torstaitunnelmia

Eilinen kirppis oli aivan mahtava suksee. Monen muun tavoin meinasin jo luovuttaa, kun matkalla pääkallopaikalle Helsingin kadut alkoivat tulvia. Tuumasimme kuitenkin, että ihan vähällä ei luovuteta, kun oltiin jo nähty niin paljon vaivaa vaatteiden lajittelussa, pesussa ja roudaamisessa. Heti kun sade lakkasi kokosimme pöydän ja rekit Pengerpuistoon (jossa oli lisäksemme YKSI myyjä) - huomataksemme, että kun kaikki oli valmista, tuli vettä taas tuutin täydeltä.

 

No, eipä siinä mitään. Ensimmäisen tunnin myin vaatteita pressun alta ja kumma kyllä, jotain ostettiinkin!

 

Lopulta aurinkokin alkoi paistaa ja puisto täyttyi sekä myyjistä että ostajista. Suurin osa vaatteista meni jo muutamassa tunnissa, mutta olin päättänyt, että kökötän paikalla niin kauan, kunnes kaikki on myyty ja viimeiset pari tuntia möinkin kaiken eurolla, lopulta 50 sentillä. Juuri kun olin pakkailemassa muutamaa jäljelle jäänyttä vaatetta ja levypinoa kassiin tarkoituksenani viedä se kierrätyslaatikkoon, tuli eräs jannu luokseni ja kysyi paljollako myyn koko kassin. Hän teki sitten kahdella eurolla kaupat kassista, jonka sisällöstä ei edes tiennyt :D Täydellinen lopetus täydelliselle päivälle! Säästyipä sekin reissu Pelastusarmeijan laatikolle, ja kerrankin voi sanoa aivan rehellisesti, että kaikki saatiin myytyä.

 

Tapahtumana Kallion puistokirppis oli aivan ihana! Meininki oli rento, liikkeellä oli kaikennäköistä ja -ikäistä porukkaa ja kaikki olivat hyvällä tuulella. Suosikkini oli (Stellan mäyräkoiravauvan lisäksi) yksi ihastuttava 85-vuotias rouva, joka kertoi asuvansa puistoa vastapäätä ja heränneensä "ihaniin nuorison ääniin". Koko jutusta näki, että Suomessa on todellakin ollut kysyntää tällaiselle ei-kaupalliselle ja yhteisöllisemmälle kaupunkikulttuurille, jos sallitte kaksi muotisanaa yhdessä virkkeessä. Ihanaa, että täällä on innokkaita ihmisiä, jotka ryhtyvät järkkäämään kaikenlaista, eivätkä vain keskity kitisemään, miten Keski-Euroopassa ja Nykissä kaikki on paremmin. (Siis kuten minä teen.) Kirppis järkätään taas elokuussa, sinne siis, ja sitä ennen voi osallistua joihinkin lukuisista Helsingissä järjestettävistä block partyista ja kansanjuhlista!

  

Paikalla oli myös muutamia lukijoita, kiitokset teille kaikille, jotka kävitte moikkaamassa tai autoitte minua pääsemään eroon kuteistani!

 

Päällä A.P.C.:n paita, H&M:n shortsit ja Vagabondin kengät. Helgalla kesäisen rento hippi-look, jossa otsatukka saa laskeutua huolettomasti silmille.

 

Kirppistelyn jälkeen oli ihan hullu nälkä ja jano, joten suunnattiin vielä illan päätteeksi Lungiin. Se on juuri sellainen rento ja mutkaton paikka, johon voi mennä hetken mielijohteesta milloin ja minkä näköisenä tahansa (myös seisoskeltuaan 8 tuntia kirppiksellä, kastuttuaan ensin sateesta ja sitten hikoiltuaan maailman hiostavimmassa säässä...). Jano lähtee, samaten rasvan-, suolan ja hiilihydraatin himo. Huhujen mukaan listalla on myös joku salaatti. Minä en tiedä siitä mitään.

 

Kommentit

Nina (Ei varmistettu)

Voi ei, kävin siellä kirppiksellä ja luulin kiertäneeni kaikki kojut läpi, mutta en bongannu sua!

Unia (Ei varmistettu)

Minun ja ystävieni kesälomatrippi Helsinkiin osui juuri oikeaan aikaan ja päätettiin lähteä katsastamaan tuo kuuluisa kirppis ihan sinun aiemman postauksesi ansiosta, kun kerran kaupungissa oltiin. Kannatti lähteä, vaikka sade näyttikin aamupäivästä tosi pahalta - löytyi tosi paljon kaikkea ihanaa ja tosi edullisesti! Jäi tosi hyvä mieli eikä tarvinnut enää lähteä törsäämään rahaa ostoskeskuksiin niin kuin oltiin alunperin vähän suunniteltu. :)

j (Ei varmistettu)

Voi pahus.Mulla on säkkikaupalla turhaa vaatetta ja oli tarkoitus tulla myymään vaan en sitte uskaltanu.Ajattelin ettei siellä myrskyssä ole ketään kuitenkaan.Elokuussa siis uusiksi!

