Tämän hetken lemppareita

Poikakaverifarkut ja leoparditossut. Molempia on etsitty useampi vuosi, ja tänä syksynä ne suvaitsivat saapua elämääni. Kiitos.

Gorjanan Hammered Heart -riipus. Tuohon se ilmestyi pari viikkoa sitten ja siihen se jäi.

Hammered Heart kuulostaa ehkä vähän pahalta. Mutta ajattelin sen niin, että mukiloitu sydän on sentään käytetty sydän. Ja sydän se kai on vähän niinkuin Stradivarin viulu - mitä enemmän sitä käyttää, sitä kauniimmin se soi.

(En oikeasti tiedä, pitääkö tämä fakta paikkansa, siis niiden Stradivariusten kohdalla. Kuulin vain joskus, että näin on.)

Ballerinatossut. Näitä en ole käyttänyt vuosiin, mutta nyt olen taas innostunut. Pohkeet protestoivat, en kuuntele. Talvella ehtii käyttää ergonomisia jalkineita.

Rakastan sitä, kun voi vetäistä ylle villapaidan ja silti sujauttaa jalat kenkiin ilman sukkia. Aion ehkä tehdä niin lumen tuloon saakka. Tai ainakin siihen asti, kunnes varpaani muuttuvat sinisiksi.

Joskus tunsin erään sandiegolaisen pojan joka ei koskaan käyttänyt sukkia (ei kauheasti edes kenkiä). Arvaatte ehkä, millainen oli tyypin luonne. Ehkä siksi kuvittelen mielessäni vielä tänäkin päivänä, että ballerinatossuista syyskuussa on vain lyhyt matka siihen, että hetken mielijohteesta jättää kaiken ja lähtee Australiaan surffaamaan.

Joinain aamuina se on kiva ajatus.

Lempikorut. Oikeastaan ainoat sydänriipuksen lisäksi.

Vanha lempikassi, reissussa rähjääntynyt, useammat viinilasilliset ja kahvikupilliset päälleen saanut. Ja silti tuo kitchisti arvokkaan näköinen hihna nostaa vähän jokaisen "renttufarkut ja neule" -asun ryhtiä.

Hyvää torstaita, toivottavasti se on toivoa täynnä!

Kommentit

Mahdoton Nainen

Voisin huolia moniakin noista lempparijutuista :)

Pakko tarttua kuitenkin tuohon ergonominen kenkä -asiaan... En tiedä mitä tarkoitat tässä yhteydessä ergonomisella, mutta oikeasti mahdollisimman ohutpohjaiset ja korottomat kengät ovat jalalle parhaat. Niissä jalka pääsee liikkumaan luonnollista liikerataansa ja kaikki jalan lihakset ovat käytössä. Liian tukevat kengät estävät jalkaa liikkumasta ja "laiskistavat" jalan lihaksia. Siinä mielessä ohutpohjaiset ballerinat ovat erittäin ergonomiset jalkineet, kunhan pitää huolen että pohja on tarpeeksi taipuisa eikä liian jäykkä! Kipu pohkeissa illalla kertoo vain siitä että lihaksia on käytetty :) Kannattaa venyttää jalkoja (myös jalkaterää) iltaisin kipua helpottaakseen ja kramppeja ehkäistäkseen. Toki iskunvaimennusta ohutpohjaiset kengät eivät juuri tarjoa, mutta ongelma ei sinänsä ole ohutpohjaisissa kengissä vaan asfaltissa joka on etenkin juoksijoille liian kova pinta.

Eeva Kolu

Juu tämä on toki kaikki totta, mutta (ainakin kaikki minun testaamani) ballerinat on sen verran huonosti muotoillut kengät esim. jalkapöydän suhteen (saumat hankaa jne), että ergonomisiksi niitä ei voi sanoa millään mittarilla :)

Vau mikä vauva!

Mä oon ymmärtänyt ballerinojen olevan epäergonomiset, koska ne ei pysy jalassa itsestään. Kävellessä siis automaattisesti aina askelta ottaessa kipristää varpaita hieman ettei kenkä putoo (paitsi sillon jos on liian pienet kengät), ja tällanen jatkuva "saman liikkeen treenaus" ei niinkään tee hyvää. Varsinkin kun harva meistä oikeesti joka ilta venyttelee kaikki jalan pikkulihaksetkin... Erittäin laadukkaissa kengissä istuvuus toki saattaa olla parempi, mut luulen että suurin osa kesäballerinoista on aika lipareita. En kylläkään usko että tervettä jalkaa saa kesäkäytöllä pilattua, mut ergonomisuuden näkökulma ois kuitenkin tää :)

Töttöröö (Ei varmistettu)

Viulu-fakta pitää paikkansa kaikkien viulujen kohdalla; mitä enemmän viulua soittaa, sitä parempi ääni siihen kehittyy. :)

Eeva Kolu

Tattis :) xx

Elisa/ (Ei varmistettu) http://liiallisuuksia.blogspot.com

Stradivariuksen sointiin vaikuttaa myös se, että ne on tehty tietyllä tavalla kasvaneesta puusta jossa kaiketi eli vaikka minkälaisia sienieliöitä. Käsittääkseni tätä on nykyaikana yritetty toteuttaa juuri istuttamalla noita pieneliöitä eri puihin ja valmistamalla siitä sitten viuluja. Sointi oli jonkin lukemani jutun mukaan parempi, kuin tavallisella puulla :)

suviiiii (Ei varmistettu)

Mää taas oon lukenut jostain viulun rakennus artikkelist, et se sointi riippuu puuhun käytetystä lakasta. Who knows... Ottaisin kyl mielellään itelle yhen sellaisen ;)

Elina.P (Ei varmistettu)

Ihana tuo riipus, saako niitä jostain Suomesta? Tuollaisen voisi toivoa lahjaksi ;)

Eeva Kolu

Gorjanan koruja ei ikävä kyllä taida saada Suomesta!

