Riskisijoittaja

Tein investoinnin. Vaikka sain neuvoteltua vähän alennusta, se oli silti elämäni ylivoimaisesti suurin sijoitus - siis heti asunnon ostamisen jälkeen.

Ei, en sijoittanut osakesalkkuun, lupaavaan ravihevoseen tai yksiöön hyvien kulkuyhteyksien varrelta. Ostin sohvan. Ja voi kuulkaa kuinka sitä sohvaa mietittiin, pohdittiin ja laskinta pyöriteltiin. Kuukausikaupalla. 

Kotona asuva perfektionisti (joka en siis ole minä) oli koeistunut tämän sohvan aikoinaan Tukholman huonekalumessuilla. Sen jälkeen oikein mikään muu ei kelvannut.

Ei, vaikka kierrätin perfektionistia huonekaluliikkeestä toiseen ja yritin vakuutella (itsellenikin), että ovathan nämä muutkin (lue: edullisemmatkin) tosi kivoja.

No olivathan ne, mutta kalpenivat silti Meidän Sohvan hinnalla. Ja koska olen elämässäni jo tehnyt pihiyksissäni kahdet surkeat sohvakaupat, päätin, että ei enää. Tällä kertaa istun puoli vuotta lattialla ja säästän kiltisti sohvaan, jota rakastan, ja joka kestää aikaa ja käyttöä. Jolla ei istuta viiden, vaan kymmenen ja ehkä viidenkintoista vuoden päästä. 

Onko tämä Muuton sohva sellainen? Toivon todella, mutta aika näyttää. Semmoistahan tämä sijoittaminen aina on. Riskaabelia. Lohduttaudun sillä ajatuksella, että joku ostaisi sohvan hinnalla Chanelin laukun. 

Saimme tilattua Finnish Design Shopin kautta kahdenistuttavan soffan, vaikka sitä ei tuolla nettisivuilla näykään. Toimitusajaksi ilmoitettiin 8-10 viikkoa, mutta harmaalla kankaalla saattaisi kuulemma tulla nopeamminkin. On siis ihan siinä ja siinä, ehtiikö uusi sohva jouluksi kotiin.

Joulu omalla sohvalla. Siinäpä päivän paras ajatus.

Kuva Muuto

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Hih, osuupa viimeinen lause yksiin oman elämän kanssa. Täällä tosin ollaan vasta siinä pihiysvaiheessa, kattellaan sit muutaman vuoden päästä kun on pysyvämpi työ. Nyt vaan etsiskellään halpaa ja toiveet täyttävää soffaa. Toivottavasti läytyis jouluksi, terveisin nirso ja eahaton (hankala yhdistelmä). Ton muuton sohvan ottaisin ihan heti, just vilkuilin sitä finnish design shopin sivuilla. Oi oi, ehkä joskus vielä.

Lipa (Ei varmistettu)

"kalpenivat silti Meidän Sohvan hinnalla"
Tarkoituksella vai freudilaisittain? :)
Upea sohva! Kodin parhaaseen kömpimispaikkaan ei ole häpeä sijoittaa.

Vierailija (Ei varmistettu)

Voi sitä hullumminkin rahat sijoittaa! Komea on, ja ilmeisesti myös mukava.

Me ollaan kohta seitsemän vuotta istuttu kahden tonnin sohvalla ja pahoin pelkään että kymmenen vuotta tulee kevyesti täyteen. Liki kolmimetrinen sohva on niin massiivinen ja hallitseva meidän olohuoneessa, että oikein toivoo että olisi ostanut halvemman ja kehnomman. Onpa joskus käynyt niinkin että on täytynyt luopua muuten potentiaalisesta kämpästä sohvan takia. Kun ei se olisi mahtnut olkkariin! Onneksi on sentään ihan supermukava ja toimii loistavasti myös varavuoteena.

Olin muuten ihan varma että kuva oli otettu teiltä, kun niin samanhenkinen sisustus. Katselin että onko Eeva alkanut neulomaan!

-Anna

Marsublog

Ostit kalliin sohvan koska se oli ihana ja hieno ja halusit sen. That's it.

