Trendi, Lily ja minä

En muista oliko vuosi 2007 vai 2008, kun sain puhelun Trendi-lehden toimituksesta. Minulta kysyttiin, haluaisinko kirjoittaa lehteen tyyliaiheista kolumnia.

Itselleni on edelleen vähän mysteeri, miten tähän puheluun alun perin päädyttiin, mutta enpä olisi arvannut silloin, mitä se tuo tullessaan. Olin 22- tai 23-vuotias oikeustieteen ja käännöstieteen opiskelija, matkalla Brysseliin lakimieheksi. Tykkäsin vaatteista ja kirjoittamisesta. Olin vihainen silloiselle poikaystävälleni, jonka kommentti oli "ai jaa", kun kerroin, että minusta tulee Trendin kolumnisti. Sittemmin erosimme. Siis minä ja se poikaystävä. Minä ja Trendi olemme edelleen yhdessä.

Tosin oli lähellä, että emme olisi. Reilu vuosi sitten minulle tarjottiin pestiä Lilyn bloggarina ja toimittajana. Olin jo jättänyt haikeat hyvästit Trendille, kun kaksi päivää myöhemmin tuli uutinen: Trendi siirtyy A-lehtien alle. Siis samaan mediataloon, jossa Lilyä tehdään. Pirautin heti toimitukseen, että hei, kai tämä tarkoittaa nyt sitä, että saan jatkaa myös Trendin tekemistä.

Nyt asiat helpottuvat entisestään, koska tästä päivästä lähtien Lily ja Trendi ovat virallisesti yhtä. Kyseessä ei oikeastaan voisi olla loogisempi liitto: lehti, jolta puuttui nettiyhteisö, ja nettiyhteisö, jonka tullessa puheeksi sain usein vastata kysymykseen miksei Lilyä tehdä lehtenä?

Olen ollut Trendin avustajana nyt 5 tai 6 vuotta, mikä on tavallaan lyhyt ja tavallaan järjettömän pitkä aika. Tuona aikana olen päättänyt luopua EU-virkamiesaikeistani, lähtenyt opiskelemaan toimittajaksi ja päättänyt kokeilla elättää itseni kirjoittamisella. Olen muuttanut Turusta Tampereelle, Tampereelta Helsinkiin, Helsingistä Tampereelle ja Tampereelta takaisin Turkuun. Olen muuttunut sekoilevasta ja deadlineista lipsuvasta hihittelijästä ainakin astetta ammattitaitoisemmaksi kirjoittajaksi, jota ei enää pelota soittaa tärkeille tutkijaherrarouvaprofessoreille ja sanoa että no täältä muotilehdestä moi.

Viiden vuoden aikana olen ostanut asunnon, hankkinut ja unohtanut kuntosalijäsenyyden ainakin viisi kertaa, matkustanut melkein maailman ympäri, perustanut yrityksen ja alkanut syödä persiljaa. Mutta ennen kaikkea olen kirjoittanut jutun Trendiin, joka ikinen kuukausi.

Olen Trendistä valtavan ylpeä - siinäpä lehti, joka on samaan aikaan viihdyttävä, kaunis ja fiksu. Niitä, jotka pitävät naistenlehtiä automaattisesti pinnallisena höpöilynä, kehotan aina lukemaan Trendiä. Ei vain selaamaan kuvia, vaikka nekin ovat huikean upeita ja taidokkaasti tehtyjä.

Ja sitten on tämä Lily - ensimmäinen paikka työurallani, jossa olen tuntenut olevani osa yhteisöä. Se on yksin kotona töitä tekevälle aika ihmeellinen asia. Kiitos siitä teille lukijoille ja kanssabloggareille sekä koko Lilyn muulle toimitukselle.

Trendin ja Lilyn suhde on siis virallistettu, ja sen kunniaksi pussaillaan. Minä lähetän tuossa kuvassa kaikille teille ison pusun. Kiitos kun luette, kommentoitte, lähetätte palautetta ja tulette kiskomaan hihasta kahviloissa. Olette parhaita.

Rakkain terveisin,

Eeva

Kirjoittaja on kolumnisti nimeltä Kolu ja vapaa kirjoittaja, joka herkistyy aina häissä.

Kommentit

Anna Karhubear

Eeva oot kyllä ihana!

