Tuplasti kalliimmat alekengät

Iloitsin, kun löysin alennusmyynneistä Ril'sin mustat mokkakorkokengät. Ovat kauniit ja sirot, mutta korko on tukeva. Ihanan ajankohtainen mutta silti klassinen terävä kärki. Vähän Prada-henkiset, mutta hinta reilun alennuksen jälkeen vaivaiset 49 euroa.

Kuten kauniisiin korkkareihin näköjään kuuluu, näissäkin oli liukas pohja, joten kiikutin ne suoraan kassalta suutarille. Olenhan oppinut, että esimerkillinen kenkienomistaja haluaa pitää popoistaan huolta ja maksimoida sekä niiden käyttömukavuuden että käyttöiän, ja tässä suutaripalveluiden käyttö on avainasemassa. Kumiset puolipohjat luvattiin valmiiksi hetkessä.

Loppulasku: puolipohjien laitto korkokenkiin 40 euroa. Että öh, se niistä halvoista alekengistä. 

Muistelisin normaalisti maksaneeni kyseisestä toimenpiteestä reilusti alle parikymppiä. Puolitoista vuotta sitten poikaystävän kenkiin tehtiin kokonaan uudet pohjat ja korot, ja se lysti kustansi 50 euroa.

Onko apinaa nyt koijattu vai onko inflaatio iskenyt ekana suutaripalveluihin? 40 euroa vartin työstä?

Tuntuu melko paljolta. 

No - ainakin näille kengille on nyt sitten paras löytyä käyttöä, ja paljon. 

Kommentit

Wandis (Ei varmistettu)

kuulostaa jumbon suutarikeskuksen hinnoittelulta... mä laitatin siellä 17 euron alennussaappaisiin puolipohjat enkä kysynyt etukäteen hintaa. kyllä vähän leuka loksahti, kun lasku oli 35 euroa.

Tintui (Ei varmistettu)

Minä olen maksanut talvisaappaiden pohjiin laitettavien ei niin liukkaiden pohjien laitattamisesta n. 30e torisuutarilla. Missä kävit laitattamassa?

Eeva Kolu

Wandis - no hitsi, mä toivoin, että tämä olisi ollut joku yksinäinen kiskuri :( No - tästä opimme ainakin, että tästedes kysyn AINA hinnan etukäteen...

Eeva Kolu

Tintui - no mä laitoin tuolla Hansan suutarilla, kun se sattui olemaan siinä vieressä enkä sateen vuoksi laiskuuttani jaksanut kävellä torille (yleensä oon käynyt siellä torisuutarilla). Mutta eipä tuo hinta nyt mainittavasti edullisempi näemmä olisi torillakaan ollut - vai oliko noissa jotkut ihan kunnon talviliukuesteet?

Vierailija (Ei varmistettu)

Tietoja Turun hyvistä suutareista kaivattaisiin (täälläkin). Sokoksella on kallista, Hansassa tylyä (ja näköjään myös kallista), torisuutari on testaamatta koska se ei ole ikinä auki.

Vierailija (Ei varmistettu)

Jepjep, 40 euroa maksoin minäkin pienessä espoolaisessa suutarissa, kun laittoivat Vagabondin nauhallisiin Volteihin puolipohjat vuonna 2008.

Hampaat irvessä

turussa oli ihana sympaattinen ja muutenkin paras (ja halpa!) suutari kestävä siinä paikkeilla keskustassa, missä nykyään on lidl. sittemmin olen käyttänyt torisuutaria, josta ei ole myöskään valittamista, joskaan ei aivan erityistä kehuttavaakaan. talvikenkiin laitettavat kumiset liukuestepuolipohjalliset maksoivat ainakin viime talvena muistaakseni 30e. en tiedä, olisivatko kesäpohjalliset halvemmat. hansan suutarin tympeydestä olen minäkin kuullut juttua eikä omakohtaista kokemusta siksi ole. en halua ottaa riskiä. mutta voi sitä tyhmempäänkin käyttää 40e kun uusiin puolipohjiin.

tiinamaria (Ei varmistettu)

No siis Hansan suutariinkin tottuu, kun joutui töiden puolesta päivittäin asioimaan. Eivät mitään maailman ystävällisempiä asiakaspalveijoita. Tosin riippui paljon kenen kanssa asioi :) Itse käytin kenkäni korkolappujen vaihdossa torisuutarilla, mutta ei sekään varmaan halvin mahdollinen ole, mutta laatu ja palvelu kohdillaan.
Nykyään Helsingissä huomaa kanssa, että saa olla tarkkana mihin vie. Kampin suutari on varmaan kalliimmasta päästä ja palvelu samaa tasoa, kuin tuolla Hansassa. Ikävä vain, että sielläkin on pakko välillä töiden puolesta asioida :/ Kurvin suutari taas oli positiivinen kokemus.

