Vaunut Helsingin yllä

Jos minulta kysytään, ansaitsen vain parasta. Tietysti. Ikävä kyllä maailma ja muut ihmiset eivät yleensä ole ihan samoilla linjoilla, mutta viime viikolla lykästi.

Sain vihdoin arvoistani kohtelua, kun Veuve Clicquot kutsui minut seimailemaan samppanjaa ja ihastelemaan Helsingin kattoja 40 metrin korkeudesta. 

Homman nimi oli tietysti Helsinkiin hiljattain avautunut maailmanpyörä, joka kulkee virallisesti nimellä Finnair Sky Wheel. Vaikka pyörä on kerännyt osakseen paljon naljailua ja soraääniä, olen itse ollut siitä alusta lähtien innoissani. En pelkää korkeita paikkoja lainkaan, päinvastoin rakastan niitä.

(Sitä paitsi pyörä on minusta oikeasti kaunis lisä Kauppatorin alueen siluettiin, toisin kuin ne susirumat torikojujen katokset. Että jos minulta kysytään, niin sen yleisönosastokirjoittelun voisi ennemmin suunnata niihin hirvityksiin kuin maailmanpyörään.)

Keltaisen lesken lisäksi maailmakin päätti hemmotella meikäläistä, sillä juuri kun olin astumassa pyörään sisään, harmaa mähmä vaihtui auringonpaisteeksi ja kauniin siniseksi taivaaksi. Kiitos sääjumalat kun tulitte edes vähän vastaan tänä kesänä, arvostan kovasti.

Maisemat olivat tietysti komiat, kuten kuvitella saattaa. Pääsimme istumaan Veuve Clicquotin erikoisvaunuun (jonka voi halutessaan varata), jossa oli vielä sellainen hienous, että lattiakin oli läpinäkyvä.

Siis vähän kuin sellaisilla etelänlomilla, joilla yritetään kyylätä lasipohjaveneen läpi delfiinejä. Paitsi että delfiinien sijaan voi kyyläillä helsinkiläisiä. Jotka ovat paikoitellen melkein yhtä viisaita ja sympaattisia kuin delfiinit.

Haluan ehdottomasti pian uudestaan pyörän kyytiin, ja seuraavalla kerralla auringonlaskun aikaan! Joko teistä joku on käynyt testaamassa Sky Wheelin - ihanaa vai ihan turhaa ja hirveetä?

Kommentit

mixed fuss

Hihkun onnesta kuin myös kauhusta joka kerta, kun Nizzan maailmanpyörä pamahtaa paikoilleen; sinne on päästävä! Vanhat katot eivät muutu, mutta fiilis on joka kerran upea siellä kaiken yläpuolella ja maisemat to die for.

Paitsi mua pelottaa siellä kiikkerässä kärryssä. En vaan anna sen pilata sitä iloa, koska hei onhan maailmanpyörä nyt aika mageeta joka kerran. Kippis Heltsingin maailmanpyörälle siis!

Eeva Kolu

Tuossa Heltsingin pyörässä oli tosi tukevat nuo vaunut, ei tuntunut ollenkaan kiikkerältä. Että sitä ei ainakaan tartte pelätä! Tosin kiikkeryydelläkin on oma tunnelmallisuusarvonsa :) Ihanaa kesää Nizzaan, oisinpa siellä! 

mixed fuss

No, mutta teretulemaksi! Ehkä pääsen testaamaan Helsingin ei-kiikkerät vaunut tänä kesänä :)

cady
tuulta päin

Ei oo yhtään turha pyörä! Paitsi että kopeissa musiikki on hirmuisen kovalla, mutta ehkä se tuo tunnelmaa. 

Nyt paljastan; minä olin se tyyppi joka istui siellä keltaisen lesken kopperossa kun pamahdit paikalle Stellan kanssa. Istuin siellä kumisaappaissani kaiken luksuksen keskellä ja mietin että mitähän mä täällä teen. Olisin tunnustanut fanityttöyteni jo silloin (jos olisin uskaltanut), mutta juttu myyntimiesten kanssa oli kesken. Mutta nyt sanon mitä en päässyt sanomaan silloin: Moi!

