Stressinhallintaa

Alan ymmärtää ihmisiä, jotka hurahtavat lahkoihin. Juuri nyt olisin nimittäin melko valmis luovuttamaan koko omaisuuteni sille, joka maalaa eteeni utopian nimeltä kahdeksan tunnin yöunet.

No, ne jäänevät haaveeksi niin kauan kunnes pääkoppani keksii, että paras tapa reagoida stressiin on jotain muuta kuin herätä joka yö tasan kello 3.36 kuristavaan tunteeseen siitä, että jotain on tekemättä. 

Yöllinen minä on siis idiootti, mutta valoisaan aikaan osaan sentään käsitellä stressiä fiksulla tavalla.

Eli siivoamalla ja ostamalla kukkia.

Parasta viikonlopussa: minuuttiaikataulutetun viikon jälkeen kokonainen aamupäivä ilman ohjelmaa! Imuri heilumaan, lähikahvilaan korvapuustille ja café au lait'lle. Kotimatkalla mukaan kassillinen kukkia ja uusin Vogue. 

Vaikka yöllinen minäni ei ole muuttunut stressinhallinnan suhteen fiksummaksi, päiväminä tietää jo tässä iässä: koskaan ei voi olla liian kiire makoilla hetkeä sohvalla lehden tai kirjan kanssa.

Etenkään, jos on kylmin toukokuu naismuistiin, mutta mainitulle sohvalle sattuu paistamaan aurinko.

Kommentit

kipuilija (Ei varmistettu)

Nuo viheliäät yön pikkutunnit!silloin ei koskaan saa miettiä tekemättömiä tai tehtyjä stipluja. Pitää olla valmiina mielessä joku safe heaven, jota muistella ja jonne paeta. Minulle se on saari Kreikassa ja lauhkea elämä. Tämän kaiken olen kantapään kautta ja kovaa oppinut. Eikä toki aina toimi, mutta ainakin olen ymmärtänyt yön tuntien tekevän asiasta kuin asiasta 1000x hankalampia ja pelottavampia.

Eeva Kolu

Loistava idea tuo että miettii valmiiksi jonkin (kivan) asian, jota alkaa miettiä kun alkaa kuristaa. Kiitti vinkistä!

Vierailija (Ei varmistettu)

Hah, täysin samat stressinhallintakeinot käytössä täälläkin! Vogue, sohva ja pöydällä pioneita. Kummasti tuntuu auttavan.

Eeva Kolu

Kyllä! Kauniille ja näennäisen "turhille" (oikeasti ei ollenkaan turhille) asioille pitää olla aikaa. 

EmiliaMaria

Vinkki: Jos heräät yöllä miettimään tekemättömiä töitä, kirjoita ne muistilehtiöön ja jatka unia. 

Emmi L. (Ei varmistettu)

Mä usein kanssa mietin jotain kivoja asioita oikein väkisin ja tarkoituksella, kun meinaa iskeä stressipaniikki keskellä yötä :) Kivat ihmiset ja kivat paikat auttaa kummasti!

Emmi L.
http://happyfeetingblogi.blogspot.com

Annan (Ei varmistettu) http://rauhaajarakkautta.blogspot.fi

Joskus on vain sellaisia aikoja työssä tai muista syistä johtuen, että alitajunta kokee asiakseen jatkaa päivän ajatuksia vielä yölläkin. Harmi vain yöllisestä ajatustyöstä on harvoin hyötyä. Mulla on joskus juuri yön tunteina syntynyt seuraava aforismi: "Työaika on työaikaa ja yöaika on yöaikaa." Sitä olen sitten yrittänyt toistella, jos työasiat ovat valvottaneet...

Nyt pariviikkoinen vauva on huolehtinut muutamasta jokaöisestä herätyksestä. Mutta ne on kyllä jotenkin helpompia, kun niissä on selkeä ongelma (nälkä) ja ratkaisu (ruoka). Kun ongelma on ratkaistu, molemmat osapuolet jatkavat unia tyytyväisinä.

Onneksi yleensä unettomuus on kuitenkin kausittaista ja ohimenevää. Tsemppiä!

