Viikon kootut kukkajutut

Kun ei ole puutarhaa eikä edes parveketta, johon hurahtaa, on hurahdettava leikkokukkiin. Kukkahulluus taitaa olla perinnöllistä, ja sitä joko ymmärtää tai ei...

Onneksi tiedän, että kaltaisiani on siellä ruutujen toisella puolella muitakin. Tänään siispä jaossa pari hyväksi havaitsemaani kukkavinkkiä.

Löysin vihdoin kirppikseltä jo pitkään etsimäni Riihimäen Ihanne-purkin. Vanha lasi on vaan niin nättiä, ja vanhat suomalaiset lasipurkit teksteineen ja eläinlogoineen ne vasta ihania ovatkin. Ihanne-purkista tuli suorastaan ihanteellinen kukkamaljakko - mihin tarkoitukseen sitä alunperin etsinkin. 

Nyt on pakko vinkata kahdesta kukkahullun elämää huimasti parantaneesta löydöstä, jotka tein, kun pääsin äitin kanssa lauantairetkelle Plantageniin. 

Kukkaleikkuri: täydellinen apuri uusien imupintojen leikkaamiseen. Saksillahan kukkia ei oikein saisi edes leikata, koska imukanavat menevät helposti tukkoon.

Ja kokonainen pullollinen kukkaravinnetta. Saa ravinteet vaihtoveteenkin mukaan, toisin kuin sellaisesta kertakäyttöisestä pussukasta.

Näiden kahden avulla olen saanut kukat kestämään paljon pidempään kuin aikaisemmin. Yhteensä ne maksoivat kympin, eli yhden kukkakimpun hinnalla saa monesta kimpusta pidempään iloa.

Tuokin kuvan halpisruusukimppu, vitosella lähikaupasta ostettu, on rehottanut oikein hurmaavana jo yli viikon!

Lue muuten myös kesällä toimituksen palstalle kirjoittamani juttu siitä, kuinka saat leikkokukat kestämään pidempään.

Kommentit

Anna-Mari (Ei varmistettu)

Oho, tuommoinen leikkuri pitää saada! Niiden varsien leikkaaminen on raivostuttavaa veitsellä, kun saksilla ei "saa" leikata. Hitsi kun lähimpään Plantageniin on 110 km... saakohan noita jostain muualta?

Eeva Kolu

Anna-Mari, joo saa noita muualtakin! Kukkakaupoista ainakin ja Citymarketissakin olen tainnut nähdä.

Nina Enroth

Kukkaleikkuri näyttää hämäävästi hammaslankaimelta :D

aa (Ei varmistettu)

Täydellinen maljakko! Ruusuille ravinteeksi käy muuten myös ihan vaan sokeripala :).

Vierailija (Ei varmistettu)

Täydellinen leikkuri!

Ja mun kukanhoitovinkkini: jos nostaa kukat yöksi jääkaappiin, niin ne kestävät melkeinpä tuplaten sen ajan miten muuten. Nimimerkillä iirikset kolmatta viikkoa hyvinä.

Ja eräältä kukkakauppiaalta saatu vinkki, kun vaihdat vettä pese maljakko tiskiaineella ja vaikka ruusujen varretkin (!). Veteen voi myös laittaa hiukan fairya niin pysyy kauemmin puhtaana. Sitä vettä tosiaan kannattaa myös vaihtaa, koska puhtaassa vedessä kukat säilyvät kauemmin. Ihan loogista...

Emiliaevi

Onpas näppärän näköinen kapistus. Täytyneekin suunnata ostoksille Plantageniin :)

Sopiiko kysyä paljonko maksoit tuosta Ihanne-purkista? Samanmoista olen jo pitempään etsinyt ja kovasti kiinnostaakin millaisella budjetilla sellaisen voi kirpparilta hyväonnisena löytää :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.