valoa ja vallankumouksellisuutta

Kaikki mitä rakastin

Perustimme alkusyksystä parin hyvän tyypin kanssa leffakerhon, koska tulimme siihen tulokseen, että elokuvista - ja varsinkin hyvistä elokuvista - saa enemmän irti, kun niistä voi jaaritella jonkun kanssa. Itse olen saanut leffakerhosta valtavasti iloa ja ajattelemisen aihetta, ja suosittelen ehdottomasti oman perustamista vaikka kaikille! Näin tulee katsottua sellaisiakin rainoja, joita ei ehkä itse ensimmäisenä valitsisi. Ja jos olet kuten minä ja valitset aina vain sen helpon hyvän mielen leffan, jossa kerrotaan vitsejä ja puhutaan englantia, saattaa sitä helposti unohtaa, että Hollywoodin ulkopuolellakin on monta hienoa maailmaa.

 

Kerran viikossa katsomme elokuvan. Sitten istumme vaihtamaan ajatuksia, joko kotisohvalle tai kahvilaan. Eilen tiemme vei Valoon, jossa istuin koko viime talven juomassa chilikaakaota. Olikin kohtalokkaan huudahduksen paikka, kun selvisi, ettei listalta enää löydy tuota kylmien päivien pelastajaa. No - Valo on ihan kiva paikka silti.

 

 

 

 

Itse leffasta - tällä kertaa kävimme katsomassa elokuvan Kuka, ellemme me. Se oli uudenlainen näkökulma aiheeseen Punainen armeijakunta (joka oli siis saksalaisten opiskelijoiden 70-luvulla perustama terroristijärjestö, jos tämä historian hippunen on joltakulta päässyt ohi viuhahtamaan). Kuka, ellemme me kartoittaa Baader-Meinhof -ryhmän synnyn taustoja, tosin pääosassa ei niinkään ole itse ryhmä vaan Gudrun Ensslinin suhde kirjoittaja Bernward Vesperin kanssa.

 

Hieman hajanainen elokuva, mutta kiinnostava mietelmä siitä, voiko pelkillä sanoilla muuttaa maailmaa. Ja toisin kuin satoja elokuvia ja kirjoja ennen tätä, tätä pätkää ei ainakaan voi syyttää vallankumouksellisuuden romantisoimisesta.

 

Suosittelen niille, joilla on jo jonkinlaista taustatietoa tai mielenkiintoa aiheeseen, muuten leffassa voi olla aika monta kysymysmerkkiä.

Kommentit

NiinaK (Ei varmistettu)

Hei Eeva!

Olen huomannut että jo jonkin aikaa blogissasi, tai taitaa olla kaikissa Trendin blogeissa, on jotain häikkää eli kirjoitukset eivät avaudu blogi-readerissäni (Google-syötteenlukija) tai tulevat sinne tuplana. Kun menen Trendin sivujen kautta blogeihin niin ne avautuvat toooodella hitaasti ja hidastelevat.. uskoisin että tämä johtuu Trendin sivuista? Koska muissa seuraamissani blogeissa ei ole tätä ongelmaa.. ovatkohan sivut ylikuormittuneet / serveri ei riitä? No, joka tapauksessa tykkään blogistasi mutta jos olet Trendiin päin yhteydessä niin tästä voisi mainita.. Ihanaa viikonjatkoa :)

hippiäinen89 (Ei varmistettu)

Tämä kuten kaikki muutkin trendin blogit ovat aivan ihania! Keep up the good work! ;)

M (Ei varmistettu)

Ainakin minulla toimii mainiosti Google Readerissa.

K (Ei varmistettu)

Moikka Eeva! Löysin sun blogin vasta hiljattain, mutta olen siitä huolimatta huomannut, että meillä on varsin samanlainen kirjamaku. Siksipä onkin sääli, että en pääse vanhaan blogiin lueskelemaan sun lukusuosituksia. Olisi mahtavaa saada joskus joku pitempikin lista sun suosikkikirjoista! :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.