sun täytyy vaan irrottaa

Kävin kampaajalla. Olin juuri tulossa tänne kehuskelemaan, kuinka mulla on nyt lyhyt tukka, kunnes sain sähköpostiini nämä kaksi ystäväni ottamaa kuvaa. Tajusin, että pitkähän se on, yhä.

 

Lyhyempi toki, mutta kampaajan tuoliin istuessani visiona oli ihan oikeasti pätkäistä latvoista reilusti pituutta. Kampaaja taisi hannata. Tai sitten minä. Tai sitten kampaaja oli loistava ihmistuntija ja huomasi, että minä hannasin, ja hannasi siksi.

 

 

 

Harkitsen nyt uutta kampaajakäyntiä ja pohdiskelen, tohtisinko pyytää tällä kertaa lyhennystä topakammin. Viisi senttiä? Kahdeksan? Kymmenen?

 

Minulla on ollut lyhyt tukka viimeksi 13 vuotta sitten, kun meneillään oli jonkinlainen varhaisteini-iän kapinavaihe. Sen jälkeen ajatus ei ole käynyt edes mielessä, ei ikinä, ennen kuin nyt.

 

Mallailin lyhyempää tukkaa peilin edessä, tuijotin itseäni pidempään kuin yleensä tohdin ja tajusin, miksi olen pitänyt pitkistä hiuksista kiinni niin hanakasti.

 

Minä olin aina se tyttö, joka oli liian pitkä. Joskus olin se, jolla oli liian iso nenä. Eräässä työhaastattelussa olin se, jolla oli liian leveät hartiat. Sovituskopissa tunnen varsin usein olevani se, jolla on vähän liian isot reidet, ja anonyymien blogikommentoijien mukaan olen se, jolla on läskit pohkeet ja ruma hymy. Mutta ikinä en ole ollut se tyttö, jolla on ruma tukka. Olen aina ollut se sulla on ihanan pitkät ja paksut hiukset, mitä sä teet noille -tyttö.

 

En ole koskaan tainnut pitää edes pienoisena mahdollisuutena hiusteni leikkaamista, koska olen tiedostamattani ajatellut, että ne ovat ainoa hyvä asia minussa.

 

 

Nykyään, kohta kaksikymmentäkuusivuotiaana, olen sitä mieltä, että paskat. Olen edelleen paksupohkeinen eikä nenäni pienene tästä vaikka mitä tekisin, mutta olen myös ihan hyvä tyyppi. Hyvä kaveri ja reilu tyttöystävä. Opiskelijana vähän saamaton, mutta fiksu kun sille päälle satun. Teen tosi hyvää ruokaa ja olen hyvä kuuntelemaan ihmisten murheita.

Ehkä minä en enää tarvitse pitkiä hiuksia todistamaan, että kelpaan.

 

Ja sitä paitsi, kasvavathan ne aina takaisin.

 

 

Kommentit

28-vee Nainen (Ei varmistettu)

Käyn satunnaisesti lukemassa blogiasi ja voin sanoa, että ainakin kuvissa olet ilahduttavan luonnollisella, raikkaalla ja normaalilla tavalla erittäin kaunista katseltavaa päästä varpaisiin. Eli et tarvitse sisäisiä ominaisuuksia kompensoimaan ulkonäköä, vaikka ne lisäarvoa toisikin.
P.S. Hyvä tukka!

annukka (Ei varmistettu)

Leikkaa, leikkaa, leikkaa! :) <3

Ikätoveri (Ei varmistettu)

Eeva, olet ehdottomasti lempibloggarini!

Kirjoitat aiheista, jotka tavalla tai toisella liittyvät myös omaan elämääni. Kaiken lisäksi sinulla on taito kirjoittaa noista asioista kauniisti ja positiivisesti, tavalla, josta jää lukijalle hyvä mieli ja hymy huulille.

Ikätoveri (Ei varmistettu)

Eeva, olet ehdottomasti lempibloggarini!