Annan / rauhaajarakkautta.blogspot.fi

TiinaAnneli (Ei varmistettu)

Hih mulla on just sama stressinhallintakonsti kuin kipuilijalla. Tätä ei kyllä kehtaisi edes tunnistaa, mutta jos näin anonyyminä. Tässä tarinassani ostan suuren, mahtavan hevostilan ja alan remontoimaan sitä. Mietin millainen keittiöstä tulee, millainen olohuoneesta entä yläkerrasta. Tämä öinen haaveiluni toimii, sillä 15 vuoteen ei remontti ole valmistunut vaan on edelleen suunnitteluasteella:) Kannattaa kokeilla, jostain kumman syystä tällainen toimii!
TA

HeidiNK
Elämänmeno

Haha, mulla on tapana, jos herään yöllä (tai Poika herättää) eikä meinaa uni enää tulla silmään, ryhtyä miettimään maailmankaikkeuden suurinta kysymystä mitä mä laittaisin huomenna päälle. Takuuvarmasti uni tulee, ennen kuin yhtää hyvää ideaa on syntynyt. :D Mutta stressaavina aikoina, jolloin unettomuus johtuu nimenomaan stressistä, en ole keksinyt muuta kuin luontaistuotekaupasta saatavan melatoniinin (joka joskus auttaa jo ihan olemalla valmiudessa yöpöydällä - kun tietää, että apu on lähellä, niin unikin saattaa tulla ilman "lääkkeitä"). Unettomuudesta voi kehkeytyä kyllä yks helvetillinen kierre! 

Anna / kotiAni (Ei varmistettu) http://kotiani.blogspot.fi

Tuo yöllinen stressiminä on kyllä idiootti, siinä osuit ihan nappiin. Siihen kun vielä lisää sen idiootit kanssakaverit luovaminä, innostunut minä ja haaveminän niin takuulla ei liikaunisuudesta ole huolta. Mulle unettomuudessa paras niksi on päättää nauttia loikoilusta ja hiljasuudessa sinkoilevasta mielestä. :)

http://kotiani.blogspot.fi

http://howsheloves.blogspot.fi/ (Ei varmistettu) http://howsheloves.blogspot.fi/

Hei Eeva kaikki tulee oikeesti meneen hyvin <3

Päivi

http://howsheloves.blogspot.fi/ (Ei varmistettu) http://howsheloves.blogspot.fi/

Ja sydänhän sen piti tossa perässä olla taas..

Itselläni menee stressaantuneena hitusen päin vastoin: en herää keskellä yötä, kun en saa nukahdettua alkuunkaan. Linnut jo laulavat, kun silmäni ummistuvat. Ja sitten pitääkin jo herätä. Makuuhuoneen katto on tullut tutuksi...

Olen tässä viime aikoina hokenut, että sitten kun on gradu kasassa ja töistä lomaa, niin en tee muuta kuin siivoan (ja mahdollisesti poltan kaikki tutkimuspaperini). Mutta sitten tajusin: elämä on nyt eikä sitten! Boheemi tutkimusluola ei ole juttuni alkuunkaan eikä palvele myöskään kaksion toista asukkia. Huomenna aion ostaa sekä kukkia että hyvän tuoksuisen puhdistusaineen. Rakkautta, Eeva!

Hay (Ei varmistettu)

Suosittelen mindfullness/läsnäoloharjoituksia/meditaatioharjoituksia/kehomeditaatioita. Niitä on valmiita harjoituksia mm. Joustava mieli ja mielekkäästi irti masennuksesta (tai alakulosta) kirjoissa ja ne voi ladata puhelimeen.

Itse pääsin unettomuudesta eroon näillä harjoituksilla, kun niistä tulee niin levollinen olo. Olen edelleen elämäntilanteessa, jossa olen keskellä suota (eikä maata näy vieläkään) ja josta se unettomuus on johtunut. Ja olen Eeva saanut paljon voimia jutuistasi! Kiitos! Erityisesti se elämä koostuu erilaisista vaiheista juttu oli herättävä. Ja jos joskus yöllä heräisinkin vielä ja vähemmän mielekkäät ajatukset alkaa pyörimään, niin luurit korviin ja kehomeditaatioharjoitus pyörimään, niin nukahdan heti.

