torstaileffa: ruokala lokki

Olen hykerryttävän onnellinen päätöksestäni uhmata ADHD-aikakauden turruttamia aivojani ja ryhtyä taas katsomaan elokuvia. Mikä uusi maailma, tai oikeastaan monta uutta maailmaa, vaikka joka ilta! Koska onni ei jakamalla kulu vaan moninkertaistuu, kerron teille tästä eteenpäin säännöllisen epäsäännöllisesti elokuvataiteen helmistä, joita tielleni osuu.

 

Eilen katsoin aivan hurmaavan pienen elokuvan, Ruokala Lokki (2006). Se kertoo japanilaisista naisista, jotka pyörittävät ruokalaa Helsingissä.

 

 

Leffa oli viipyilevä ja juonta siinä oli vain nimeksi. Siinä oli monia pysähdyttävän kauniita kuvia ja lavastus oli japanilaisten rakastamaa Suomi-designia täynnä. Iittalan ja Aallon lisäksi leffassa oli jotain muutakin hyvin suomalaista, ainakin Kaurismäeltä lainattu tempo. Samalla siinä oli jotain hyvin japanilaista, ainakin hienovarainen huumori sekä eriskummalliset pienet kohtaukset, jotka kuitenkin sanoivat paljon. (Ne olivat mielestäni leffassa kaikista parasta.)

 

 

Olen aina miettinyt, mikä on se kumma sielujen yhteys, joka japanilaisilla ja suomalaisilla on - olemmehan niin kovin, kovin erilaisia. Tämä elokuva ei tuonut vastausta siihen, mutta kuten toinen leffaseuralaisistani totesi: nuo japanilaiset naiset sopii suomalaiseen ympäristöön paremmin kuin itse suomalaiset.

 

 

Tästä elokuvasta jäi jotenkin aivan kamalan hyvä mieli. Japanilais-suomalainen hyvän mielen elokuva - siinäpä yllättävä, mutta toimiva konsepti.

 

(Ja kertokaapa, leffan jo nähneet, onko kukaan onnistunut tämän jälkeen keittämään kahvia ilman, että koskettaa ensin kahvinpuruja etusormellaan ja lausuu kopi luwak? Itse uskoisin sen olevan tästä eteenpäin mahdotonta.)

 

 

 

Kommentit

Martina (Ei varmistettu)

Enpä ole tiennytkään tämän elokuvan olemassaolosta, kiitos vinkistä!

hosuli.blogspot.com (Ei varmistettu)

Ihana vinkki! Oi kiitos.

Eeva Kolu

Oi, kiva että tuli tarpeeseen! Eiku, voiko leffavinkkien kohdalla puhua "tarpeesta"? No voi.

Hanna-Katariina (Ei varmistettu)

Työni puolesta olen tekemisissä japanilaisten rakastamien suomalaisten taloustavaroiden kanssa ja kohtaan päivittäin japanilaisia suomifaneja. Sitä kautta tuli tutustuttua tähän elokuvaan. Kerrassaan herttainen pätkä! Tiesitkö, että elokuvan Ruokala Lokin paikalla Helsingin Pursimiehenkadulla sijaitsee Kahvila Suomi? Löytyy takuulla jokaisen Helsinkiin matkaavan japanilaisen to-do-listalta.

www.hannakatariina.com/blog

riiri (Ei varmistettu)

Elokuva katsottu jokunen vuosi sitten:) ja tykkäsin!

Eeva Kolu

Hanna-Katariina: muistan että tämä leffa (ja se kahvila) kiinnosti jo silloin viisi vuotta sitten kun se ilmestyi, mutta jostain syystä en saanut silloin aikaiseksi katsottua! Kiva, että Kahvila Suomi on edelleen olemassa, ei ole tullut koskaan käytyä. Ehkä ensi kerralla kun niille kulmille eksyn! ******* Riiri: kiva kuulla! :)

villahuivi (Ei varmistettu)

Hassua, juuri tästä leffasta oli puhe työkavereiden kanssa tällä viikolla - mikä sattuma! Minulta on tämä vielä katsomatta, on todellakin to watch -listalla nyt kun sinäkin sitä suosittelet :)
Muuten vielä, kommentoin aiemmin Bloglovinin kautta blogisi lukemisen häiriöistä. Tällä hetkellä Blogloviniin tulee blogipäivitys kahdesti, tänään esimerkiksi 20 minuutin välein. Näistä toisen, muistaakseni tavallisesti ensimmäisen, linkki toimii ja toisen ei. Voisitko laittaa it:lle viestiä eteenpäin... Ei se nyt haittaa, mutta jotain vikaa jossain on!

