Siivouspäivä on ihana päivä

On monia syitä sille, miksi pyrin nykyään lopettamaan viininjuomisen muutaman lasin jälkeen. Kiistatta tärkein on se, että olisi kamalaa viettää lauantai ja sunnuntai krapulassa, kun yhtä hyvin voisi herätä aamukahdeksalta siivoamaan.

Siivouspäivä on ihana päivä. Aamulla voi laittaa soimaan Beach Boysia ja huhkia pari tuntia rätti kädessä. Kaikki huipentuu siihen, kun roudataan pahvit, paperit, lasit, metallit ja pullot keräykseen ja paiskataan roskiksen kansi kiinni.

Sitten keitetään päiväkahvit laventelipesuaineen tuoksuisessa keittiössä. Tai, vielä parempaa, lähdetään kaupungille hakemaan kukkia ja herkkuja siistiin kotiin.

Ystäväni Jenna ostaa aina siivouspäivän kunniaksi skumppapullon, sipsipussin ja kukkakimpun. Minä teen vähän mitä sattuu, mutta palkinto siivouspäivästä kuuluu kyllä tapoihin täälläkin. Tänään se oli käynti torilla, Pizzariumin jumalainen lauantaileipä ja kevään ensimmäinen pioni.

Niin ja tietysti se palkinnoista tärkein: siisti ja puhdas koti, jossa ilma kiertää ja mieli toimii vähän kirkkaammin kuin paperinkeräysläjien keskellä. Tästä on hyvä lähteä viikonlopun viettoon. Hulluja ne, jotka väittävät siivoamista ikäväksi puuhaksi.

Pesuaineen, kukkien ja kahvintuoksuista siivouspäivää kaikille! (Paitsi niille, jotka ovat krapulassa. Teille toivotan sopivan rasvaista pizzaa ja sopivan lällyjä romanttisia komedioita.)

Kommentit

Piipo79

Siivouspäivä on just ihana päivä, varsinkin jos saan ihan YKSIN siivota koko huusholin. Meillä tuoksuu muutes Mäntytolu. Hmm, alkoi tehdä mieli siivota. Ehkä toivun aikaerosta ensin...

jjonaa

Tosiaan siivoominen on ihanaa ja se puhtauden tuoksu on ihana. Itekki palkitsen itteni suuremman urakan jälkeen jollain herkulla ;)

Vierailija (Ei varmistettu)

Viimeinkin kommentoit Pizzariumia! Olin huolissani siitä, että onko se Eeva sinne ollenkaan löytänyt :) Mahtavat tuotteet siellä, se täytyy sanoa. Kantiskortti senkus täyttyy.

Vierailija (Ei varmistettu)

Minulla oli myös siivouspäivä, tosin siivosin vain hotelliasiakkaiden iloksi ja oma koti ei ole yhtään niin raikas... Ostin silti siivouspalkinnoksi itselleni ruusukimpun :D

Meillä siivottiin lapsuudenkodissani joka torstai-ilta. Se oli sekopäinen siivous: torstaisin puisteltiin ison talon jokainen mattokin. Ihan samaan kurinalaisuuteen en ole tässä aikuiselämässäni päässyt, mutta on ihanaa siivota edelleen torstaisin, jotta perjantai voi saapua siistiin kotiin. :) Pääsisinpä jossain vaiheessa elämääni tilanteeseen, että perjantait olisivat vapaapäiviä. Sitten siivoaisin ehdottomasti perjantaiaamuisin!

Kevät- ja joulusiivoukset ovat myös laaja-alaisuudessaan parhaita, vaikka tuppaankin vetää ne kiukutellen läpi. Se olo sen jälkeen on niin mahtava!

Unia

Kaverit pitää ihan hulluna, mutta kaikkein eniten graduni valmistumisessa odotan sitä, että pääsen siivoamaan kämpän oikein lattiasta kattoon! Ekana lähtee metrin korkuiset kirjapinot keittiönpöydältä kirjastoon ja sitten pääsee jynssäämään kaiken nurkkiin kertyneen graduahdistuksen pois ja aloittamaan gradunjälkeisen elämän. Ahh ensi viikolla se tapahtuu. <3

Hosuli
Hömppäblogi

Taas kerran kommentoin, että niinpä. En voi käsittää, miksi joku inhoaa siivoamista. Ehkä siksi, ettei oikein osaa siivota? Ettei tiedä, mistä aloittaa ja miten edetä? Minusta siivoaminen on aika helppoa ja ihan mukavaa, varsinkin lopputuloksen vuoksi. :) Puhtaan kodin katseleminen sohvalta on niin ihanaa. Imuroinnista en oikein tykkää, mutta kyllä sekin kannattaa. Siivoaminen on mahtavaa terapiaa. Tuntuu, että on elämä hallinnassa, kun pyyhkii pölyt ja järjestelee hyllyt.

