Syysflunssaa potevat kuulolle: 40 katsomisen arvoista romanttista komediaa

Toimituksen palstalla mietittiin toissapäivänä romanttisia komedioita. Itse katson romkomeja erityisesti kiepänä, ja koska nyt on flunssasesonki, päätinpä tehdä naisen työn ja listata teille läjän katsomisen arvoisia pätkiä.

Ja niin tuota - ensin tämän jutun piti olla "15 katsomisen arvoista romanttista komediaa", mutta sitten muistinkin 20, ja sitten 25, ja 30, ja...

Nykyään tehtävistä romkomeista harmittavan suuri osa on ns. jäätävää paskaa, mutta näiden kökköleffojen vuoksi ei kannata tuomita kaikkia "chick flickejä" automaattisesti surkeiksi. Ainakin tämän listan katsomista kehtaan ihan omalla naamallani suositella.

(Romanttinen komedia ei toki genrenä ole mitenkään selkästi määritelty. Tässä olen nyt käsittänyt romkomin vähän sitä vaaleanpunaista höttöä laajemmin ja listannut leffoja, joiden keskiössä ovat ihmissuhteet tai rakkaustarinat ja jossa katsoja yritetään tietyin väliajoin saada nauramaan. Woody Allenit olen jättänyt pois, sillä kuten totesimme, Woody Allenin elokuvat ovat vähän kuin oma genrensä.)

Varoitus: tekstissä toistuu sana ihana.

1. Kun Harry tapasi Sallyn (1989)

 Tässä toimii kaikki: käsikirjoitus, ajoitus, vitsit ja Meg Ryanin ja Billy Crystalin välinen kemia. Klassikko, joka kestää aikaa ja tuhat katsomiskertaa. You say potato, I say potato...

2. (500) Days of Summer (2009)

Hurjan hyvin tehty leffa, jossa on ihan omanlaisensa tunnelma. Ekalla katsomiskerralla symppasin Tomia ja olin ihan että SUMMER YOU BITCH!!!, toisella kerralla taas tajusin, että leffan epäreilu ja itsekäs hahmo onkin oikeastaan Tom. Aika harva romanttinen komedia tarjoaa mahdollisuudet tällaiseen analyyttisempään ihmissuhde- ja henkilöhahmopohdintaan, vai häh?

3. Kohti uutta (2009)

Tässä suloisessa ja todentuntuisessa pätkässä lasta odottava pariskunta suhailee ympäri Pohjois-Amerikkaa ja pohtii, mihin asettuisi asumaan. Ihaninta: leffa ei keskity siihen, miten pariskunta saa toisensa, vaan siihen, miten perhe löytää oman paikkansa maailmassa. 

4. The Holiday (2006)

Katson joka joulu ja itken aina siinä kohdassa, kun Arthur kävelee lavalle hakemaan sitä palkintoa. Tämä on NIIN IHANA. Olen katsonut leffan myös kahden mieshenkilön kanssa, jotka molemmat pillittivät. Toistan vielä: NIIN IHANA.

5. Rakkautta vain (2003)

Kuuluu The Holidayn kanssa pakollisiin joulukatsottaviin, yleensä double feature -näytöksenä. 

6. Uskollinen äänentoisto (2000)

Sekä Nick Hornbyn romaani että siitä tehty leffa ovat yhtä rakkaita ja turvallisia kuin mummin kutomat villasukat. Kumpikin kestää aikaa ja uusia luku/katselukertoja. Ihan must kaikille kolmekymppisille, jotka miettivät elämänsä suuntaa sekä kaikille pakkomielteisesti populaarimusiikkiin suhtautuville.

7. Sattumalta (2001)

John Cusack on tässä melkein yhtä ihana kuin Uskollisessa äänentoistossa. Elokuva ei ole muutenkaan yhtään pöllömpi. Se kertoo pariskunnasta, joka kohtaa väärällä hetkellä ja jättää kohtalon määrättäväksi, onko heidän tarkoitus lötyää toisensa vielä joskus myöhemmin.