Vimps (Ei varmistettu) http://tonninstiflat.wordpress.com/

Leopardikuosiset kengät, nimenomaan laadukkaina, ovat olleet haussa minullakin jo vuosia. Tänä syksynä vastaan on tullut useampikin varteenotettava tapaus, joten nyt vuorostani kärsin runsaudenpulan keskellä valinnan vaikeudesta.

Mutta tuo laukku! Muistanko oikein, että se on Zarasta, ehkä vuoden takaa? Muistan silitelleeni moista Zarassa, ja vieläkin kirvelee, että jätin omani putiikkiin.

Eeva Kolu

Joo, Zarasta on! Tosin taisin ostaa sen jo parisen vuotta sitten.

Leopardikengät on kyllä mahtava hankinta, piristävät kaikkia perusasuja mukavasti. Suosittelen!

Jenni L. (Ei varmistettu)

Hienot leopardit! Mistä ovat? Piristäisi kummasti omaakin syksyä.

Eeva Kolu

Heippa, nää on Nilsonilta, mutta olivat vika pari alekorissa, joten ei välttis enää löydy :( Onnea leopardinmetsästykseen!

eliz (Ei varmistettu)

Täydellisten boyfriendien metsästys, n. 3 vuosi menossa. Mistä siis ostit omasi? Jospa ne olis mullekin NE FARKUT.

Eeva Kolu

Nämä on Zarasta, mutta täydellisyyttä en uskalla luvata :)

Vendaval (Ei varmistettu)

mistäs tuo tähtisormus on? ihastuin heti ;)

Eeva Kolu

Pernille Corydon :) xx

Moi,

Mulla on ollut tuo sama Gorjanan koru Shopbopin ostoskorissa jo ties miten kauan ja olen arponut, että tilatako se vaiko eikö.. Mutta heti kun näin tuon sinun kuvan ko. korusta niin oli pakko käydä painamassa tilaa-nappia! Joissain netistä löytämissäni kuvissa riipus on nimittäin näyttänyt liian suurelta ja joissain taas juuri sopivalta. Sinun kuvan perusteella päädyin lopputulokseen, että sydänriipus taitaakin olla juuri sopivan kokoinen :) Kiitos siis korumallina olemisesta Eeva!

Eeva Kolu

Hei mahtavaa, toivottavasti tykkäät! :)

Anniina moip (Ei varmistettu)

Hei, mistäs ihmeestä toi käsikoru on? Ite sain aikoinaan vastaavanlaisen lahjaksi, mutta se on hävinnyt johonkin :(

Eeva Kolu

Koru on Ideakorun :) 

supi (Ei varmistettu)

...ja vinkkaan vielä että niitä saa myös omavalintaisilla teksteillä!:) mää tykkään!:)

Elsis
In The Mood For Run

"Sujauttaa kengät jalkaan ilman sukkia." Tiedän niin, mitä tarkoitat. En tiedä, miksi itse en pidä sukkien käytöstä. Minulla olo on niissä jotenkin vähän kuin pakkopaidassa.

Ehkä minussa virtaa isoisäni veri: hän, yli 85-vuotias, kulkee kesät talvet ilman sukkia. Emme ole kovia hikoilemaan jaloista, joten kengät ilman sukkia sopivat.

Olenkin nykyään niin onnellinen, kun voin melko kovillakin pakkasilla lähteä ulos pelkissä Sorelin Joan of Arcticeissani - ilman sukkia. Bootsien sisähuopikasta voi pestä, kuivata ja tuulettaa, jos haluaa/tarvitsee.

Sisällä kuljen mieluummin pelkät kelsitossut kuin sukat jalassa.

Siry (Ei varmistettu)

Mäkään en tykkää yhtään käyttää sukkia, ne tuntuu jotenkin tosi inhottavilta. Oon joskus miettinyt että mistähän se johtuu. Joskus luin et Albert Einsteinkaan ei tykänny pitää sukkia, oiskohan se joku merkki älykkyydestä? :)

Eeva Kolu

Elsis + Siry - samaa mieltä! Sukat on salajuoni. Käytän vaan jos on ihan pakko. 

Vierailija (Ei varmistettu)

Alan olla vissiin virallisesti vanha, aikuinen, (31), sillä kaikki käytän-näitä-vaikka-mukavuus- ei olekaan-se paras puoli-kengät alkavat olla taakse jäänyttä elämää. On vaan liikaa selkävaivaa sun muuta :)

Tällä hetkellä en keksi mitään parempaa kuin neule + paljaat varpaat. Tai no, leopardiballerinat tähän komboon yhdistettynä. :)

Sydänriipus on ihana! Siro ja herkkä:) just passeli kaikkien niiden isojen kimallehärpäkkeiden jälkeen, joita nyt on joka paikassa näkyny.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.