 

Inhoan blogien kulutuksen järkeistämistä ja merkityksellistämistä. Sijoitus = putting money into something with the expectation of gain.

 

Sohva on ihastuttava! :)

moi (Ei varmistettu)

Sohva on kyllä kohde mihin kannattaaki sijottaa. Niitä ei joka vuosi viiti olla roudaamassa kaatopaikalle tai muuten vaan sijottamassa eteenpäin. Muuten koko maapallo peittys käytettyihin sohviin :D Mutta täytyy kyllä sanoa, että ihan harvinaisen ruma sohva! Tärkeintä tietysti että siinä on hyvä ja pehmeä viettää aikaa :)

Eeva Kolu

 

Vierailija, onnea sohvan etsintään! Huonekalukaupoilla pitääkin nirsoilla, kyllä näihin sen verran rahaa kuluu ja sen verran paljon jätettä tulee, jos päätyvät heti kaatopaikalle.

Lipa, haha, jouduin lukemaan tuon lauseen pariinkin kertaan ennen kuin tajusin, missä vika. Freudilainen lipsahdus mitä ilmeisemmin :)

Anna, tuossa Muuton kolmen istuttavassa (jota eka harkittiin) olisi ollut juuri tuo sama "ongelma", eli en uskaltanut luottaa siihen, että jos muutto tulee, sen saa mukaan. Otettiin sitten pienempi :)

Marsu, muodikas argumentti, joka ei kuitenkaan sovi tähän tilanteeseen. Sohva ei ole kertakäyttökulutustavara, ja jos harkitsen jotain yli puoli vuotta, teen vertailua, säästän kuukausikaupalla rahaa ja lopulta ostan tavaran tarkoituksenani käyttää sitä 10-20 vuotta, niin kyllä minusta kyseessä on silloin nimenomaan sijoitus. Ostin kalliin sohvan koska se oli ihana ja hieno ja koska en halua heittää sohvaa kaatopaikalle 5 vuoden kuluttua. Ostoksestani ei tee järjetöntä ja merkityksetöntä se, että olen bloggari. Varmaan teilläkin on joskus ollut sohva kotona, ja olette ehkäpä pitäneet sitä ihan tarpeellisena esineenä.

Moi, no, onneks sä et tuu sillä koskaan istumaan :) Sohva on tosiaan sellainen määrä jätettä (nuohan painavat useita kymmeniä kiloja), että soisin kyllä ihmisten miettivän, kannattaako mieluummin säästää vähän pidempään ja ostaa se tukevarunkoinen sohva vai napata halvalla se vähän natiseva.

Vierailija (Ei varmistettu)

Ooh! Tämä kirjoituksesi kirvoitti minut ensimmäiseen kommentiini. Olen kuolannut saman sohvan perään jo pitkän aikaa. Luovutin haaveilusta nähtyäni uuden pienen kotimme, eipä olisi noin isona sinne mahtunut mitenkään. En edes ollut tajunnut, että sitä saa pienenpänäkin! Oliko hinnassa paljon eroa kahden ja kolmen istuttavan välillä?

Täytyypä alkaa laittamaan rahaa talteen ihan tosissaan, jotta ehdittäisiin saada tämä ihanuus meidän mukana uuteen kotiin!

Emmi L. (Ei varmistettu) http://happyfeetingblogi.blogspot.com

Näyttääpä mukavalta sohvalta! Tohon kun pääsisi löhöilemään :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Oi vitsi, tuota sohvaa kolmen istuttavana on haikailtu meillekin, mutta kun 4 vuotta sitten tuli ostettua sellainen sohva, joka kestää varmasti sen 15 vuotta niin hetken saa vielä odottaa tuota :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Näyttääpä mahtavalta sohvalta. Luulisin, että ansaitut rahat on juuri tuollaisia hankintoja varten:) ja superkaunis lyijynharmaa sävy!

Vierailija (Ei varmistettu)

Näyttääpä mahtavalta sohvalta. Luulisin, että ansaitut rahat on juuri tuollaisia hankintoja varten:) ja superkaunis lyijynharmaa sävy!