Kirjoitat aiheista, jotka tavalla tai toisella liittyvät myös omaan elämääni. Kaiken lisäksi sinulla on taito kirjoittaa noista asioista kauniisti ja positiivisesti, tavalla, josta jää lukijalle hyvä mieli ja hymy huulille.

rin (Ei varmistettu)

Voi apua, ihan kuin olisin lukenut omia ajatuksiani. Minäkin olen aina ollut se tyttö jolla on ne ihanan pitkät, vaaleat ja kiharat hiukset. En ole ikinä (siis ikinä ikinä ikinä) uskaltanut leikata tai värjätä hiuksiani, koska olen aina ajatellut, että sitten tuhoaisin sen ainoan kauniin osan itsestäni ja äitikin on aina toistellut sitä miten kuitenkin katuisin. Nyt olen kuitenkin päättänyt, että seuraavalla kampaajakäynnillä leikkaan sellaisen huolettoman polkkatukan, jonka pesemiseen ei mene puolta elämää, kun hiukseni kuitenkin kasvavat aina sellaista tahtia, että parin vuoden päästä ne on taas ihan kuin niitä ei olisi ikinä leikattukaan.

Ioanna (Ei varmistettu)

Sun tukka on upea nyt, mutta on sitä ihan varmasti lyhyenäkin. Sitä paitsi vaikka alkaisi kyllästyttää ja kaduttaa, niin hiukset kyllä kasvaa takaisin.

Ja hieman asian vierestä: ihastelen aina myös tuota hiustesi luonnollista väriä. Me likes!

Nessu (Ei varmistettu)

Minullakin on aina ollut pitkät hiukset (ainakin olkapäille) ja äitini on monesti sanonut, että ne ovat paras asia ulkonäössäni ja että minulle ei sovi lyhyet. Mitään erikoisempia leikkauksia en ole uskaltanut kokeilla, en edes otsatukkaa leikata. Viimeksi kun kävin kampaajalla ja hiukseni olivat venähtäneet omaan makuuni vähän turhan pitkiksi, sanoin, että leikkaa nyt ainakin viisi senttiä. Kampaajani taitaa olla samanlainen ihmistuntija kuin sinunkin eikä todellakaan liikoja leikannut. No, nyt noin kolmen kuukauden päästä kampaajakäynnistä minulla on sytostaattihoitojen takia kalju. Tuli vaan mieleen hiustukkoja roskiin heitellessäni, että olisihan sitä voinut edes sitä otsatukkaa kokeilla. Kasvaahan se tukka tosiaan takaisin.

Eli siitä vaan lyhyemmäksi.

Se kellä on ruma tukka :) (Ei varmistettu)

Olet Eeva kaunis!

SS (Ei varmistettu)

Kiitos jälleen ihanasta tekstistä! Sun blogia lukiessa tulee loistavalle tuulelle! Olet symppis :) Kiitos loistavista kirjoituksista, aidosta tunnelmasta ja mahtavista kirjavinkeistä - tänne on aina kiva palata! Ps. Tukkasi on ihana!

Hanna (Ei varmistettu)

Olet kaunis noinkin, mutta kannattaa ehdottamasti KOKEILLA. Ei elämä ole niin vakavaa. Ei edes hiukset.

Halusin kommentoida siksi, että voin sanoa miten ihanan oloinen tyyppi olet! Sisäinen kauneus on tärkeintä, vaikka sinulta löytyy mielin määrin molempia. Olen aika uusi lukija, mutta haluan silti kiittää kauniista blogista. Sinä se löydät ne oikeat sanat, koska ne tulevat sydämestä. Ihanaa syksyn alkua sinulle Eeva!

Katja (Ei varmistettu)

aamen! pitkät hiukset on ihanat, mutta niin on lyhyetkin, ja ne eivät kyllä varmasti ole sun ainoa hyvä puoli. sen verran huomaa jo blogia lukiessakin.

lambi (Ei varmistettu)

Uskalla tehdä se! Älä anna hiusten määrittää mitä olet. Se tulee sisältä :) Ja samalla olen kohtalotoveri, tuntuu että hiukset ovat parasta minussa. Vaikka en jaksakaan hoitaa ja laittaa niitä.

nene (Ei varmistettu)

Mulla oli kahdeksantoistavuotiaaksi asti aina todella pitkät hiukset, siis ihan tuonne alaselkään. Niissä oli vähän jotain samaa, kuin tuossa kuvailussasi. Ne olivat erikoisuuteni, olin "se pitkätukkainen tyttö" ja keräsin paljon kehuja. Pelkäsin menettäväni osan identiteettiäni hiusten mukana.