Imppu (Ei varmistettu)

Itse laitatin juuri (tyyliin kaksi viikkoa sitten) puolipohjalliset korkokenkiin torisuutarilla ja opiskelija-alennuksen kanssa hinnaksi tuli muistaakseni 17 euroa. Miten voi olla noin suuri ero hinnoissa? :o

Niin ja nyt kun kerrankin kommentoin, niin pitää samalla kiittää ihanan valoisasta blogista joka aina onnistuu piristämään päivääni!

Vierailija (Ei varmistettu)

Minä kysyn puolestani kuinka moni teistä sai kuitin tehdystä työstä. Itse laitatin keväällä viiteen pariin korkolaput ja yksiin kenkiin puolipohjat 150,-€ Espoossa ison kauppakeskuksen suutarissa ja maksu vaadittiin käteisellä. Maksoin kiltisti, jonka jälkeen kerroin itse olevani mukana oman työnantajan kautta harmaan talouden torjunnan projektissa. Ilme oli ko. suutarilla näkemisen arvoinen.

Vierailija (Ei varmistettu)

Voin suositella Hämeenkadulla, Trattoria Romanaa vastapäätä, olevaa kenkäkauppaa, josta suutari myös löytyy. Oli muistaakseni korkolappujen vaihtamisessa suht edullinen (n. 11€/pari). Kenkävalikoima onkin sitten vähän vanhemmalle väelle :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Myös Varissuolla, Itäkeskuksessa siinä kauppakäytävällä on jo kymmeniä vuosia suutarina hyvin, ystävällisesti ja kohtuuhintaisesti palvellut rouva, jota voin lämpimästi suositella. Harmi vaan, että on siellä; ymmärrän, ettei sinne sitä varten lähde, jos ei asu likimaillakaan.

Vierailija (Ei varmistettu)

Tässä saattaisi olla yksi selitys korkealle hinnalle:

Parturi- ja kampaamopalveluihin sekä pieniin korjauspalveluihin (polkupyöriin, kenkiin, nahkatavaroihin, vaatteisiin ja liinavaatteisiin kohdistuvat korjauspalvelut) sovellettiin väliaikaisesti alennettua 9 prosentin arvonlisäverokantaa vuosina 2007 - 2011. Kokeilua ei jatketa, joten parturi- ja kampaamopalveluista sekä pienistä korjauspalveluista maksetaan vuoden 2012 alusta 23 prosenttia arvonlisäveroa.

Lisäksi työ on käsityötä ja keskustan liiketilojen vuokrat korkeat.

Anonen (Ei varmistettu)

Helsingissä hyvät suutarit myöskin kiven alla, Kurvin suutarissa kannattaa kääntyä kannoillaan, mikäli tiskin takana ei ole vanhempi herrasmies nimim. kokemusta löytyy. Tämä kyseinen herrasmies kuitenkin hoitaa hommat ihailtavalla ammattitaidolla, eikä hintakaan ole paha. Ruoholahden metroaseman sisäänkäyntiä vastapäätä on ok hinta-laatusuhteella varustettu suutari.

Vierailija (Ei varmistettu)

Arvostan suutareita kovasti siinä vaiheessa, kun kenkään tulee korjattavaa. Eikö ketään muuta ärsytä seikka, että yhä useampi, kallis kenkäpari tuntuu tarvitsevan heti alkajaisiksi suutaria? Pitää vaihdattaa korkolaput parempiin ja sitten nuo puolipohjalliset vielä lisäksi, joten siinähän sitten maksetaan taas monta kymppiä lisää...

