Uusilla kulmilla

Se huono puoli on 1) Suomessa asumisessa ja 2) säännöllisessä päivätyössä, että talvella päivänvaloa ei arkipäivinä näe ollenkaan.

Sunnuntaina lähdin aamupäiväkävelylle uusille kulmille Eiraan, Ullanlinnaan ja Punavuoreen, ja tuli ihan yllätyksenä, miltä täällä oikeastaan näyttää.

Okei, tiesin toki, että Helsingin vanhat alueet ovat huikaisevan kauniita, mutta että näin nättiä.

Tai no nättiä ja nättiä. Pippelihuumori kukkii paremmissakin piireissä. Rakastan ajatusta siitä, että näiden takana on joku eiralainen turkismummeli.

Näillä kulmilla tulee usein sellainen olo kuin olisi tupsahtanut johonkin päin Keski-Eurooppaa. (Tylsä osuus: johtuen varmastikin siitä että Eirassa päin monissa taloissa on suomalaiskaupungeille tosi erikoiset tontit. Talojen julkisivut eivät siis ole aina suoraan kiinni kadussa, ja siitä tulee kummallisen ilmava fiilis). Ja sehän ei haittaa ollenkaan, että uusi asuinkaupunki tuntuu tarpeeksi erilaiselta.

Hassua huomata, miten Helsinki on vuosien takaa niin tuttu kaupunki, mutta silti vielä tosi vieras ja yllättävä. En melkein malta odottaa, että säät tästä muuttuvat vähän lempeämmiksi ja minä ja lenkkarimme viitsimme oikein kunnolla lähteä kaluamaan kaikkia kaupungin kolkkia.

Kivaa uutta viikkoa, olipa kaupunkinne uusi tai vanha!

Kommentit

Nuuh beibe!

Voi Eeva, muutit juuri kulmille, joilta muutin pois ulkomaille. Ihana nähdä valokuvia niistä täältä kaukaakin. Elin Kapteeninkadulla onnellisimpia vuosia ikinä, siksi voin epäröimättä antaa asuinalueesta täydet onnellistavuussuositukset uuteen elämänvaiheeseesi! Ja ihan oikein arvelit, kesän mittaan kaupungista tulee herkempi ja lempeämpi, mutta lumen peittämissä jugendtaloissa on oma taikansa. 

Terhis (Ei varmistettu) http://tatatuumin.blogspot.fi/

Voi ei! Pippelimummeli... tsihihii... :D

Salla-Maaria (Ei varmistettu)

Oooooiii, ihana, ihana Helsinki! Muutin syksyllä Tampereelle opiskelujen perässä, ja vaikka kaikki onkin muuten hyvin (uusia ystäviä, ihana kämppä), niin kaipuu omille kulmille Helsinkiin on ihan valtava. Aattelin et vaihtelu virkistää, mutta ei :D Tampere on ihan kiva, mutta ei oo Helsingin voittanutta! Nyt vaan laskeskelen päivä, että valmistun ja voin muuttaa takaisin...

Pahimpana miinuksena vielä se, ettei täällä ole merta. MITEN mä oon kuvitellu, että voisin elää ilman meren tuoksua??

pieta
Ruista Ranteessa

Eiralainen turkismummeli, joka piirtää pippeleitä oli niiin tämän päivän piristys :D

eloisabonjour (Ei varmistettu) http://eloisabonjour.blogspot.com

Onnea sinne uusille kulmille! Ihana kakluuni sulla!

Hertta
Lilou's Crush

oi oi, vanha kotikatu, ja jos en väärin hahmota ekaa kuvaa, myös vanha kotitalo :)

ilonass (Ei varmistettu)

Ullanlinna ja Eira ovat ehdottomasti Helsingin kauneimpia alueita, rakastan! Pakko päästä sinne aina tasaisin väliajoin kävelemään, tosiaan tuntuu kuin olisi ulkomaille lähtenyt.

