Teetalo kuin karkkikauppa

Ihastuin Kusmin teehen joskus jollain Pariisin-reissulla, kun satuin näkemään hostellin telkkarista dokumentin Kusmin teetalosta. Pariisissa Kusmin teetä myydään joka paikassa, joten siltä reissulta roudasin tuliaisiksi aika monta purkkia...

Pari lukijaa bongasi purkit edellisestä keittiöjutusta ja kyseli, että mistä Kusmia oikein saa. Suomessa näitä tulee joskus satunnaisesti vastaan joissain herkku- ja sisustuskaupoissa, mutta valikoima on usein aika suppea.

Ostan itse Kusmin teetä usein matkoilta tuliaisena (kannattaa ehdottomasti piipahtaa Kusmin kauppaan jos satutte jossain maailman metropoleissa sellaisen ohi käppäämään - ne ovat ihanan värikkäitä, karkkikauppamaisia, ja aina pääsee maistelemaan!). Olen myös pariin kertaan tilannut teetä Kusmin omasta verkkokaupasta, jonka ainoa huono puoli on korkeat postituskulut. Olemmekin yleensä tehneet isomman kimppatilauksen useamman tyypin kanssa.

Ehdottomat suosikkini ovat vihreä ruusutee ja vihreä jasmiinitee (tuo Kusmin jasmiinitee oikeasti maistuu jasmiinilta eikä pelkästään tuoksu siltä, kuten suurin osa marketin jasmiiniteestä). Myös kaikki Kusmin venäläistyyliset mustat teet ovat huippuja.

Kusmin teet ovat tosi hyviä ja laadukkaita, mutta totta puhuen esimerkiksi Helsingin ja Turun pienistä teekaupoista saa ihan yhtä hyvää ja parempaakin teetä. Näissä se juttu onkin ehdottomasti nuo ihanat purkit, joita pitää mielellään esillä ja jotka toimittavat jos jonkinmoisen nappi-, lääke-, kynä- ja keksipurkin virkaa teestä tyhjennyttyään. Itselleni näitä purkkeja onkin ehtinyt kertyä jo aikamoinen määrä...

Kommentit

anna_henriksson (Ei varmistettu)

Ainakin Turusta lähteviltä ruotsinlaivoilta löytää noita, aika hyvätkin valikoimat. Siellä on myös sellasia söpöjä neljän minipurkin pakkauksia :)

Eeva Kolu

Ai laivaltakin saa nykyään, hyvä tietää, kiitti! Viikkari vai Silja?

laurafree
Laura loves

Viking Grace. Sieltä mäkin haen Kusmit, Korresit ja muut hyvät :D

Eeva Kolu

Tää kommentti oli niin laurafriman!

Murun kera

Silja Serenadella noita just ihmettelin ja ihastelin joulun alla. En sitten tietenkään ostanut, ja nyt vähän harmittaa :D

ElfHill

Porvoon vanhassa kaupungissa on pieni herkkukauppa, jossa oli mielestäni aika hyvä valikoima. Kaupan nimeä en tietenkään tähän hätään muista...

One day

Oisko Skafferi? :)

aimäävai (Ei varmistettu)

Juu, on!

Kanelibasilika

Naapurimaastamme Virosta löytää myös kivasti Kusmia, ihan Kaubamajasta olen bongannut Tallinnasta ja muutamasta teekaupasta ja kahviloista :)

Kao Kao

Mun mielestä ihan punavuorestakin saa Kusmi-teetä Pinosta. En raaskinut ostaa.

http://www.pino.fi/

Eeva Kolu

Mulla on sellainen mielikuva, että sitä olisi joskus saanut Pinosta ja Mokosta, mutta ei saa enää. Tosin saatan olla väärässäkin!

Kao Kao

Kävin siel viimeksi ennen joulua ja silloin oli, mut en tiedä onko se kausituote tms :)

Kati Toivanen
Kaksi-nolla

Juu Pinossa on, kävin pari viikkoa sitten.

Henriikka. (Ei varmistettu)

Kiitos vinkistä! Oma suosikkini kivojen purkkien (ja hyvää teetä myös!) osalta on Mariage Frères (http://www.mariagefreres.com/).

Saa muuten vinkata myös kivoja ja helposti puhdistettavia teesihtejä!

Eeva Kolu

Oi miten kauniita purkkeja - näiden varalta pidän silmät auki!

Teesiivilä on muuten mullakin hakusessa, aina ei haluais keittää koko pannullista.

Laura Katariina (Ei varmistettu)

Vaikka minkälaista ihanaa teetä ja myös käteviä teesiivilöitä saa suloiselta Théhuoneelta Eerikinkadulta tai Korkeavuorenkadulta!

iidami
Bambino

http://www.lakeland.co.uk/43802/Mr-Tea tää on ollut käytössä hyvä! 

Vierailija (Ei varmistettu)

Oih, nämä on niin hyviä. Paras vihreä tee ikinä on Freresin yuzu. Mistäköhän suht läheltä sitä saisi.

Kusmeista mun suosikki on Sweet Love ja Ladureen Earl Grey on mielestäni paras Earl Grey ikinä. Tee, ikuinen suosikkiaiheeni. (Ja sit Nykissä parasta teetä saa Kusmin lisäksi David's Tea-kaupasta). Okei nyt lopetan.