Joka tapauksessa uudet kenkäsi ovat kauniit, siinä mielessä niihin panostaminen kyllä kannatti.

Penny (Ei varmistettu)

Vien edelleen kenkäni suutariin Tampereelle, vaikka Espoossa asunkin... Tampereen rautatieaseman suutarissa saa aina hyvää palvelua ja todella nopeasti. Korkolaput oli viimeksi 8€/pari, puolipohjat aikoinaan 10€/pari, vetoketjun vaihtaminen saappaaseen 15€/pari... Kannattaa jo melkein junalippu maksaa jos on useampi pari kenkiä suutaria vailla :D (onneksi tulee kuitenkin tampereella käytyä muissa merkeissä...)

Vierailija (Ei varmistettu)

Ostin COS:lta ihanat nahkanilkkurit, jotka olivat aika kovahintaiset jo lähtöhinnaltaan. Ostettuani ne, myyjä muistutti että mun täytyy käydä suutarilla laitattamassa pohjat kenkiin. ?? En ole koskaan ostanut kenkiä, jotka eivät ole valmiit heti ostettaessa...Mut tosiaan, vein suutarille joka maksutti 30euroa koko hommasta. Tämäkin suutari löytyy Itäkeskuksen kauppakeskuksesta.

Musta on kyllä ihanaa, että vielä on olemassa suutareita. Tässä S-ryhmän ja Keskon luvatussa maassa on sentään vielä jokin työnala, joiden pikkuputiikit pysyvät hengissä, eikä multa kysytä niiden pölyisillä kassoilla s-etukorttia tai plussa-korttia.

Turhat jorinat

Jos on useampia kenkiä laitettavana, kannattaa ehkä suunnata Tallinnaan. Sieltä löytyy vielä useita ammattitaitoisia "wanhan kansan" suutareita, jotka taikovat vanhoistakin popoista käyttökelpoiset. Ja kohtuullisemmalla hinnalla.

Blue_Sky (Ei varmistettu)

No huhhuh täytyy kyllä sanoa tuosta hinnasta! Itse maksoin Parikkoihini puolipohjallisista maximissaan 20e, mutta minusta se oli enemmänkin jotain 10-20e välillä. Ja oli todella laadukasta työjälkeä. Ja vielä suhteellisen pienessä kaupungissa, joissa luulisi olevan korkeimmat hinnat.

Nellie (Ei varmistettu)

Kuulostaa kyllä ihan järjettömältä hinnalta tuollaisesta työstä!! Ens kerralla kun tarviit suutaria niin mee kauppahalliin! Mä oon ainakin saanut sieltä aina mielettömän hyvää palvelua ja halvalla :)

Beatrice (Ei varmistettu)

Itse lähetin pitkän ajan kenkiäni Helsingistä Kokkolaan saakka nyt sekin on loppunut, tuli halvemmaksi kuin korjauttaminen täällä. Joudun etsimään uuden yhtä hyvän suutarin. Ajattelinkin joku päivä hyöriä kartsalla, mennä tsekkaamaan eri suutareita ja pyytää nähdä millaista jälkeä he tekevät. Nim. Korjautin keväällä Hakiksen hallissa korkolaput ja käveltyäni 5min soratiellä laput irtosivat. Reklamointi oli yhtä tyhjän kanssa. Laadun taso on myös tippunut vitos linjan suutarissa. Mulle saa vinkata hyvästä suutarista+palvelusta Helsingin tienoilla.

Upeat kengät muuten!<3<3

Eeva Kolu

Kiitos kaikille kommenteista ja vinkeistä Turun hyvistä suutareista!

Aika kovissa hinnoissa tuntuvat nämä suutaripalvelut nykyään olevan. Hyvän suutarin löytäminen taitaa olla samanlaista onnenkauppaa kuin hyvän kampaajan löytäminen :)

Mä oon laitattanut puolipohjia kenkiin Kupittaan Citymarketissa olevalla suutarilla, hinta on ollut muistaakseni noin 17 euroa ja olen ollut tyytyväinen työnjälkeen.

LauraL (Ei varmistettu)

Se on se alvi, tästähän on nyt jankattu lehdissä ja vaikka missä. Itellä tiedossa kans suutarille reissu, vähän jänskättää lasku.

