Uljaampi uusi maailma, tai ainakin hikisempi

Heräsin tänä aamuna kummalliseen maailmaan.

Ensinnäkin Saksa oli jalkapallon maailmanmestari (mun jengi!). 

Ja toisekseen, heräämistäni seurasi seuraava tapahtumaketju: vedin jalkaan ennennäkemättömän lyhyet shortsit ja painelin treeneihin. Urheilun maailma ei todellakaan ole ennallaan.

En tiedä mitä tapahtui. Ystäväni houkutteli minut jonkin aikaa sitten mukaansa bootcampille ja menin vähän niinkuin kohteliaisuudesta. Huomasin, että ekaa kertaa ehkä ikinä treenaaminen oli... kivaa? Huomasin haluavani mennä uudestaan, ja uudestaan.

En ole kehittänyt tästä nyt mitään identiteettikriisiä, vaikka kieltämättä välillä naurattaa nähdä itsensä sporttikuteissa. Olen edelleen ihan samanlainen itsekuriton nautiskelija kuin tähänkin asti. Punaviini ja pulla maistuvat yhä (usein suoraan treenin jälkeen, sillä molempia saa ihan salin vierestä kivalta terassilta).

Mutta päätin keväällä tehdä enemmän asioita vain siksi, että niiden tekeminen on hauskaa, ja täysin yllättäen olen huomannut että vanha old skool -hikoilu punnerruksineen ja kyykkyineen on hauskaa. On ihana huomata, että tästä kaikesta voi nauttia ja hyötyä, vaikka söisikin gluteenia eikä jaksaisi ripotella macaa vihersmoothieen.

(Muita hauskoja asioita, jotka eivät edistä tavoitteitani elämässä millään tavalla, mutta joita olen viime aikoina alkanut tehdä silti tai ehkä juuri siksi: asetelmien maalaaminen, leffassa käyminen, tanssiminen.)

Jos jonain päivänä treeneihin meneminen tuntuu vastenmieliseltä, en aio mennä. Minun ei tarvitse raahata itseäni treeneihin jos ei huvita, koska minulla ei ole liikunnan suhteen minkäänlaisia tavoitteita. Ja varmaan juuri siksi tämä on ensimmäistä kertaa koskaan hauskaa. 

Tehdä asioita asioiden itsensä vuoksi - kas siinä se on, ihmeellinen, onnellistuttava oivallus.

Kommentit

Stella Harasek (Ei varmistettu) http://www.stellaharasek.com

ATLEETTI KOLU!

Heleää (Ei varmistettu)

Ihanaa. Samastun kommenttiin "vaikka söisikin gluteenia". Kuulostaa mahtavalta tällainen pakottamattomuus.

Mara (Ei varmistettu)

Hei hienoa, urheilu voi olla ihanaa harrastaa sitä sitten itse tai koti sohvalta! Ennen kaikkea täytyy sanoa että SAKSAAAA!! WAHNSINN!! JEEEE!!

Mä en esimerkiksi voi sille mitään, että mua alkaa itsekseni hiljaa naurattaa pumpissa, koska mulla on jotenkin niin hauskaa nähdessäni itseni peilistä täysin oudoissa vaatteissa, hikisenä ja erioloisena. Sitten virnuan siellä yksikseni ja ohjaaja yleensä kommentoi: "Jos jotakuta vielä hymyilyttää, niin se ei tee täysillä." Sitten mua hymyilyttää vielä enemmän.

On hauskaa! On, on!

Eeva Kolu

JUST HYVÄ! 

Onsku (Ei varmistettu)

Mistäs noita ennätyksellisen lyhyitä shortseja voisi löytää omaan kaappiin? :)

Eeva Kolu

Heippa, no niitäpä saa ihan kaikista urheilu- ja vaatekaupoista näin kesäaikaan! Nuo kuvan yksilöt on H&M:stä mutta mulla on myös parit sairaaaaan päheet Adidakset.

Ester-i (Ei varmistettu)

Bootcamp kuulostaa kiinnostavalta - missä olet käynyt?

Lisäksi: Saksa, jaaaaaaaaa!!!

Eeva Kolu

Heippa, mä käyn Helsinki Core Trainersin pienryhmissä. Ei halvin, mutta täyttä priimaa :)

mars (Ei varmistettu)

Hei Eeva <3 Tennaris näyttää makeilta! Onko nuo ihan Nike Free 5.0? Ootko testannut niiden toimivuutta salilla tai lenkillä? Taitavat olla turhan kevyet tällaisen aloittelevan juoksijan jalkaan, mutta oon miettinyt, että toimiskohan noi salilla.. Vapaa-ajankenkänä ainakin menis varmasti hyvin.

Eeva Kolu

Heippa, kyllä noilla monet juokseekin, mutta itse kaipaan enemmän tukea. Nämä on tietty makuasioita, toisten mielestä liika tuki on jalalle huonoksi. Käytän noita bootcampissa ulkona, eli käyvät hyvin myös lyhyeen juoksuun/hyppimiseen, sit pidemmällä lenkillä mulla on Asicsin untuvatyynyt :D

Emma Wilde (Ei varmistettu) http://www.thewildethings.com/

Ilman juustoa ja pastaa kun ei voi elää - ja miksi tarvitsisikaan? Päivityksessäsi on hyvä sanoma, toivoisin usein, että ihmiset tekisivät asioita (liikuntaa, käsitöitä, yms.) ensinnä itsensä vuoksi, eivätkä siksi, että heiltä sitä odotetaan/ täytyy tehdä, kun muutkin tekee :)

http://www.thewildethings.com/

M.
Avec Mari

Kuulostaa hyvältä! Täällä myös ajatuksissa laittaa salikortti hyllylle ja etsiä treeni-iloa hetkeksi jostain muusta. Aurinkoiset aamulenkitkin ovat ihan jees -pakottamatta ja jooga kotinurtsillakin kuulostaa ihan hyvältä vaihtoehdolta kesäkuumalle punttisalille. Treeni-iloa sulle Eeva! Ehkä se taas täälläkin löytyy!

Katjuli (Ei varmistettu)

Eeva, sulla on ihana, inspiroiva blogi! Kiitos kun piristät päiviäni. Pakko kysyä tuosta vimpassa kuvassa näkyvästä lasisesta juomapullosta. Himottaisi kovasti ostaa sellainen treenipulloksi, mutta voitko kertoa käyttökokemuksista, ts. onko laukku säästynyt vesivahingolta? Korkin pitävyys on nimittäin epäilyttänyt, kun olen tuota hiplannut kaupassa.

Zarza (Ei varmistettu) http://www.twitter.com/sarsimus

Luin taannoin treenaamisesta sellaisen kommentin, että siitä pitää tehdä itselleen "get to", ei "got to". Tehdä siksi, että VOI ja SAA eikä siksi, että PITÄÄ. Niin se itsellä onneksi meneekin. Ilon kautta, kuten joku fiksu on sanonut!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.