Eeva (Ei varmistettu)

Villahuivi: kannattaa katsoa! :) IT:lle on laitettu viestiä, ikävä kyllä en voi tehdä enempää. Trendin sivusto on vielä verrattain uusi, ja tämä blogipohja on rakennettu kokonaan tätä saittia varten, joten ongelmia varmasti ilmestyy aika ajoin. Koetetaan olla kärsivällisiä, kaipa ne siitä hiljalleen yksi kerrallaan korjaantuvat :)

vraa (Ei varmistettu)

Ahaha mulle on jääny just tosta elokuvasta tapa sanoo "kopi luwak" sormi kahvipuruissa silloin kun pitää saada oikein hyvää kahvia :D Että niin se on, mahdotonta olla sanomatta. Väistämätön muutos kahvinkeittotapoihin! Mutta tuosta sivuoireesta huolimatta aivan ihana elokuva, ihana lavastus, ihana tilan tuntu, väljyys ja valo.

suklaasydän (Ei varmistettu)

Ah, oon tästä elokuvasta kuullut joskus japanilaisilta tutuilta ja oon pitkään metsästänyt tätä amazonista ja muualta, mutta mistään ei vaan löydy. En tykkää netistä latailustakaan joten keinot vähän vähissä. Kuulemma ihana leffa :)

Eeva Kolu

Vraa: jes, arvasin, että siellä on pakko olla joku! Mahtavaa. Toimiiko? :) ************** Suklaasydän: häh, kyllähän tuon saa DVD:llä...?

Laura (Ei varmistettu)

Japanilainen ystäväni suositteli tätä elokuvaa joskus muutama vuosi sitten, ja kun lopulta bongasin tämän jostain marketin poisto(!)laarista, niin ostin sen sitten omaksi. Sittemmin piti kiittää ystävää hyvästä leffavinkistä, sillä Ruokala Lokki on ehdottomasti yksi parhaista näkemistäni elokuvista - nimenomaan tuo "viipyilevä etenemistyyli" miellytti.

Uusi Aamu (Ei varmistettu)

Tämä on kyllä aivan ihana elokuva. Mielestäni se myös kuvaa hyvin vallitsevia stereotypioita suomalaisista ja japanilaisista. Samalta ohjaajalta on tullut muitakin elokuvia, joista olen nähnyt Megane-nimisen elokuvan. Nimi tarkoittaa silmälaseja. Kuului myös näihin hyvän mielen elokuviin. Jos löytyy englanniksi/suomeksi niin suosittelen.

Hyviä leffailtoja! Mielenkiinnolla odottelen aina suosituksia :)

www.uusiaamu.blogspot.com

Tiina (Ei varmistettu)

Minun täytyy katsoa tämä! Uusi asuntoni, jota olen nyt remontoinut toista kuukautta sijaitsee miltei "Ruokala Lokkia" eli Suomi Cafe:ta vastapäätä ja olen huvittuneena seurannut loputonta japanilaisten vaellusta kadulla kumpaankin suuntaan heidän tehdessään Helsinki-vierailunsa pakollista pyhiinvaellusmatkaa tuohon elokuvasta tuttuun ravintolaan. Siellähän täytyy käydä syömässäkin heti kun asetun taloksi. Mutta ensin se elokuva. Osaan sitten suhtautua ravintolassa käytniin asian vaatimalla hartaudell. ;)

Vieno (Ei varmistettu)

Aluksi täytyy myöntää, etten ole nähnyt koko elokuvaa (vaikka tarkoitus on ollut jnejne.) vaan ainoastaan pätkiä, mutta olin kauhuissani kun kävin Suomi Kahvilassa syömässä eikä sen sisustus vastannut ruokala Lokkia vaan oli aika hirvittävää bulkkikamaa. Olin niin kovin häpeissäni asiasta, että kuvittelin paikalla olleiden japanilaistenkin olevan äärimmäisen pettyneitä. Mutta hei silti! Kyllä ravintola pitäisi olla kalustettu samalla tavalla kuin leffassa.

tytti (Ei varmistettu)

Leffa on tosi symppis, vaikkei siinä juurikaan mitään tapahdu. Ehkä se salaisuus on juuri siinä. Tosin kliseinen Suomi-kuvasto alkoi jo hieman ärsyttämäänkin hieman.Lainasin muuten leffan paikallisesta kirjastosta. Kannattaa siis tsekata oman kirjaston dvd-tarjonta. Minäkin olen kuullut että Kahvila Suomi ei todellakaan vastaa japanilaiseten odotuksia...harmi.

Amanda (Ei varmistettu)

suklaasydän: Kirjastosta ja Makuunista saa!

Eeva, kiitos vinkistä, katsoin tän heti toissapäivänä. Miesseurakin tykkäsi!

Conteudo (Ei varmistettu)

I'm out of legaue here. Too much brain power on display!

xwgafs (Ei varmistettu)

kChvDu evafjgnvpudv

ybhtntc (Ei varmistettu)

jHqXug azkkgwadlrfx

Tutu (Ei varmistettu)

You've really catupred all the essentials in this subject area, haven't you?

hyubumlwn (Ei varmistettu)

P8b7HJ eaukvucsmamp

hyubumlwn (Ei varmistettu)

P8b7HJ eaukvucsmamp

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.