Pee

Vierailija (Ei varmistettu)

Magisson teekuppi on paras ikinä! Siivilä on kiinni kupin reunassa ja kaksoispohjan avulla lehdet saa pois vedestä kuppia kääntämällä. Mä inhoan niiden siivilöiden pesua, mutta tämän irrotettava siivilä osa on älyttömän helppo. Ja kuppi on kiva, kun se ei kuumene ulkopuolelta. Suosittelen!

http://magisso.com/fi/products/teacup/

Marsublog

"Helsingin ja Turun pienistä teekaupoista saa ihan yhtä hyvää ellei parempaakin teetä."

Samaa mieltä, musta Kusmi on jopa aika pahaa. En tykkää mauista. Hyvin brändättyä.

anna-liisa (Ei varmistettu)

Niin samaa mieltä. Pergamontti on ainoa maku, jota teessäni siedän.
Mutta teellä ja teellä on eroa; parasta on ollut muutama vuosi sitten Pekingistä löytämäni vihreä tee, sen vertainen hakusessa...

Kasvirasva (Ei varmistettu)

Kokeile teepolku.fi, ei missään kaupoissa Suomessa ole tuon veroisia.

annikoo (Ei varmistettu)

Ihan Helsingistä lähteneeltä viikkarin Gabriellalta tuota viikko sitten bongasin. En viitsinyt ostaa, kun en tiennyt onko hyvää. Pitää ensi kerralla tarttua tilaisuuteen :)

Adéle (Ei varmistettu)

Haalinpa minäkin ensi kerran Kusmi-teetä Viking Gracen valikoimasta, juurikin tuota vihreää jasmiinia, ja täytyy sanoa että se on taivaallinen teenautinto! :)

Muutama vuosi sitten ihastuin noihin minipurnukoihin Köpiksen lentokentällä. En hennonut itse ostaa, mutta poikaystävä yllätti ja kävi hakemassa sitä mulle.

Ihan parasta teetäkin muuten, oon koukuttanut yhden kaverinkin siihen.

eevapeeva (Ei varmistettu)

Muistaakseni löytyy ihan Stockan Herkun valikoimista.

mj (Ei varmistettu)

Stokkan herkusta olen ostanut ja Siljan Helsinki-Tukholma -laivalta.

Vierailija (Ei varmistettu)

Stockalta löytyy joo! Ja muistaakseni jouluisin ja varmaan muulloinkin niillä on erilaisia gift set -juttuja noista Kusmin(kin) teepurkeista.

IrinjaK (Ei varmistettu)

Juuri täällä Kusmin St.Petersburgia nautiskelen! Jasmiinitee on ihanaa, samoin ruusu, molemmat on tuoksusuosikkejakin. Sitten se flunssaan ja pakkaspäiviin täydellisesti sopiva Kashmir Tchai.. Aah! Niitä pikkupurkkipakkauksia minäkin olen ostanut, ja isoja sitten niistä lempimaut löydettyäni.

Anna
Ai niin!

En tykännyt teestä juurikaan ennen kuin maistoin Kusmin ruusuteetä. Tuoksuaan myöten ihanaa!

hennaka (Ei varmistettu)

Heii
Löytyyköhän Kusmilta luomu- tai reilun kaupan teitä? Tai jopa molemmilla ominaisuuksilla varustettuna. Itse olen rajannut teenautintonio vain luomuun ja reiluun. Oon lähössä Parriisiin helmikuun lopussa ja tuli vaan mieleen :)

Voipulla (Ei varmistettu)

Mun teerakkauteni on London tea companyn White tea, elderflower & apricot. Tää oli sellainen salamarakkaus ja nyt elämme etäsuhteessa, sillä maistelin tätä teetä hotelliaamupalalla Köpiksessä ja sen jälkeen emme ole kohdanneet :D Tätä kun jostain Suomesta löytäisin, yhden pussin pihistin sieltä hotellista, enkä ole raaskinut vielä juoda sitä. :)

merimiehetär (Ei varmistettu)

Tätä(kin) sorttia on bongattu Silja Serenadelta, viimeksi joulukuun lopussa ;)

My Man Jeeves

Kusmi on niin hyvää! Kiitos muistutuksesta. Teen viehättävyyttä lisää se, ettei sitä saa Suomesta ihan noin vaan, vaikka muutamaa laatua on saatavilla. Kusmi-tuliaiset tuntuvat tuliaisilta ja varsinkin kun ei raaski ostaa montaa purkkia kerralla.

Krista* (Ei varmistettu)

Kusmia saa myös Lahdesta ihanasta Petit St Louisista. Teevalikoima on laaja ja kiva että Kusmia saatiin muuallekin kuin vain Helsinkiin! <3

saarah
visual diary

Kusmi on parasta! Omat suosikit jo vuosien takaa: Prince Vladimir, Joulutee, vihreä St Petersbourg ja Anastasia. Säilytän myös ikuisesti hyllyn päällä Pariisista roudaamaani Kusmi-kaupan pahvista take-away mukia :)

Olen tilannut nettikaupasta, ostanut Pariisista, Arlandan lentokentältä, Kaubamajasta, Eckerö Lineltä... Pinostakin saa. Ja sitten tyhjiin purkkeihin voi valaa kynttilöitä, kuten tehtiin siskoni kanssa:

http://www.lily.fi/blogit/3hkasvimaa/kynttiloita-peltipurkkeihin

 

 

aniliee (Ei varmistettu)

Oulussa Puistolan Delissä saa Kuismin teetä ja luulisin, että ne myy sitä ihan purkeinakin!

Reetta V. (Ei varmistettu) http://www.city.fi/blogit/reettavee

Kannattaa seuraavalla Pariisin reissulla käydä tutustumassa myös Mariage Freresin teevalikoimiin, ellet sitä vielä ole tehnyt. Heaven!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.