Marsublog

"Ostoksestani ei tee järjetöntä ja merkityksetöntä se, että olen bloggari." Ei tietenkään! Mutta se, että haluaa ostaa jotakin riittää ihan yhtä hyvin perusteluksi. Ei sitä tarvitse perustella kummemmin. Ihan yhtä järkevä ostos (välttelen nyt sijoitus-sanaa) olisi varmaan myös halvempi laatusohva (tosin ihan väärä, koska halusitte tämän). Voisin helposti rahatilanteen salliessa myös päätyä Muutoon. Koska haluan.

-Aino (Ei varmistettu)

Voi miten kaunis sohva ja varmasti mukava! Olen ihan varma, että näyttääkin teidän kodissa tosi hyvältä! Hieno ostos, onnea :)

Nyt kyllä komppaan sun perfektionistia! Ryhdikäs ja ulkonäöltään yksinkertainen, mutta ei mikään epämukava edustussohva, vaan just sellanen sohva, johon heittäydytään. Diggaan myös sitä, että muhkeaa sohvaa on kepeytetty nostamalla huonekalu jalkojen varaan. Arvostan! :)

Tasaraita

Sohva on ihana! Tuo oli meilläkin pitkään harkinnassa ja jossain vaiheessa se oli yksi ja ainoa sohva minkä halusin. Kun sitten tuli aika lähteä unelmien sohvan metsästykseen kriteerinä laadukas sohva jossa istuttaisiin ainakin kymmenen vuotta ja joka ei heti lösähtäisi, päädyimme Vepsäläiseen kiertelemään eikä meille tullutkaan tuota ihanaa Muuton sohvaa vaan Interfacen Mama-sohva. http://www.interface.fi/en/sohvat/mama/

Olin kauan haaveillut valkoisesta sohvasta mutta kun meillä on pieni lapsi ja kaksi koiraa mietin että silloin sohvassa on pakko olla irroitettava verhoilu. No nyt on ja voin huoletta antaa lapsen riekkua sohvalla kun päälliset saa pesuun jos vahinkoja tapahtuu.

Mutta ah, olen silti hieman kateellinen teidän sohvasta vaikka rakastan omaanikin. Ihania hetkiä uuden sohvan parissa, toivotaan että se saapuu vielä Jouluksi.

Eeva Kolu

Kiitti kamut kommenteista! Tuo sohva on tosiaan ihan mahti löhöilysohva, vaikka näyttääkin ryhdikkäältä, koska siinä on tosi iso istuinsyvyys.

Vierailija, eri kokoisten sohvien hinnoissa taisi olla n. 500 e eroa, ja sitten tietty riippuu siitä, millä verhoilulla sohvan ottaa. Remix-kangas taisi olla toiset 500 e edullisempi kuin Hallingdal.

Marsu, no ehkäpä mä haluan blogissani nimenomaan nostaa esille kuluttajuutta, joka perustuu harkitumpiin ostoksiin ja kestävämpiin tavaroihin? Siitä, että on fiksumpaa ostaa yksi hyvä kuin viisi huonoa? Ei mulla ole mitään syytä perustella tuntemattomille ihmisille miksi ostan mitä ostan, tämän postauksen pointti oli jokin ihan muu. Harvemmin mä ainakaan ostan mitään kallista vain siksi, että haluan. Varsinkaan tonneja maksavaa huonekalua. Mietin myös, onko ostos laadukas, kestääkö se aikaa ja tuleeko sille oikeasti käyttöä. Olisin mäkin halunnut yhden Ikean 500 e maksavan sohvan, mutta poikaystävä koputti pohjaa kerran ja sanoi, että unohda koko juttu. Toisin sanoen, kyllä jotkut kallista ostavat ajattelevat myös ihan oikeasti laatua, kestävyyttä, käyttömukavuutta yms. eikä se ole mitään selittelyä.

Eeva Kolu

Tinttinen, uskon, että oot tehnyt hyvän valinnan! Meidän porukoilla on Interfacen sohva ja se näyttää 8 vuoden jälkeen melkein uudelta :)

Kriitikot

Onnea uudesta sohvasta! :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Ihana sohva!

