that's all, folk(s)

Sain vasta hiljattain kuulla, että toisessa opinahjossani voi opiskella pääaineena folkloristiikkaa.

 

Pettymykselleni ei riitä sanoja, jos selviää, että kaikki laitoksen opiskelijat eivät pukeudu kirjailtuihin puseroihin, hapsuponchoihin ja perinnevillapaitoihin. Ja että luentoja ei pidetä istumalla piirissä proffan säestäessä kitaralla.

 

Jos minulla olisi opiskeluissa aikaa millekään ylimääräiselle (lue: kivalle) menisin ehdottomasti jollekin folkloristiikan kurssille. Ja kyllä, pukeutuisin joka luennolle jotakuinkin näin.

 

 

Tosiasiassa mekkoni (jota tässä käytän paitana) on aika kaukana folkloresta, sillä se on ostettu niinkin tarunhohtoisesta paikasta kuin Zara - toisaalta eikös ketjuliikkeistä ole jo kauan sitten tullut meidän länsimaalaisten henkistä kansankulttuuria. Itä-Euroopassa pidin kyllä silmäni auki "Unkari-paidan" (Inken sanoja) varalta, mutta lyhyen oleilumme aikana ei moista tullut vastaan, ja kirjotun vaatteen himoissani lankesin tähän. Ei kaduta, se on ihana.

 

 

 

Tämänmallinen, pieni ruskea laukku on ollut hakusessa jo vuoden päivät. Vihdoin löysin sen Berliinistä kirppikseltä, lisämausteena punonta. Poikaystäväni totesi siitä jotain suuntaan öö mieti nyt vielä. Kiitos vain, mutta siinä vaiheessa seteli oli jo vaihtanut omistajaa, ja olen yhä sitä mieltä, että laukku oli loistava ostos.

Kommentit

Marita (Ei varmistettu)

Ah, folkloristit, nuo aidot humanistit! Suurin osa tuntemistani folkloristiikan opiskelijoista kylläkin tutkivat vessatekstejä tai videopelien maailmaa ja pukeutuvat kuin kunnon hevimiehet konsanaan, mutta olen kerran tavannut erääseen kyseisen aineen proffan, joka oikeasti pukeutui kuvioituun villapaitaan ja pitkään liehuvaan hameeseen. Joten kyllä sellaisia perinnevillapaitaisia folkloristeja ainakin jostain löytyy. ;)

Ihailin muuten itsekin tuota Zaran mekkoa mustana, mutta tuo luonnonvalkoinenhan on mitä täydellisin!

emmiina (Ei varmistettu)

Mistä tuo täydellinen hame on? :)

Eeva Kolu

Marita: hahaa, mahtavaa! Nyt pitäisi vielä selvittää, missä kyseisen proffan luennoille pääsisi... Näin kaupungilla sen mustan version yhden naisen päällä ja sekin oli tosi hieno, joskin tämä valkoinen on ehdottomasti enemmän folk :D *************** Emmiina: hame on Monkista, mutta se on jo reilun vuoden vanha :)

f*loristi (Ei varmistettu)

Aika lailla sunlaisesti pukeutuva ikuisuusopiskelija-folkloristi ilmoittautuu! ;) Folkkihan on Suomessa sitä ominta alaa, kansainvälisestikin nähden suomalainen tutkimushistoria on merkittävä. (Ja onhan sitä aivan ihana opiskella, ei siis tutkimushistoriaa mutta muuten.) Ilmoitan myös, että omistan "unkari-paidan", mutta käytän sitä hyvin harvoin.. Nyt alkoi tehdä mieli hiippaloida siinä ja olla ylpeästi ei-hevahtava folkloristi!

Mirja (Ei varmistettu)

Oi, oisin niin halunnut taas palata selaamaan vanhaa blogiasi, mutta se on ilmeisesti ihan vastikään suljettu? Mua kiinnostais se mineraalimeikkipostauksesi (:

Noora (Ei varmistettu)

Oioi näytätpä hehkeältä ja ihanalta! Aivan täydellisen ihana asukin, nyt kyllä iski se karteltu kateus! Olisin ikionnellinen jos joskus itse saisin tuon näköisenä tallailla katuja, oikein hehkut :)

Eeva Kolu

Folkloristi: kyllä, tee se mun vuoksi! Laita se paita päälle kun menet seuraavalle luennolle. Tai edes kirjastoon. ************* Mirja: juu, vanha blogi on toistaiseksi suljettu, kunnes keksin jonkun järkevän ratkaisun, millä pystyisin vahtimaan roskapostin ja muun epäasiallisen aineksen satamista epäaktiiviseen blogiin. *************** Noora: no voi nyt sentään, kiitos kovasti :)

heippamoi (Ei varmistettu)

On nyt ihan pakko udella - pyritkö valmistumaan suositellun viiden vuoden sisällä, vai miksi aikataulu ei veny mukavien joskin vähemmän tarpeellisten kurssien kahlaamiseen? Itse en yliopisto-opiskelijana ole vielä törmännyt tilanteeseen, jossa hauskaa kurssia ei olisi aika käydä, toisaalta valmistuminenkaan ei näytä lähivuosina kovin todennäköiseltä :-D En tiedä miksi mokoma yksittäinen osa tekstistäsi näin jäi vaivaamaan, mutta lauonpa nyt silti ;)

Eeva Kolu

Heippamoi: niin, ihmisten tilanteet kun ovat kovin erilaisia. Minä opiskelen kahta eri tutkintoa kahdessa eri yliopistossa, ja siinä välissä olen haaskannut kaksi vuotta opintotukia oikiksessa, josta en aio näillä näkymin valmistua ikinä. Opintotuissa on sellainen harmillinen puoli, että niitä ei saa loputtomiin.

Kaeden (Ei varmistettu)

Now I feel stupid. That's cleeard it up for me

xlzyse (Ei varmistettu)

BNsQmq kxvmvyrcwnmm

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.