vaalipäivän huumaa

Hyvää vaalipäivää arvon lukijat, ihan puoluekannasta riippumatta!

 

 

 

Käppäiltiin, tai oikeastaan liukasteltiin tänään äänestyspaikalle yllättävän viimaisessa säässä. Toivottavasti liukastelu ja kylmä viima eivät ole enteitä suomalaisen politiikan tulevaisuudesta.

 

 

 

Poikaystävän jonottaessa äänestyskoppiin nappasin kuvan koulun kellosta - tuommoisen tahdon meille kotiinkin. Nyt eletään sellaisia aikoja, että kaikki hyvät ideat täytyy tallettaa.

 

 

Vaalikahvit juotiin Turun sympaattisimmassa kahvilassa, Lattessa. Siellä on hyvät ja edulliset kahvit ja takuulla Suomen ahkerin kahvilanpitäjä - paikka on auki aina enkä ole toistaiseksi koskaan nähnyt siellä töissä ketään muuta.

 

 

Lattessa tuoksui pulla, mutta seuralaiseni ei antanut jäädä odottelemaan uuninluukun aukeamista. Iski hiilarihimokiukku, joten talsittiin kaupan kautta kotiin tekemään bruschettaa. Helpotti.

 

 

Olen lueskellut Mirja Tervon kirjaa Huimaavat korot, jossa New Yorkissa luksuskenkien myyjänä työskennellyt Tervo paljastaa bisneksen salat ja pohtii siinä sivussa korkokenkien merkitystä laajemminkin. Kirja on todella viihdyttävä ja helppolukuinen (nimeäisin genren puoliakateemiseksi chick litiksi), mutta joku siinä mättää. Kenties se, ettei kertoja ole kovin sympaattinen - vai mitä pitäisi tuumata ihmisestä, joka 2000-luvulla kirjoittaa jatkuvasti "ahneista juutalaisista"? Huh. Silti - kirja on täynnä herkullisia paljastuksia muotibisneksestä sekä luksustuotteiden myyjän raadollisemmasta arjesta, ja suosittelen sitä kaikille, jotka haluavat ymmärtää muoti- ja kenkämaailmaa edes astetta syvällisemmin. (En tosin suosittele niille, jotka haluavat ehdottomasti uskoa maksavansa laadusta sikakalliita kenkiä ostaessaan ;)

 

Sellainen oli tämä vaalipäivä, nyt jo ilta pimenee. Äsken tuli tekstarilla kutsu vaalivalvojaisiin, mutta kestääköhän hermot moisia? Jännittää.

 

Kommentit

Laura (Ei varmistettu)

Mie tiiän puolestaan maailman ahkerimman kioskimyyjän! :D lähiärrän mies on siellä aina paikalla! oon ottanu tavakseni kattoa sisälle aina kun meen siitä ohi ja kyllä, äijä on aina tiskin takana

Nia (Ei varmistettu)

Tuo kirja oli minusta tosi mielenkiintoinen ja nimenomaan viihdyttävä! Kieltämättä olin kyllä vähän järkyttynyt luksuskenkien laadusta, luulin, että ne kestävät mitä tahansa. :D Hyvää vaali-iltaa sinnekin!

Eeva Kolu

Laura: voi sentään! Ymmärrän vielä jotenkin, että joku on töissä ympäri vuorokauden _oman_ yrityksen vuoksi, mutta että Ärrällä... :) ******** Nia: musta alkaa tuntua, että järkytyn enemmän, jos joku tuote nykyaikana oikeasti ON laadukas ja kestävä!

Dididii (Ei varmistettu)

Ymmärtääkseni yksi tuttu on siellä Lattessa nyt työharjoittelussa tms, eli ei tarvitse kivan kahvilan pitäjän enää yksin raataa :)

Nna (Hampaat irvessä) (Ei varmistettu)

Kerran oltiin Lattessa ja siellä oli Joku Muu töissä, mutta järkytys kesti vain muutaman minuutin kuin Itse Kahvilanpitäjä tuli paikalle. Vaikka ihan hyvä se Joku Muukin oli.

Loki (Ei varmistettu)

Muistaakseni Tervo oli kotoisin lapista, jossa on "yleinen" sananlasku viitata pihiin niuhottajaan ahneena juutalaisena. Mistä lie aikojen alusta tuokin juttu tulee, mutta sitä kuulee ja kasku leviää suusta suuhun. En tiedä onko kirjassa tämä pointtina vai ovatko tervon mielestä juutalaiset vain ahneita. Tiedä häntä.

Nora (Ei varmistettu)

Tykkäsin kovasti tuosta korkokirjasta! Lukaisin sen viime syksynä välipalana. Kevyttä, mutta yllättävän mielenkiintoista ja mukaansatempaavaa luettavaa. Myös todella karmaiseva kartoitus rikkaiden naisten jalkahygieniasta, hyi kammotus :D Käyttävät kenkiä ilman sukkia?! Kynsisieniä, korppuisia kantapäitä? Perusasiat hoi!

