Tarkkaa matematiikkaa: Pariisiin pakkailua

Huomenna kukonlaulun aikaan, jos ilmojen jumalat suovat ja Charles de Gaullen henki on suotuisa, liihotan kohti Pariisia.

Aion lähteä matkaan pelkillä käsimatkatavaroilla. Totesin että tämä jos mikä on täydellinen hetki testata kapselivaatekaappia käytännössä: rajallisesti tilaa laukussa, ja tilanne, jossa vaatteiden on oltava sekä mukavia että tyylikkäitä ja toimittava sekä päivällä että illalla.

Laukkuni sisältö on matemaattisen tarkan ajatustyön tulosta: 5 vaatetta = 6 asua, koska kaikki käy kaiken kanssa.

Mitkä tahansa 2 + buutsit = rento päiväasu, mitkä tahansa 2 + piikkikorot = astetta skarpimpi ilta-asu.

Ja koska 2 +1 on yllä lentokoneessa, tarttee laukkuun pakata vain 3 + 1! (No okei, sitten vielä pyjama ja alusvaatteet, mutta pikkujuttuja.)

Minimaalisella linjalla mennään myös meikkipussin suhteen: vain pakolliset tuotteet raivari-ihon peittoon, ripsari, kulmakynä ja poskipuna.

Sekä tietysti Chanelin hajuvesi, kun Pariisiin ollaan menossa. Tässä ollaan minimalisteja, ei eläimiä.

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Saako kysyä, mistä buutsit ovat peräisin? Ihanat!

Eeva Kolu

Heippa, olen ostanut buutsit vuosi sitten Tukholman Urban Outfittersiltä :)

Sra (Ei varmistettu)

Ihanaa reissua sinulle! Näytät todellakin oppineen hallitsemaan ainakin vaatepaniikit. Nauti Pariisista! :)

Eeva Kolu

Kiitos, nautin! x

Eilisen lupaukset

Heh, ne hammasharjat ja deodorantit kieltämättä näyttää yleensä rumilta kuvissa. Tai ei ainakaan yhtä kauniilta kuin noi meikit. Olen yrittänyt etsiä kaunista dödö-pakkausta, mutta kun se on mielestäni kooltaan tavanomaista kompaktimpi ja linjakkaampi, se on lasia ja painaa enemmän. Kaikkea ei voi saada.

Minkähänlaista matkatoivotusta sitä voisi tänne laittaa? Olkoon matkalla ajatuksesi ja askeleesi kepeä, sydämesi täynnä ihmetystä ja iloa ja löytämisen riemua. 

Eeva Kolu

Kannattaa tsekata hajuvesisarjojen deodorantit, ne on yleensä kauniissa pakkauksissa. Ystävälläni on aina salilla Chanelin deodorantti, voin kertoo että oma Rexonani kalpenee kauneudessa sen vierellä :D

Ja kiitos, toivotuksesi on juuri sitä, mitä kaivataan!  x

Oranssinen

Samat on mietteet pakkauksen suhteen, suuntana tosin Bryssel, jos vain murtuneet kylkiluut sen sallivat (niidenkin takia kevyet kantamukset olisivat aika oleelliset). 
Yritän vielä "keventää" laukkua  valitsemalla silkkihameen & paidan!

Antaudu Pariisille :D

Tepsuu (Ei varmistettu)

Saanko kysyä miten pitkään viivyt Pariisissa? Olen itsekin lähdössä viikon päästä Pariisiin ja siellä on tarkoitus viipyä viikko, tavoitteena on myös selviytyä käsimatkatavaroilla.. Mukavaa reissua!

Henneka (Ei varmistettu)

Olin Helmikuussa Pariisissa käsimatkatavaroilla. Eli mukana oli vaan rinkkamainen reppu ja käsilaukku. Oikein hyvin sain 5 päivän kamat mukaan. Tilannetta hankaloitti hieman vielä se, että mulla piti olla sellaiset vaatteet mukana, että en palellu takaisin tullessani, kun piti vielä junailla ihteni etelästä Pohjois-Pohjanmaalle.

Ihanaa Pariisia <3

Sakasu (Ei varmistettu)

Osaisinpas matkustaa itsekin noin fiksusti. Tapanani on raahata puolta elämää mukana ja kaikkia muttajosvaralta vaatteita. Myös kosmetiikkalaukku paisuu kohtuuttomuuksiin, vaikkei minullakaan ole meikkejä tuota enempää ja kaikki mahdollinen on matkakoossa. Madaralla on muuten kaunis deodorantti, jos hajuvesisarjojen dödöt ei innosta. Se on myös tehokas, vaikka luonnonkosmetiikkaa onkin.