Tästä alkaa listamme Judd Apatow -osuus, joihin pätee kaikkiin sama: on rakkautta, on räävittömiä vitsejä ja vähän reppanoita, mutta kuitenkin niin rakastettavia hahmoja:

8. Paksuna (2008)

No siis onhan tämä nyt vaan hauska. Toisilleen täysin epäsopiva pariskunta huomaa odottavansa lasta yhden yön jutun jälkeen. Ja siinä on Jason Segel.

9. Forgetting Sarah Marshall (2008)

Eroleffojen ykkönen. Tämäkin on samperin hauska. Ja siinä on Jason Segel.

10. 40 v. ja neitsyt (2005)

Symppis komedia miehestä, joka on vielä 40-vuotiaana täysin kokematon rakkausasioissa. 

11. I Love You, Man (2009)

Tämä on ihan lemppari. Paul Ruddin (ihana) esittämä mies on menossa Rashida Jonesin (ihana) kanssa naimisiin ja tajuaa, ettei ole bestmania, koska ei ole yhtään omaa ystävää. Ja kas, Jason Segel!

12. Morsiusneidot (2011)

Tätä leffaa puolustan viimeiseen asti. Ilman yhtä turhaa kakkahuumorikohtausta tämä leffa olisi täydellinen: Kristen Wiigin hahmo, jolle elämä on ollut yksi iso pettymys, naisten välinen ystävyys, Meganin ihan killeri inspiraatiopuhe masentuneelle Annielle, Chris O'Dowd maailman sympaattisimpana poliisina...

(Judd Apatow -osuus päättyy.)

13. Dan in Real Life (2007)

Steve Carrell esittää vaimonsa kuolemasta toipuvaa miestä ihanan rassukalla tavalla. Plussaa Juliette Binochesta.

14. Rakkautta ennen aamua (1995)  + Rakkautta ennen auringonlaskua (2004)

Nämä eivät ole kyllä ihan tarkalleen ottaen komediaa, mutta dialogi on paikoitellen niin terävää ja hyvää, että saa nauramaan. Kaksi erillistä elokuvaa, jotka kuitenkin täytyy mainita yhdessä. Ensimmäinen on elämää suurempi, joskin realistinen tarina kahdesta nuoresta reilaajasta, jotka tapaavat junassa ja viettävät yhden illan yhdessä.

Rakkautta ennen auringonlaskua jatkaa yhdeksän vuotta myöhemmin, kun Jesse ja Celine ovat aikuisia ja maailman vähän kyynistämiäkin. Molempia elokuvia rakastan, mutta jälkimmäistä enemmän. Siinä on jotain ihanan lohdullista: kaikki ei olekaan ohi, vaikka meistä tulee aikuisia.

15. Definitely, Maybe (2008)

Eronnut isä kertoo tyttärelleen tarinoita kolmesta elämänsä naisesta selittääkseen, miten tähän on tultu. Tykkäsin leffasta, vaikka pääosassa oli Ryan Reynolds, joten se kertoo jo paljon.

16. Kissing Jessica Stein (2001)

Vähän erilainen romanttinen komedia, jossa heteronainen rakastuu naiseen. Tästä voisin sanoa sanasen enemmänkin, mutta se on vaikeaa tehdä paljastamatta loppuratkaisua.

17. Hölmö hullu rakkaus (2011)

Kärsin Ryan Gosling -väsymyksestä ja Emma Stonekin raastaa hermojani, mutta onhan tämä nyt hauska.

18. Pretty Woman (1990)

Tämän kauemmaksi todellisuudesta ei enää päästä: ilotyttö, jonka elämä muuttuu saduksi, ja amerikkalainen yritysjohtaja, jolla on hyvä sydän. Mutta on tää vaan vuodesta toiseen ihana. 

19. Kuka sanoo tahdon (1997)

Ihana leffa, jonka loppuratkaisu ei ole ehkä täysin ennalta-arvattavissa. Julia Roberts on aina Julia Roberts, ja nuori Cameron Diaz on tässä suorastaan hurmaava.