Leikkaaminen oli kuitenkin erinomainen päätös. Huomasin, että kyllä mussa on paljon muutakin hyvää, enkä enää piiloutunut hiusteni taakse. Harteiltani tippui suuri taakka, kun hiusten hoitoon ja niistä murehtimiseen ei enää mennytkään niin kauaa aikaa. Lyhyt malli myös sopii minulle paremmin.

Kannattaa kokeilla! :)

iinuska (Ei varmistettu)

"...Mutta ikinä en ole ollut se tyttö, jolla on ruma tukka. Olen aina ollut se sulla on ihanan pitkät ja paksut hiukset, mitä sä teet noille -tyttö." Sama juttu täällä! Kuukausi sitten kävin kuitenkin kampaajalla, ja entisestä lantioon asti ulottuvasta tukasta tuli "vain" hieman yli solisluumittainen. Ja vaikka aluksi vähän pelkäsinkin ja pohdin hiusidentiteettiäni, olo leikkauksen jälkeen oli ennen kaikkea vapautunut. Hiukseni eivät määritelleetkään minua, vaan minä hiukseni. (Ja huomasin että tämä mitta sopii kaiken lisäksi paljon paremmin.)

Henne (Ei varmistettu)

Mua ainaki henkilökohtasesti ärsyttää se miten tässä maailmassa vallitseva ajattelumalli tuntuu olevan se, että "vain pitkät hiukset voivat olla kauniit ja naiselliset" Olen melkein koko ikäni ollut lyhyttukkainen (toisinaan, kuten nyt hiukset on venähtäny jopa olkapäiden tasolla!) ja kuulen aina hiuksistani kommentteja, kuten "persoonalliset", "rohkeat", "rajut", "coolit" tai jopa "aika poikamaiset"
Tuntuu kyllä vahvasti siltä, että vain pitkiä hiuksia oikeasti ihaillaan, tai sitten olen vain kateellinen ja vuosien saatossa katkeraksi muuttunut. Mulla on nyt muuten menossa "kokeilen jotain uutta ja räväkkää vaihe", eli tosiaan kasvatan tukkaani niin pitkäks kun vaan jaksan! Yleensä taitaa mennä vähä erilailla tuo uuen ja räväkän kokeilu...

riika (Ei varmistettu)

just niin, mä kävin viime viikolla kampaajalla ja hupsista vain lähti 20 senttiä.
Syksyn tullen, ryhtiliike kannatti, olo on kui uusi, hiukset tuntuu ihanan hyväkuntoisilta, ja parasta, ne kasvaa vuodessa takaisin :)

((: (Ei varmistettu)

lempiblogini on tämä. eivitsit

E (Ei varmistettu)

Joo Eeva leikkaa leikkaa! Itsekin toteutin tämän monivuotisen haaveeni, ja lähti ainakin 20 cm! :D sopii varmasti sulle. mullakin oli siis vuosia piiiiiitkät hiukset. Kaikki lähti siitä, et frendi totes "sä oot halunnu tota monta vuotta ja hokenu ikuisuuden, leikkaa." Ja minähän leikkautin.

Peps / plasticbagmind.blogspot.com/ (Ei varmistettu)

Ei hitto noita anonyymeja kommentoijia. Mun mielestä sä oot suloinen ja hymys nätti. Pitkillä hiuksilla tai ilman.

jesjesjes (Ei varmistettu)

Ah, kiitos!! Mä oon koittanu nyt viikkotolkulla kerätä rohkeutta soittaa ja varata kampaaja-aikaa, että leikkaisin talveksi lyhyet hiukset. Mutta mä hannaan ihan superpaljon, koska pelkään et näytän hölmöltä. Ja mulle toi "ne kasvaa takas" -selitys ei oo koskaan tuonut helpotusta, koska vaikka ne kasvaa niin ei ne kasva tarvittaessa tarpeeks nopeesti.
Mut huomenna taidan vihdoin soittaa sen ajan ja olla vähän rohkeempi näiden hiusten kanssa. Onhan ne vaan hiukset...

Loki (Ei varmistettu)

Kokeile, mutta älä itse! Nimim. mattoveitsellä kerrostin kerran, mutta en toista kertaa.