Eeva Kolu

Haha, mahtava sattuma! :D Toivottavasti teillä oli hyvä kierros, meillä ainakin oli!

Kolmen tähden Maija (Ei varmistettu) Http://www.kolmentahdenarkea.blogspot.fi

Me käytiin tuolla Taste of Helsingin jälkimainingeissa viikko sitten sunnuntaina. Muuten oli kivaa, mutta noissa taviskopeissa olleet siniset ikkunat tekivät kuvaamisen turhan hankalaksi. Olisi ehkä sittenkin pitänyt hypätä Keltaisen lesken kyytiin... :)

Nyt kun kerrankin sain aikaiseksi kommentoida jotain, niin kehaisenpa samalla, että sun blogisi on ihana niin tekstillisesti, visuaalisesti kuin tyyliltäänkin. Sulla on poikkeuksellisen hyvin sana hallussa ja osaat vangita hienosti tilanteita ja tunnelmia. Ihailen sun kykyä havainnoida ympäristöä ja kirjoittaa kiinnostavasti ja oivaltavasti paitsi niistä elämää suuremmista, myös pienistä ja arkisista asioista. Tykkään!

Anis147 (Ei varmistettu)

Tän postauksen eka lause oli paras! Just puhuin äitini kanssa aikovani hankkia 800 €:n patjan, äiti piti minua hulluna ja oli sitä mieltä että paljon halvemmankin pitäisi riittää. Ansaitsen vain parasta ja sillä siisti, niin säkin! Olkoon muut mitä mieltä tykkää ;)

Emmi L. (Ei varmistettu)

Mun mielestä toi on ihan huippulisäys kesäiseen Helsinkiin :) Valitettavasti en itse ole vielä päässyt kyytiin, mutta ehkä sekin päivä koittaa vielä!

Emmi L.
http://happyfeetingblogi.blogspot.com

inspirations (Ei varmistettu) http://favouriteinspirations.blogspot.fi

Olipa kiva kuulla kokemuksia. Upeita kuvia ja vamaan huima tunnelma. Kiva, että saadaan Helsinkiinkinvähän erilaista näkökulmaa ; )

Mindeka
Ma-material Girl

Mä en iki-iki-ikimaailmassa uskaltaisi mennä vaunuun, jossa on läpinäkyvä pohja!

Eeva Kolu, olet tietty ihana ja upea, mutta myös rohkea. Huh.

Hear Hear!

Olen samaa mieltä siitä, että sehän näyttää itse asiassa oikein kivalta lisältä maisemaan. Kauniimpi tuo on kuin se vieressä oleva Stora Enson laatikko.

Mutta minäkin ihmettelen kovatsi noita tavallisten koppien sinisiä ikkunoita. Miksi ihmeessä? Suurin osa turisteista haluaisi varmasti myös kuvata maisemaa.

ph1 (Ei varmistettu)

Minäkin olen ihmetellyt sinisiä ikkunoita! Ne varmaan saa taivaan ja meren näyttämään sinisemmiltä, mutta vääristää Espan puiston vehreyttä ja muita maisemia.

Eeva Kolu

No äh, mä en jotenkin edes älynnyt että niissä muissa vaunuissa maisema on tietty sininen! Olipas pöljä ratkaisu :/

Mikko_ (Ei varmistettu) http://www.olivialehti.fi/private-blend/

Ja tuo on vielä astetta mahtavampi, kun pääsee yläilmoihin huippuseurassa.
Maisemilla ja kuplilla saattoi olla tekemistä, mutta luulen, että se oli sinun läsnäolo joka nostatti pilviin :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Mukava ja paikallaan oleva lisä Helsinkiin. Ihana päästä katselemaan rakasta kaupunkia uudesta perspektiivistä! Mutta miksi ihmeessä nimi on englanniksi? Syvä huokaus.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.