20. Bridget Jones - elämäni sinkkuna (2001)

Koskee sitten vain ykkösosaa, kakkososa on karsee.

21. Neljät häät ja yhdet hautajaiset (1994)

No hei.

22. Poika (2002)

Yksi kaikkien aikojen lempielokuviani. Hugh Grant on tässä ihan loistava isänsä tienaamilla rahoilla elelevänä, itsekeskeisenä ikuisena poikamiehenä, joka solmii erikoislaatuisen ystävyyden kiusatun pojan kanssa. (Romantiikka-osuus ei siis ole näiden kahden välillä, älkää peljätkö.) Badly Drawn Boyn soundtrack viihtyy vuodesta toiseen ahkerasti stereoissani. 

23. Garden State (2004)

Hyvän mielen leffa, joka saa jotenkin aina rakastamaan elämää. Soundtrack on myös loistava.

24. Sliding Doors (1998)

Oi niitä aikoja, kun Gwyneth Paltrow oli kirkaskasvoinen näyttelijätär eikä detox-kuureja mainostava superäiti. Leffan juoni perustuu siihen ajatukseen, jolla olemme ehkä kaikki joskus leikkineet: entä jos olisit myöhästynyt juuri tästä metrosta? Voiko koko elämä muuttua niin pienestä?

25. Beautiful Thing (1996)

Kaksi kovia kokenutta teinipoikaa löytävät toisensa Itä-Lontoon vuokrakasarmeissa. Ei nyt siis mitään ihan perus romkom-matskua, mutta on tässä rakkautta ja komediaa.

26. Hinnasta viis (2006)

Tämä leffa on kuin karkkia - mutta semmoista vähän elegantimpaa, ranskalaista karkkia. Audrey Tautou esittää rikkaita miehiä metsästävää onnenonkijaa, johon pennitön baarimikko tietysti rakastuu.

27. Heartbreaker (2010)

Ihan höpsö ja superviihdyttävä ranskalaisleffa miehestä, jota naisten sukulaiset palkkaavat hurmaamaan naiset, jotta nämä jättäisivät luuserimiehensä.

28. Pientä säätöä (2009)

Tätä leffaa rakastan, koska 1) se lupaa, että yli 40-vuotiaillakin on rakkauselämä, ja 2) Meryl Streepin esittämän Janen elämä on jota kuinkin juuri sellaista, jota haluaisin itsekin elää. 

29. Uneton Seattlessa (1993)

Ah, niin ihana vuodesta toiseen. 

30. PS. Rakastan sinua (2007)

Itkin tämän leffan alusta loppuun. Vaikka tämä nyt ei oikeastaan elokuvana ole kovin kummoinen, niin siinä on Gerard Butler kävelemässä irlantilaiskylän hiekkatiellä, ja tämän elokuvan takia rakastan Gerard Butleria aina ja ikuisesti vaikka se harrastaisi seksiä rändomeiden kanssa festareiden bajamajoissa.

31. Sideways (2004)

Yksi kaikkien aikojen lempielokuviani, jossa sekoillaan, rakastutaan, petytään, petetään ja ennen kaikkea juodaan viiniä Santa Barbarassa. Mitä tahansa teetkin, älä katso Sidewaysia ilman viiniä. 

32. Piukat paikat (1959)

Superhauska pätkä ja superhurmaava Marilyn Monroe.

33. 10 Things I Hate About You (1999)

Oikeasti hauska teinileffa, jonka sankaritar (Julia Stiles) ei ole mikään tyhjäpäinen vikisijä. Heath Ledgerin kuoleman jälkeen leffan yllä on tosin roikkunut vähän surullinen pilvi.

34. Kuokkavieraat (2005)

Leffassa on epäkohtansa, mutta päällisin puolin komedia häissä naisia iskevistä miekkosista on kyllä oikeasti hauska.