Hunters suurkuluttaja (Ei varmistettu)

heippa!

tykkään sun blogista tosi paljon, mutta APUA noille Huntereille täytyy kiireesti suihkuttaa Hunter BoofBuffer suoja-ainetta. Ilman säännöllistä BootBuffer käsittelyä saappaat haalistuu ylimmän kuvan lailla. BootBufferilla saa pois jo syntyneet haalistumat saappaista. Suosittelen!

S (Ei varmistettu)

Hmm, Tervo on kotoisin Pohjois-Pohjanmaalta, ei Lapista; ja Lapissa ei ole mitään yleisiä sananlaskuja ahneista juutalaisista. En ole kirjaa lukenut, mutta luulisin, että kyse on enemmänkin newyorkilaisesta sananparresta. Toki hieman kyseenalaisesta sellaisesta.

Marita (Ei varmistettu)

Täälläkin käytiin äänestämässä ja järjestettiin pienet vaalivalvojaiset, oli kyllä kiinnostava ilta. Latte on aivan ihana (vieläkin harmittaa että toiseksi sympaattisin bossaliina jouduttiin sulkemaan), ja omistaja on todella mukava. Kesällä herra veti välillä kitaran esiin ja meni terassille soittelemaan, silloin sydän suli kyllä täysin. Viime aikoina on tullut kahviteltua oikein olan takaa, mutta välillä kaipaisin Latten ja Café Artin rinnalle jotain vaihtelua. Löytyisikö sinulta mitään suosituksia? Saako esim Café Voltairesta kelpo kahvia?

Balthazar (Ei varmistettu)

Cafe voltairen cafe au lait on parasta Suomessa.

AnnaSydneystä (Ei varmistettu)

Mäkään en jostain syystä oikein tykännyt kirjoitustyylistä. Jotenkin liian inhorealistinen ja välillä jopa ällöttävä vaikka mielenkiintoinen aihepiiri olikin.

liina / kuinsurmaisisatakielen.blogspot.com (Ei varmistettu)

Voi kerro, millaista salaattia kuvan kulhosta oikein löytyy. Tervehenkistä tammikuuta viettävänä kaipaisin kovasti uusia ideoita salaatteihin. Tosin noi leivätkin näyttää niiiin hyviltä. :)

Min (Ei varmistettu)

Itse asiassa poliisilaitokselle päin kun kävelee niin saattaa törmätä Latte Gourmandiin, ja siellä saattaa törmätä omistajaankin, joten ymmärrettävistä syistä Kristiinankadun Lattessa on joskus joku toinen töissä. Ei siis sillä, että omistaja lorvailisi, hän ei vaan voi olla kahdessa paikassa samaan aikaan!

Marsvin (Ei varmistettu)

Ensin olin että epäreilua, saitte äänestää Kerttulin koululla. Sitten olin, että eikä, liian tutun näköinen kello, olen tuijottanut samaa kelloa 6 vuotta. Väärä koulu, olitte sittenkin keskustassa. Sitten olin että eikä, epäreilua että joku saa äänestää vanhalla koulullani. Epistä! :)

Olli (Ei varmistettu)

Hei,

olen kiinnostunut tietämään minkälaisilla säädöillä saat kuvista noin mukavan ja kermaisen sävyisiä. Tämän postauksen esimerkkeinä kuva kahvilan kyltistä ja yleiskuvasta, jossa etualalla leikkikenttä, taustalla taloja.

Iida (Ei varmistettu)

Hei Eeva! Haluaisin tietää, mikä kamera sinulla on ja mitä objektiiveja käytät? Muistan, että olet kamerastasi täällä joskus aiemmin kirjoittanut, mutta en onnistunut löytämään kyseistä kirjoitusta. Hassu sattuma, että näköjään edellinenkin kommentoija on juuri kysellyt kuvissa käyttämiäsi säätöjä. :)
Olen ostamassa digijärkkäriä ja luettuani monenlaisia arvosteluita ja keskustelupalstoja sekä keskusteltuani muutaman kaverin kanssa päätin tulla vielä kysymään asiasta sinulta, koska otat sen tyyppisiä kuvia, jollaisia itsekin toivon tulevalla kamerallani (ja objektiiveillani) voivani ottaa. Paljon kiitoksia vastauksestasi ja anteeksi kun vaivaan tällaisella kysymyksellä, johon olet saanut vastata jo varmaan tuhanteen kertaan.

Nora (Ei varmistettu)

Nyt on pakko vielä sanoa, että NÄIN iso kiitos siitä, että blogisi on ollut vaaliehdokkaiden kampanjoinnista vapaata vyöhykettä! Viime aikoina on tuntunut siltä, että aina kun avaa telkkarin tai koneen, on joku hehkuttamassa ja tuputtamassa. Aargh. Sun blogia lukiessa oikein sielu lepää!

Aliuu (Ei varmistettu)

You keep it up now, undertsnad? Really good to know.

xkhnbf (Ei varmistettu)

RJG0RA rhjsvpilpgfu

jfxbrpn (Ei varmistettu)

a3fBUE kmtzygghnuxg

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.