Eeva Kolu

Mun matikalla kyllä tuon alvin nostonkaan ei pitäisi korottaa hintoja yli kaksinkertaiseksi :)

Kiitos Kupittaa-vinkistä!

so out of glamour

mä oon aina ostanu ite liimattavia karkeita tarra-asioita päkiän alle, maksaa ehk femman? (hyi kun oli rumaa kieltä mut se on tää sunnuntai-aamu :D)

Vierailija (Ei varmistettu)

Varissuon ostarin suutarirouvalta sain edullista, laadukasta ja sydämellistä palvelua!

Baukkarin Nina (Ei varmistettu)

Hei! Jäin vielä miettimään tänään sitä petrooliöljymaalia, että mahtoiko teillä kuiteskin olla se b-pohja siellä käytössä, eli väritön maali. Valkoisessa lukee selkeästi, että se on valkoista :) se on hyvin yleinen virhe meidän asiakkaiden keskuudessa. Mutta hauskoja maalauksia, ja mukavaa lomaa :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Kauppahallin suutaria suosittelen minäkin, on siellä Linnankadun puoleisessa päässä.

Inkaliina (Ei varmistettu)

Minä olen ollut tyytyväinen Helsingin Iso-Roballa sijaitsevaan Pinkomoon. Hinnat kohtuullisia, ja kengät oli myös kiillotettu.

Tyyne Mursu (Ei varmistettu)

Ekaa kertaa vein suutarille täällä Helsingissä; loppulasku 72 euroa. No, olihan siinä neljät kengät, joiden korkolappu piti vaihtaa, mutta johan tolla hinnalla ostaa jo uudet kengät. (Lisäksi, kun olen tällainen hölmö, joka ei osaa laskea, jäin vain miettimään, että rahastettiinko minua liikaa, kun siinä oli pientä sähläystä..) Nykyään on aina melkeen edullisempaa ostaa uutta, kuin korjauttaa vanhaa. Ja se on ihan väärä kehityssuunta! *pieni itku ja maailmanahdistus tähän väliin*

Kaiholla muistelen Lahden suutaria Aleksanterinkadun loppupäästä. Sniif. Siinä oli äijä, joka ei turhia turissu vaan hoiti hommansa asiallisesti ja edullisesti.

hoppis (Ei varmistettu)

Valaisisitko hieman että mitä ovat nämä puolipohjat ja mihin auttavat?

Ja Swedish Hasbeensseistä innostuneille vinkkinä, Helsingissä Kluuvin Putiikki Rannalla poistaa valikoimistaan ko. merkin joten kengät ovat -60%. Arvatkaapa kuinka paljon sydäntä lämmitti ostaa 350e kengät 140e hinnalla :)

Susannakaarina
Snapshots.

En ole vielä päässyt kokeilemaan palveluita, mutta tämä suutari on vakuuttanut tyylillään :D Lisäksi alkaen hinnat löytyvät sivuilta http://www.kallionsuutari.com/index.php

Vierailija (Ei varmistettu)

No huh huh!! Mun luottosuutarilla (Lahdessa) kumipohjat maksaa rapiat 20 e. Ja kun on 5 kengät jollain tavalla siellä fiksauttanut, saa yksiin kenkiin uudet korkolaput ilmaiseksi. Sanoisin, et toi 40 e on ryöstö!!

Cecil (Ei varmistettu)

Oon meinaan tehnyt saman itsekin, eli ostanut halvat alekengät, ja vienyt sitten heti 50e tuunaukseen suutarille (varsien kavennus). Never again.

Ja hyvää suutaria Helsingistä etsin minäkin. Jumbon suutari on kallis ja keskinkertainen. Hakaniemen torin laidalla oleva puolestaan unohteleva ja oli pyytämättä lakannut jollain tummalla lakalla kenkien puiset korot. Aargh.

Cecil (Ei varmistettu)

Nyt muistin että kävin joskus Runeberginkadun suutarilla (Mehiläisen ja Töölön torin välimaastossa), joka oli oiken hyvä ja ei kallis. Harmi ettei ole mitenkään omien kulkureittien lähistössä, mutta jos muille on iloa...