Tuulia a.k.a Winda (Ei varmistettu)

<3

Tuulia a.k.a Winda (Ei varmistettu)

Kauniin sydämen teki :D Mutta voin myös pukea merkkini sanoiksi, kiitos maailman parhaasta blogista Eeva, ethän lopeta koskaan :)

Eeva Kolu

Kiitos Winda-Tuulia, ja kiva kuulla susta pitkästä aikaa! :)

suiv

Voi kuinka mä säikähdin ylianalysoituani fb-kommenttiasi uudesta ja vanhasta. Onneksi kyse ei ollut mistään sellaisesta vaan ihan hyvistä jutuista <3 Oot mun suosikki ja vaikka bloglovin huutaa ylirasittuneena lukemattomista postauksista, niin sun kirjoituksia taikka reseptejä ei koskaan ehdi kertyä jonoksi asti vaan ne täytyy lukea aina tuoreeltaan. Ihanaa kesää!

Eeva Kolu

Kiitos Suiv, ihana kuulla :) Nyt on tosiaan vain hyvien juttujen aika!

Talu (Ei varmistettu)

Kolumnisti nimeltä Kolu. Eevalta löytyy aina parhaat paukut, ja ihanat nokkelat, viisaat ja kauniit sanat.

rousan (Ei varmistettu)

Olet vaan niin mun suokkari bloggaaja ja blogisi on maailman parhain ja se saa minut aina hyvälle tuulelle! Kiitos paljon postauksistasi ja myös Trendin jutuista! Ihanaa, että olet olemassa! &lt;3

Kao Kao

Oli ihanaa, kun kampaajalla avasi trendin ja sieltä pilkisti "tuttu" naama ja kirjoitus :D Kiva et nämä kaksi alkavat pussailla ja että olet molemmissa!

Kao Kao

Ja nyt mä viel jotenkin tilasin Trendinkin.. voi Lily minkä teet :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Voi vitsi mä muistan sen hetken kun näin sun ihkaensimmäisen kolumnin Trendissä ja mietin, että ihanasti se Eeva kirjoittaa lehdenkin sivuilla ja mielenkiintoista seurata mihin vielä päädyt vuosien aikana. Olin silloin ihan hassun ylpeä (tuntemattomasta ihmisestä), se oli niin uutta vielä Suomen blogiskenessä. Ja joka kuukausi odotin innolla, että mistäköhän Eeva on nyt kirjoittanut. Kaikki nämä vuodet luin aina ensimmäisenä sun palstan.

Pusupussaus siis täältä Atlantin takaa.

-Pee

Ida ja kisut (Ei varmistettu)

Eeva, olet ihana (ja ainoa bloggaaja, jolle tunnen tarvetta kommentoida useammin kuin kerran vuodessa). Musta tuntuu, että tässä pikkuhiljaa aikuistuttuani olen alkanut siirtyä kulutushysteriaa lietsovista hengentuotteista elämää lietsoviin blogeihin ja sä olet kyllä aivan ykkönen (niin täällä kuin siellä Trendin sivuillakin). Voisinpa oikeastaan todeta, että olet idolini, vaikka se onkin ällö sana enkä ole sitten Johnny Deppiin rakastumisen juurikaan fanittanut. En tiedä miksi koen tämän tärkeäksi, mutta haluaisin listata muutaman jutun, joilla sinä olet valanut minuun uskoa, toivoa ja rakkautta. Tietysti sen lisäksi, että kuvasi ja sanasi ovat äärimmäisen kauniita.

- Leikkokukat, say no more
- Poukkoilusi pitkin Suomea t. mahdollisesta tulevasta kaukosuhteesta stressaava, joka on päättänyt pitää toisen ja päästä toiseen
- Muutto -ja remppatekstit tsemppasivat jännittäessäni, saammeko asunnon jollaisesta olen haaveillut vuosikaudet (saimme)
- Tosin nyt siitä joudutaan ehkä luopumaan, mutta edelleen se poukkoilu
- Hotellisiivous (jos Eevakin, niin miksen minäkin. Enhän luuttua jäädäkseni.)
- Makkaraperunat ja piknikit, irtokarkit ja kuntosali, norovirus ja huulipuna

Ja se postaus kipeästä koirasta. Herkkis kun olen niin vähän pillitytti, se teksti oli jokin aivan uusiin sfääreihin nouseva olkapää, johon nojata. Kiitos Eeva, vittu että oot ihan vitun ihana ;-)

Saimi (Ei varmistettu)

Eeva,oot ihan huippu toimittaja/bloggari!
Annat itä-suomalaiselle toivoa,että turkulainenkin voi olla ihan kiva ihminen(mutta harvinaisuushan sä taidat olla..)!!!