Hosuli
Hömppäblogi

Minäkin suosittelen Mádaraa. Toimii (minulla, mutta nämä hommathan on yksilöllisiä) ja on kaunis.

tiiavain (Ei varmistettu)

Kappas vain, minäkin meinasin mainostaa tuota Madaran dödöä! Pakkaus on kaunis ja minimalistinen ja mulla ainakin itse tuote toimii tosi hyvin.

Vierailija (Ei varmistettu)

Viikon reissun pärjää hyvin käsimatkatavaroilla, vaikka pakkaisi vähän reilumminkin kuin sä. Pieneen laukkuun mahtuu yllättävän paljon, kun vähän miettii, mitä oikeasti tarvii.

Ihanaa matkaa!

Eevil (Ei varmistettu)

Olet ihastuttava!!

Vierailija Hessu (Ei varmistettu)

Joo, viikon reissun tosiaan pärjää hyvin käsimatkatavaroilla, eikä hommaa yleensä uhkaa vaatteiden eikä edes kosmetiikan määrä vaan elektroniikka.

Eevan listaamat tavarat mahtuisi mun normaaliin käsilaukkuun :)

Paulii (Ei varmistettu)

Itse lähden tänään Saksaan vappuilemaan, käsimatkatavaralla myös. Vaatetta on lähes sama määrä mukana, ei hametta ja yksi kenkäpari, mutta sen sijaan jakku, jonka toivon muuttavan farkut ja t-paidan skarpiksi ilta-asuksi, vaikken korkoja jaksa ottaakaan mukaan. Ihanaa vappureissua sinulle!

Vierailija (Ei varmistettu)

Mahtava garderobi!

Riina-J (Ei varmistettu) http://aikaalkaanyt.blogspot.fi

Ah miten inspiroivaa! Olen matkustanut pelkillä käsimatkatavaroilla kolmen viikon reissun (toki mukana on ollut sitten myös pyykinpesuainetta). Mutta harjoittelen vielä tuota "kaikki sopii kaikkien kanssa ja eri tavoin yhdistettynä erinäköistä" -taitoa.

Mukavaa matkaa! Pariisiin on minullakin tarkoitus suunnata kesän kynnyksellä. Kuvia odotellessa :)

AnuElina (Ei varmistettu) http://unelmiaelamasta11.blogspot.fi/

Kunnioitettava taito! Itse täällä juuri pakkaan reissukamoja 8 päivän Tukholma-Praha-reissulle ja iso matkalaukku täyttyy uhkaavasti (neljä alaosaa+ 8 yläosaa+3 neuletakkia+kaksi takkia+3 kengät jne...). Käsimatkatavaralla en viikkoa pärjäisi, korkeintaan pidennetyn viikonlopun. No, itsepähän tavarani kannan. :) Ja täytyhän matkalaukussa olla tilaa ostoksille!

Kauneinta Vappua Pariisissa!

Anonyymi (Ei varmistettu)

Mahtava postaus! Käsimatkatavaroilla pärjää vallan mainiosti- itse olin juuri muutama kuukausi sitten viikon islannissa käsinatkatavaroilla ja ah miten vapauttava fiilis, kun ei raahaa puolta omaisuuttaan mukana:) ihanaa Pariisia sinulle!!!

Vilma Anna (Ei varmistettu)

Mukavaa reissua sulle, ja räpsihän paljon kuvia!
Mistä muuten on toi raidallinen paita, näyttää kivalta. ;)

Annee (Ei varmistettu)

Ei onnistuisi minuta tuo edes pariksi päiväksi. Niin no ostoksia varten täytyy laukussani olla aina tilaa. Kerran toin maton Ranskasta, hyvin mahtui. Ihailen muita käsimatkatavaroilla matkustavia. Nauti olostasi Pariisissa! O-la-laa.....

kati aviron-violet (Ei varmistettu) http://piilomajassa.wordpress.com

Olin juuri Lontoossa 5 päivää.tavaraa oli tuon verran kuin sinullakin, mutta siitäkin oli puolet liikaa koska siellä oli oletettua kylmempi, eli käytin koko ajan samaa neuletta a farkkuja...

Haa, saat huomata kuinka vastaasi kävelee useampikin Coco Mademoiselle!

En ole koskaan reissannut mihinkään niin, että tavaraa olisi mennessä ollut ruumaan asti - tämä sisältää niin kuukauden interrailin, kolmen kuukauden vaihtariajan kuin kaksi viikkoa Pariisissakin.

Mutta toisaalta, mä en olekaan kovin chic.