Antsa (Ei varmistettu)

En kestä, melkein itkettää. Helsinki on mun maailman rakkain kotikaupunki. Se on ihana, kaunis rumimmillaankin ja täynnä elämää (ainakin kun vertaa nykyiseen kotikaupunkiini). Helsinki tulee aina olemaan koti, ja lasken päiviä siihen kun saan sinne palata asumaan (kolme ja puol vuotta jäljellä...). Kohtele Helsinkiä kauniisti niin se kohtelee vielä kauniimmin takaisin! Eikä kannata oikeesti juuttua pelkästään tolle alueelle, Itä-Helsingissä on tosi paljon kauniita paikkoja!

mariae (Ei varmistettu)

Miten kauniita kuvia. Tuli itku näitä katsellessa. Muutin viime kesäkuussa noilta kulmilta mieheni luo Keski-Suomeen ja nyt ikävöin takaisin. Tai itse asiassa olen ikävöinut koko ajan, päätin vain yrittää viihtyä täällä. Ei onnistu, vaikka hyvää täälläkin toki on - rakkaani läsnäolo isoimpana. Mutta ei samaa energiaa, elämää, ihmisiä, kauneutta. Ikävä painaa enemmän joka päivä ja Helsingissä käydessäni itken, etten enää saa vain kävellä kotiini Punavuoressa.

emem (Ei varmistettu)

näin kuvasi instagramissa ja koska en ole rekisteröitynyt sinne, niin en ollut varma voinko kommentoida, mutta tunsin silti tarvetta kertoa. no niin asiaan:

kakkos- ja kolmosratikan reitti on kahdeksikon muotoinen (kannattaa vilkaista pysäkin reittikarttaa ja etsiä 2 ja 3, se selventää). ennen ne olikin molemmat kolmosia (3b ja 3t) ennen kuin muuttuivat kakkoseksi ja kolmoseksi. kakkonen kiertää reitin toista puolta (ei "lenkkiä" vaan sellaista puolta, jos kasin halkaisisi pituussuuntaan keskeltä kahtia) ja kolmonen toista. kumpikin kulkee molempiin suuntiin, eli siksi esim. rautikselta voi ottaa kolmosen sekä kalliota tai eiraa kohti, mutta kakkosta ei ikinä näe sillä puolella reittiä paitsi kahdeksikon risteyskohdassa, joka on juurikin tuo rautis. kakkosenkin voi ottaa rautikselta, mutta se kiertää kahdeksikkoreitin toista laitaa.

etelässä olympialaituri on se pysäkki, missä ratikan numero vaihtuu. kallion/vallilan päästä en muista mikä pysäkki se on.

hyvin kärjistettynä nyrkkisääntönä voi pitää, että kakkonen on enemmän vallilassa, töölössä ja kampissa, kolmonen taas kalliossa, keskustassa ja eirassa.

toivottavasti selvensi edes pikkuisen, harjoitus tekee mestarin! tsemppiä! :)

Vau mikä vauva!

Herranjestas. Onneks mää asun Tampereella, jossa vaan suhataan Hämppiä edestakasin.

Chic & Fit

Oi, ensimmäisessä kuvassa kotikatuni. Täällä on helppo hengittää. Viimeistään rantaan kävellessä haihtuu viimeisetkin murheet harteilta. Rakastan tunnetta kun kävelen kotiinpäin stadista pitkin Korkeavuorenkatua. Kiskot kirskuu, kivijalka kaupat ja -kahvilat, se kuinka kortteli korttelilta liikenne rauhoittuu ja eiramummojen slowmood tarttuu itseenkin ennen kuin pääsen kotioveni taakse. Hyvä olla!

Hertta
Lilou's Crush

Kuvailit just jetsulleen sen, miltä musta tuntui tuolla asuessa <3 Töihin kuljin sitten ihanan Huvilakadun kautta, vaikka se vähän kiertikin (olin Lönnrotinkadulla töissä tuolloin).

Katinka72 (Ei varmistettu)

Voi oi... ikävä iski.
Asuin Helsingissä 12 vuotta, palasin kotikonnuille savoon 12 vuotta sitten
Joulukuussa viimeksi sain nauttia pitkästä viikonlopusta stadissa ja fiilistellä.

Munkkiniemi on mun suosikki nro 1. Seurasaaressa oli huippua tallustella ja tuntea merituuli poskilla.

Itä-Helsingissä Uutela, Marjaniemi, Puotilan ranta vie varmasti sun sydämen ilmojen lämmetessä... tai miksei talven keskelläkin.

Nauti tyttö nauti!