35. How to Lose Friends and Alienate People (2008)

Brittiläinen kirjoittaja (Simon Pegg) yrittää sopeutua ison maailman meinikiin newyorkilaisessa lehtitalossa.

36. Epätavallista elämää (1997)

Ewan McGregor näyttelee potkut saavaa miestä, joka kostoksi kidnappaa entisen pomonsa tyttären (Cameron Diaz) tietämättä yhtään, mitä tekee.

37. Run Fatboy Run (2007)

Symppiksessä brittileffassa rapakunnossa oleva mies (taas Simon Pegg) päättää juosta maratonin voittaakseen takaisin entisen kihlattunsa ja lapsensa äidin.

38. Wimbledon (2004)

Tennis-prot (Kirsten Dunst ja Paul Bettany) lätkivät palloa ja rakastuvat.

39. Nick and Norah's Infinite Playlist (2008)

Tämä leffa on niin indiesöpö, että sitä voisi melkein inhota, jos se ei olisi niin... no, söpö.

40. Amélie (2001)

Ai hä, luulitko muka oikeasti, että tämä ei olisi tällä listalla?

 

Kommentit

Anna
Ai niin!

Sanoisin, että tämä listaus oli aika ihana ja kaikin puolin kattava. Ei lisättävää.

Eeva Kolu

Anna, huolestuttavintahan on se, että näitä putkahtelee EDELLEEN mieleen. Lisäisin nyt ainakin kotimaisen Kuutamolla. Pohdin myös, voitaisiinko Aidosti outoa ja Tahraton mieli laskea romkomeiksi.

Vierailija (Ei varmistettu)

Heheh, luulin kyl ettei se Amelie koskaan tuu :) Kiitti vinkeistä!

Vierailija (Ei varmistettu)

Just what I needed! Terkuin yks korvatulehdus-poskiontelotulehdus-kombo.

somewhere

Ei voi olla totta! Näin tuon Sattumalta joskus vuosia sitten ja muistan tykänneeni siitä ihan mielettömän paljon! Sitten unohdin elokuvan nimen enkä vieläkään tähän päivään saakka ennen tätä postausta muistanut sen nimeä vaikka olin miljoonat kerrat tahtonut nähdä sen uudestaan! Jee, vihdoin arvoitus ratkesi! Kiitos Eeva!

Ja aika huikea lista muutenkin!

Vierailija (Ei varmistettu)

Kohti uutta <3!
Näin sen kerran sattumalta lomareissulla leffateatterissa ja olen höyrynnyt sen hienoutta siitä lähtien kaikille jotka vain jaksavat kuunnella. Leffan soundtrack on myös kovasti tämmöisen folk-hissuttelusta tykkäävän mieleen. :)

Shoegal (Ei varmistettu)

Ihana, ihana listaus! Ihan muutamaa en ole näistä nähnyt, mutta noista, jotka listalla ovat olen niin täysin samaa mieltä. Se The Holidayn kohta, jossa ihana vanha herra menee hakemaan sitä palkintoa; itku tulee ihan vain ajatellessa.

Paitsi P.S. I love you ei olisi mun listalla, edes Gerald Butler ei auta :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Missä on Notting Hill?!!?! :)

Tunteellinen höppänä (Ei varmistettu)

Billy Wilder ohjasi monta muutakin valtavan hauskaa ja hurmaavaa romanttista komediaa kuin Piukat paikat, esimerkiksi Irma la Douce - pikku pariisitar, Poikamiesboksi ja Arianen lemmentarina. Ne pääsisivät minun listani kärkipaikoille yhdessä Holidayn, Rakkautta vain ja Amelien kanssa.

heartbeats

Just se Arthur-kohtaus Holidayssa! Vollotan aina!

Tiida (Ei varmistettu)

Lisään listaan Life as we know it, kaikesta ennalta-arvattavuudestan huolimatta.

