Piknikillä nykynuorison kanssa

Olen vannoutunut keskusta-asuja, mutta juuri tähän aikaan vuodesta alan pohtia mitä jos kuitenkin... Mitä jos kuitenkin olisi se piha. Ne kukkivat syreenit ja yrttitarha. Pari puskaa Sarah Bernhardteja aurinkoisella paikalla, sopivan kiikkerät puutarhakalusteet, grilli ja kirsikkapuita. 

Sitten ajattelen, vähän niinkuin Bart Simpson siinä jaksossa jossa Lisa hakee lähestymiskieltoa ja Bart joutuu muuttamaan takapihalle asumaan ja tajuaa, että turha enää jonottaa sisälle vessaan - THE WORLD IS MY TOILET NOW!

Koko kaupunki olkoon minun pihani. 

Noh, se huono puoli siinä on, että kaupunki on kaikkien muidenkin piha. Tämän sain kokea kantapään kautta, kun lauantaina suuntasin piknik-koreineni ja kirjoineni puistoon viettämään rentouttavaa kesäiltaa. VIRHE. En ollut älynnyt, että juurikin tämä lämmin ja kaunis kesäilta oli myös koulujen päättäjäispäivä. Voi sitä ilmassa lentelevien vittujen määrää. 

Päätin käyttää tämän tilaisuuden hyväkseni oppiakseni jotain nykynuorisosta.

Huomio 1: tämä asia ei ole muuttunut sitten oman nuoruuteni - vittu on edelleen sopiva sana ilmaista ihan mitä vain. Vittu sä oot ihana. Vittu sä oot kamala. Mennään vittu. Jäädään vittu. Syödään vittu. Juodaan vittu.

Huomio 2: sillonkomääolinnuari, poliisia juostiin karkuun. Nämä lauantaina kohtaamani alaikäiset sen sijaan jolkottelivat lonkeropullot ja kamerakännykät tanassa kohti poliisiautoa, kyselemään mitä täällä tapahtuu (anteeksi, tarkoitan tietysti mitä täällä vittu tapahtuu). Minä olen aina se, joka puolustaa nuorisoa niitä vanhempien ihmisten "nuoriso se vaan tyhmenee ja eihän niistä ole mihinkään läpäläpä" -juttuja vastaan, mutta kyllä tuolla hetkellä olin valmis huutamaan, että ettekö te nykynuoret osaa enää mitään. Ei poliisille mennä näyttämään lonkeropulloa!

Huomio 3: 14-vuotiailla pojilla on nykyään järjettömän hyvin leikatut hiukset. Siis mitä. Tyypit on kuin GQ:n kannesta. Sillon kun minä olin 14 pojilla oli geelillä kovaksi lähmitty etutukka. Kampausta kutsuttiin nimillä homolaituri ja kerava.

Huomio 4: Vaikka tuona lauantaina 14-vuotiaiden touhua katsellessani en olisi voinut olla onnellisempi siitä, että olen itse heitä tasan kaksi kertaa vanhempi, niin kyllä minä silti muistan, miltä koulujen loppuminen tuntui. Miten siistiä oli istua puistossa ja olla vähän (okei, paljon) liian äänekäs. Joten siksi en oikein osaa paheksuakaan. Mieluummin vaihdan paikkaa. 

Huomio 5: Aika monelle koko kaupunki on pihan lisäksi myös se vessa, ja tällä ei ole tekemistä sen kanssa, onko 14- vai 44-vuotias. Yh. Paljon asioita ymmärrän, mutta tätä en koskaan. 

Kommentit

sku
broken biscuit

Toinen virhe on lähteä samaisena päivänä baariin kaikkien lakkipäisten sun muiden juuri valmistuneiden ja juuri ja juuri täysi-ikäisten sekaan bailaamaan. Elämä edessä ja sillee. Yhyy. Mutta käytettiin tämäkin tilaisuus hyväksi ja tehtiin tarkka huomio siitä, että kyllä me vaan oltiin nuoremman näköisiä lakkipäisinä. Nykynuoriso siis vanhettuu aikaisemmin...HA!

