Mutta mun mielestä vaativat kyllä pehmusteen.

Lore (Ei varmistettu)

Ainakin puhelimella lukiessa blogin kuvat ovat juuri sopivan kokoisia, sekä vaaka- että pystykuvat. Ja aivan ihanan ja harmonisen näköinen tuo teidän olohuone!

Anneli (Ei varmistettu)

Ainakin pikku macbookilla on vähän turhan isoja :( En sitten tiedä kuinka moni kärsii samasta ongelmasta, heh! Puhelimella natsaa sitten ihan hyvin. Mutta ehkä tosiaan sais paremman ja rauhallisemman kokonaiskäsityksen kun ei joutuis scrollaamaan ylös alas. Tää ongelma on tosin monessa muussakin blogissa!

---m--- (Ei varmistettu)

Harmittelin jo jonkun muun lilyläisen blogia lukiessa että aivan liian isot kuvat nykyään, kun ei näihin laajakuvaläppäreiden ruutuihin mahdu korkeutta. :( Pitää rullailla kuvaa ylösalas ja vähän menee fiilis jos on nättikin kuva jota katsoisi mieluummin kokonaisena. Saisikohan nuita pystykuvia jotenkin kapeammaksi, että koko olisi suunnilleen sama kuin vaakakuvilla (jotka taas kestäisivät olla suurempiakin :D )?

Vieras
Vierailemassa

Mulla ei kanskaan macin 13-tuumaiselta näytöltä pystykuvat näy kokonaan, ja aika paljon saa ikkunaa pienentää, että näkyis kokonaan. Eli kannatan pystykuvien pienentämistä. Toisaalta taas en kiinnittänyt asiaan huomiota, ennen kuin kysyit :D Eli ei sillä ehkä niin väliä kuitenkaan ole.

Ihana olkkari teillä! :) Muutenkin teidän koti on kyllä todella kaunis, seesteinen ja valoisa.

jasmiin (Ei varmistettu)

Ihanan raikasta ja valoisaa! Näin turkulaisena olen hiukan utelias, että millä suunnalla Turkua asut? :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Olohuone on just eikä melkein, pystykuvat taas melkein.

Jasmiini (Ei varmistettu)

Moi! Itse luen blogeja aina iPadilta ja on tosi ärsyttävää, kun tätä uutta mobiiliversiota ei pysty zoomaamaan kun haluaisi syynätä yksityiskohtia!! :D Kuvatkin näkyvät neljännespostikortin kokoisina, joten sun (ja monen muunkin blogistin) kuvat jää ihan liian vähälle huomiolle. Muutenkin pikkuruiset kuvat jotenkin tekee blogin mobiiliversion ulkoasusta nuhruisen.

Sanna/Inspired by love (Ei varmistettu)

Tuo sohvapöytä! Meillä on tosi samantyylinen :) Kaunista teillä muutenkin, pioneja on aina myös täällä. <3

http://interiordesignerinspiredbylove.blogspot.fi/

RainDrop (Ei varmistettu)

Ihan uteliaisuuttaan, onko noi kaiuttimet jotkut transmissiolinjarakennelmat?

Mimmu+ (Ei varmistettu)

Ihanan herkkä taulu, vau mitkä sävyt. Saako kysyä, kenen tekemä? :)

Minskulainen (Ei varmistettu) Http://minsku.net

Vaakakuvat on oikein passeleita, jos pystyt on saman korkuisia niin pysyy suhteessa ;)

Mitkä nuo olkkarin valkeat tuolit on? Voisi olla oiva vaihtoehto meillekin, metallituoleja olen katsellut..

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.