Vierailija (Ei varmistettu)

Juuri eilen katsottiin sadeillan ratoksi poikaystävän kanssa Ennen auringonlaskua (tai siis sen aikuisosio, en ikinä muista kumpi on kumpi enkä jaksa scrollata ylös katsomaan). Olen nähnyt sen reiliversion ainakin neljä kertaa, ja joka kerta se on ollut yhtä kiva, vaikkakin nyt vanhempana se tuntuu ihan eri tavalla naivilta kuin silloin ekoja kertoja teininä katsoessa.

Tämä jälkimmäinen versio on minunkin mielestäni parempi, ja senkin olen nähnyt nyt kahdesti. Se nimenomaan on jotenkin toivorikas, kuten kirjoititkin, eikä siitä voi olla tulematta hyvälle tuulelle. Itsetehdyn suklaan kanssa ja oman kullan kainalossa leffa maistui eilen aivan erityisen hyvältä.

Listalle kannattaisi lisätä myös brittiläinen Weekend. Tarina homojen viikonloppurakkaudesta, joka onnistuu rapsakan huumeiden käytön ohella olemaan vain ihan uskomattoman suloinen.

Keskeneräinen

 

Mä periaatteessa inhoan romanttisia komedioita, mutta tällä listalla on kyllä pari sellaista leffaa, joista tykkään oikeasti. Pitäisköhän testata noita loppujakin...
 
Paitsi että Sideways on ihan hirveä, se saa mut vaan vihaiseksi :D

Olen nähnyt yllä olevista n.30 ja en voi muuta kuin olla samaa mieltä :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Niin, Notting Hill!

Vierailija (Ei varmistettu)

En löytänyt tuosta listasta Sinulle on postia-leffaa. Unohtuiko se vai etkö pidä siitä? En halunut lukea kriittisellä silmällä listaasi mutta se nyt vaan olisi niin pakko olla tuolla listalla. Vaikkakin niin että 40 + 1 katsomisen arvoista romanttista komediaa. :)

MaiJ (Ei varmistettu)

Myös Notebook on ihana, vaikka siinäkin on Ryan Gosling. Neljä ensimmäistä katselukertaa jaksoin kyynelehtiä. :)

Lise (Ei varmistettu)

Ihanaa Eeva! Tähän listaan palaan kun mietin mitä seuraavaksi katsoisi :) Kiitos siis!

Eeva Kolu

 

Kiitos kommenteista!

Notting Hill ja Sinulle on postia ei kuulu omiin lemppareihin, mutta tiedän niiden olevan monien suosikkeja. Tämä lista perustui kuitenkin nyt siis minun henk.koht. lemppariromkomeihin eikä pyri olemaan yleispätevä listaus :)

Weekend on huikean hieno elokuva, mutta en itse ajatellut sitä komediana, mutta nyt kun miettii niin kaipa se periaatteessa voisi sellainenkin olla! (Myöskään Notebookia en osaa ajatella komediana vaan se on minusta ihan puhdasta melodraamaa - enkä siis sano tätä pahalla :).

Äsken tuli myös mieleen että Fucking Åmålin olisi pitänyt olla myös tällä listalla.

Hitto - tästä olisi sittenkin pitänyt tehdä 100 katsomisen arvoista romanttista komediaa...

tyyny (Ei varmistettu)

Mitenkäs The Lake House? Surullinen, mutta silti aivan ihana <3

Raisa (Ei varmistettu)

Täällä on juuri takana Judd Apatow -uusintamaraton: I Love You, Man on aivan mahtava! Listaan voisi lisätä myös The Five-Year Engagement -leffan, jossa Segel näyttelee Emily Bluntin kanssa. Apatowin leffoissa (ja itse asiassa kaikissa nykypäivän draamakomedioissa) parasta on niiden tuttuus: klassinen draaman kaari antikliimakseineen toistuu AINA. Mutta lopulta hymyillään ja hykerrellään miehen kanssa vielä nukkumaan mennessä elokuville. Slappin da bass big time - klassikko!