Anne Malia (Ei varmistettu)

Ihana upea ja laadukas sohva. Tuossa on metallirunko, se kestää kauemmin kuin haluaisikaan :)

Ne asiat joihin kotona kannattaa satsata on sohva, tuolit ja valaisimet. Ne joihin peppunsa laittaa, joissa rentoutuu ja lepää.

Muuten on tullut useampaan kertaan todettua kavereiden keskuudessa, että ne hankinnat joihin ostohetkellä "tuhlaa liikaa" osoittautuvat kaikista parhaiksi ostoksiksi. Sellaisiksi joista nauttii ihan joka päivä. Kun säästää, sitä helposti "harmittelee" joka päivä. Valitsen sen nautinnon :)

Eino (Ei varmistettu) http://einonurmisto.blogspot.com

Heh, 10-15 vuotta sijoitussohvan eliniäksi kuulostaa huvittavan vähältä. Meillä on kotikotona sohva, joka on ostettu enoni rippijuhliin :D. Eno on sentään 53-vuotias...

On sohvakin toki jo aika elämää nähneen näköinen, mutta tuli vain mieleen :).

Hyvältä toi sijoitussohva kyllä näyttää!

http://einonurmisto.blogspot.com

Liv
Päiväuniaika

Voi oikein hyvä sijoitus. Näin maalaisromantiikan ystävänä voit uskoa, ettei sohva juuri hivele sitä omaa silmää, mutta onneksi sen ei ole tarkoituskaan. Nyt vaan sormet ristiin, että sohva pysyy vuodesta toiseen ja seuraaviin kymmeniin ryhdikkäänä ja hyvänä! :) 

Sini - nautiskellen.blogspot.com (Ei varmistettu) http://nautiskellen.blogspot.com

Heh, sama juttu täällä, että sohva on ollut suurin sijoitukseni asunnon jälkeen. Kyllä minä sitä ainakin pidän sijotuksena - nimittäin omaan hyvään mieleen! Kyllä se maksaa itsensä aika nopeasti takaisin kasvoilla olevan hymyn ja pepun mukavuuden kautta ;) Tuo sohva oli meilläkin yksi vaihtoehto, mutta päädyttiin sitten kuitenkin vaaleanharmaaseen divaanimalliseen (Pohjanmaan), jossa on irrotettavat päälliset. Siinä divaanissa on niin mukava loikoilla :D Myös minä katsoin hetken tuota kuvaa, että onko se otettu teidän asunnostanne, kun oli niin saman henkisen näköistä... Onnittelut siis uudesta perheenjäsenestä!

mmmiiioooo (Ei varmistettu)

Sä et ymmärtänyt yhtään mitä nimimerkki Marsu tuossa selitti...

Lue uudestaan ne viestit, ei sua arvostelu niissä, et vaan tajunnut niistä mitään.

Eeva Kolu

 

Kiitos taas kaikille kommenteista!

Anne Malia, olen huomannut ihan saman jutun. En ole tainnut koskaan katua yhtään kallista ostosta, mutta olen kyllä monesti katunut juuri niitä halvempia hetken mielijohteesta tehtyjä heräteostoksia!

Eino, joo, toivotaan, että sohva kestää pidempäänkin ja todennäköisesti kestääkin, onhan kirppiksilläkin ikivanhoja sohvia. Mutta jos se kestää tuon 15 vuotta niin olen tyytyväinen :) Ehkä sitä paitsi 3o vuoden päästä ei enää ole sohvia vaan jotain ilmassa leijuvia istuma-aluksia.... :D

Sini, jep, ja sohvan roudaaminen ja siitä eroon pääseminenkin on sen verran iso hässäkkä, että sekin on ihan rahanarvoinen juttu, ettei sitä tartte olla toistuvasti tekemässä :)

Mmmiiiooo, haha, en mä koe tulleeni "arvostelluksi", olen vain Marsun kanssa eri mieltä. (Kardinaalimoka bloggarilta, tiedän.) Marsun mielestä en olisi saanut perustella sohvaa muulla kuin haluamisella, minusta se taas ei riitä perusteluksi. Oha se vaikeeta, kun me ihmiset ajatellaan asioista eri tavalla, mutta parhaani yritän ymmärtää.

