tästä kesä voi alkaa... joohan?

Se lomahomma ei mennyt ihan suunnitellusti.

 

Olen stressannut vuorokauden ympäri, murehtinut raha-asioita ja huokaillut syvään - miettinyt konsepteja nimeltä Tulevaisuus ja Elämä, ja mitä niillä tehdään. (Vastaus: en tiedä.)

 

Haluaisin sanoa, että kun kesä ilmaantui kuvioihin, kaikki huolet kaikkosivat enkä ajatellut enää muuta kuin mansikoita ja varpaanvälejä kutittelevia ruohonkorsia. Mutta ei se ihan niin mennyt. Söin kyllä mansikoita, kaksin käsin, samalla kun murehdin.

(Ne lukijani, jotka vielä muistavat 90-luvun ihmeen nimeltä vitsikirjat, muistanevat myös vitsin: "Raha ei tuo onnea. Ei niin, mutta itken mieluummin Mersussa kuin bussissa." Kai sitä on kivempi stressatakin mansikoita mussuttaessa.)

 

Yhtenä iltana päätin hellittää hetkeksi. Tein perunasalaattia ja istuin ulkona niin pitkälle iltaan kuin tarkeni. Kysyin seuralaiseltani mitä mä teen mun elämällä ainoastaan kerran. Sen sijaan sanoin onpas just nyt mukavaa ainakin neljä ja puoli kertaa. Se yksi jäi puolikkaaksi, kun piti mennä kääntämään kesäkurpitsoja grillissä.

 

 

Tänään leikkasin kesätukan. Väittävät, että tukanleikkaus auttaa juuri tällaisissa tilanteissa, kun kaikki on vähän eeeeh ja näääh tai blääääh. En tiedä. Josko siitä alkaisi kesä - muutenkin kuin lämpömittarin lukemien puolesta.

Kommentit

Hanna (Ei varmistettu)

Täälläkin odotellaan edelleenkin psyykkistä kesää. Ulkona on ihanaa ja vanhempien luona saa laittaa pihaa mutta kotona tulee vaan istuttua sisällä tietokoneella murehtimassa ja stressaamassa vaikkei siitä mitään hyödy. Meillä on siitä onnekas tilanne että tietää et mun ja avokin yhteisestä elämästä helpottuu yks osapuoli jo elokuussa mutta sen kun vielä keksis että mitä itte elämälleen ja itelleen tekis! Enkä oo muuten leikannu tukkaa kahteen vuoteen, sen jälkeen ku tää stressaus alko, pitäisköhän lyhentää ja toivoa että auttais? :D

PikkuMasu (Ei varmistettu)

Samaistun! Viime päivien mietteitä: Miten tätä elämää pitäisi elää? Mikä ois parasta, miten sen toteutan? Mistä rahat? Mitä elämä on? Mitä mitä mitä.
Ei ihan vastaa käsitystä siitä, mitä kesän piti olla kun talvella haaveilin. Mutta, täällä pohjoisen perukoilla ei ole vielä edes kunnolla kesää, ehkä se alkaa heinäkuussa kun pääsen kotiin etelään, tyyliin palanut iho ja onnellinen mieli. Hope so. Muista juua viiniä ja kai tää täst!

kakkunen (Ei varmistettu)

Mä koko ajan kaipaan jotain muuta. Musta tuntuu että mulla on kaikki: alan työ, ihana poikaystävä ja muut läheiset. Silti haluaisin olla jossain muualla, tehdä jotain muuta, että mua rakastettaisiin enemmän vaikka mulla on sitäkin paljon. Laskujen maksaminen ahdistaa vaikka periaatteessa rahastakaan ei oo pulaa.
Mistä tää haikeus tulee? Tukkakin on sellanen kun halusin, mutta silti jatkuvasti lättänä tai ruman värinen. Huoh.

Vieno (Ei varmistettu)

Äitini aina sanoo, että ole armollinen itsellesi. Isäni sanoo, että asioilla on tapana järjestyä. Välillä on vaikeaa silti. Voimia!

Varpunen (Ei varmistettu)

Äidiltä olen usein saanut kaksi hyvää lohdutusta. Asioilla on kuulemma aina tapana järjestyä ja jos ovi suljetaan, niin jossain aukeaa ikkuna. Olen itse kauhea stressaaja, mutta pikkuhiljaa olen alkanut luottaa noihin melko kliseisiin lausahduksiin ihan siitä syystä, etteivät ne vielä ole minua pettäneet. Sen sijaan kärsivällisyyttä kaipaisin vielä lisää.

villivarpunen.blogspot.com

H (Ei varmistettu)