MrsMK (Ei varmistettu)

En ole koskaan oikein tajunnut tuota intoa pelkkiin käsimatkatavaroihin, mitä hyötyä siitä oikeasti on? Se tuntuu olevan monille joku "juttu". Ainakin isoilla kentillä laukut pyörivät jo karusellissa, kun sinne asti on ehtinyt. Minusta on paljon helpompaa ja jopa tyylikkäämpää matkustaa keskikokoisen käsilaukun kansa, näin matkustan esim. Euroopassa ja Singaporen lennonkin olen pärjännyt sillä. Matkalaukku on silloin tietysti ruumassa. Säälien katson "käsimatkatavaroiden" raahaajia. Tosin en käytä julkisia, vaan taksia tai hotellin autoa, joten laukun koolla tai painolla ei ole väliä. Pieni hinta mukavuudesta. Takana on varmaan 500 lentoa, joten ihan amatöörimatkaaja en ole.

Tepsuu (Ei varmistettu)

Itse ainakin tein valinnan matkustaa pelkillä käsimatkatavaroilla, että saisin lentolipuista sen pienen summan säästettyä johonkin muuhun. Halpalentoyhtiöillä kun ruumaan menevät laukut maksaa.. Tietysti jos laukku kuuluisi hintaan niin kyllähän sitä sitten ottaisi isomman laukun. Ja kohteessa matkat taitan julkisilla, opiskelijalla ei ole varaa elää kovin leveästi, mutta sinulle se taitaa olla vierasta.

MrsMK (Ei varmistettu)

Hei! Enpä tiennyt tuollaisesta lisämaksusta. Ja opiskeluajoista on jo todella runsaasti aikaa. :) Ei ollut tarkoitus vinoilla. Ihania matkoja kaikille!

Tämä on hyvin yksinkertaistettu esimerkki, mutta vähemmän tavaraa lentokoneessa -> vähemmän painoa -> lentokone kuluttaa vähemmän polttoainetta -> maailma pelastuu :) 

Toinen vaihtoehto on se, että jos kuljee julkisilla on pieni laukku yksinkertaisesti helpompi ja kätevämpi, autossa ja taksissa tuota ongelmaa ei tietysti ole. Mutta ne monet kerrat kun olen kironnut omaa suurta laukkuani metroaseman portaita kapuessani..

Vierailuja Hessu (Ei varmistettu)

Mun kokemus check-in -laukkujen odottelusta on vähän huonompi, mun laukku tulee aina viimeisenä! lisäksi ikäviä kokemuksia on myös siitä että ruumalaukut jääkin matkalle ja niiden sijaintia sitten joutuu selvittelemään ja odottelemaan.
Lisäksi jos matkustaa pelkällä käsimatkatavaralla, voi kävellä suoraan turvatarkastuksen kautta portille, siinäkin säästää aikaa. Ilman jotain priority-korttia baggage drop -tiskillekin joutuu odottelemaan.

Elisee (Ei varmistettu)

Minäkin matkustan yleensä pelkkien käsimatkatavaroiden kanssa, tosin reissut ovat yleensä 3-7 päivän mittaisia. Kevyesti pakattu laukku ei paljon paina, ja kun ostoksillekaan ei ole hirveästi tilaa, niin ei tule juuri notkuttua ostoskeskuksissa tai muissa kaupoissa, vaan keskityttyä lähinnä kohteen ruoka- ja kulttuuritarjontaan sekä yleiseen fiilikseen. Suosittelen! Olen alkanut nauttia lomailusta enemmän, kun omaisuutta ei juuri mukana ole.

Eevalle ihanaa reissua!

Leppis (Ei varmistettu)

Ihanaa matkaa Pariisiin ja kiitos tästä blogista! Olet inspiroiva.

Pujo (Ei varmistettu)

Mainioita nämä kapseligarderoobi-postaukset!!! Olen alkanut pähkäillä omaa vaatekaappia uuteen uskoon inspiroimanasi! Tuntui, että on tehnyt liikaa ja vääriä valintoja vaatteiden suhteen, mutta tämä periaate selkeyttää ideaa. Lisää siisnäitä, kiitos! Ja kiitokset myös mahtavasta blogista.

Åsa-Maria (Ei varmistettu)

Jotkut lentoyhtiöt tosiaan veloittaa matkatavaroista erikseen kuten jostain muistakin palveluista. Vertaan kuitenkin aina lentomatkan kokonaishintoja.