Helvi (Ei varmistettu)

En tiedä lohduttaako tämä millään tapaa mutta brasilialainen ystäväni joka asuu Riossa kertoi minulle tuota Suomen pimeyttä voivotellessani että hänkään ei näe valoisaa aikaa työpäivän aikana. Aurinko nousee vasta kun hän on päässyt työpaikalle ja on jo laskenut kun sieltä kuuden maissa pääsee pois.
Onneksi meillä sentään on kesä-aika jolloin valoa riittää kellon ympäri.

millimooli (Ei varmistettu)

Eeva, suosittelen sinulle ja kaikille muillekin Sunnuntaikävelyllä Helsingissä - kirjaa (Jokinen Pauli). Hurmaavia tarinoita ja kiertokävelyitä pitkin hesaa. Löysin mm.kotinurkkien art deco -korttelin, koskaan aiemmin tuollaisiin ei ole hoksannut huomiota kiinnittää. Myös sinun kulmilla on hienoja opaskävelyitä, kokeiltu on

Nr (Ei varmistettu)

Missä Hesas on Art Deco -kortteli?! Haluun sinne!

pallopaita (Ei varmistettu)

Ainakin yksi art deco -kortteli sijaitsee Taka-Töölössä Välskärin-, Sandelsin-, Runebergin ja Pohjoisen Hesperiankadun muodostamassa neliössä. Huikeita koristeita, ihania rappukäytäviä. Lähellä Hesperiankadulla on myös sanattomaksi vetävä sushipaikka Umeshu, jossa ei kannata jättää misokeittoa väliin.

Muiksi sunnuntaikävelypaikoiksi suosittelen Puu-Vallilaa, Torkkelinmäkeä ja Porvoonkadun seutua Alppilassa. Antoisia kävelyitä!

millimooli (Ei varmistettu)

Juu, just tuolla taka-töölössä, joska pallopaita mainitsee

Maury (Ei varmistettu)

Hyvät naurut sain tuosta ajatuksesta, että eiralainen turkismummeli piirtelisi hävyttömyyksiä lumisiin autoihin..itse aiassa se olisi niin huippua! Sulla on ihana blogi. Mainio tapa kirjoittaa ja hyvä huumori. Kauniita kuvia ja sellaisia ajatuksia, joita jää pohdiskelemaan pidemmäksi aikaa. Kiitos Sinulle ja ihania talvipäiviä!

Ps. Se sun kakluuni on ihan ykkönen!

Vierailija (Ei varmistettu)

Just kävelin kotiini täällä toisella puolella kantakaupunkia, ja spottasin yhden jos toisenkin tuulilasi-ripsipiirakan... Et kyl ne krunalaisetkin minkkiturkkimummot osaa ;) Voisko joku sosiologi analysoida, mitä aiheiden erilaisuus kertoo Ullanlinnan ja Kruununhaan eroista?!

terveiset Punavuoresta (Ei varmistettu)

Tervetuloa näille nurkille! Otathan sitten heti kättelyssä kaupunginosat kunnolla haltuun, Eira on siis pieni alue Punavuoren ja Ullanlinnan kupeessa (http://fi.wikipedia.org/wiki/Eira). _Ullanlinnasta_ löytyy mm. Idealfit Eira, Sushi'n'roll Eira, ja ties kuinka monta muuta puljua, joille Ullanlinna ei nimen jatkeeksi kelpaa. Onhan se toki kai sitten virallisesti Helsingin kallein kaupunginosa, mutta näen punaista aina kun näitä tulee yksikin lisää. Tuo Sushi'n'roll taitaa olla viimeisimpiä tulokkaita, se on jäänyt feikki-eiralaisuutensa takia kokeilematta :D. SE ON TARKKAA! Ja vielä kerran, tervetuloa!
toivottaa helsinkiläinen

Eeva Kolu

Kiitos kaikille kommenteista ja vinkeistä! Kiva tulla tänne kun vastaanotto on noin hyvä :) xxx

Manuli (Ei varmistettu)

Oih, kaunis Helsinki. Olin jo innolla odottamassa Eeva sinun turkulaisia vinkkejäsi, koska tänne juuri muutin, mut ehdit alta pois. No eiköhän vanhemmista postauksista ainakin löydy hyödyllisiä juttuja tänne uuteen kaupunkiin. Ihania hetkiä sinulle uusille kulmille! :)

poppis

Tervetuloa Helsinkiin! Olet pörrännyt yöjuoksumaisemissani. Tulepa, kunhan ensi-ihastukselta ehdit, Krunan puolelle nuskimaan kapeita katuja. Jugendia, uusklassismia ja uudempaa... Ja takuuvarmasti sua moikataan kadulla, jos edes hieman hymyilet. Tämä kun on tällainen pieni kylä. 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.