Page (Ei varmistettu)

Marsun pointti oli kai se, että hänen mielestään saisit kestävän sohvan myös halvemmalla, esim. parilla tonnilla + rapiat päälle saa tosi kestäviä sohvia (itselläni on sellainen, kestänyt yli 20 vuotta).

Että siinä mielessä et voi perustella valintaa _vain_ sillä että "ostin tämän, koska se kestää", vaan "ostin tämän koska se kestää ja koska pidän nimenomaan tästä sohvasta". Tässä ei ole varmaan kenenkään mielestä siis mitään pahaa, tietenkään. (Sori saivartelu : )

Eeva Kolu

Page, ja minä kun mielestäni sanoin juuri noin, sekä jutussa että kommenteissa :) 

hiirimieli (Ei varmistettu)

Mulle avautus just ihan uusi maailma. En ole koskaan ajatellutkaan että sohva voi maksaa monta tonnia. Huh, kyllä on blogitkin sivistäviä. :D

Vierailen (Ei varmistettu)

Eeva: Sohva on hurmaava ja toi harmaa aivan täydellinen! Itsekin odottelen juuri uutta sohvaa kotiin patjalla istuskellen :) Niin ja hei kiitos siitä koirakaveri postauksesta, vitsit se sulatti sydämen arjen ja syksyn aiheuttamasta syväjäästä.

Hiirimieli: Siis mitä ihmettä? Ilmeisesti et ole koskaan ostanut sohvaa, olet saanut sellaisen ilmaiseksi tai sitten ostanut kirpputorilta tms? Tai ehkä tää oli taas joku sellainen "trollin" letkautus, mutta jumalavida minua kyllä pelottaisi, jos tietämykseni asioiden yleisestä hintatasosta olisi noin huonolla tasolla :D

Page (Ei varmistettu)

No niin taisit kyllä sanoa, nyt kun tarkemmin luin : D

Vierailija (Ei varmistettu)

Oih, mäkin olen kuolannut ton perään. Meidän sohva on joku vanha Sotka, kuvottavalla tumman vihreällä _kuvioidulla_ kankaalla, joka on niin likainen, etten ole edes yrittänyt pestä sitä, jossa on tupakasta reikä ja yök. Sen päällä on siis valkoinen irtopäällinen. Sohva on saatu ilmaiseksi. Valitettavasti rahaa ei ole muutamia tonneja sohvaan ja toiseksi olen tehnyt periaatepäätöksen, ettei osteta mitään ennen kuin on varaa ostaa just se, mikä halutaan. Mutta tällä hetkellä sohva ei ole niin tärkeä, enhän mä edes ehdi istua siinä tai kutsua vieraita meille ;)

-S

N (Ei varmistettu)

Ihana sohva! Toivottavasti itsellänikin olisi joskus tulevaisuudessa varaa alkaa säästämään omaan käyttöön soveltuvaan ja silmää miellyttäviin huonekaluihin. :)

hiirimieli (Ei varmistettu)

Heh, en ole trolli, en vain ole ikinä omistanut sohvaa tai oikein mitään muitakaan kalusteita. :D

Minna Jones (Ei varmistettu) http://www.timeoftheaquarius.com

Verhoilutin viime kesänä yli 10-vuotta vanhan laatusohvamme. Siinä istuen oli röyhtäitelty kolma lasta, vaihdettu vaipoja ja muutamat espressotkin se oli ehtinyt imaista sisäänsä. Kolme muuttoa se oli käynyt läpi. Päällinen oli kyllä kärsinyt mutta ryhti ei.
Aikoinaan sen osto kyllä kirpaisi pienestä remppabudjetista mutta uuden "takin" saatuaan se oli taas kuin uusi.
Laatu ja hyvät materiaalit maksavat mutta kestävät myös hieman elämää.

Gohef (Ei varmistettu)

Ei visuaalisesti kummoinen, oikeastaan hyvin ruma sohva. Joskin eihän se istuttavuutta huononna.

Kommentoi