Talvicocktail: Verigreippi-geetee

Juhlin synttäreitäni tänä vuonna varsin matalalla profiililla, mutten sentään niin matalalla etten olisi kehitellyt päivää varten omaa cocktailia. (Tämä on mielestäni onnistuneiden kemujen tärkeimpiä oivalluksia: en edes yritä tehdä cocktaileja monikossa vaan päätän aina yhden "päivän cocktailin" joita fiksaan illan mittaan kaikille halukkaille. Ei-halukkaat saavat juoda valkkaria tai purra kynsiään.)

Greippimehulla maustettu gin&tonic sopii meille, joiden suupielet eivät käänny kitkeristä mauista ruttuun vaan tyytyväiseen ja onnelliseen hymyyn. Ei siis drinkki ihan kaikkien makuun.

Verigreippi tuo klassiseen g&t:hen aavistuksen hedelmäisyyttä ja raikkautta, mutta mikä tärkeintä se tekee siitä hurmaavan hailakan vaaleanpunaisen värisen. Ja tuo sen tiukasti sesonkiin kiinni - paras sitruskausi alkaa nyt ja kestää koko talven. 

Käytä ehdottomasti tähän drinkkiin tuorepuristettua verigreippiä. Greipit ovat niin mehuisia että muutamalla greipillä teet drinkit jo isommallekin joukolle. Makuun vaikuttaa tietysti myös tonic-vesi, jotka ovat merkistä riippuen ihan eri makuisia. Omat suosikkini ovat Fever Tree ja Fentimans.

Verigreippi gin&tonic (yksi annos)

4 cl giniä
4 cl tuorepuristettua verigreippimehua
10 cl tonic-vettä (tai maun mukaan)
reilusti jäitä
verigreippisiivu

 

Kommentit

JiiHoo

Näyttää herkulliselta drinkiltä, mutta itelläni gt:ssä tökkii tonic. Se vaan on pahaa :( Mutta enpä olekaan noita vinkkaamiasi toniceja maistanut, vaan aina sitä schweppesiä. Joten kunhan saan käsiini noista jompaa kumpaa, annan vielä gt:lle mahdollisuuden. Ja varmaankin juuri verigreippiversiona :)

Eeva Kolu

Veikkaan että jos et pidä Schweppesistä niin et varmaan noista muistakaan, niissä on vielä vahvempi se tonicin maku. Tosin jos Schweppesissä tökkii liika makeus niin sitten kannattaa kokeilla :) ja toisaalta, kaikesta ei tarttekaan tykätä!

JiiHoo

Se karvas maku tökkii. Eli ei taida olla apua noista toniceista. Pöh, kerkesin innostua.

sylvi taimi

greippijaffa ei ole pahaa ginin kanssa ja tuo drinksuun mukavat kuplat. ;)

JiiHoo

Juu, silleen mie ginin juon :)

Iida-Emilia (Ei varmistettu) http://iida-emilia.com

Mulla sama kuin yllä, eli tonic-vesi tökkii :/ Muuten näyttää kyllä ihanalta tuo drinkki ja ennen kaikkea idea on ihan loistava :D Saatan kopioida tämän drinkin kehittelemisen omille synttäreillenikin.

Nomnom (Ei varmistettu)

Ruusulimppari-versiota olenkin jo kuluttanut ja hehkuttanut lähipiiriin, tämä menee sitrusrakastajan drinkkilistalle heti :)

nansk

Oo jes, GT-rakastaja täälläkin. Olet selvästi tolkun nainen! Näyttää herkulliselta, etenkin noin kauniista laseista. Minkä merkkisiä nuo ovat?

Täytyypä joka tapauksessa kokeilla verigreipillä, nam!

Eeva Kolu

Heippa, lasit eivät ole tietääkseni "minkään" merkkiset :) Niitä saa ravintolatukusta ja nykyään kai aika monesta sisustuskaupasta.

GT:n ystävä (Ei varmistettu)

Kyseessä on Libbeyn Hobstar-sarjan lasi! Ps. Mistä löysit tuon ginin? Näyttää kivalta, muttei tutulta!

Eeva Kolu

Ok! Gini on mistäs muualta kuin Englannista :)

ingis8

Juuri eilen ostin verigreippejä terveelliset vitamiinit mielessä flunssaiseen olooni, mutta ehkä niistä pitääkin tehdä "perjantaiversio à la Eeva" :) Näyttää todella hyvältä! Ja somalta :)

Kivimäen Jenni (Ei varmistettu) http://kivimaella.blogspot.fi

Verigreippicocktail kuulostaa ihanalta mutta nyt pitää ennen kaikkea onnitella ihanaa Eevaa menneiden synttäreiden johdosta! Kuplivaa viikonloppua sinulle! :)

neonn (Ei varmistettu)

Onnittelut synttäreiden johdosta!

Nämä drinkkisi näyttävät aina niin herkullisilta. Itse kuulun siihen kastiin juuri jolle nuo kirpakat drinkit maistuu! Harmi vain että gini sitten on niitä juomia mitkä ei mene alas ei väkiselläänkään (sen vuoksi ei sitten myöskään lonkerot).

Eeva Kolu

Kiitos kauniit kommenteista ja jälkikäteisistä onnitteluista, ja ihanaa viikonloppua kaikille! xx

Geetee on parasta! Pitää testaa tämä. 

MinnaM
Itse Minna Mänttäri

Kiitos vinkistä: giniä, tonicia ja verigreippejä ostettu. Tänään kohotamme vaaleanpunaiset maljat räntäsateiselle ja rakkaalle kotimaalle. 

Kanelibasilika

Näyttää ja kuulostaa herkulta! ..mitä kirpeämpää sen parempi! ;)

MinnaM
Itse Minna Mänttäri

Ja myös maistuu herkulta, ensimmäinen lasillinen kohta juotu. ;-)

ingis8

Sama täällä :)

Anonyymi (Ei varmistettu)

Hei Eeva! Oletko löytänyt tuota Fever Treetä jostain Suomesta?

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.