Eeva Kolu

Hihii, mä olin tekemässä MYÖS tuon virheen lauantaina, mutta tein sitten täyskäännöksen valkolakkimeren nähtyäni ja suuntasin suosiolla 40-vuotiaiden suosimaan kaljabaariin. Siellä ainakin sai tuntea itsensä vielä ihan nuorekkaaksi :D

Toinen Eeva (Ei varmistettu)

Eeva - olet ihana. Ihan paras kirjoitus, nauroin ääneen.

Eeva Kolu

Kiitos kaima!

-hanna (Ei varmistettu)

Täälläkin naurettiin ääneen :D

Hannele | Kokit ja Potit - ruokablogi (Ei varmistettu)

Ja täällä! Suorastaan hörötettiin!
Ihailen, Eeva, taitoasi napata arkisista asioista olennainen, kirjoittaa se yhtä aikaa viileän toteavasti ja aivan hullun hauskasti. Mahtavaa!

tiiti
ite puin

:D Mun mielestä lämmitettyjen kävelykatujen lisäksi voisi tehdä esim. sähköistettyjä katuja (ja seiniä, porttikongeja ja puskia), ehkä tapahtuisi jotain tuolle ihmisten katunne- on-vessani-taipumuksellekin.

Eeva Kolu

Apua Tiiti mun fysiikantuntemus ei nyt riitä ymmärtämään, mitä tapahtuu, jos pissaa sähköaidan (tai -puskan) päälle :D Mitä silloin tapahtuu?

sanumaria

Tulee sähköisku :)

Eeva Kolu

Jotain tällaista epäilinkin, mutta en tajua tätä: miten se isku tulee ihmiseen, jos se pissa on jo irtautunut kehosta? (Nyt hävettää, toivottavasti fyysikkokaverini eivät näe tätä.)

sanumaria

Onhan se niinkun se pissavana ihmisessä kiinni kun se osuu siihen sähköaitaan. Ellei oo siis tosi pieni hätä.

murrreeeee (Ei varmistettu)

eikäh, ihan mahtava toi homolaituri juttu, meinaa meillä se oli etu-jeejee!
jos takana oli jollain se kasarihäntä, sitä kutsuttiin homohoukuttimeksi :D

Eeva Kolu

Homohoukutin oli tuttu kampaus myös meillä päin! Mitä tästä voi päätellä - hiusten laittaminen oli siis niiiiiiiin homoa.

MariWLZ
The Good Vibes

Meillä tuo homolaituri oli homohyppyri tai amishyppyri. Tähän kampaukseen liittyi hyvin olennaisena karhulippis :D

neenee (Ei varmistettu)

Meidän porukoissa tuo geelillä lähmitty etupystäri tunnettiin nimellä siiderihyndä. ;)

Cade (Ei varmistettu)

Ihania huomioita! Tuota roseeta jouduin hakemaan alkosta heti edellisen jutun, jossa se vilahti, jälkeen ja taas se näyttää niin kesäiseltä, että uusi reissu alkoon varmaan paikallaan. Hyvä kesäjuoma! Olen niin mainontasi uhri!

kkk (Ei varmistettu)

Huomio 4: Parahin Eeva, olethan (ymmärtääkseni) vasta tasan YHDEN kerran 14-vuotiaita vanhempi! :)

mikki (Ei varmistettu)

Mutta toisaalta 2x14=28, eli kuuluuko silloin sitten sanoa että kaksi kertaa (kuten se lasketaan) vai yhden kerran vanhempi? Itse ajattelin, että kaksi kertaa vanhempi kuin 14 = kahdella kerrottuna 14 :D

Eeva Kolu

Näin määkin sen aattelen. Jos jollain on 5 tikkaria ja mulla 10, niin mun mielestä mulla on silloin 2 kertaa enemmän tikkareita kuin sillä toisella :) Mutta edellisestä matematiikantunnista on tosiaan jo se 10 vuotta aikaa... 

Vau mikä vauva!

Mun ymmärryksen mukaan sulla on tikkareita kaksi kertaa sen verran kun sillä toisella :) kaksi kertaa enemmän meinais että sulla on ne samat viis (jollon oot samassa määrässä) ja siihen päälle vielä se kaksi kertaa (enemmän) viis eli kymmenen, eli yhteensä 15.