Vierailija (Ei varmistettu)

en ymmärrä, kuka vaihtaisi ihanan viininhuuruisen illan ystävien kanssa vapaapäivänä siivoamiseen? mutta meitä on kaikenlaisia...

tiinapetriikka

oon täysin samaa mieltä! Mikään ei voita siivottua kotia ja leikkokukkia. Siellä voi sitten rauhassa sipsutella ja ihastella ja vähän tuoksutella. :)

Tiiantai (Ei varmistettu) http://tiiantai.blogspot.com

Minä ymmärrän! Toki olisin puleerannut kämppää koko päivän myös ennen sitä viininhuuruista iltaa - tosin huomatakseni, että viisi minuuttia vieraiden saapumisen jälkeen kaikki on taas aivan ennallaan. Mutta siivoamisen ja kaikennäköisen järjestelyn tuottama silmänilo ja mielenrauha on kyllä sen arvoista. (Nytkin olen tässä Swiffer kädessä - oikeastaanhan olin pyyhkimässä näytöstä pölyjä, ennen kuin unohduiin lukemaan blogeja...)

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei Eeva! Saanko tiedustella mitä laventeli pesuainetta käytät? :)

E. (Ei varmistettu)

Ihana asenne, Eeva! Täytyy varmaan ottaa mallia :D

Eeva Kolu

Kiitos kaikille kommenteista! Ihana huomata, että niin moni ymmärtää siivouspäivän nautinnon :)

Vierailija 17:01, hihii juu, Pizzarium on paras! 

Vierailija 18.53.: hmm, minä olen pelkästään tänä viikonloppuna ehtinyt viettää perjantaina baari-illan ja lauantaina pitkät hiprakkaiset viininmaistajaiset kavereiden kanssa, ja tästä huolimatta olen herännyt seuraavana aamuna siivoamaan ilman krapulaa, väsymystä tai päänsärkyä. Minusta ihania viininhuuruisia iltoja ystävien kanssa voi viettää myös ilman että juo itsensä hirveään känniin ja sitä seuraavaan krapulaan, mutta kuten sanoit, meitä on kaikenlaisia :) (Jännä tosin huomata, miten Suomessa yhä helposti vedetään sen johtopäätös, että maltillinen alkoholinkäyttö on yhtä kuin ei sosiaalista elämää.)

Vierailija 21:00, mulla on sekä Methodin että Maison Bellen laventelipesuainetta, aivan ihania molemmat! Ovat kumpikin biohajoavia ja tulevat superkätevissä suihkepulloissa. Tuo Method on yleispesuaine, kun taas Maison Belle on kylppäriin tarkoitettu. Mutta enpä usko, että se on oikeasti niin tarkkaa :) Suosittelen! 

 

Kii80 (Ei varmistettu)

Itse en pidä siivoamisesta pätkän vertaa, mutta tämä palkitseminen leikkokukin toimii itselläni. Haen kimpun jo ennen siivoamista ja siksi on "pakko" siivota, koska kauniit kukat vaativat puhtaan kodin. Ne ovat palkinto itselle :)

Voi ei tällaisia saa kirjoittaa! Munkin mielestäni siivouspäivä on ihana päivä. Nyt on vaan niin että meillä ei ole siivottu häpeällisen pitkään aikaan, koska meikäläisellä on ollut kaksi kuukautta aikaa tehdä gradu erittäin alkuvaiheesta loppuun, enkä vaan jaksa alkaa lisäksi siivota. Mikä tuossa miehessäkin on että sen mielestä siivouspäivä ei ole kiva päivä ja ajatus puhtaasta kodista on se, että melkein kaikki keittiön tasot on pyyhitty... 

L to the H (Ei varmistettu)

Kiitos. Toivoo lukija krapularuuan ja leffan parista ;)

Hanna / Hymy hymystä (Ei varmistettu) http://www.hymyhymysta.blogspot.com

Siivous kunniaan! Siisti koti on yksi hyväksihuomatuista terapiamuodoista. Ja vielä palkintokin, täytyypä ottaa tavaksi! :)

Lare K (Ei varmistettu)

Eeva,
&lt;3

En olisi muuta voinut toivoa tältä päivältä kuin siistin kodin ja tämän (+mansikka-!) postauksen! Olet ihana!:)

GradujaGraduja! (Ei varmistettu)

Pakko oli kommentoida: ihanaa! Muitakin gradun loppukirissä tempoilijoita, joilla koti täynnä kirjoja ja pölymakkaroita!! Konkreettinen mielikuva, että on muitakin.

