Sadepäivän juttuja

Jokin tämänviikkoisista sadepäivistä. Oli kaikenlaisia suuria suunnitelmia. Piti rykäistä pari työprojektia loppuun ja pelastaa (oma) maailma siinä sivussa. Tai ainakin palauttaa yhdet kuvauskamat ja pestä lattia.

Oltuani pari tuntia ulkona kastuin niin litimäräksi, että päätin hypätä ratikkaan ja kurvata saman tien takaisin kotiin. (Sikäli kun ratikoilla kurvataan yhtään mihinkään. Dramaattiset kannoilla kääntymiset olisivat dramaattisempia, jos ratikat kulkisivat jonkin muun eläimen kuin matelijan vauhdilla ja ääntelisivät ärjyvämmin.)

Palasin kotiin puoli litraa vettä leopardiavokkaissa ja katsoin, kuinka taivaalta suihkusi vettä.

Huomasin, että oli oikeastaan aika mukavaa. Semmoinen sadepäivä, joka yllättää ja käskee pistämään suunnitelmat uusiksi. Ja kehottaa vähän fiilistelemään.

Keitin kaffet ja söin suklaata. Tämän hetken suosikkini on Lovechockin raakasuklaa, jossa on kokonaisia kuivattuja kirsikoita ja ripaus chiliä. 

Luin Rainbow Rowellin kirjan Eleanor & Park, jonka valitsin pokkarikaupasta söpön kannen perusteella. Kirja on itse asiassa nuortenkirjaksi määritelty, mutta kyllä näin aikuisenakin oli ihan hyvä fiilistellä, millaista olikaan olla teini. Kun viihdykkeeksi riitti se, että tuijotti matikantunnilla jonkun ihanaa niskaa monta tuntia, eikä yhdessäolo tarkoittanut pöytävarauksia tai asuntoja ja mökkireissuja, joiden ruokalistan suunnittelu kestää viikon.

Päätin, että haluan elämääni lisää päämäärätöntä teinipussailua. (Mieluiten kuitenkin jonkun täysi-ikäisen kanssa, kiitos.)

Kokosin sadepäivän soittolistaan kaikkia biisejä, joita just nyt teki mieli kuunnella - varmaan kirjan innoittamana. Eleanor & Park sijoittuu 80-luvulle, ja vaikka itse olin 80-luvulla vasta bébé, niin ehdin just ja just elää ne ajat kun tehtiin C-kasetille soittolistoja, joita annettiin kavereille ja ihastuksille. 

Soittolistat paljastivat tietysti tekijänsä syvimmät tunnot. Tänä sadepäivänä minulla ei ollut kovin syviä tuntoja, keveitä vain.

Kommentit

Jenna Y (Ei varmistettu) http://mattopiiska.blogspot.fi/

Omat suunnitelmani sekoitti puolestaan eilinen auringonpaiste. Päätin nakata kääntämäni kirjan nurkkaan ja hipsiä kesken työpäivän ulos haravoimaan lehmuksen varistamia siemennippuja etupihamme kiveykseltä. Mustassa T-paidassa olo ei olisi juuri silloin voinut tuntua tippaakaan kesäisemmältä. Eikä keveämmältä. Johtui se ehkä myös siitä, että koko kesän työllistäneet kirjakäännösprojektit ovat juuri nyt huojentavasti loppusuoralla. Nyt pihakin on siisti huomista ulkoilmaelokuvailtaa varten. Aika hienoa tämä elämä.

IdaT (Ei varmistettu)

Hei ihanainen!
Noi sun kuvat pistää ihmisen rakastumaan sadepäiviin!
Ihmettelen vain miksei minun sadepäiväni näytä tuolta? Ne näytti silloin kun olin teini. Istuin oman huoneeni säkkituolissa, kuuntelin kasetilta hyvää musaa ja kudoin kaulahuivia tai vastaavasti istuin sillä säkkituolilla joka oli oranssi ja luin kirjaa. Nykyään mulla ei ole enää koskaan aikaa lukea kirjaa!! Olen ihan kateellinen miten sinä ahmit kirjoja tuosta noin vaan lämpimässä kodissa ihanalla sadesäällä. Miten sinulla on niin paljon aikaa!! Voitko kertoa kuinka kauan päivästä käytät aikaa internetissä/koneella työpäivän jälkeen? Mua hiukan epäilyttää että mun ajankäyttö romahtaa just tossa koneelle unohtumisen kohdalla. Onko sulla jotain hyviä ajankäytön tehostamis vinkkejä vai kestääkö sun työ vaan keskimäärästä lyhyemmän ajan päivästä?