Loki (Ei varmistettu)

Jos vielä kommentoisin sen verran, että mene mieskampaajalle. Elämäni parhaan hiustenleikkuun ja jälkilöylyt (tiedäthän, peilin edessä hiusten heilauttelua ja ajatuksia, kuten "Näytän hyvältä! Näytän NIIN hyvältä!" )olen saanut miehen tekemänä. Mitään hän ei kysellyt, mutta leikkasi jumalaisen hyvin. Hänellä oli näkemys siitä mikä minulle sopi, enkä minäkään kyseenalaistanut (ainakaan jälkikäteen). Jos tukkani näyttää miehen mielestä hyvältä niin sehän sitten näyttää. Naiskampaajan tuolissa tulee mieleen, että ehkä hän yrittää rumentaa minua, koska olemmehan kuitenkin evoluution kannalta toistemme kilpailijoita. Nämä ajatukset saavat hiuksetkin näyttämään rumilta. Rumatukkaiset tytöt eivät saa miestä (eivätkä varsinkaan ne, joilla on rumia ajatuksia rumista hiuksista). Jos olisin kampaaja, sabotoisin kilpasisariani häikäilemättömästi.

bloggeri (Ei varmistettu)

hei, mulla on tili bloggerissa ja haluaisin lisätä sun blogin sinne, normaalisti se tapahtuu lisäämällä url-osoite jos kyseessä ei ole blogger-blogi.. mutta jostain syystä tämä sun blogi ei suostu lisäytymään, vaan sinne ilmestyy joku trendin epämääräinen sivu jossa näyttää olevan jotain ruotsinkielisiä reseptejä. Elikkä sekä trendi-että blogger-bloggauksen asiantuntijana tiiätkö, kuinka tän sais lisättyä bloggerin listalle?

mauriina (Ei varmistettu)

koko elämän mittaisen enkelittelyn jälkeen minäkin leikkasin pixie cutin. nythän niitä kehuja vasta sataakin ja yhä useampi uskaltaa lähestyä "rohkean ja reippaan" näköistä tyttöä, niin hyvät kuin pahatkin mielessään. ehkä yksi parhaista päätöksistäni ikinä :)

I May Say (Ei varmistettu)

hear, hear sister!

sitä paitsi, sun reidet eivät ole liian paksut, hiukset on ihanat, pohkeet juuri sopivat, nenä sopusuhtainen jne jne. ja tosiaan laitat hyvää ruokaa. tervetuloa aikuisuuteen :)

Jasmiini (Ei varmistettu)

Voi Ihana Eeva miten sympaattinen kirjoitus!

Paskat niistä anonyymeistä ja muistakin,sähän oot paras,koska oot just sä,
niinku kaikki me,eiks niin. :)

Hymyä,valoa,lämpöö ja lempee,plus rohkeutta sinne kampaajan penkkiin,
u go girl!

-Jas

hosuli.blogspot.com (Ei varmistettu)

Juu, aivan sama homma täälläkin: pitkät hiukset oli pitkään muka se ainoa nätti asia minussa. Sitten otin ja leikkasin, eikä ole kaduttanut. :)

P.S. Ihana tukka, söpöt lasit, sievä naama!

Tilda (Ei varmistettu)

Maanantaina marssin kampaajalle ilman ajanvarausta ja pätkäisin tukkani aina vähintään ponnarimittaisena hulmunneesta miltei poikatukkaan. En ole koskaan ollut mikään hento. Ekaluokkalaisena kämmeneni oli suurempi kuin opettajalla, jo alakouluikäisenä sain kuulla mahtavista pohkeistani ja paidat kinnaavat hartioista. Silti olen erittäin onnellinen uudesta ulkomuodostani. Hiukset ovat kuin uudestisyntyneet! Vaikka vaateliikkeessä kypsään ikään ehtinyt rouva tahallisen kuuluvalla äänellä toverilleen tokaisi, että "ei tuostakaan tiedä onko se tyttö vai poika", olen silti edelleen sama ihminen ja ihan yhtä nainen, ellen jopanaisellisempi nainen kuin tylsän ponnaritukkani kanssa. Ole rohkea! (:

Rebekka (Ei varmistettu)

Voi Eeva! Sinä olet todella hieno tyyppi, aito, sympaattinen, ihana, kaunis ja tyylikäs.
Muistathan sen! :)

Babooshka (Ei varmistettu)

Ihanaa anna mennä vaan! Vuoden kömpelösti kasvattelin tukkaa, kunnes totesin että ei tästä lyhyttukkaisen identiteetistä ole pakenemista ja nips naps nyt ollaan taas siinä pisteessä, että vain pari senttiä korostaa toista puolta päätä. Toiselle puolelle jätin turvaksi epämääräisen etulirtin, joka antaa vähän muuntelunvaraa.