Mut noita kyllä käytetään aika epäloogisesti (ja siitä johtuen en tiedä mikä on oikeesti oikein :D), sen kertoo jo että puheissa "puolet enemmän" ja "kaksi kertaa enemmän" tarkottaa ihan samaa asiaa... :)

Kimmo
Ruokasuositus

Nillitän nyt vähän, mutta tämä kai opetetaan jo ennen kuin täyttää 14. Lyhyt kertaus näyttää kuitenkin olevan paikallaan:

Tarinan kertojan ikä, kun verrokkiryhmään kuuluvat ovat 14-vuotiaita.

Olen heitä puolet vanhempi = 21 vuotta.
Olen heitä kaksi kertaa vanhempi = 42 vuotta.
"He olivat iältään vain puolet minusta" tai "Minä olin tuplasti heidän ikäisensä" = 28 vuotta.

Vierailija (Ei varmistettu)

häh, eikö tuplasti heidän ikäisensä ole sama asia kuin kaksi kertaa heitä vanhempi.....?

tiiti
ite puin

Internet tietää tämänkin :D

Vieraileva Hessu (Ei varmistettu)

Kiitos tiiti!

anonyyymi (Ei varmistettu)

Ei ole :) Tuplasti ikä = ikä kertaa kaksi. Mutta kaksi kertaa VANHEMPI, tarkoittaa kaksi kertaa vielä sen iän päälle. Eli 42. Kyllä nämä oikeesti menee kellä tahansa puheessa sekasin, tää on vähän tällasta pilkunviilausta ;)

Maaarjo (Ei varmistettu)

Olet oikeassa mutta... Missä ihmeessä voi käydä pissalla, kun viettää iltaa puistossa??? Häveten myönnän, että minä käyn siellä puskassa. :( Bajamajoja, kiitos!

Eeva Kolu

No siis puskapissahan on täysin jees, jos sen tekee niin, että KUKAAN EI NÄE. Ei pissaamista eikä sitä itse pissaa. Siis mun käsittääkseni tämä on se puskapissan idea, mutta suurin osa varsinkin miehistä tuntuu käsittäneen väärin. Pissaillaan porttikongeihin, roskiksiin, puiden juurille ja syreenipuskiin samalla kun toinen seurue metrin päässä syö piknikeväitä. Yäääääääkkk.

Mää en tajua, miten jonkun mielestä ei kuulu aivan yksinkertaisimpiin, alkeellisiimpiin käytöstapoihin, että muut ei joudu katsomaan kun joku käy vessassa.

Rastas (Ei varmistettu)

Mulla on pikku piha ja se kirsikkapuu ja pari marjapuskaa ja voi, sanonko mitä, sitä linnun jätösten määrää. Jos haluaa syödä ulkona, pitää ensin jynssätä paikka puhtaaksi linnun paskasta. Ei ole kiva. Mietinnässä on puun ja puskien hävitys tai muutto kerrostaloon. Ehkä tuo ensimmäinen konkretisoituu ensin.

Myös Eeva (Ei varmistettu)

Minullakin on oma pieni, vehreä ja katseilta suojaisa omenapuineen, kasvimaineen ja raparpereineen. Se on juuri sitä, jota kerrostalossa asuessani aina kaipasin. Oma viheralue, jolle pääsee yksinkertaisesti astumalla ulos ja tarvitsematta pakata koreja ja kimpsuja mukaan. Rakastan jopa jokaista oman pihani itikkaa, jotka viime yönä söivät selkääni terassia kuuratessani.

Vierailija (Ei varmistettu)

Eräässä maassa todistin kun mies meni talon ovisyvennykseen tarpeille, ja sai vesisuihkun päälleen. Oven edessä oli jokin automaattitunnistin. Tälläisiä Suomeen! Oli hauska tapaus.

Eeva Kolu

Nerokasta! Itse asun talossa, jonka porttikongi on just kaikkien baarista kotiin hoipertelevien suosima pissapaikka - täytyykin ehdottaa tätä seuraavassa taloyhtiön kokouksessa...

PSK
Insert Cool Phrase

Mä olen kanssa asunut joskus tuollaisessa talossa. Ah, niitä sunnuntaiaamun ihania löytöjä; oksennusta, kebabia, pizzalaatikko jne.!

essij (Ei varmistettu)

Pari päivää takaperin mietin ihan samaa noista pikkupoikien hiuksista ja vielä ne vaatteetkin, hyvänen aika! Ihan puhtaana kehuna vaan, tosi kiva kun monet lapset pukeutuu nykyään niin värikkäästi ja hauskasti. Mutta jos 13-vuotiaat nappulat on tyylikkäämpiä kuin itse 20-vuotiaana, pitääkö huolestua???