Eeva Kolu

Raisa, mä olin vähän pettynyt Five Year Engagementiin. Listalle se ei siis yltänyt, mutta kyllä sen tosi mielellään katsoi, koska olihan se kuitenkin niin... apatowmainen :) Ja pidän Emily Bluntista (ja Jason Segelistä, jos se nyt ei tästä postauksesta tullut selville :D).

Ginger

Kun näin otsikon olin ihan että ei noin montaa katsomisen arvoista romanttista komediaa yksinkertaisesti voi olla olemassa, mukana on pakko olla kuraa. Mutta mitä vielä, listaa lukiessani tuli vastaan kaikki ne ihanimmat, naurattavimmat ja liikuttavimmat leffat... ja ne muutamat, joita en ole nähnyt, pääsivät nyt katselulistalleni. :)

Norsi (Ei varmistettu)

Aivan ihana lista! Menee ehdottomasti kirjanmerkkeihin, niin voin tylsinä iltoina hipsiä kadun yli makuuniin hakemaan katseltavaa :) Oletkos nähnyt Julie & Juliaa? http://www.imdb.com/title/tt1135503/ jotenkin olettaisin tämän listan perusteella, että voisit pitää siitä (ja kun leffa on vielä kokkailua alusta loppuun).

Vierailija (Ei varmistettu)

Voi ei, olisinpa kipeä että voisin katsoa näitä hyvällä omallatunnolla! :)
Kaikki mitä olin listalta nähnyt, ovat olleet suosikkielokuvieni joukossa ja ne mitä en ollut nähnyt, kuulostavat nyt ihan must katsottavilta!
Kiitos vinekistä, tämä postaus menee kirjanmerkkeihin!
Ps. Eeva olet ihana <3

Mirja (Ei varmistettu)

Kiitos Eeva!!!!!! Olen kuumeessa ja räkätaudissa kotona, joten tämä oli aivan täydellinen postaus! :D

Meg (Ei varmistettu)

Aika kattava lista kyllä. Toi "I love you man" täytyy kyllä katsoa, vaikuttaa hauskalta :)

Omalle listalleni pääsisivät lisäksi The Break-Up, FC Venus, Lost in Translation ja Vastustamaton Martha (se on niiin ihana, suosittelen!)

Vierailija (Ei varmistettu)

Mutta missä on Notting Hill!

anna-elina (the-littlethingss.blogspot.com) (Ei varmistettu)

Oijijoijoi, mitä leffoja!! The Holiday (se Arthurin laulu!!) ja Rakkautta vain - ei ole joulua ilman näitä kahta. Ei vain ole. Tom Hanks on niin ihana ja Bridesmaids ("Hello, Helen. I've heard...wonderful things"- nauroin niin paljon, että nolottaa, tuli melkein pissat housuun) ja I love you man oli kaks parasta komediaa, jotka olen nähnyt aikoihin! Hölmö hullu rakkaus on jo nyt mun lempi elokuvia (Julianne Mooore on niin jumalainen) ja siis oijoijjoijoi, mikä lista! Tässä oli suurin osa mun suosikeista ja monta, jotka on VIELÄ näkemättä :) Kiitos, Eeva!!

Ja ainiin, minäkin asun nyt Turussa ja olen rakastunut. Miten uusi ja lähes täysin vieras kaupunki voi tuntua kodilta vain viikon jälkeen? Olen aina huokaillut ja haaveillut sun Turku-postauksia lukiessa ja oon niin superonnellinen, että määkin pääsen nyt tutustumaan tähän taikakaupunkiin :)

P.S. Oletko muuten nähnyt Paistetut vihreät tomaatit -leffan? Se on ehkä mun kaikkien aikojen lemppari hyvänmielen elokuva! Täydellisen ihana! Kathy Bates, ihana Jessica Tandy, 60- ja 80-luvun Alabama ja söpöjä vaatteita. Saa itkeä ja nauraa :) Ja on muuten myös 5-kymppisen isäpuoleni lempielokuvia :D

anna-elina (Ei varmistettu)

^^ Hups, ei siis tietenkään 60-luvun Alabama vaan maailmansotien aikainen!