Mutta oli mulla oikeastikin varmasti jotakin järkevää sanottavaa, mutta sitten luin nimimerkki Lokin kommentin ja alkoi naurattaa aivan liikaa. Evoluutio teki naiskampaajista sabotöörejä! Aahahahahaa.

http://aamuvirkkuyksisarvinen.blogspot.com (Ei varmistettu)

Äh, miksi pitäisi leikata? Luonnollisia pitkiä hiuksia ei kaikki saa - edes lisäkkeillä - lyhyet kuka vaan. Lyhyitä pitää laittaa, lyhyiden kanssa pitää käydä useammin kampaajalla, lyhyet hiukset tekevät aikuisiksi. Olen kyllä kokeillut niin lyhyitä kuin pitkiäkin hiuksia, monta kertaa, mutta noista edellisistä syistä viihdyn hyvin pitkähiuksisina, varsinkin kun mies on oppinut tasaamaan latvat :).

Vaikka vaikutan negatiivisilta, odotan jännityksellä, mitä hiuksilesi tapahtuu :).

sannu (Ei varmistettu)

Voi Eeva, olet ihana! Tiedätkös, olen pitänyt sinua aina todella suloisena ja nättinä, mutta nyt kun mainitsit tekstissäsi "rumasta hymystä, läskistä pohkeista ja isosta nenästä" aloin kiinnittää pieniin virheisiin huomiota. Totesin että oho, sinulla onkin aika persoonallinen hymy, lapsekkaat pohkeet ja hassu nenä. Sitten tajusin että ihminen kiinnittää omiin virheisiinsä paljon enemmän huomiota kuin muut. Ja siis olet edelleen mielestäni suloinen ihana lapsenomaisen pirteä, nyt vain tiedostan että sinussakin on virheitä. En tiedä mikä tämän pointti oli, kunhan yritin kertoa että jos et olisi maininnut "virheistä", en olisi edes ikinä huomannut niitä. Haluaisin pyyhkiä mielestäni varsinkin sanat "ruma hymy" koska haluan taas nähdä blogisi kuvissa sen ihanan hymyn jota olen aina ihaillut.

Rakastan sun blogiasi, tästä tulee aina niin hyvälle tuulelle! Vaikka olisi surullisia asioita, kirjoitat niistä jotenkin tosi voimauttavasti. Kiitos<3

emmi / nofashionvictims.indiedays.com (Ei varmistettu)

Ja sitä paitsi olet kaunis.

Leikkaa vaan, jos siltä tuntuu :> Vaikkakin sun pitkäkin tukka on kyllä hurjan nätti ja onhan se helpommin "muunneltavissa" nutturoineen ja letteineen.

osuuskaupan hevonen (Ei varmistettu)

olen ruoanlaiton ammattilainen ja useiden mielestä keittiössä numero uno. se on harrastukseni josta tuli työ. loves the food ja erityisesti patisserie osasto lähellä sydäntä. onkohan duuni vyörynyt reisiini mietin. minua vaivaa myös erinäiset kommentaattorit. sääriäni kuvaillaan osuuskaupan hevosen mallisiksi. mjoo. paksut reidet voi olla muuten aivan mainiot ja seksikkäät. kyllä ponttooneille tykkääjänsä löytyy, olen huomannut.

Claire (Ei varmistettu)

Mulla on vastakkainen ongelma, mun nenä on hirmuisen pieni ja kuulen siitä usein.

Aikani sun kuvia katselleena haluan kyllä sanoa, etten koskaan ole ajatellut, että nenäsi olisi iso (vaikka oma vertailukohteeni on pieni!). Lyhyt tukka olis ihana sulla :)

Pitkätukkainen tyttö (Ei varmistettu)

Melkein kaikissa kommenteissa on kannatettu lyhyitä hiuksia. Hämmentävää. Mikset voisi/saisi olla ylpeä paksuista, kauniista hiuksistasi? Kuten yksi kommentoija sanoi, sellaisia ei ole kaikilla. (Mutta en tällä tarkoita sitä, etteivätkö toisenkinlaiset hiukset voisi olla kauniit.)

