Vieraita Japanista

Sain keväällä varsin erikoisen yhteydenoton: japanilainen kirjakustantamo halusi kuvata keittiöni Japanin markkinoille tarkoitettuun kirjaan.

No, sellaisesta tarjouksestahan ei voi kieltäytyä. Unelmoin nimittäin salaa päivästä, jolloin tavalla tai toisella valloitan Japanin - en vielä tiedä miten ja millä, mutta ajattelin, että tämä olkoon ensimmäinen askeleeni matkalla Fuji-vuoren huipulle (joko vertauskuvaannollisesti tai kirjaimellisesti - haluaisin nimittäin oikeasti joskus kiivetä Fuji-vuorelle).

Tänään sitten ovikelloani soitti kahden hengen kuvausryhmä.

Olipas superhauska päivä! Kuvaaja-Hisashilla oli ihan mahtava ote kuvaamiseen ja odotan innolla, että näen lopputuloksen marraskuussa ilmestyvästä kirjasta.

Oli tosi kiinnostavaa seurata Mr. Hisashin työskentelyä, sillä samalla näki myös oman kodin ja omat tavarat uusin silmin.

Toinen silmäpari (ja kameran linssi) nimittäin kiinnittää huomiota eri asioihin, asettelee asiat eri tavalla ja keksii tutuille tavaroille uusia paikkoja, jossa ne näyttävätkin yhtäkkiä ihan uudenlaisilta. Taisin rakastua omaan keittiööni uudestaan.

Valmistin kuvausta varten yksinkertaista kesälemppariani, vuohenjuusto-mansikkabruschettaa.

Se syntyy

  • hyvästä leivästä (paahda uunissa tai paahtimessa)
  • pehmeästä vuohenjuustosta 
  • tuoreista mansikoista (myös vadelmat sopivat mainiosti)
  • villirucolasta
  • balsamicosiirapista
  • ripauksesta hyvää suolaa ja rouhittua mustapippuria

Tarjoillaan tietysti raikkaan vaalean roseeviinin kera.

Kommentit

MinnaM
Itse Minna Mänttäri

Nyt soi päässä repeatilla Dingon Huumeita Japaniin. Kiitos tästä.

Mipa (Ei varmistettu)

Mä olen Eeva niin kateellinen sulle. Silleen ihan terveellä tavalla. Kaikista vastoinkäymisistä ja muutoksista huolimatta sulla on upea elämä. Ei sillä, että omani olisi jotenkin erityisen kamala, vaikka vaikeudet onkin olleet nyt pinnalla. Mutta että mulle jonain päivänä tapahtuisi jotain yhtä satumaista, että joku tulisi Japanista kuvaamaan minun mitätahansa _kirjaan_. En minä maineesta unelmoi, mutta niistä hetkistä, kun tähtipöly laskeutuu :)

Eeva Kolu

Kateus ei kannata, unelmointi kannattaa (ja kantaa) :) Satumaisia sattumuksia on tiedossa sullekin, usko pois! x

annaandandyathome
A&A at HoMe

Ihan huippua! Waudewau, kivaa! Ihanaa et ne on löytäny just sun köksän! 

Hailie (Ei varmistettu) http://hetkenmielijohde.blogspot.com

Vau, ihanaa, että tuollainen tilaisuus osui kohdallesi! Nyt vaan olen todella kateellinen vuohenjuusto-mansikkabruscetasta, mononukleoosin kourissa kun ei moisia herkkuja saa alas. Pitää tehdä "näitä syön kun ei enää satu" lista selvästikin!

Uusi Aamu

Ihan huippua! Mahtoiko olla sama herra, joka joskus kävi vierailemassa myös mun keittiössä...tosin silloin tehtiin mm. karjalanpiirakoita. Eikä ne tulleet Suomeen asti kysymään;) Onnea! Unelmat kantaa, Fujin huipulle asti! 

Titta kotivuorelta (Ei varmistettu) Http://kotivuori.blogspot.fi

Oi mikä juttu, ihana keittiö kirjaan ja syötävien kanssa! Nyt jään odottamaan japanilaisten yhteydenottoa, että milloinka saapuvat kuvaamaan meidän lukunurkkaa :)

Pearls & feathers

Hisashi ja Coco ovat kyllä aivan ihastuttavia! Ja samoin kaikki Paumesin kirjat. He kävivät kuvaamassa puutarhaamme pari vuotta sitten. 

siis ketä he on ja miksi he tekee näin! kauhee suomalaisuuden kohtaus, että MITÄ NE NYT SIELTÄ SHANGRI-LASTA TULEVAT TÄNNE MEIDÄN PASKA-SUOMEEN, JOSSA JUHANNUKSENA SATAA RÄNTÄÄ KYSYNPÄHÄN VAAN

 

anteeksi caps. lock

Pitkään etsinyt (Ei varmistettu)

Mistä kaupasta olet löytänyt balsamicosiirappia vai oletko tehnyt itse? Kiitos jos jaksat vastata :)

Eeva Kolu

Heippa, melkein kaikista kaupoista saa nykyään balsamicosiirappia, pienemmistä lähikaupoistakin! Löytyy yleensä etikkahyllyltä :)

Japanissa joskus muinoin asuneena - tää kuulostaa just niin japanilaiselta jutulta, että melkein näen jo tv-mainoksen, joka kirjasta tehdään ;D Ihan huikee juttu, mutta mua vaan hymyilyttää!

Annee (Ei varmistettu)

Oi miten pieneksi maailma välillä kutistuu:-) Olen samaa mieltä kun oikein toivoo niin toive toteutuu...jossain muodossa eli vielä sinne Fuji vuorellekin pääset:-)

Annee (Ei varmistettu)

Oi miten pieneksi maailma välillä kutistuu:-) Olen samaa mieltä kun oikein toivoo niin toive toteutuu...jossain muodossa eli vielä sinne Fuji vuorellekin pääset:-)

Liivia (Ei varmistettu) https://vialiivia.blogspot.com

Sama Mr Hisashi kävi meilläkin jokunen vuosi sitten ryhmineen. Oli ihana vierailu.
Olen alkanut vasta seurailemaan blogiasi, tykkään!

Tzinzi (Ei varmistettu) http://tzinziphenomena.blogspot.com

Olipa hauska juttu! Mikäli saat lopulliset kuvat joskus käsiisi, olisi hauska nähdä ne.

Kiitos myös reseptistä, tarjoilin näitä vuohenjuusto-mansikkabruschettoja tänään sunnuntai brunssilla Sveitsin kodissamme ja ne olivat menestys. Niin tanskalaiset, amerikkalaiset, kolumbialaiset kuin sveitsiläisetkin vieraamme pitivät niistä kovasti.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.