Itse mietin kans päivittäin,että mitä mä tosiaan teen tällä mun elämällä. Oman alan duunit tuntuu täysin saavuttamattomilta,kuin myös ihan kaikki muutkin duunit. Työttömänä ei ole rahaa, ei mihinkään. Opintolainaakin pitäisi maksaa. Ja tällä hetkellä elämässä on muutama järisyttävän suuri ongelma lisää... välillä tuntuu, että ei tässä ole mitään tolkkua enää ollenkaan. Onneksi on kuitenkin kesä vielä edessä ja olen jo aika hyvin päässyt tähän kesäfiilikseen. Ei tätä ongelmapalloa ehkä jaksaisi jos olisi syksy ja elämä tuntuisi ankeammalta. Ei auta kun uskoa tulevaan ja siihen, että asiat vielä järjestyvät. Sitä odotellessa voi seistä syreenien ja hevoskastanjoiden juurella, ihastella niiden kukintoja ja vetää itseensä sitä huumaavaa tuoksua. Kai se on lopulta ihan normaalia, että nuorena sitä murehtii kaikenlaista ja koko ajan. Sitten kun katsoo mummuja ja pappoja, kuin iloisina ne istuu puistonpenkeillä ja osaa nauttia siitä hetkestä, kun ei enää tarvitse suorittaa... ehkä se tästä.

L (Ei varmistettu)

Törmäsin tällaisen ilmoitukseen vuokrattavasta työtilasta ja tulit heti mieleeni. http://www.helsinki.fi/bin/phorum/read.php?f=6&i=13485&t=13485

Maria (Ei varmistettu)

I feel you. Tsemppiä!

elina (Ei varmistettu)

hassua jos lausahdus on löytänyt tiensä ihan vitsikirjaankin! françoise sagan kun on tokaissut tähän tapaan "raha ei tee ketään onnelliseksi, mutta itken mieluummin jaguarissa kuin linja-autossa" kommentoidessaan hulppeaa päihdehuuruista elämäänsä. :)

mutta sama raha-aiheinen ahdistus täälläkin. ruoan hinta nousee 5% vuoden loppuun mennessä ja sähkö 10%. ja millähän sitten opiskelijana elää, vaikka kuinka kesän paiskisi töitä. jyrsin kynsiä.

Sonja (Ei varmistettu)

Heippa! Oli aivan pakko laittaa viimeinkin kommenttia - ihan vain sen takia, että olet kyllä niin taitava kirjoittaja! On aina ilo lukea ihania tekstejäsi. :) Kiitos!

Eeva Kolu

Hanna: mulla on nyt TODELLA kova luotto tähän kesätukkaan. Kokeile säkin! ******************* PikkuMasu: jep, samoja kysymyksiä täälläkin. Viiniä muistan varmasti juoda, muista säkin. Tällä viikollahan sen kesän pitäis tulla sinnekin. Tsemppiä! ****************** Kakkunen: voi ei, ikävä kuulla. Jos ne asiat ei olekaan ihan sitä, mitä halusit, vaan sitä, mitä ajattelit että pitää haluta? Mutta ehkä kesä on hyvää aikaa itsetutkiskelulle. Onnea matkaan! *************** Vieno: nuo kun vielä muistaisi :) Mulla on aina ollut vaikeuksia luottaa tuohon jälkimmäiseen sanontaan - eikös ne asiat pidä ITSE järjestellä! Mut kun ei osaa! :D ********************* H: olet luultavasti oikeassa. Ja tuo on juuri oikea meininki: murehditaan minkä murehditaan, mutta pysähdytään välillä haistelemaan kukkien tuoksua ja muistetaan nauttia niistäkin :)

Eeva Kolu

L: voi kiitos, oletpa ystävällinen! Menen heti kurkkaamaan. ******************* Maria: kiitos ja samoin! ********************** Elina: hauskaa, en tiennytkään että tuo on alun perin Saganilta! Ehkä pitäisikin lukea taas Sagania, jos se kesä taas siitä..... *********************** Sonja: voi, kiitos sulle ihanasta kommentista! :)

kaukanakavalamaailma.blogspot.com (Ei varmistettu)

Mulla on ollut kanssa tulevaisuus pohdinnassa ja kesästä nauttiminen on jäänyt vähemmälle. Leikkasin myös tänään kesätukan (saksaisin otsiksen). Otsis mulla on ollut viimeksi 5-vuotiaana, joten kyseinen toimenpide oli jotain todella radikaalia. Mutta auttoi. Olo on kuin uudelleensyntynyt, vaikka kysymys on vain muutamasta hiustupsusta vähemmän.

Cherlin (Ei varmistettu)

You've hit the ball out the park! Incredbile!

India (Ei varmistettu)

Cool! That's a clever way of loonikg at it!

Chelsi (Ei varmistettu)

These topics are so confusing but this hpeled me get the job done.

nghzhwtoh (Ei varmistettu)

Od173J nyombwaaubrm

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.