Sinulla on herttainen hymy : }

Pauliina (Ei varmistettu)

Antaa mennä vaa! :) Pätkäisin muutama vuosi sitten tosi pitkästä tosi lyhyen, ja nyt kun mitta on sellainen puolivälin, tuntuu etten ole koskaan tykännyt hiuksista näin paljon! Kokeilemalla löytyy se mikä omaa silmää eniten miellyttää.

Shoegal (Ei varmistettu)

Sä olet kaunis, inside and out :) Ja oikeesti varmaan Suomen paras kirjoittaja! Mun mielestä sulle käy tosi nätisti tuo pituus, mutta todellakin, hiukset kasvaa aina takaisin, joten aina voi kokeilla sitä lyhyempääkin mallia, jos mieli tekee.

jen (Ei varmistettu)

Uusiutuva luonnonvara, totesi kampaajani aina kun pohdin, lyhennettäisiinkö reilusti vai vielä vähän reilummin (mennyt aikamuoto siksi että hän jäi äitiyslomalle enkä nyt tiedä mitä tehdä ja minne mennä ja mitä hiuksilleni käy).

Anna mennä jos siltä tuntuu siis! Pinnallistahan se, niin kuin ulkonäköasiat noin yleensäkin on, harmi että kauneus määritellään yleensä vain niiden perusteella. Sinä olet kaunis, etenkin siksi että sydämellisyytesi ja kaunis sielusi välittyy ihanien tekstien kautta lukijalle. Kirjoittaisitko kirjan?

nossu (Ei varmistettu)

Huh, blogiasi on aina yhtä ihana lukea! Hämmennyksissäni mietin, että ovatkohan pohtimasi asiat yleisiäkin vai onko sattumaa, että olen pyöritellyt mielessäni aivan samanlaisia asioita viime aikoina... Olen muuten itsekin joutunut hieman vastentahtoisesti muuttamaan Helsingistä Tampereelle opiskelujen takia - haikeaa, haikeaa. Mukavaa syksyä sinulle!

Eeva Kolu

Oottepa ihania :)

hessu (Ei varmistettu)

Olet niin ihana, tuntuu melkein liian hyvältä ollakseen totta että sinun juttujasi voi lukea ilmaiseksi :D se ehkä todistaa todeksi sanonnan "elämän parhaat asiat ovat ilmaisia". Onnea tuleviin hiuskokeiluihin!

Tiia (Ei varmistettu)

Oon lurkkaillut sun blogia jo jonkin aikaa (sun blogi ilahduttaa mua aina, kun ikavoin Suomea taalla ison rapakon takana), mutta nyt kommentoin ekaa kertaa!

Mulla oli 26-vuotiaaksi asti pitka tukka. Sitten se meni pilalle kun se varjattiin. Se leikattiin kertaheitolla pois, tyyliin Mia Farrow ja Rosemary's Baby. Alkushokin jalkeen aloin katsella omaa peilikuvaani ihan eri tavalla. Vaatekaappi meni uusiksi, oikeastaan koko nainen. Ei sita oikeastaan osannut edes ymmartaa, sita muutosta, joka tapahtui ensin ulkoisesti ja sitten sisaisesti. Pari vuotta viihdyin lyhyttukkaisena. Nyt hiukset ulottuvat taas jo olkapaille.

Nora (Ei varmistettu)

Sullako muka ruma hymy? Pah! Malliainesta! Ihana tukka :)

Nessa (Ei varmistettu)

Hear hear! Minulla on ollut parhaimmillani ihan lyhyeksi kynitty "pariisilaistukka", eikä nytkään pisimmätkään hiukset ylety leukaan. Naps vaan, kyllä ne takaisin kasvaa, jos on kasvaakseen.

Blogisi on mainio!

viuvau (Ei varmistettu)

Oot niin ihana etten kestä!! Eka kerta kun kommentoin, nyt oli pakko. Olet överisöpö, ulkoisesti ja kirjoittajana

Kourtney (Ei varmistettu)

This piece was a lfejicaket that saved me from drowning.

Jayce (Ei varmistettu)

Keep it coming, wrtiers, this is good stuff.

omxgnzrztv (Ei varmistettu)

C5CfAt dlqsfrgazgyy

Pages

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.