Toripäivä

Turun kauppatori on paras. Tajusin sen ylivoimaisen hienouden vasta, kun muutin täältä vähäksi aikaa pois.

Kun muu kaupunki vasta heräilee, torilla on jo täysi kuhina. Sieltä voi napata mukaansa pussillisen avokadoja, mangoja tai chilejä, ja toisaalta jutella laitilalaisen perunaviljelijän kanssa, joka on omin käsin nostellut potut maasta ja tullut myymään niitä. Sieltä saa sekä seudun laadukkainta priimaa että halvimmat kakkosluokan vihannekset (molemmille on käyttöä). Torilla ei paljoa kurkunkäyryysdirektiiveistä välitetä, vaan hyötykäyttöön pääsevät ne vänkyrät, känkyrät, liian pienet ja isot ja vähän kolhiintuneet vihannekset, joita marketit eivät huoli. Siellä ovat samassa mansikkajonossa opiskelijat, maahanmuuttajat, hienot frouvat ja rähisevät vanhat papparaiset.

Käyn vähintään kahtena, kolmena aamuna viikossa. Kesällä melkein päivittäin. 

Torilla on vaan paras tunnelma. Voitteko kuvitella, että osa pottumyyjistä käyttää vielä sellaisia vanhanaikaisia vaakoja ja puisia kappoja. Ihan tällaisten asioiden vuoksi suosittelen katsomaan myös ne pikkukojut, ei vain niitä isoja ja äänekkäimpiä.

Ostosten jälkeen kiertelen kukkakojut ihan vain fiiliksen vuoksi ja aika usein istahdan torikahveille (kiitos Einon tytöille, jotka ovat aina hyvällä tuulella, vaikka työpäivä alkaa jo viideltä).

Tori on ainakin mehustajan paras ystävä. Ja banaanijäätelön - viimeksi ostin muovikassillisen valmiiksi kypsyteltyjä banaaneja eurolla. Onneksi tänäänkin on toripäivä!

Kommentit

nimetön (Ei varmistettu)

Oih, Turun kesätori <3
Lukuisia käyriä kurkkuja ja sairaan halpoja mansikoita sekä kappa-perunoita ostettu ja muitakin lämpimiä muistoja sieltä on.
Kerran kesällä jonotin kojulla kasviksia, ja suivaannuin lokin kakin roiskahdettua pisaran verran päälleni, niin vieressä seisova, jonkun ravintolan kokki-henkilöltä näyttävä, mies kertoi saaneensa suurimman osan kakista päähänsä :)
Turun tori on valtakunnantasolla ainutlaatuinen! Harmi, että oli muutettava Turust pois.

Alina

Harmi, etten itse ole päässyt paljoa torifiilistelemaan, kun se täällä Jyväskylässä on lähinnä pieni pläntti keskustan laidalla. Pitää varmaan Turussa käydessä korjata asia ja piipahtaa torille!

Pitää pistäytyä Turun torilla, kun eksyn sinne parin vkon päästä! :) Onhan tori pystyssä sunnuntaiaamunakin? Toivottavasti, sillä täällä meillä päin on ollut aina aika ankea tori (valikoima tosi pieni) ja tällä hetkellä tori on entistä ankeampi ko kojujen sijasta torimme on vain yksi iso monttu.

Eeva Kolu

Heippa, tori on auki ma-la. :)

EIKÄEIKÄ! Mä pääsisin vain ja ainoastaan sunnuntaiaamuna :( Ko tullaan lauantaina iltapäiväksi Turkuun ja sunnuntaina poies illemmasta. Onpas nyt kurjaa.

sannero (Ei varmistettu)

oih, tästä inspiroituneena niiin pidän huomenna toripäivän vapaapäivän kunniaksi! Varsinkin kun jossain laatikossa pitäisi luurata Stockkan ilahduttava lahjakortti jolla on tarkoitus käydä noutamassa uusi kunno blenderi, jolla pääsee sitten pyöräyttämään toriherkuista ihania smoothieita ja muita kesäherkullisuuksia, jippii! On tää Turku vaan niin parhautta, etenkin kesän koittaessa :)

Mirene (Ei varmistettu)

Tämäkin opiskelijatyttö käy vähintään pari kertaa viikossa Turun torilla täyttämässä jääkaapin vaikka millä herkuilla, ja ihan pikkurahalla :) Itse suosin iltapäivää ja sulkemisaikaa, silloin noita euron pusseja on niin paljon saatavilla. Ehdottomasti yksi niistä asioista, jotka tekevät Turusta niin erityisen!

Marjikki (Ei varmistettu)

Mistä tuo kaunis kello on? :)

Eeva Kolu

Heippa, kello on kirppikseltä :)

Per*****he-elämää

Mä olen myös aina ihan fiiliksissä torikäynnin jälkeen!

Harmi vaan, että suhteellisen harvoin tulee käytyä, äitiyslomalla huitasin vaunujen kanssa bussilla useaan otteeseen viikossa :)

Tuonnekin pitäisi mennä aivan tajuttoman aikaisin, jos mielisi vielä töihin ehtiä. Yleensä iltapäivällä jo kojujansa pakkailevat, kun kotiudun keskustaan takaisin työpäivän jälkeen. Näin parikymppisenä taidan arvostaa niitä aamun unisia minuutteja vielä toistaiseksi liikaa :D Ehkä joskus!