T. Hay

Eelen (Ei varmistettu)

Hep, tähän väliin on kommentoitava että mindfulness ei ole yhtä kuin meditaatio, eikä sen tarkoituksena ole toimia rentouttajana. :) Tuossa kommentissa vedetään vähän mutkia suoraksi. Ehkei sillä niin väliä ole, mutta itsestäni kuitenkin tuntuu että mindfulness yhdistetään helposti vähemmän mielekkäiden ajatusten hiljentämiseen ja nukahtamisen avuksi, ja sillä tehdään kyllä hallaa ko. menetelmälle. Tarkoitus ei ole rentoutua eikä ainakaan nukahtaa, vaan ottaa perinpohjaisesti selvää mitä siellä omassa pääkopassa tapahtuu. Tämän aika ei välttämättä ole aamuyöstä, mutta pidemmällä tähtäimellä on toki mukavinta nukkua aamuun asti. :) Mutta mindfulnessia käytetään väärin jos harjoituksilla pyritään runnomaan mieli hiljaiseksi, kai niillä ajatuksilla ainakin alun perin on joku pointti ollut.

Hay (Ei varmistettu)

Tarkoituksena oli antaa monta eri vaihtoehtoa (yksi toimii toiselle ja toinen toiselle), jota harjoittamalla saisi sekä rentoutettua ja selkeytettyä ajatuksia. Näitä harjoittamalla päivisin en ole enää heräillyt öisin, mutta jos herään, niin kehomeditaatiolla nukahdan. T. Hay

Meditaatio/rentoutusharjoitus on itselleni mainio keino nukahtaa, jos heräilen keskellä yötä miettimään tekemättömiä työ- tai muita hommia. Viime aikoina stressin aiheita on riittänyt niin töistä, opiskelusta työn ohessa kuin parisuhdekriisistäkin, mutta meditaation avulla nukahdan helposti ja nukun onnellisena aamuun asti.

Kuulokkeet korviin ja ohjattu meditaatio- tai rentoutusnauha pyörimään puhelimesta ja kas, pian huomaankin nukahtaneeni kuulokkeet korvissa. Pienenä miinuksena tosin se, että korvat tulee kipeäksi, jos nukkuu kovat korvanapit korvissa, mutta silti hyvä uni on sen arvoista :)

mmiu (Ei varmistettu)

No mihis ne värikkäät kukkaset nyt jäi? Eikö vasta ollut postaus värien merkityksestä?

jjiu (Ei varmistettu)

No siellähän ne on kassissa :)

Ihana talo maalla (Ei varmistettu) http://ihanatalomaalla.blogspot.fi

Mun stressiunettomuus ilmenee siten, etten saa illalla unta. Muuta keinoa ei sen hoitoon ole kuin hidastaa tahtia. Enemmän sohvaa ja kukkia!

JenniUu (Ei varmistettu)

Viimeksi eilen haaveilin siitä, että hurahtaisin johonkin uskontaan, kulttiin tai lahkoon ja löytäisin kaikelle kurjuudelleni tarkoituksen ja pelastuksen sitä kautta. Blaah. Aamuyön tunnit ovat piinaavia, kun elossa on esteitä tahi ryppyjä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Oon bongannut jo tosi monia hyviä vinkkejä joita aion toteuttaa seuraavan kerran kun herään aamuyöllä paniikissa ja alan pyöritellä työjuttuja päässä. Keinot on olleet mullakin monet. Melatoniini ei auta, meditaatiomusiikki rauhoittaa hetkeksi, muttei tarpeeksi. Toimivimpana mulla on ollut kynä ja paperi yöpöydälllä koska pahin paniikki syntyy joskus siitä että "apua miten voin muistaa kaiken". Muistanpahan edes osan aamulla. (Yleensä asiat on loppujen lopuksi ihan turhia). Aina voi myös lohduttautua sillä, että tuskin on ainoa unettomuudesta kärsivä. Kun ajattelen, että moni muukin varmasti valvoo juuri sillä hetkellä, olo ei olekaan enää yhtään niin yksinäinen.

Alankin tästä lähtien suunnittelemaan seuraavan päivän asua ja tulevaisuuden unelmataloa ja sen remppaa aina pikkutunneilla!

Raggarimorsian (Ei varmistettu) http://www.toinenkertatodensanoo.blogspot.fi/

Ihana blogi! Itsekin yritän tässä olla stressaamatta, vaikka ei se morsiolla niin helppoa nykyään ole:
http://www.toinenkertatodensanoo.blogspot.fi/2014/05/haaraakki-on-niin-y...
Aurinkoista kesää!
Toivottaa
Raggarimorsian

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.