Eeva Kolu

Nina: voi harmi! Mä olin vielä aika hyvällä paikalla, reunassa, ihan puiston sisäänkäynnillä :( *************** Unia: oi mahtavaa, tosi kiva että vinkistä oli hyötyä ja iloa :) *************** J: no ei siellä alkuun ollutkaan :D Mut juu, kuukauden päästä uusiksi!

pauliina (Ei varmistettu)

"Helgalla kesäisen rento hippi-look, jossa otsatukka saa laskeutua huolettomasti silmille." = päivän naurut! :))

iiik (Ei varmistettu)

voi räkä, olen koittanut metsästää noita shortseja paikallisesta hempparista! näin ne jossain toisessa blogissa myöskin ja ajattelin että tässä oisi minun pöksyt. onkohan ne mahdollisesti lähiaikoina ostettu, onko mulla enää mitään saumaa saada tollsaia? vai haluisitko kenties myydä omas? ;)

Onneli/ onnelin.blogspot.com (Ei varmistettu)

Olin odottanut kirppistä innolla koska ensimmäinen missattiin reilimme takia. Ajattelin että ehdin mukavasti heti kahdelta paikalle ennen reissuunlähtöä. No, tietenkin siinä alussa juuri sitten satoi ihan kaatamalla ja kun auto haluttiin startata klo 16, niin en sitten ehtinyt lainkaan paikalle. No, elokuussa toivottavasti paremmalla onnella. Omaa myytävää ei ole enää kuin banaanilaatikollisen verran (sen jälkeen kun kaksi viedään yhdelle hyväntekeväisyyskirppikselle ensi viikolla) enkä niitä mitenkään olisi paikalle kyennyt ison vatsani kanssa kuljettamaan, mutta jotain löytöjä olisi voinut tehdä. On kyllä ihanaa kun jää sitten enää vain se yksi laatikko tuonne kaappiin ja saa ylimääräisen rojun pois. Ehkä joskus luovutan sen viimeisenkin laatikon kanssa vaikka tällä hetkellä se mielestäni vielä sisältää kamaa, josta pitäisi saada edes jotain hiluja.

Marita (Ei varmistettu)

Puistokirppis kuulostaa mahtavalta idealta! Minulla olisi kassikaupalla hyväkuntoisia vaatteita joista pitäisi päästä eroon, mutta koska olin tänä viikonloppuna jo lupautunut toisaalle piti kirppis jättää väliin. Elokuussa sitten, olenhan silloin joka tapauksessa matkalla Helsinkiin. Eli kiitos vinkistä. :)

Maiju (Ei varmistettu)

Oli kiva nähdä! Kiva, että kauppa kävi sateesta huolimatta ja illalla olikin jo nätti sää! Odotan innolla seuraava kirppistä kun on loma ja pääsee itsekin myymään!Tällaset kirppikset on nii mahtava idea!

Sini (Ei varmistettu)

Heippa Eeva! Jaa viisauttasi! Miten osasit karsia vaatekaappiasi? Miten osasit luopua tietyistä vaatteista? Minkälaisia kriteerejä? Haaveilen vähemmästä määrästä vaatteita, kukaan ei voi käyttää noin paljoa vaatteita kuin mitä omistan, mutta en osaa karsia. "Tää voi joskus olla kiva..." -ajatusmalli on aika tehoton. Miten onnistuit? Tää on ihana blogi, kiitos sinulle ja sinun mahtavalle mielellesi.

Niina (Ei varmistettu)

Olisin NIIIN halunnu tulla paikan päälle heti töiden jälkeen, mutta silloin valitettavasti vielä satoi vettä siihen malliin että suuntasin kotiin. HARMITTAA! :( Jos tapahtuma uusitaan elokuussa, niin sitten tuun vaikka kumiveneellä!

Ananaskirsikka (Ei varmistettu)

kiitos tosi paljon kirppiksest, alus sato (olin kaverin kaa ensimmäisii : D ).. Tykkäsin : ) ootsä muute tulos myymää ens kerral 24.8 ?

JaninaStar (Ei varmistettu)

Voi ei, nauroin ääneen tuolle sun kommentille Helgan hippilookista. =D Mulla on täällä toinen varsin kesäisen rento westie, ja täytyy tosiaan alkaa ihmettelijöille kertomaan, että sillä vain laskeutuu otsis rennosti silmille, eikä kyse suinkaan ole vain siitä etten ole jaksanut trimmata.. =D Ihana Helga. <3

Sentimental Journey (sentimjourney.blogspot.com) (Ei varmistettu)

Voi jehna, kun seuraava kirppis on keskiviikkona. :/ Viikonloppuna olisin heti ja ilman muuta sekä myymässä että tekemässä löytöjä. Buu.

Davion (Ei varmistettu)

Woah nelly, how about them apepls!

jyvucfzubgr (Ei varmistettu)

aH6nhl bxgdpcytvkep

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.