 

Muuten tori on toki sydän.

Elina/chocochili.net (Ei varmistettu)

Mä olin vähän ihmeissäni muutama viikko sitten, kun yritin mennä torille heti aamusta ennen töihin menoa (iltapäivällä en koskaan ehdi, koska torilla ei enää tapahdu mitään mun töistä pääsyn jälkeen). Olin siellä vähän kahdeksan jälkeen, ja siihen aikaan vasta Deli Verde ja Sorri ajelivat kärryjensä kanssa paikalle, eikä maalaisia näkynyt missään. Olihan siellä ne muutamat hedelmä-/vihanneskojut, mutta jäi salaatit ja yrtit sillä kertaa saamatta. Oon ollut siinä käsityksessä että torikauppa on vilkkaimmillaan heti aamusta, mutta ilmeisesti kello kahdeksan ei oo vielä aamua kaupunkilaisille ;)

poppis

Tulin taas kyläilemään tänne. Tuli tarve nähdä sun hyvänmielen kuviasi. Tunnelmaa ja ajatuksiasi. Nyt jaksan taas potea kesäflunssaa. Pitäisi varmaan vihdoin tehdä kauan mietitty Turun matka. Siellä on niin paljon hyviä asioita. Kiitos Eeva. Aurinkoa huomiseenkin päivääsi!

Dorit

IIH! Turun tori! Minä oon ollu siellä pari kesää töissä! Huutelin erittäin kovaäänisesti tarjouspusseja vitosella (mk) ja popsin mansikoita mahan täyteen. Ja kakkoskurkut, aivan täydellistä kamaa. Varsinkin ne tosi pienet ja käppyrät, rouskis vaan. Työt aloitettiin 6:30 ja puoli kolmelta pääsi jo kotiin. Siihen ensimmäiseen ikiomaan kotiin Puutarhakadulle, lähelle pizzeria Napolia.

Oi, mikä ihana aikamatka! Kiitos Eeva!

Duussi / laplusdouce.blogspot.fi (Ei varmistettu)

...ja minä olin töissä vastapäisessä kojussa kuin Dorit, enkä osannut hillityn hallittuna (tai mikä nyt olis vastakohta rempseälle) pikku lukiolaistyttönä huudella ja kaupata yhtään niin kovaäänisesti kuin olis pitänyt. :D Niissä aikaisissa aamuissa oli kyllä oma fiiliksensä, mutta ehkä juuri ne työkesät varasti multa harmillisesti osan torin taikaa.

Mutta onhan se silti kaikist hienoin. Turun tori. :)

Dorit

Emmäkestä! Ihana kohtaaminen, sinä vastapäisen kojun tyttö!

Eeva Kolu

Hihii, tässä oli jotain ihan poikkeuksellisen sympaattista. Senkin ihanat torimyyjät!

Malin (Ei varmistettu)

Oot kyllä Eeva huikea! Taistelu Turusta -dokkarin katsottuani tulin tänne sun blogiin hakemaan lohtua, ja heti löytyi. Musta on käsittämättömän hienoa, että aina vaan oot Turun puolestapuhuja, toivottavasti sua joskus muistetaan vuoden turkulainen -palkinnolla. Terkkui Raunistulast!

Eeva Kolu

Hihhii, sitä odotellessa :D 

helena-ihana (Ei varmistettu)

helsinkiläisenä ja Turun torista mitään tietämättömänä en pysty samaistumaan postaukseen jossa sanat tori ja halpa on yhdistetty samaan lauseeseen.

poppis

Kieltämättä ei sanaparivertailussa mullakaan yhdistyisi nuo kaksi sanaa ;) Olen kuitenkin saanut Hakiksessa sulkemisajan tietämillä kassiin täytettä edullisesti, kunhan olen hieman tinkinyt ensin. Liian harvoin siellä tulee käytyä, vaikka lähellä onkin. 

Eeva Kolu

Juu Turussa tori on tosiaan törkeän halpa. Vähän kuin menisi S-markettiin ja kaikki olisi 50-70 % alennuksessa.

marsku (Ei varmistettu)

aivan mieletön toi taulu!:) Ja turun torilta saa kyllä hyvään hintaan vaikka mitä!:)

Vierailija (Ei varmistettu)

Heii, mistähän tuommosia lamppuja saa? :)

Eeva Kolu

Heippa, lamppu on Ikeasta :)

Emmi L. (Ei varmistettu)

Torit on parhautta! Kesäisin on aina ikävä kotikaupungin toria :) Onneksi se on vaan tunnin matkan päässä!

Emmi L.
http://happyfeetingblogi.blogspot.com

Riikka_ (Ei varmistettu)

Saa nähdä, miten käy meidän torin, kun Toriparkin rakennus alkaa. Valmiiksi jo harmittaa. :( Tiedätkö muuten, onko jo päätetty, "muuttaako" tori remontin ajaksi jonnekin?

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.