Giassilina (Ei varmistettu)

Juoksit tänään aamulenkillä mua vastaan ja mietin, että siinä on reipas ihminen heti aamusta. Itsellä oli pää niin unenpöpperössä, että lähdin kävelemään ihan väärään suuntaan kotiovelta. Sitten mietin sitä, että onpa oikeastaan hassua, että asutaan vastapäisissä taloissa ja luen sun päivistä joka päivä eikä sulla ole siitä aavistustakaan. Sitten tuli vähän stalkkeriolo. Pari kertaa oon nähnyt sun menevän vastapäisen talon ovesta sisään. En istu kiikareiden kanssa kaikkia päiviä ikkunan ääressä kuikuilemassa. Ja nyt tästä tuli tosi outo kommentti. Pointti ei ollut "Muahaha I know where you live" vaan enemmänkin, että luen sun hyvää mieltä aiheuttavaa blogia joka päivä ja silloin tällöin törmätään kadullakin ja tänään aamulla se laittoi hymyilyttämään (ja kirjoittamaan ekan kommentin).

Kaisu / Mekkokaappi (Ei varmistettu) http://mekkokaappi.blogspot.fi

Minulla on tapana aina silloin tällöin valita kirjoja kirjaston uutuushyllystä kannen perusteella. Ketä nyt taas huijaan... ei aina silloin tällöin vaan oikeastaan aika usein. =)

Kauniit neliöt

Alkoi naurattaa tuo kommentti 'ratikalla kurvaamisesta', niin totta! Mukavaa sadepäivän fiilistelyä, ehkä viikonlopuksi saadaan jo aurinkoa!

jenniferie
Kokeilu blogi

Päätin, että haluan elämääni lisää päämäärätöntä teinipussailua. (Mieluiten kuitenkin jonkun täysi-ikäisen kanssa, kiitos.)

 

oot ihana!

maijo (Ei varmistettu)

Heippa! Kuulet tätä varmaan joka päivä täällä kommenteissa, mutta pakko on tulla 'ylistämään', kuinka ihana blogi sinulla onkaan! Välillä olen saattanut poistua lukijoista, mutta aina sitä palaa jostain tänne takaisin jossain vaiheessa! Ennen ihastelin kovasti erityisen kauniita kuviasi ja nyt olen onnekseni alkanut lukemaan tekstejäsikin! Päivien piristys ja varmasti tulevan, sateisen syksyn piristys on tämä blogi! Toivottavasti blogi antaa sinulle yhtä paljon kuin se antaa varmasti monelle blogisi lukijalle, kuten minulle! Toivon sinulle oikein ihanaa ja antoisaa syksyä, enkeleitä päiviisi! : )

Tyynyhullu (Ei varmistettu)

Mikä/mistä toi tyynynpäällinen on? Ihanat värit, jostain syystä olen innostunut sinisestä pitkästä aikaa.

Eeva Kolu

Heippa, tyynyt on Klaus Haapaniemen :)

siljani (Ei varmistettu) http://thenewnewyorkers.com/

Lovechockin raakasuklaat on älyttömän hyviä! Iso sydän ja peukku myös päämäärättömälle teinipussailulle :)

suvioflondon (Ei varmistettu)

Hei sinä ihana! Halusin vaan kertoa että sun blogi on varmaan fiksuin, naisellisin, aidoin ja eniten kirjoittajansa näköinen blogi mitä markkinoilta löytyy! Kiitos siitä <3

Eeva Kolu

Kiitos kaikille aivan ihanista kommenteista. Haluan vielä sanoa, että vaikka en ehdi aina vastata niihin yksitellen, niin luen jokaisen ja niillä on kyky tehdä huonosta päivästä hyvä ja hyvästä päivästä vieläkin parempi! xxx

Tasmanian tuholainen (Ei varmistettu)

Haa Sinä ihana tuleva teinipussailija - samat sanat täältä - mutta, mutta kuten tyynyhullu huhuili- MISTÄ TUO TYYNY ON PERÄISIN??!!! Sekin on valloittava.
Jatka samaan mallin. Tuot paljon hyvää, iloa ja kaunista maailmaani.

allie (Ei varmistettu)

Eleanor&Park, oih. OIH.

Tykkäsin hurjasti myös kirjailijan Fangirl-teoksesta, iski tällaiseen ikuiseen fanityttöön.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.