Eeva Kolu

Te mahtavat tyypit ja teidän mahtavat kommentit!

Kiitti kun olette siellä missä olettekin, ihan tuntuu kuin oisitte täällä. Lähetin tuossa tekstissä jo pusuja, nyt lähetän lisää.

Hiirimieli (Ei varmistettu)

Hyvä kirjoitus mutta tuo muikea koira on vielä huikeampi :D

riinanana (Ei varmistettu)

Viisi vuotta sitten yläasteelaisena sain tädiltä elämäni ensimmäisen Trendin ja tilaajaksi ryhdyttyäni tajusin, että haluan olla isona Eeva Kolu. Ja sillä tiellä ollaan, toimittajan opintoihin tähtäämässä. Kirjoitat upeasti sekä blogeissa että lehdissä!

pupis (Ei varmistettu)

Kiitos ihanasta, kauniista ja inspiroivasta blogista Eeva! Meidän lukijoiden onneksi teit päätöksen elättää itsesi kirjoittamalla :)

Maira's

Oi miten tuo muikea koira saikin hymyilemään! Ja niin saavat lähes poikkeuksetta myös kirjoituksesi. Blogisi olisi ensimmäisiä (ellei jopa se ensimmäinen!) blogi jota aloin aikanaan, vuosia sitten seurata, ja jota seuraan yhä :) Vanhoista Trendeistä etsin edelleen esiin ne kolumnit, joita kirjoitit, ja ne saavat hyvälle tuulelle joka kerta. Sitä jäin kyllä kaipaamaan. Muistan eräänkin kauhunsekaisen kerran lääkärin vastaanotolla jossa jonotin pelosta kankeana verikokeisiin, ja tuosta kokemuksesta ei oikeastaan juuri muuta muistijälkeä ole jäänytkään kuin se, että pänttäsin Trendistä kolumniasi viedäkseni ajatukset muualle :D
Ja jottei nyt liian ylistämiseksi menisi, kehutaan vielä vähän lisää: olet ehdottomasti yksi parhaista kirjottajista blogimaailmassa! Kiitos sinulle siitä :)

Eliette (Ei varmistettu)

Samaa koitan aina itsekin sanoa tutuille: lukekaa Trendiä. Se on oikeasti yksi oivaltavimmista lehdistä mitä Suomesta löytyy. Lisänä tulee tietysti muoti ja kauneus eli sehän on jokaisen nykyaikaisen ja tiedostavan naisen lehti.
Turkulaisena olen todella ilahtunut miten mukavalta saat kaupungin vaikuttamaan blogissasi. Aiemmin en ole suuremmin "fanittanut" blogiasi, pahoitteluni siitä, mutta nyt pitkän ajan jälkeen palasin sen pariin ja yllätys oli positiivinen. Taisit juuri päästä kirjanmerkkeihini. Syy minkä takia olen silloin tällöin kuitenkin vilkuillut blogiasi on hyvä makusi kirjojen suhteen! Muistathan kertoa jokaisen kirjan minkä luet, jooko?! :)

jei (Ei varmistettu)

komppaan edellistä: on tosi kiva lukea pk-seutulaisena näitä Turku ja Tampere-postauksia, toki kaikkia muitakin inspaavia suosituksia milloin mistäkin. Itsekin yllätyin iloisesti Turun torista: ihania yrttipuskia parilla kolmella eurolla, ja jos on maata/multaa, noista on parhaimmillaan vuosiksi iloa.

Tän blogin yksi iso bonus on myös vilkas kommentointi. Mukavaa kun ihmiset ymmärtää hyvän päälle ;)

lottajjoo (Ei varmistettu)

Niinkuin joku yllä jo sanoinkin, sun postauksia ei bloglovinissa ole koskaan liikaa.
Kirjoitat NIIN taitavasti, NIIN kivasti ja NIIN ihmismäisesti, että samaistuminen on vaan niin helppoa ! Olet Eeva ihana, mullekkin tulee aika ajoin myös yllä mainittu "musta tulee isona Eeva Kolu" - fiilis, vaikkei ehkä toimittajana, mutta ainakin elämänasenteen puolesta.
Vaikkei oikeasti tunneta/olla kavereita, on mahtava että on sun blogi, vähän kun oisit isosisko : ))
Ja sitä fiilistä kun tajusin, että mun poikaystävällä on sama aterinsetti kun sulla !!!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.