Eeva Kolu

Joo, nuoriso on kyllä kaiken kaikkiaan nykyään kovin tyylikästä, hiukset ja vaatteet. Samaa mieltä, että hyvä homma!

Oon oikeasti suunnitellut meneväni muotikyttäämään lukion pihalle klo 14. Siis ihan älyttömän hyvännäköistä porukkaa valuu keskustaan päin siihen aikaan! Nyt täytyy odottaa syksyyn (silloin ne mokomat on vielä trendikkään päivettyneitä ja täynnä intoa... Mallia pitää ottaa! :D)

Plóma (Ei varmistettu)

"Sillon kun minä olin 14 pojilla oli geelillä kovaksi lähmitty etutukka. Kampausta kutsuttiin nimillä homolaituri ja kerava."

Nyt pärskin kahvit näppikselle mutta ei edes vituta, kun tämä teksti on niin hauska!

Milka Rantamo
Olennaisuuksia

Meillä Kymissä sitä 14v-poikien kampausta sanottiin etujeejeeksi :D

Ps. oletpa kertakaikkisen upea tossa tokassa kuvassa <3

Sara's Stripes

Termi etujeejee kuului ja kuuluu edelleen myös Suomi-Hamina-sanakirjaan :D

Ihana kesäfiilis näissä kuvissa, Eeva :)

-Sara

Eeva Kolu

Kiitos Milka! Ja etujeejee kuulostaa etäisesti tutulta termiltä munkin korvaan, voi olla, että sitä käytettiin myös! Homolaituri oli kuitenkin se ylivoimaisesti yleisin.

sanumaria

Tyylistä käytettiin (ja käytetään) myöskin termiä sählytukka :)

Maikki1 (Ei varmistettu)

Itä-Helsingissä kans sählytukka! :)

rimami
Shopnonholic

Haha, ihanan hauska kirjoitus! Kiroilusanasto on kyllä sangen raivostuttavaa...

Vau mikä vauva!

Homolaituri :D tampereen ilmasu teknohyppyri kuulostaa nyt melkein kohteliaisuudelta.

jepu (Ei varmistettu)

Me taijettiin puhuu vaan lippatukista..tai en tiiä onks se lippatukka tullu vasta myöhemmin..

Pingurun (Ei varmistettu)

Rakastan sitä, miten mutkattomia me suomalaiset ollaan, kun kesken päättäjäis- tai vappujuhlallisuuksien on ihan sopivaa mennä puskan taa, nostaa tyllihametta ylös ja kyykistyä pissalle . Lopputulos on kuitenkin haiseva ja ällöttävä kun tietyt puistonnurkat muuttuvat kusiliejuksi. Helsingin keskustassa ei ainakaan pääse vaivattomasti vessaan missään, ellei satu olemaan siististi pukeutunut kolmikymppinen joka voi livahtaa kahvilaan tai ravintolaan maksamatta. Suurin osa koulunsa päättäneistä ei sitä ainakaan ole.

Per*****he-elämää

Vitun hyvä teksti vittu!

T: minä 14 vuotta sitten

Mahtava ja hauska teksti, kiitos nauruista!

T: minä tänä päivänä

phocahispida

Paljasjalkainen keravalainen on tyrmistynyt hiusnimityksestänne. 
Toisaalta tämä on kaupunki, jossa Helsinkiä kutsutaan Hesaksi, ei stadiksi tai keskustaksi vaan Hesaksi. Että pitäkää tunkkinne. :D

liskolainen (Ei varmistettu)

Hahah, toi homolaituri tunnetaan täällä nimeltä homohyppyri, tai vielä hauskemmin; etu-jeejee;) Hauska postaus!

Vierailija (Ei varmistettu)

Jeejeehän tuntuu olevan ihan yleismaailmallinen termi kaikille tukkaulokkeille! Ainakin täällä Turussa oli muutama vuosi sitten (ainakin teini-ikäisten jääkiekkoilijoiden keskuudessa, heh) vallalla takatukkamuoti, jota sitten kutsuttiin taka-jeejeeksi :D Toinen nimitys oli takaraisio... (Raisio on Turun naapurikunta)

Pages

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.