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei! Ilmeisesti kirjoitat ammatiksesi? Tiedoksi vaan, että on väärin sanoa: ""se lysti kustansi"". Pitäsi kai olla "se lysti maksoi"!
Yst. terveisin Yksi pilkun viilaaja
Ps. Olen eka kertaa blogissasi. Ihan kivalta muuten näyttää ja tuntuukin ;)

Amigo (Ei varmistettu)

Ihan sattumalta eksyin tähän ketjuun, mutta jos reissaat Helsingissä säännöllisesti, niin vie huollon tarpeessa olevat kengät Kallion suutarille Flemarille. Ihan älyttömän mukava tyyppi, todella siistiä jälkeä ja siellä soi aina Elvis. Hinnoista en nyt pysty sanomaan mitään, kun olen käyttänyt em. suutarin palveluita viime syksynä. Olen kyllä valmis maksamaan siitä työn jäljestä. Kampin suutari ähersi erään vanhan nahkalaukun vetoketjun kanssa kaksi päivää ja tokaisi sen päälle, että "osta uus laukku". Kallion suutari otti laukun epäröimättä käsittelyynsä ja vaihtoi vetoketjun tosi nätisti ja edullisesti. Käsityöläisissä on eroja.

Suutari Jens Haukanvuori (Ei varmistettu) http://www.suutarihaukanvuori.fi/

Kiva, että olet ollut tyytyväinen Amigo. Kallion suutari lopettaa toimintansa kesäkuun lopussa ja uusi (vanha) suutari jatkaa samoissa tiloissa 14.7.2014. Toivomme, että "uskallat" testata meidänkin palveluja. Toimin aikaisemmin mm. Viiskulman Suutarin yrittäjänä 14-vuotta, kunnes myin sen ja muutin maalle. Paluumuutto on siis käsillä. Turhitta jaaritteluitta, lisää tietoa hinnastoineen löytyy linkistä: www.suutarihaukanvuori.fi Tervetuloa kauempaakin :-)

(Ei varmistettu)

Korjautin pohjista puhkikuluneet talvisaappaani viikko sitten Turussa Puutarhakadulla sijaitsevalla suutarilla (Humalistonkadun ja Käsityöläiskadun välisellä pätkällä oleva sellainen matala rakennus). Saappaisiin laitettiin kokonaan uudet pohjat + kantalaput, hintaa tuli yhteensä 25 euroa. Työn jälki ainakin tässä tapauksessa ihan kelpoa, eli suosittelen testaamaan! :)

Turussa (Ei varmistettu)

Kauppahallin suutarilla kävin teettämässä vanhoja Abloy-avaimia ja hintaa tuli neljälle avaimelle pöyristyttävät 36e. Palvelu oli ystävällistä, mutta hinta tuntui suhteellisen korkealta, johtuneeko sitten veroista...? Pitääpä kokeilla Puutarhakadun suutaria seuraavaksi, kiitos vinkistä!

Heikki Koivisto (Ei varmistettu)

Kyl määkin Turus tein edullisest!
Myin verstaani 2008 ja muutin tänne ihanan rauhalliseen Pohjois-Savoon, välillä Turus kun käyn tervehtimäs noita suutari kolleekoja niin järkyttää hinnoittelu kun ovat nostaneet rajusti lähtöni jälkeen.
Minulla oli:
Abloy-avain 4,80
Autonavain 7,00 ja 10,00
Korkolaput 10,00
Puolipohjat 12,00
Mutta toki nykysuutareilla on myös kovat liiketilan vuokramaksut kun eräskin maksaa 2000 euroa kuukausittain ja kauppakeskus vaatii yrittäjää olemaan auki kauppakeskuksen aukioloaikojen mukaisesti 7 päivää viikossa.
Terveisin: ex Tarjoustalon Suutari

juroukko (Ei varmistettu)

Helsingin päässä suosittelen Tehtaankadun suutaria palvelun ja työn jäljen osalta, eikä hinnastokan (löytyy sivuilta) ole päätähuimaava. Itsekin toimin stadissa suutarina 2000-luvun alkuvuosina ja voin sanoa, ettei sillä hommalla kovin paljoa sukanvarteen laiteta, jos ollenkaan.
Tässä kyseisen suutarin nettisivut: http://www.suutariliike.fi/Suutariliike/Etusivu.html

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.