Saku Tuomisen hyvä elämä

Kaikki mitä rakastin

Minä olen aina tykännyt Saku Tuomisesta, vaikka äänestämme vaaleissa eri ehdokkaita ja vaikka sisäänrakennettu auktoriteettikammoni alkaa yleensä huutaa, kun jossain henkilössä alkaa ilmetä gurumaisia piirteitä. (Tai, reiluuden nimessä, kun muut ihmiset alkavat liittää johonkuhun sellaisia piirteitä.)

En ole Tuomisen kanssa aina samaa mieltä, mutta mielestäni hän on virkistävä tuulahdus Suomessa. Hän puhuu työnteosta, unelmista ja riskien ottamisesta hyvin epäsuomalaisella tavalla. Ja diggaa hyvää pastaa.

Ostin perjantaina Tuomisen uuden kirjan (saako tätä sanoa pamfletiksi?) Hyvä elämä - lyhyt oppimäärä. Luin kirjan 45 minuutissa kahvilassa istuen. (Ja koska jollain korkeammalla taholla on hyvä huumorintaju, päädyin itse asiassa tapaamaan Tuomisen paria tuntia myöhemmin.)

Mutta itse kirjasta. Se on lyhyt, pieni teos, joka onnistuu kuitenkin sanomaan yllättävän paljon unelmien toteuttamisesta, vähän oman tien löytämisestä, vähän uskaltamisesta ja ilosta. 

Asia on painavaa, mutta kirja on kevyt. Ilmava, sanoisin. Innostava, mutta kiihkoton. Antaa tilaa lukijan omille ajatuksille ja oivalluksille. Ei paatosta eikä hurmoshenkeä saati self help -henkistä lässytystä. Kirjan voi lukea läpi hetkessä, mutta siitä se ajatustyö vasta alkaa.

Tämä on niitä kirjoja, jotka luettuaan tulee heti mieleen useampikin ihminen, joille sen haluaa lainata. Heti luettuani nakkasin sen poikaystävälle, joka puolestaan halusi lukea siitä minulle ääneen kohtia. Semmoinen kirja.

Kommentit

Hosuli
Hömppäblogi

Lukulistalle meni. Pitää tutustua kirjaan nyt, jotta ehtii ostaa sen joululahjaksi läheisille, jos se osoittautuu ässäksi.

Eeva Kolu
Kaikki mitä rakastin

Hyvä pointti :)

ReetaMari

kiitti vinkistä! klikkasin itteni samantien kirjaston jonotuslistalle.

Eeva Kolu
Kaikki mitä rakastin

Kiva, toivottavasti tykkäät!

Helmi K
sivulauseita

Hei tää on kiinnostava, kiitos.

minä-tässä-hei
A modo mio

Saku Tuomiselle ei voi kuin vain haluta hyvää. Uniikki tyyppi!

minä-tässä-hei
A modo mio

 

Oho, meni sanat sekaisin, mutta ymmärsit ehkä pointin :D

Jenniii
Pupulandia

Kiitos vinkkauksesta! Kuulin Saku Tuomisen puhuvan hiljattain unelmaseminaarissa Helsinki Design Weekin yhteydessä ja sellaisia ajatuksia herralla kyllä oli, että taidan etenkin tämän sinun suosituksesi jälkeen ottaa kirjankin lukulistalle. :)

pinja_p
Kun elämä hymyilee

näköjään 121 muutakin helmet-kirjaston käyttäjää on lukenut sun blogia > taitaa mennä hetki ennen kuin tän kirjan käteeni saan ;)

Kao Kao

Katoin ihan samaa, mut menin silti jonoon :) ehkä se saapumisviesti tipahtaa sähköpostiin jonkin tosi tosi kurjan työpäivän aikana, jolloin voi hyvillä mielin livistää hieman aikaisemmin töistä hakemaan sitä :D 

Mulla myös on vakava auktoriteettiongelma kaikenmaailman gurujen ja starojen suhteen :) Mutta kirja vaikuttaa kyllä todella kiinnostavalta, täytyy laittaa lukulistalle. Kiitos siis vinkistä!

Vierailija (Ei varmistettu)

Haha rupesi naurattamaan nuo viimeiset lauseet, tuo "siis kuuntele!! mun on pakko lukea tätä vähän ääneen" oon niin tuttua, kun juttelemme/luemme serkkujeni kanssa Tärkeistä Asioista. Kiitos vinkistä ihana, ja hymyjä keskiviikkoosi! :-)

Vinksinvonksin (Ei varmistettu)

Kustannustoimitin Sakun kirjan ja suosittelen sitä kaikille! Kuten Saku julkkareissa sanoi, hänen tavoitteenaan oli tehdä "ihan hyvä kirja". Siitä tuli tosi hyvä.

Kyle (Ei varmistettu)

Kuulostaa just silta mita tarvitaan . Tilasin kirjan heti. Kiitos vinkista.

Vendaval (Ei varmistettu)

Minä jäin nyt odottamaan sitä "loppuhuipentumaa" kun paria tuntia myöhemmin tapasit Tuomisen. Mitä tapahtui?

Eeva Kolu
Kaikki mitä rakastin

Haha, siis ei mitään mainitsemisen arvoista (olimme molemmat ELO-säätiön gaalassa), se vaan oli hauska sattuma.

Sakuidealist (Ei varmistettu)

Eeva, kiitos kauniista sanoista ja pahoittelut siitä, että Elo -hässäkässä tapaaminen oli niin hätiköity. Ensi kerralla paremmalla ajalla. Ja muut, innostavia lauseita, joista tuli hyvä mieli.

Sari Koo

Mulla on kirja tuossa pöydällä, aloitin sen juuri. Vaikuttaa inspiroivalta! Ps. Mainio blogi! Perustin juuri pari päivää sitten oman!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.