Vierailija (Ei varmistettu)

Saat niin paljon plussapisteitä että lisäsit Piukat paikat, yksi parhaista leffoista ikinä!

Vierailija (Ei varmistettu)

https://www.youtube.com/watch?v=Qg3UM-5S0eY&feature=related

Ja tässä parhaista parhainta analyysia Tomista ja Summerista!

Vierailija (Ei varmistettu)

Täällähän on vaikka kui monta sellasta, joita en oo aikaisemmin nähnytkään! Mä lisäisin ite listalle vielä Moulin Rougen. Oih, se on vaan joka kerta yhtä ihana. <3

ee (Ei varmistettu)

oletko nähnyt Ensemble, c'est tout (Kimpassa)- elokuvan ? :- ) aivan ihana. ei se välttämättä se kaikista naurattavin elokuva ole, mutta silti. ihana audrey tautou<3

Anna
Ai niin!

Joo, Ensemble, c'est tout! +1 täältä edelliseen ehdotukseen.

Tahratonta mieltä en jotenkin suostu hyväksymään romanttiseksi _komediaksi_. Leffana toki yksi lemppareista noin muuten :)

Ellie (Ei varmistettu)

Down With Love! http://www.imdb.com/title/tt0309530/
Tämä jaksaa ilostuttaa joka kerta. :)

sara_ (Ei varmistettu)

Miten ihmisillä voi olla niin erilaisia leffamakuja? :D Muutama ihan ok elokuva tuolla listalla oli, mutta moni oli juuri niitä, joita en voi sietää! Samaten Woody Allen... hyi olkoon. ;)

Tykkääkö sun poikaystävä samoista elokuvista? Aloin vain miettimään, voiko leffamaulla oikeasti määritellä ihmisiä, joiden kanssa voisi viihtyä, sillä toisaalta tuntuu, että voi, vaikka HUOM! tietenkin on poikkeuksia ja onneksi on! Oma mies jakaa aika saman leffamaun mun kanssa, paitsi onhan meillä molemmilla se oma osasto, mitä toinen ei todellakaan jaksa katsoa edes seuran vuoksi. :)

Vierailija (Ei varmistettu)

I love you Philip Morris!!!

Kiiku (Ei varmistettu)

Ihana lista, monia vielä näkemättä! Tänään oiva päivä alottaa, kun mun leffamakuun kovin kriittisesti suhtautuva poikaystävä on poissa (pakko kattoa tän kategorian leffat ensin ite, ettei mun leffaehdotuksia lopun ikää ylenkatsottais, heh).

Kuten jo mainittiinkin, ite lisäisin vielä ainakin Notting Hillin, Ensemble, c'est toun ja Junon - mutta meneekö se romkom-kategoriaan, meneehän?

Vierailija (Ei varmistettu)

Paper Heart! Paper Heart!Jotain niin söpöä ja indietä että..kun se vaa on söpö! Ja sitten Juno myös, sillä eikö Michael Cera vaan oo ihana!? Sen kunniaksi ehdotan listaan myös Scott Pilgrim vs. world'iä.

Muuten kiitos listasta, itse tykään myös kipeenä tehdä just samaa ja sieltä löytyi muutamia, joita en ole itse vielä nähnyt:)

Ja ai niin, itsellänikin alkoi nyt tulvia näitä mieleen, mutta kai Audrey Hepburnkin ansaisee päästä listalle: Roman Holiday, Sabrina ja tietysti iki-ihana Breakfast at Tiffany's?

Lopetan nyt, ennen kun pääsen oikein vauhtiin:)

Sini_H (Ei varmistettu)

Pelastus tuleville päiville kun tosiaan flunssa tuntuu tunkevan sisään ovesta. Muistuipa vielä lisänä listalle: Crazy in Love, Chocolat(Johnny Depp!!!!!) Vähän vanhemmista elokuvista Audrey Hepburnin Funny Face.