Käsitavaroilla pärjää helposti muuten, mutta miten saada kaikki nesteet mukaan? Hammastahna, ihonpuhdistusaine, kasvovesi, parfyymi, värivoide...jne

Pyretta B (Ei varmistettu)

Mulla on aina kaikki tarvitsemani kosmetiikat litran pussissa ja hyvin mahtuu. (Paitsi silloin, jos ostan kohteesta paljon niitä lisää). Mukana aina shampoo, hoitoaine ja suihkusaippua, dödö (normikoko), silmänympärysvoide, kasvovoide, BB-voide tai muu värillinen voide (normikoko), huulirasva, pieni tuubi hammastahnaa, pieni pullo parfyymiä, vartalovoide, öljypuhdistusaine, pieni kasvovesi ja ripsiväri. Kaikki nämä pienissä matkaputeleissa. Suosin myös monesti näytelappusia, joita saa kosmetiikkaostosten yhteydessä. Minulla on pitkät hiukset, joten matkoilla en tarvitse hiustököttejä (geelit, muotovaahdot, hiuskiinteet...) lainkaan, koska hiukset useimmiten jollain lailla kiinni. Mä en puolestani ymmärrä, miten jengi jaksaa kuljettaa mukana täysikokoisia purkkeja ja puteleita, kun vähemmälläkin selviää.

Tuulis (Ei varmistettu)

Vähemmän on kyllä usein enemmän, yritän sitä itsekin opetella. Silti jään tässä kapselivaatekaappijutussa miettimään, että olenko ainoa hikipossu, joka joutuu vaihtamaan paitansa päivittäin? Esimerkiksi talvivaatteissa tulee bussissa hiki ja vähänkin kovempaa kulkiessa hiostaa reppu selkää, toisinaan saatan vain stressata kainalot märiksi. Tuntuu, ettei tuulettaminen auta hikisiin kainaloihin ja vähän olen alkanut epäillä ettei 40 asteen pesukaan ole tarpeeksi. En tykkää pestä vajaita koneellisia pyykkiä ja inhoan käsin pesemistä, joten millaiset vaatteet sitten sopisivat kapselimallistoon?

EmiliaMaria

Et ole ainoa hikipossu! :) Mulla on kans oltava kaksi paitaa per päivä jos lähden reissuun! Se on ärsyttävää, mutta en halua olla hikisessä paidassa, joten on päiväpaita ja iltapaita erikseen. 

Neljänkympin pesu on hikisille vaatteille yhtä tyhjän kanssa. Kuuskymppiä lasiin ja menoksi ja harvat silkkipaidat tms. kestävät sitä, joten oon puuvillan ja pellavan ystävä, vaikka mieli halajaisia henkäyksen keveitä silkkipaitoja. 

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei vaan hikipossut! :) Unohtakaa puuvillapaidat, jotka vain keräävät kosteutta ja olo on entistä nihkeämpi. Suosittelen ostamaan Stokkalta Globalin bambusta valmistettuja aluspaitoja ja pesemään ne 60 asteessa. Hienhaju häipyy paidasta ja olo pysyy raikkaana. Niiden päälle voi sitten pukea silkkipaidan tai mitä vaan. :) T. Ikihikipossu

MuuMuu (Ei varmistettu)

Mietin ihan samaa tätä lukiessa! Pakkaan aina kaksi paitaa per päivä, koska iltapäivällä/ennen illallista pitää kuitenkin käydä uudelleen suihkussa ja vaihtaa vaatteet.

Minna Uu (Ei varmistettu)

Ihanaa matkaa, Eeva!

Hikipossuille - joihin itsekin kuulun - pesuvinkiksi: matalammissakin lämpötiloissa saa hien hajun pois, kun laittaa ensin vaatteen etikkaveteen muutamaksi tunniksi ennen pesua. Vie hajun jopa vuosia käytetyistä urheiluvaatteista pitkäksi aikaa ilman hurjia kemikaaleja.

Suspe (Ei varmistettu)

Kiitos, kun inspiroit! Itsekin haluan järkevöityä vaatehulluuteni kanssa. Hulluinta on siis se, miten paljon turhaa vaatetta voi ihminen kaapeissaan säilyttää... Itsekin aion päätyä Pariisiin n. kk päästä. Voisitko kirjoittaa Pariisi-postauksen, jossa vinkkaisit näin ekakertalaisille, mitä siellä pitää ja kannattaa kokea, se olis parasta! :)

Blue Peony (Ei varmistettu)

Hyvin yksilöllinenhän se vaatteiden tarvekin matkalla on. Itse matkustan kahden lapsen kanssa ja silloin ruumaan menevä laukku helpottaa elämää kummasti, kun ei tarvitse kovin pitkiä matkoja raahata vaikkapa nukkuvaa lasta ja laukkua yhtä aikaa. Ja kun on lapsen kanssa matkassa, yksi ylimääräinen paita kannattaa pakata mukaan, koska lapsen puurolusikka voi päätyä keskelle rintamustasi...

Vierailija (Ei varmistettu)

Tyylikäs kombo. Voikun itsekin kykenisin tuohon.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.