Turussa jokaisella on japanilainen isoäiti

Kaikki mitä rakastin

Siis jos haluaa. Tämmöisenä päivänä, kun kaupungilla kävellessään meinaa lähteä tuulen mukana lentoon ja näppejä paleltaa, on parasta poiketa Yasukon luokse.

Yasuko-rouva tervehtii vuolaasti hymyillen, tuo pöytään höyryävän kupillisen miso-keittoa ja alkaa paloitella inkivääriä ja kevätsipulia. 

Sushi ei ole paikan vahvuus, mutta mitäs siitä, sitä saa muualtakin. Sen sijaan kaikkialta ei saa näin sydämellistä vastaanottoa ja yksinkertaista, mutta maukasta japanilaista kotiruokaa. 

Yasukon keittiössä on tosiaan vähän kuin olisi japanilaisessa mummolassa. Ehkä pidän paikasta siksi, että osuin sinne ensimmäistä kertaa juuri oikeassa mielentilassa. Semmoisessa mielentilassa, jossa ihminen on kovin vastaanottavainen yksinkertaisille asioille. Ystävälliset kasvot, lämmin ruoka ja kuppi vihreää teetä. 

Arigato ja näkemiin, tästä on taas hyvä jatkaa tuuleen ja tyrskyihin.

Yasukon keittiö Yliopistonkadulla, Anttilaa vastapäätä, Turussa.

 

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Yasuko on ihana! Kertaakaan siellä käydessäni ei ole ollut juurikaan ruuhkaa, pikemminkin hiljaista - en tiedä osunko sushille vain sellaiseen aikaan päivästä, vai onko Yasukon keittiö jostain syystä jäänyt Turulta huomaamatta.

Mutta joo. Ihana. Ja kyllä musta se sushikin on oikein maittavaa, välillä tosin palat on niin isoja ettei meinaa mahtua mitenkään päin suuhun.

Suvis (Ei varmistettu)

Saako minkäänlaista kypsennettyä kalaa tai kasvisruokaa? Tuohoanko tunnelman, jos vien myös 1-vuotiaan mummolaan? Ollaan tulossa kylään Turkuun niin sitähän voisi tehdä jotain erilaista :)

Eeva Kolu
Kaikki mitä rakastin

Vierailija, kiva kuulla, että olet tykännyt sushistakin! Itse rakastan tuota Yasukon kotiruokaa, se on musta semmosta japanilaista lohturuokaa. Koko paikka on oikeastaan ihan lohtupaikka!

Suvis, on muistaakseni vaikka mitä kasvisvaihtoehtoja! Ja uskon, että tuonne ovat myös lapset enemmän kuin tervetulleita, ei ole tosiaankaan mikään hienostelupaikka :)

Arjen takaa

Kiitos vinkistä! En ole koskaan huomannut kyseistä paikkaa ja uusia ravintolavinkkejä kyllä Turussa kaipaa. (Vielä kun löytyisi sellaisia ihmeitä, jotka ovat auki sunnuntaisin... Huoooh.) Japanilainen koti- ja kasvisruoka ovat molemmat aika vieraita käsitteitä minulle, eli odotan innolla!

PS: Aion juuri korkata myös Bored to Deathin ekan jakson Areenalla, eli sun vinkit on isosti testissä ;)

Sini_H (Ei varmistettu) http://tormayskurssillaelamaan.blogspot.fi/

Miten kyseinen paikka on voinut mennä aivan täysin ohi. Koko pienen ikäni olen asunut Turussa ja nyt kun olen muualle muuttanut niin ponnahtaa esiin aivan ihania pieniä paikkoja. Tänne suuntaan varmasti ensikerralla visiteeratessani kotikaupungissa.

Vierailija-Iiris (Ei varmistettu)

Yasuko on kyllä ihana paikka ja kasvisvaihtoehtoja löytyy. Ainakaan kasvissushissa ei ole mitään vikaa, minusta ne ovat parempia kuin monissa muissa paikoissa.

Tuonne jos minne kannattaa suunnata lapsenkin kanssa! Mä olen käynyt tuolla ensimmäisiä kertoja ollessani raskaana (tuli testattua kasvissushia pari kertaa, suosittelen ehdottomasti kaikille sushinnälkäisille vegeille) ja lapsen kanssa ensimmäistä kertaa hänen ollessaan kaksiviikkoinen. Aina ekaksi sinne pelmahtaessa Yasuko tulee ihmettelemään että herranjestas kuinka paljon tyttö (nyt 3v) on kasvanut ja höpöttämään tälle japaniksi :) ja lapselle tuodaan oma pikkulautanen ja aterimet automaattisesti. Kaksi syöttötuoliakin löytyy, harmillisesti sijainti vaan on toisessa kerroksessa ja tilat pienet eli vaunuilla ei taida päästä sisälle asti...

Ja se misokeitto! Varsinkaan näin syksyllä ilmojen kylmetessä en keksi sitä sopivampaa lämmikettä kaupungilla vietetyn päivän jälkeen...

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.