Perus

Kaikki mitä rakastin

Eräs kaverini toteaa lakonisesti perus aina nähdessään jotain tavallisesta poikkeavaa. Olen tässä naureskellut monta kertaa kuluneiden parin päivän aikana, että kuinkahan monta kertaa kuulisin tuon fraasin täällä, Perus meinaan.

Olmosin keskusaukiolla on valtava patsas, joka esittää kättä puristamassa limeä. Perus. Kohoaa komiasti tuossa kirkon edessä - tärkeimmät asiat ensin. Saattaa kuulostaa oudolta, mutta oikeastaan ei - tämä kaupunki elää käytännössä kokonaan hedelmistä. Sitruuna lienee täällä paljon merkittävämpi juttu kuin joku kuollut runoilija tai pikajuoksija.

(Passionhedelmätehtaan johtaja tosin esitti, että sitruuna korvattaisiin passionhedelmällä. Luulen, että hän vitsaili vain osittain.)

Hengailin meidän hotellin edustalla juomassa mehua ja kärventämässä nenänpäätäni auringossa, kun jostain ilmestyi tielle yhtäkkiä kaksi aasia. Perus. Ei mennyt kovinkaan kauaa, kun yhtä yllättäin tielle ilmestyi kärttyinen, kurttuinen pieni mummo, joka alkoi heitellä aaseja kivillä. Perus...

Paikalliset liha- ja kalakaupat eivät ehkä saisi Eviralta hyväksyntää... viilennysmekanismina toimii lihojen heiluttelu kärpäslätkillä. No, olen syönyt kaikkea menestyksekkäästi.

Täällä Olmosissa on ihan mieletön sokkeloinen tori, josta voi ostaa ihan mitä vain hedelmistä kenkiin. Supermarketteja tai vastaavia täällä ei ole. Aluksi se tuntui vähän hankalalta kun sampoopullo hajosi laukkuun, nenäliinat loppuivat ja hammastahna veteli viimeisiään, mutta loppupeleissä torilta löytää kyllä ihan kaiken, mitä voi tarvita. Täytyy vain pitää silmät auki, koska ne nenäliinat saattavat löytyä vaikka hedelmäkojusta...

Violettia maissia. Tästä tehdään tosi hyvää ja jännänmakuista juomaa, jota olen juonut koko reissun ajan mutta jonka nimeä en vieläkään muista. 

Paikallinen kulkupeli, mototaxi. Näitä on ihan joka kadunkulmassa. Perus. Ei vaan meil Turus.

Kommentit

Karita (Ei varmistettu)

Chicha on muistaakseni mehun nimi! Näyttää ihanalta, itsekin olen käynyt Perussa mutta en tosin tuollapäin maata. Pidähän hauskaa!

Vierailija (Ei varmistettu)

Chichaa, kyllä! Kiva että raportoit reissutunnelmia, tulee lattari-ikävä <3

Marika/madeinlakeus (Ei varmistettu) http://lakeus.blogspot.fi

Hui, tuli meileen tarinat vihreästä kourasta tuosta ekasta kuvasta! Mun serkku pelotteli mut kuoliaaksi niillä kun olin pieni.
Ja nyt tässä pitäisi muka mennä nukkumaan...

Ja mä niin söisin itseni täyteen noita kaikkia hedelmiä!

jenninen (Ei varmistettu)

Nauroin aamun ruuhkabussissa ääneen aaseja kivittävän mummon kohdalla. Perus.

Vierailija (Ei varmistettu)

Ihania kuvia. Ihanat aasit. Ihana kärttymummo.

matkamaija (Ei varmistettu)

Ihanaa lukea näitä matkakertomuksia! Piristää päivää :)

FanniA (Ei varmistettu)

Hymyilen tolle mummolle.
Niin ilmeisesti muutkin :)

Sopa (Ei varmistettu)

Oot kielellisesti niin nerokas etten kestä.

Ihana talo maalla (Ei varmistettu) http://ihanatalomaalla.blogspot.fi

Sä osaat niin täydellisesti kiteyttää ton perulaisen tunnelman. Alan jo ihan hiukan tulla kateelliseksi etten itse tule pääsemään sinne uudestaan vähään aikaan, mutta raporttisi helpottaa. Tai oikeastaan saa aikaan sellaisen katkeransuloisen reissuikävän, mutta sitähän se on, kaukokaipuu...

Irina A. (Ei varmistettu)

Ihanaa lukea Perusta, joka on mun ruokasuosikki talla hetkella ja Valparaisosta juuri palanneena ehdottomasti matkalistan karjessa! Juoma on varmaan chicha moradaa, joka minusta maistuu ihanasti joululta :) Terveiset meren talta puolelta Argentiinasta ja hauskaa reissun jatkoa!

Silli (Ei varmistettu)

Banaanit on mustia. Täällä joku kärttyinen mummo(lue keski-ikäinen suomalainen nainen) tulisi pika pikaa valittamaan, että kaivappas jostain takahuoneesta vihreitä banaaneja, kun nämä ovat pilalla...

Miira123 (Ei varmistettu)

Nuo näyttävät muutenkin olevan plátanoja eli ruokabanaaneja :-)

PeruAnna (Ei varmistettu) http://academictroll.weebly.com

Juu, tuo purppuranvärisestä maissista valmistettu chicha morada on suosittu alkoholiton ruoka- ja janojuoma täällä Perussa, ja sitä on suht helppo kotonakin valmistaa: maissintähkät vain keitetään sokerin ja mausteiden kanssa. Chicha de jora taas on maissista käyttämällä valmistettu kansanomainen alkoholijuoma. Joillain alueilla chichaa tehdään myös muista aineista kuin maissista, esim. kinoasta.

Terveiset Limasta,

Anna

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.