Uusi lempisarjani

Tiistaista on vaivihkaa tullut lempipäiväni. Silloin tulee Yle Areenaan Solsidanin uusi jakso (sarjan nimi taitaa olla suomeksi Onnea onkimassa). Tai siis, kyseessä on ilmeisesti Suomessa uusinta, mutta itse löysin sarjan vasta nyt.

Sarja kertoo kolme-nelikymppisestä ruotsalaispariskunnasta, joka muuttaa takaisin miehen lapsuudenkotiin, varakkaiden ihmisten asuinalueelle. Olen nauranut ääneen joka jaksossa. Kun ne on niin.. ylempää keskiluokkaa! Ja niin ruotsalaisia! Ja Ove Sundberg on niin pihi!

Oikeasti sarjassa naurattaa ehkä eniten se, että tunnistan monista jutuista itseni ja oman kaveripiirini, vaikka olemmekin aika paljon nuorempia ja tosi paljon köyhempiä. 

Tehtäisiinkö sunnuntaina pestopastaa?

Ei pestopastaa voi tehdä sunnuntaina. Arkena se käy, jos pesto on itsetehtyä ja parmesan todella laadukasta.

Eka jakso meni jo, mutta muut ovat vielä nähtävissä Yle Areenassa.

Kuva sarjan virallista promokuvitusta.

Kommentit

Tommi K
Isyyspakkaus

Tuo sarja on aivan huippu, suomalaisesta nimestään huolimatta!

Saara Jaatinen (Ei varmistettu)

Mäkin rakastan Solsidania! Ove saa mut niin oksentamaan ja nauran ihan kippurassa Freddelle :) :) :) Itse asun Tukholmassa ja huomasin äskettäin että Fredden ja Mickanin näyttelijät on mukana jossakin teatterijutussa, pitäisi mennä katsomaan.

nan.nan (Ei varmistettu)

Blogisi on Eeva ihana. Olen usein lukenut juuri saman kirjan, jota suosittelet blogissasi. Myös suosittelemasi elokuvat ovat olleet mahtavia. Erilaisista kulttuurituotteista pitäminen on tietenkin aina makuasia, mutta olen huomannut että sinulla on erittäin hyvä maku!

Siksi uskallankin suositella HBOn uutuussarjaa Girls. Suomessa näkyy Canal+:lla, mutta ystävämme internet tarjoaa jo ainakin kahdeksan ensimmäistä jaksoa katsottavaksi. Aivan mahtavaa huumoria ja sekoilua. Vähemmän pinnallinen (?) ja enemmän indie kun SATC. Kannattaa katsoa!!

Kesäterveiset

Vierailija (Ei varmistettu)

nan.nan: Voitko vielä kertoa, mistä noita jaksoja voi katsoa?

Vierailija (Ei varmistettu)

Kiitos muistutuksesta! Olen joskus katsonut muutaman jakson ja sitten unohtanut seurata, ihan paras sarja!

Vierailija (Ei varmistettu)

Tjäna alla! Solsidan on todellakin mainio! Voi sitä myötähäpeän määrää, jota ruudun ääressä joutuu kokemaan... Ekan ja tokan tuotantokauden jaksot ovat saatavilla myös dvd-bokseina, ja länsinaapurista on kantautunut viestiä, että kolmas kausi alkaa siellä pyöriä syksyllä. Toivottavasti sekin rantautuu meille mahdollisimman pian!

Mörri (Ei varmistettu)

nan.nan sanoi suosituksen, jonka minäkin olin ajatellut antaa lempinäpyttelijälleni. Girls on hulvaton. Hihitän usein viinilasi kädessä. Lena (käsikirjoittaja, ohjaaja, päänäyttelijä...) on uskomaton tapaus. Jännä miten hänen normivartalostaan on noussut niin kamala kohu. Minusta on mukava nähdä telkkarissa joku, jonka MINÄKIN voisin tuntea. Huippis-Giselen näköiset mimmit eivät nimittäin kuulu tuttavapiiriini.

