Onko jo elokuu

Jaahas. Se olisi kotimaan kamara ja kevyt Suomeen paluu -blues.

Etsin kännykästäni kuvaa, joka olisi kiteyttänyt kuluneen viikon Pariisissa mahdollisimman hyvin, ja siinä se on: sääret, korkokengät ja Fauchonin macaronit paussilla Madeleinen aukiolla. 

Matkamme oli häpeilemätöntä hedonismia silkkipaidoista sitruunatarteletteihin, aivan liian kalliisiin tuoksukynttilöihin ja unelmankevyesti levittyviin huulipuniin.

Tai siis oli siihen asti kunnes meikämademoiselle perinteiseen tapaan kehitti loman puolessavälissä kuumetaudin. (Jos ihmisen loma päättyy aina apteekkiin, sängynpohjalle tai sairaalaan, onko se merkki siitä, että ei kannattaisi lomailla? Vai siitä, että kannattaisi lomailla useammin?)

Silti, Pariisi on aina Pariisi. Siellä saa sairastaakin tyylillä. Marais'n tuulet viilentävät kuumeista otsaa, kaverit kantavat potilaalle sushia ja skumppaa. 

Monta muutakin kuvaa ja hetkeä on toki vielä jaettavana, sillä kuumeesta ja ryytyneestä olosta huolimatta olen - kiitos taas Pariisin - inspiroituneempi kuin aikoihin. Mutta juuri nyt yritän taikoa entistä pahemmaksi äityneen taudin kadoksiin ennen tämän viikon suuria koettelemuksia.

Jostain syystä täällä Turussa kukaan ei ole vielä tullut tarjoamaan kuumeiselle kuplivaa. Pöh.

 

Kommentit

Iisa

Kiitos Eeva - veit hetkeksi mutkin Pariisiin. Tältä kesältä kun jäivät ulkomaanreissut meikäläiseltä tyystin tekemättä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Moikka! Hienoa että Pariisi oli sulle taas Pariisi, ja hienoa että nautit siitä kuumeisenakin, ja villisti veikkaanpa että ehkä ruokavaliollasi saattaisi olla osuutta asiaan. Tsemppiä !

Vierailija (Ei varmistettu)

Mitähän ihmettä toi edellisen vierailijan ruokavaliokommentti tarkoitti? Kummallista..

Vierailija (Ei varmistettu)

^^ Olettaisin että viittaisi tähän Eevan ihmettelyn aiheeseen muutaman entryn takaa: http://www.lily.fi/juttu/paivan-kysymys-0

Eeva Kolu

Iisa, lisää Pariisia tulossa pian, itsekin kaipaan jo takaisin!

Minäkään en aivan ymmärtänyt Vierailijan ruokavaliokommenttia. Päädyin tulkitsemaan sen niin, että pariisilaisen ruuan vuoksi kykenin nauttimaan Pariisista kuumeessakin. Se on nimittäin ihan täysin totta.

Tuulee tuulee

Joo, noin mäkin tulkitsisin, sushi, skumppa ja sitruunatartaletit nimittäin kuulostavat aika täydellisiltä pariisistanautiskeluruokavalion (oli pakko tehdä toi yhdyssana :D) kulmakiviltä! Tää on nyt ehkä vähän vastuuton toive mutta heti alkoi tehdä mieli saada pikku kuume ja hörppiä skumppaa raukeana sohvalla kääriytyneenä vilttiin... Harmi silti, että flunssa tuli juuri lomalla - tunnollisen työntekijän (eläjän?) kirous. :)

ii-na (Ei varmistettu)

Hei Eeva, olen leivosten ystävä, joka on vieraillut Pariisissa jo kahdesti maistamatta ainuttakaan leivosta! Mitkä ovat mielestäsi kaupungin ihanimmat ja herkullisimmat pâtisseriet (Fauchonin lisäksi)? Voita ja kermaa haetaan. Valmistaudun nimittäin juuri kolmanteen matkaani.

Vierailija (Ei varmistettu)

Ihanaa, että olet taas täällä kirjoittamassa blogia. Minulla oli jo ikävä sun juttuja. :)

VierailijaLinda (Ei varmistettu)

Ihanimmat leipomot :

Ladurée, takuuvarma klassikko
Aoki Sadaharu, japanilais-ranskalaisia tuulahduksia
Gérard Mulot, klassikkoa ja tosi hyvät suolaset
Carette, klassikkoa ja ihanat iltapäiväteet

Nuo ovat isoja ja tunnettuja "taloja", joista saa varmasti herkullisia leipomuksia. Tosin kaupunki on täynnä ihania pieniä leipomoita, joiden laatu selviää katselemalle tarkkaan tuotoksia, nuuskimalla ilmaa ja tutkimalla muita asiakkaita vaivihkaa. Onnea matkaan!

Eeva Kolu

Kiitoksia Lindalle vastauksesta! Klassikkojen listaan lisäisin vielä Pierre Hermén ja Eric Kayserin.

Mun mielestä Pariisissa ei tosin tarvitse erityisemmin etsiä leipomoita, sillä niitä on _joka_ kadunkulmassa ja yleensä jo ulkoa pääsee tirkistelemään, näyttääkö leivonnaiset hyviltä vai jumalaisilta. Siitä sitten vaan valitsemaan, mistä omansa hakee! :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.