Itsekin odotan shampanjan ja VAPAA-AJAN lisäksi kunnon siivousaikaa! Oon hekumoinut ikkunoiden ja jääkaapinkin pesulla :D Tsemppiä loppurutistukseen, mulla lähtee painoon to, ja sori Eeva, kun avauduin tänne:)
Eeva: kiva juttu oli ruokanumero Mondossa. Mikä se ihana villapaita sulla siinä oli? :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Hi hi, vietin lauantain krapulassa sängynpohjalla :-)) Mutta se oli tietoinen valinta (tosin, siivouksen kustannuksella). Käyn nykyään ehkä 4 krt/vuodessa tapaamassa ystäviä ns pitkällä kaavalla ja perjantai oli yksi niistä harvoista kerroista.

Mutta tämä kotimamatsu korjaa tilanteen maanataiaamuna ennen aamupuistoilua. Ja juuri sopivasti ennen vappua, jolloin pitää olla puhdasta. Onhan silloin virallisesti kevät.

Kivaa alkavaa viikkoa!

(Ei varmistettu)

Mitä, eikö kukaan muu harrasta krapulasiivousta? Itse en koskaan pysty nukkumaan pitkään baari-illan jälkeen, mistä syystä poikkeuksetta herään klo 10 mennessä seuraavana aamuna. Ja kun uni ei kerran tule ja olo on huono, auttaa siivoilu ihan älyttömästi. Paha olo unohtuu järjestellessä, vaikka myönnän siivoilun krapulassa olevan vähän hidasta. Sitä saattaa zombiemaisesti laahustaa ympäri asuntoa tavara kädessä muistamatta missä sen paikka on. Krapulassa siivoaa myös hieman erilaisempia kohteita kuin yleensä, eilen sunnuntaina pesin mm. jääkaapin. Josko ikkunat vuorossa sitten vapun jälkeen :) Suosittelen kokeilemaan!

Tittt (Ei varmistettu)

Hei Eeva,
Tässä sinulle muutama ehdotus postausaiheiksi tulevaisuuteen: Hammaslääkäri, anjovis, sukkien parittaminen pyykin jälkeen sekä ruuhkabussit.
Nimittäin sait tällä postauksellasi siivousahdistuksen muuttumaan siivousinnostukseksi, joka odottaa jo vappusiivousta ja palkitsemis simalasillisia siinä sivussa! Joten kuka tietää mitä taikoja noiden yllämainittujen suhteen saisit aikaan!

Marili

Siivouspäivät on kyllä ihan mukavia välillä ja varsinkin se puhdas ja siisti koti tuntuu aivan ihanalta! Silti en jaksa noin paljon siitä innostua, varsinkaan jos pitäisi joka viikko niin perusteellisesti puunata. Tuntuu ahdistavalta ajatella, että joka viikko menisi toinen vapaapäivistä siivoamiseen, itse kun en jaksa ihan kahdeksalta nousta siivoamaan (olen kyllä kateellinen aamuvirkuille ihmisille!). En sitten tiedän tarkoitetaanko täällä siivouspäivällä sitä jokaviikkoista siivousta vai jotain ns. kausisiivouspäiviä kuten kevät/syys/joulu/mitä näitä nyt on -siivousta. Itse tykkään aina silloin tällöin tehdä oikein kunnon siivouksen mutta en todellakaan joka viikko, mutta toki viikottain pitää yrittää ainakin imuroida jne. Ehkä se syy miksi en itse aina tykkää niin paljon siitä siivouksesta on se, että kotini ei todellakaan näytä noin minimalistisen siistiltä kuin noissa kuvissa, vaan tavaraa on jotenkin niin paljon että siivoaminen on työläämpää. Mutta välillä kyllä oikeasti nautinkin siitä siivouksesta, silloin kun se ei tunnu pakkopullalta, ja samoin kuin Piipo79:n mielestä se on ehkä kaikkein parasta yksin. Vaikka on tuosta miehestäkin paljon apua :)

Sarah-

kiitos, sain innostuksen siivoomaan =)

apuja (Ei varmistettu)

Upeasti kirjoitettu.

Sai minut kyllä kommentoimaan, mutta ei vielä siivoamaan, vaikka sitä olen yrittänyt aamusta asti aloittaa.. Lisää.....

:)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.