Vierailija (Ei varmistettu)

Listasta puuttuu maailmanparas kyseisen kategorian leffa The Notebook-Rakkauden sivut. :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Kannatan listan kasvattamista sataan! Etenkin jos tämä poskiontelutulehdus jatkuu, se tulee täällä tarpeeseen. Täynnä klassikoita ja omia lemppareita, sekä ehkä sellaisia, jotka ansaitsisivat toisen katselumahdollisuuden.

Jostain syystä lukiessani tuli mieleen Merirosvoradio ja Once, vaikka toinen ei kai täytä romattisen ja toinen taas komedian kriteerejä. :D

(Ja kyllä. Notting Hill. Nyt, aina ja ikuisesti ♥)

Parkkis (Ei varmistettu)

Ihana lista! Mieheni ei katso kanssani hömppää, joten aina jos hällä on jokin ukkojen juttu (saunailta, jalkapalloa tms) minä katson jtn ihanaa hömppää. Love actuallyn olen kyllä sopinut että ensi jouluna me katsotaan se yhdessä ja ei, mies ei saa herjata sitä. :D

Ja minusta taas on hyvä ettei Notting Hill ole listalla, en tykkää siitä! :D

Eine (Ei varmistettu)

Hyvä, kattava lista! Oma listani näyttää monilta osin samanlaiselta, lisäisin siihen kyllä Aidosti oudon, Drew Barrymore -leffan Going the distance (Kaukorakkautta) sekä Paul Rudd -mahtavuuden Our idiot brother, josta en ole kyllä ihan varma onko se romanttinen komedia-kategoriaa.. Mut komedia ainaski! Science of sleep oli ihana, mut komedia, enpä tiedä!

Zirpsi (Ei varmistettu)

Juuri tätä tarvitsin liian pitkään kestäneen flunssan keskelle. Listalta löytyi monta omaa suosikkiani, joten uskon löytäväni niiden lisäksi useita uusia lemppareita.

(Autathan opiskelijaa käymällä tsekkaamassa kohteeni:)

http://www.huuto.net/fi/showlist.php3?seller=zirpsi&status=DN&or...

Birk (Ei varmistettu)

Listalle voisi lisätä leffan Closer, jossa ihan paras dialogi. Loistava tarina parisuhteiden mahdottomasta monimutkaisuudesta.

Arroz (Ei varmistettu)

Oi ihanaa! Tähän listaan palaillaan kyllä moneen kertaan! :) Mut pitää nyt antaa kans rakentavaa palautetta (heh), että ens kerralla sitten mukaan myös alkuperäinen nimi, jookos? Näin moneen vuoteen kun ei ole Suomessa asunut niin nuo nimet ei kerro sitten mitään (no, osaan mä ne tietty googlettaa) :) Noi monet nimet muuten kuulostaa suomeksi tosi hassulle tai sitten ei kuvaa alkuperästä nimeä/leffaa sitten ollenkaan, mistähän ne kääntäjät oikeen noita "suomennoksia" keksii!

Vierailija (Ei varmistettu)

Ihmisillä on kyllä erilaisia leffamakuja. Ameliesta oon kyllä samaa mieltä. Romkomit ei oo mun juttu...... :D

Närhi (Ei varmistettu)

Hieno lista hienoja leffoja! Monet olin noista jo nähnyt, mutta monet päätyivät must see -listalle (mm. Morsiusneidot ja Kun Harry tapasi Sallyn) ja monet pitää katsoa uudestaan (esim. 500 Days of Summer).

Kohti uutta oli mun mielestä kamala; jotenkin siitä huokui negatiivisuus (esim. henkilöiden tapa puhua toisilleen) ja toivottomuus, ja tulin siitä pahalle tuulelle. :/ Mutta makunsa kullakin. Tunnun olevani yksin tämän mielipiteeni kanssa, hö.

Uskollinen äänentoisto on ihan huippu, mutta itse en lukisi sitä romanttisen komedian genreen kuuluvaksi!

Pages

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.