Vierailija (Ei varmistettu)

Ooooooh, se on ehkä paras ruotsalainen sarja. Ootan kolmasta tuottista täällä silmä kiiluen, syksyllä nähdään Tukholmassa ton kolmas tuottis siis! Ihan huikeeta huumoria!

Vierailija (Ei varmistettu)

Kiitos vinkistä! Sairastelupäivän ilta sujui mukavasti Solsidania katsellessa :)

nan.nan (Ei varmistettu)

Ainakin osoitteesta http://www.tv-links.eu/tv-shows/Girls_31663/ löytyy jaksokohtaisesti monta linkkiä, joista ainakin joku aina toimii. Yleensä parhaitel allmyvideos ja vureel! Lena Dunham rocks!

nan.nan (Ei varmistettu)

Kun painaa jaksoa, jonka haluaa nähdä, niin avautuvalta sivulta pitää aina muistaa painaa View all search results for this episode (22 results)-linkkiä, koska listassa näkyy vain USAssa näkyvät linkit aluksi.

On niin hyvä sarja, ettei tule tv-morkkis vaikka katsoisi monta tuntia. Girls on kulttuuria, taidetta!

Eeva Kolu

Tommi K, niin on! Ja nimistä puheen ollen, sarjan toistaiseksi paras jakso oli juurikin se, jossa mietittiin lapselle nimeä. Alkaa vieläkin naurattaa, kun ajattelen nimeä Eddie Lee :) Ehkä annan sen meidän koiran nimeksi.

Saara Jaatinen, Ove on kyllä kaikessa kamaluudessaan aivan hykerryttävän onnistunut hahmo!

Nan.nan, jeps, kaikki Girlsin jaksot on täälläkin katsottu :) En oikein tykkää kenestäkään Girlsin henkilöhahmosta (paitsi Shoshannasta, joka saa ihan liian vähän ruutuaikaa!) joten siinä mielessä se ei ole mulle mikään ehdoton lempisarja, mutta (ehkä juuri siksi) sarja on mielestäni erittäin onnistunut kuvaus tästä hetkestä ja sillä on oma ääni. Ja onhan siinä paikoitellen tosi hauskaa dialogia! Jatkan kyllä varmasti katsomista, ainakin Adamin hahmosta löytyi sarjan edetessä lisää sympaattisuutta ja syvyyttä, joten kenties sama tapahtuu myös tyttöjen hahmoille :)

Vierailija, nyt äkkiä Areenalle siis!

Vierailija, oi vitsi, haluan kakkoskauden DVD:llä! Mutta siinä ei varmaan ole suomenkielisiä tekstejä? Toinen kotimainen ei taitu ihan niin hyvin, että pystyisin seuraamaan tv-sarjaa ilman tekstityksiä.

Mörri, joo Dunhamia täytyy kyllä ihailla, hän on ehtinyt saada paljon aikaan ja on luonut jotain, jolla on oma ääni. Itse tosin vasta varovaisesti päätän, mitä mieltä olen Girlsistä - mutta katson silti joka jakson :)

Vierailija, oi ihanaa! Täytyy toivoa, että Suomeenkin saadaan pian jatkoa ykköskaudelle.

Vierailija, mukavaa, että vinkistä oli iloa :)

 

 

 

Iltsu (Ei varmistettu)

Ove on niin mulkero! En kestä. En ees käytä sanaa mulkero ikinä muuten, kun katsoessani Solsidania (joka siis muuten on ai-van mah-ta-va).

Aurinkoista, letkeää kesää ja onnea jääkaapin johdosta - se on ihastuttava!

loviisa (Ei varmistettu)

Hei täähän on ihan huippu! Kiitos paljon vinkistä, en ollut kuullutkaan. :) Tää on myös hyvä palauttamaan ruotsin sanoja mieleen.

minde (Ei varmistettu)

Hei!

Sarja on kyllä todella hyvä! Mulla on molemmat tuotantokaudet dvd:llä ja molemmissa on suomenkielinen tekstitys, ainakin stockmannilta löytyy =)

P.S Kiitokset ihanasta blogista =)

Viola82 (Ei varmistettu)

Näin sattumalta sarjan juhannusjakson ja nauroin vedet silmissä. Ai että :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.